Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)

(#151) Sanci38 válasza BBéci (#150) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igazad van! Lehet akár -4-5 éves panel is.

[ Szerkesztve ]

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#152) hcs57 válasza ragingspears (#146) üzenetére

hcs57
(senior tag)

Az Edigital-nál a 32PFL7404H/12 most 129990Ft, és 10 havi hitelmentesre adják...
Sokkal jobb, mint az 5604.

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

(#153) csaboo válasza hcs57 (#152) üzenetére

csaboo
(tag)

Helló!

Pont ilyen TV-t készülök most venni, viszont felmerült bennem a kérdés, hogy vajon lejátsza USB-ről az mkv fájlokat? Az Edigital szerint nem, a specifikációban annyit írnak, hogy h.264-et támogatja...nem értek annyira a témához, ezért kérném véleményetek.
Magáról a TV-ről egyébként nagyon sok jót olvastam, ha boldogul az mkv-val is, akkor best buy gyanús számomra :)

Köszi!

Aki korán kel...az előbb iszik.

(#154) ragingspears válasza hcs57 (#152) üzenetére

ragingspears
(lelkes újonc)

Kösz a tippet hcs57!

Tény, hogy ez egy remek ajánlatnak tűnik, bár a két Philips típus között akad árban különbség. Gondolom, a 100 Hz-es frekvencia az egyik legjelentősebb különbség a kettő között.
Az mkv-lejátszás lehetősége engem is érdekelne, mit is jelenthet, hogy a H.264 formátumokat támogatja.

Ha kicsit talán off-topic, akkor sorry: A 0% thm-es akciók esetében, mint pl. most az Extreme Digital-nál [link] , van-e még bárminemű költség nekem, mint vásárlónak? Van-e akármilyen kezelési díj vagy hasonló címen más díj? Miért éri meg a banknak a 0% THM?

nightshadow: Köszönöm a linket, úgy fest, én ezelőtt csak a csupa jót olvastam :)

Köszönöm a segítségeteket,

Üdv,

RS

(#155) Ares_lovag válasza csaboo (#153) üzenetére

Ares_lovag
(kvázi-tag)

Nincs mkv lejátszás. Csak .mp4 kiterjesztésű h264 kódolású filmeket kezeli. és természetesen avi-kat.42PFL5605H modell mkv-t lejátszik. de 20khuf-al drágább. Annyiból kijön egy WDtv akciósan az edigital-nál.

"Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-

(#156) nagynorbi válasza b.szissz (#145) üzenetére

nagynorbi
(senior tag)

Nálam akkor csinálta egyszer ezt a TV, amikor nagyon rossz minőségben ( vagy talán agyontömörítve ) küldte a jelet a szolgáltató. A kép bekockásodása, megakadása, hang eltűnése volt a jelenség, meg a TV is belassult tőle, ami annyit tesz, hogy sokkal lassabban reagált a távirányítóra, mint pl. csatornaváltás, hangerő, stb... Egy idő után megunta a TV a dolgokat, és egyszer csak egy nagy pukkanással kikapcsolt, aztán később vissza. Azóta, ha ilyet tapasztalok, rögtön elkapcsolom arról a csatornáról, és nyugodtan megvárom, amíg el is kapcsol.

Üdv.:

http://www.vapouronline.hu - elektromos cigaretta webáruház

(#157) BBéci válasza ragingspears (#154) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

A bank megkapja a maga hasznát, csak éppen nem a vásárló, hanem az akciózó üzlet fizeti.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#158) lacika2009

lacika2009
(lelkes újonc)

Sziasztok.
Egy kis help kellene LCD tv vásárlása terén. Szeretnék venni lehetőleg egy 40" vagy 42"-os LG LCD tv-t. (Digire lenne rákötve a tv és számítógépre film,játék téren.)
Lenne pár kérdésem:
-legyen full hd-s vagy sima hd ready-s a tv? a felbontás mondjuk 1 hd ready-snél vmi 1366x768 és egy ilyenen szép a kép számítógépről nézve a film vagy játék? Akinek van ilyen tv-je és géppel használja légyszi készítsen pár képet game közbe és küldje el PÜ-ben.
-ha csak ilyen 1366-os a felbontás egy ilyen nagy tv-n játék közben nem lessz pixeles?
Egyenlőre ennyi lenne előre is köszönöm a válaszotokat.
Köszönöm előre is a választ.
Üdv Laci :R

