Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#851) Cifu válasza Kroni1 (#848) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Először is milyen TV-d van? Ugyanis nem minden TV tudja az 1:1 pixel mappingot, tehát az 1360x768-at PC-ről. Másodszor VGA bemenet esetén elképzelhető, hogy szükséged lesz egy kis segítsére (powerstrip nevű program), hogy a kijelzőnél ki tud választani az 1360x768-as felbontást. Amúgy igen, DVI-HDMI esetén a videókártyával közli a TV, hogy milyen felbontásokat ismer.

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

(#852) local1

local1
(újonc)

Ha van valakinek Philips 37PFL3312 érdekelne PC-re kötésnél valójában milyen felbontást támogat.
Még mindíg mozgatja a fantáziámat mert nagyon szép képe volt. :))
De már nem magam miatt érdekel, egy haverom nézegeti.

Valaki azt mondta hogy az LC51-be van külső