(#159) Dog 11 válasza lacika2009 (#158) üzenetére

Dog 11
(tag)

Ez már VB !
Bp.Lurdyház, Euronicsban minden LCD tv -re -20 % kedvezmény ! B és C jelü Samsungokra is.Például az LE 40 B 550 -es már 119 k ért elvihető./Full HD /

(#160) .: JuSzT :. válasza lacika2009 (#158) üzenetére

.: JuSzT :.
(őstag)

Szia!

Tv ügyben olvass vissza. Nagyjából erről szól a fél topic, az előzmények is . használd a keresőt : Milyen , 40", 42", ajánlotok, ezekkel eredményes lehetsz.

Játék ügyben meg a neten van jópár LCD TV teszt, ott találhatsz game képeket is. Fényképezd le otthon a saját monitorodat, és amennyiben a fénykép egyforma minőségü lesz azzal amit te a monitoron látsz, akkor te profi fotós vagy. Szóval ilyen képet ne várj, vagy ha kapsz is, az messze nem lesz olyan mint a valóság.

Youtube is tele van ilyen videókkal.

Üdv

Brazos

(#161) .: JuSzT :. válasza Dog 11 (#159) üzenetére

(őstag)

Akkor most már Auc**n kártya sem kell hozzá.

Brazos

(#162) Roba81

Roba81
(újonc)

Le40B550 tényleg csak 120.000 a lurdy házban?Ma akartam megrendelni 145.000ért.

(#163) @matthew@

@matthew@
(őstag)

Sziasztok!
LCD TV-t szeretnék vásárolni és az osanban (jó magyrosan :B ) a Samsung LE32B530-as tv-t 88 ért dobnák hozzám, full hd-s minden szuper csak annyi van h a képfrissítés 50hz, ami 100hz a z már helyből 140 és a fölött, ami már kissé sok szerintetek az 50hz az nem kevés mert lehet h pl a forma1 kissé úszni fog, vagy esetleg nincsen valaki akinek szintén 50hz-s lcdje van mert ha leírná h úszik vagy nem azt nagyon megköszönném.
üdv.

ja és a teckóba 95 e ért kapnám meg: LG 32LF2510-es ugyan olyan specifikációju tévét az áskülömbség már nem túl lényeges.

[ Szerkesztve ]

Life is like a nose - We have to get everything out of it

(#164) .: JuSzT :. válasza Roba81 (#162) üzenetére

(őstag)

az auchanban is.auchan kártyával... de az + 5 percnyi dolog.

Brazos

(#165) dh66e válasza @matthew@ (#163) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Nem samum van,ellenben 50Hz-es.NEM úszik a kép-esetleg számomra nem zavaró-az F1 közvetítés alatt.Gondolom ez attól is függ hogy milyen minőségű tuner van a tv-ben.

(#166) @matthew@ válasza dh66e (#165) üzenetére

@matthew@
(őstag)

Akkor rendnóben, neked mid van, ha kérdezhetem, igaz ha a hz ua annyi nincs külömbség a képen úgysem. am szted samsung vagy lg?

(#167) BBéci válasza dh66e (#165) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Az F1-es autók gyorsan forgó kerekei masszának (nem Felipe) látszottak, a legutóbb nálam járt 50 hertzes tévén.
Úgy lehet legjobban észrevenni az elmosódást, ha a gyorsan mozgó tárgyat nem követed a tekinteteddel, hanem csak a képernyő egy kis felületére koncentrálsz. Akár úgy, hogy a többit letakarod és egy 20 centi széles, függőleges sávot hagysz szabadon. Próbáld ki, meg fogsz lepődni.

(#168) dh66e válasza @matthew@ (#166) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Samuknak jobb a fekete szintje.A tv-m Sharp.

BBéci
Megnézem!

(#169) MrJanika

MrJanika
(újonc)

Sziasztok!

LCD TV vásárlás előtt állok. A kiszemelt TV egy 46 vagy 52 colos LED-es Philips (PFL5605H-s).
Véleményetekre lennék kíváncsi.
Ár/érték arányban milyen ez a TV? Extrák nem érdekelnek, fő szempont a megbízhatóság, megjelenítés. Elsősorban digitális kábeltévézésre (STB-vel SD/HD adások), valamint mkv és BluRay lejátszás médialejátszóról (HDi Dune-vel) használnám. Ez utóbbinál lényeges a 24p megjelenítés, de erre utaló egyértelmű írást nem találtam a műszaki adatok között.
Köszönök előre is minden hozzászólást.

(#170) @matthew@ válasza BBéci (#167) üzenetére

@matthew@
(őstag)

De mondjuk csak a kerék volt elmosódott ahogy forgott vagy húzott is maga után csíkot, vagy valami homályos cuccot?

(#171) dh66e válasza @matthew@ (#170) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Na az azért durva lenne a mai lcd-ken ha ilyet produkálna.

(#172) lacika2009 válasza Dog 11 (#159) üzenetére

lacika2009
(lelkes újonc)

A "VB" mit jelent?
Jah és a B és C jel a minőséget vagy mit tükröz?
És pl azaz LE40B550-es Samsung nemszokott gyárihibás lenni?Bevált tv?

(#173) dh66e válasza lacika2009 (#172) üzenetére

dh66e
(senior tag)

A foci vb-re gondolt,mármint hogy jön a vb és esnek lefele az árak.
Samunál a B a 2009 modell,a C az idei modell jelölése.

[ Szerkesztve ]

(#174) BBéci válasza dh66e (#171) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Bizony durva lenne.
6 éve tévék tesztelésére kért fel egy cég igazgatója. Kitalálta, hogy Koreából, Tajvanról fog importálni LCD-ket és plazmákat. Tanácsomra behozatott 6 különböző tévét, amiket alaposan megvizsgáltam. Egyik szarabb volt, mint a másik és 1 milla körül lett volna a fogyáruk.
Éppen foci EB-t közvetített valamelyik adó, a labda olyan csóvát húzott, mint a Haley üstökös.
Végül nem lett a tévébizniszből semmi, elhitte nekem az ember, hogy nem versenyképesek a készülékei az itthon kaphatóakkal, amik ráadásul ismert márkák.
Bukta a 6 tesztkészülék árát, illetve elosztogatta jutalomként, haza is vitt belőlük.

(#175) Sanci38 válasza BBéci (#174) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Többek közt ugye ezért sem érdemes noname tévéket venni.Sem egyéb hasonlót.

(#176) b.szissz válasza nagynorbi (#156) üzenetére

b.szissz
(újonc)

Köszi a választ ,majd megfigyeljük,hogy akkor kapcsol e ki.

(#177) popoka válasza lukxy1 (#139) üzenetére

popoka
(újonc)

Az enyémen is ez van. Miért kell a samygo?

(#178) BBéci válasza popoka (#177) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Senki nem kötelez rá, több hozzászólásban leírták, mire is jó.

[ Szerkesztve ]

(#179) GazRic

GazRic
(tag)

LG-nél (LH5000) hogy lehet firmware-t letölteni?

Samsung Galaxy S II ICS ** XBOX360 SLIM *** Toshiba Tecra R830

(#180) Vicoo

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello,segítség kellene!

Egy 9600Gt van összekötve egy LG tv-vel HDMI-n keresztül, illetve egy Acer monitorral DVI-DSUB átalakítóval. Ha klónm módot választok, akkor fullHDben jó a TV képe, de a monitor nyilván nem , mivel az 1280x1024 felbontású, de ilyenkor legalább használható a TV segítségével a gép. Ha dual módban megy, akkor meg csak a monitoron van rendesen kép , a TV csak a háttérképet mutatja. Ráhagytam , és a monitort letiltottam , a TVn minden szépen megy, stb DE! egyetlen játék sem indul( GTA IV d3d hibával elszáll, TDU kidob a menüből és vibrál a kép ezután,reset segít csak, Shift is leáll,még a menü előtt) Tehát mit lehet tenni? A legjobb az lenne, ha tudna menni egyszerre a két megjelíntő a saját felbontásán párhuzamosan, és a játékok is mennének, de ha nem lehet, akkor a monitor nem fontos. Előre is köszi!

(#181) BBéci válasza Vicoo (#180) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Az nVidia kezelőpanelben van lehetőség egymástől függetlenül konfigurálni a megjelenítőket.

(#182) iminim

iminim
(újonc)

Helló ! Kaptam egy pár hozzá szólást DVB-S2 Tv : és T-Sat együtt működési lehetőségéről. Köszönöm a válaszokat . Összeségében nem tudok tisztán látni , hogy együtt müködik a T-satos kártya , ha veszek egy conax modult amibe beteszem a szolgáltatói kártyát azt pegig a TV-be. Általában azt mondják , hogy nem lenne jó. Kipróbálni meg nem tudom.
Más : Sony 40EX 700-as tv-ét néztem ki ez már ledes. Kinek mi a véleménye én még sajnos üzletben nem láttam, sehol , pedig már jártam egy pár helyen. Valaki látott már üzletben ilyen tipust ? Itt a fórumon olvastam a következőket , ezt hogyan kell értelmezni : De pl a nagyobb Sony modellekről pl. EX700 edge LED nem olvasni jókat, főleg háttérvilágítás terén, míg az 500-asnál kiemelik, hogy sikerült kijavítani a 2009-es tv-k hátérvilágítás egyenetlenségének problémáját. Ha valaki tud valahol magyar teszt oldalt legyen szives irja ide, hogy tájékozódjak, hamarosan lépnem kell ez ügyben. Köszi a válaszokat előre is . Üdvözlettel.

(#183) nightshadow válasza iminim (#182) üzenetére

nightshadow
(őstag)

Az EX700-ról én is olvastam pár tesztet. Valóban nem írnak túl jó dolgokat a háttérvilágításról. Ráadásul a jelenlét-érzékelőt meg a LED-et leszámítva ugyan az, mint az EX500. Viszont árban kb. 100k a különbség. Ennyivel többet szerintem nem ér az, hogy most oldalról nézve vékonyabb pár centivel a készülék. Főleg így, hogy nem sikerült a háttérvilágítás. Az EX500-at viszont nagyon dicsérik a tesztek.

(#184) poli27

poli27
(senior tag)

Hali

Tudja valaki az Lg 42SL8000 nek hogy lehet behozni a szerviz menüjét?

Köszi

Meg ez jó tv :Y :Y :W :

[ Szerkesztve ]

(#185) dh66e válasza poli27 (#184) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Ezt mintha tavaly már eladták volna egyszer......

(#186) Cyrin válasza poli27 (#184) üzenetére

Cyrin
(őstag)

most komolyan ki veszi ezt meg? ennél kevesebből olyan projektoros rendszert lehet építeni, hogy amellett ez sehol sem lenne...

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#187) zzeN

zzeN
(lelkes újonc)

Hali!

LCD TV vásárlás előtt állok. A kiszemelt méret 37 col körül lenne a jó, a hely miatt. Érdemes ennél a méretnél FULL HD-t venni, vagy elég a HD Ready? PS3-ra, meg film nézésre használnám. Előre is köszi!!

(#188) Sanci38 válasza zzeN (#187) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Attól függ,milyen távolságból nézed. Kb.2-2.5 métertől távolabb nézve már legtöbben nem veszik észre a különbséget. Viszont jóval nagyobbb a választék Full HD modellekből.

(#189) zzeN

zzeN
(lelkes újonc)

Gépnél ülve kb. 2 méterre van tőlem a tv, az ágyról 3-4. Szóval mi legyen, hd ready vagy full? Nem akarok nagyon sokat költeni se rá.

(#190) Sanci38 válasza zzeN (#189) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Árgép szerint 3000 különbség sincs a a 2 között ennyiért kár vacillálni. Mehet a full is,amennyiben birja a szgéped kártyája(feltéve ha rá lesz kötve!) és a büdzsé is.De 4 méterre viszont nagyon kevés!Oda min.46 kellene...

(#191) nRu3 válasza Sanci38 (#190) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

3-4méteről 46" ? :Y te az utcán is teleszkopal jársz? :DDD azért talán felesleges 46"-os

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#192) zzeN válasza Sanci38 (#190) üzenetére

zzeN
(lelkes újonc)

Vmi márka? Vagy h mit figyeljek a boltban, milyen tulajdonságokat? Netről nem akarok tv-t rendelni, itt Debrecenben se annyira sok a választék.

(#193) iminim válasza nightshadow (#183) üzenetére

iminim
(újonc)

Helló nightshadow . Légyszi ird már meg hol olvastál a tesztekről a SONY EX 500, és az EX 700 ról , mert szeretném elolvasni. Persze elhiszem amit irtál de legjobb lenne látni a TV-ket ,Köszi.

(#194) Tiger89

Tiger89
(lelkes újonc)

sziasztok!

azt szeretném tőletek megkérdezni hogy egy fullHD és HDready tévé között, ha tévézem, vagy filmet nézek mondjuk HDreadyn fullHD filmet akkor a kép milyen lesz? érdemes venni hd readyt? az élmény nagyon elszál vagy azért visszatudja adni a jót?

(#195) Celtis válasza nRu3 (#191) üzenetére

Celtis
(tag)

4m-ről már egyértelműen kicsi a 46-os. Persze HD filmnézéshez. Mónika sóhoz tényleg felesleges..

(#196) Tiger89

Tiger89
(lelkes újonc)

ja és még arra lennék kíváncsi hogy egy hdmi kábel milyen hosszú lehet maximum jelvesztés nélkül. a leendő tévémre a gépről szeretnék majd képet kiküldeni, de annak a vezetékezését csak úgy tudom megoldani hogy körülbelül egy olyan 7-8 méteren kéne átvinni a kábelt...megoldható szerintetek?

(#197) Celtis válasza iminim (#182) üzenetére

Celtis
(tag)

Szerintem csak akkor fog működni a T kártya, ha ők adják hozzá a modult is (párosítás). Csak félek, hogy ilyen publikus konstrukció nincs a T-nél. Egy kérdést azért megér a szolgáltató felé, persze írásban.
Ha tévedtem volna, akkor nagyszájú barátunk majd kijavít, feltéve, hogy érdemben is hozzá tud szólni. :F

(#198) BBéci válasza Celtis (#195) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

4 méterre minimum 52 colos kell ahhoz, hogy élvezni is lehessen, ne csak látni.

(#199) kerlas válasza iminim (#193) üzenetére

kerlas
(kvázi-tag)

Az Avforum.hu-n van az EX500-ról teszt magyarul.

(#200) Sanci38 válasza zzeN (#192) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Márka? Az öt legjobb:Sony,Sansung,LG,Philips,Sharp. Ezek megbizhatóak és megyarországi szervizelésük is megoldott.
Manapság a neten jobban megéri rendelni Vannak megbizható kereskedőcégek. Lényeg:ne utalj előre! Futárral küldik és még mindig beljebb vagy,mintha boltban vennéd ugyanazt. És ha nem jó,8 napon belül minden magyarázat nélkül visszaaküldetheted.(csak akkor meg kell fizetni a futárköltséget ami nem egy horribilis összeg.Egypár jobb cég a teljesség igénye nélkül: 220volt ,Edigital(vagy Extreme Digital), PCdream(ők be is állitják különdij nélkül neked),Netdepo,Panashop vagy Video-part kft. A Pixmaniát és a tv-store-t sztem hanyagold:írtak róluk elég kellemetlen sorokat....
Mire figyelj? Pl hogy kitöltsék a garlevelet. :) Viccen kívül:Lehetőleg sötétebb helyen próbáld ki,mint a neonokkal televilágitott,otthon aztán ugy állitod be ahogy akarod.Ha antennáról akarsz tévézni,legyen benne DVB-T ha kábelről akkor DVB-C.Csatlakozók is legyenek rajta elegen,amilyen neked kell. Pixelhibák elkerülésére vigyél 6 darab egyszínű 1920*1080 képet: fehér,piros,kék,sárga,fekete és szürke.Ezeket Painntal is előállithatod, és JPG-ként mentsd el.A kontrasztarány meg a fényerő ugye minél nagyobb,annál jobb,de a nativ vagy valós kontrasztot nézd,ne a dinamikust!Ha van 100hz akkor mindenképp azt válaszd. Nem tudom,mennyit szánsz rá,de érdemesebb minél nagyobbat venned.azt senki se bánta még meg.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV - tapasztalatok, tanácsok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.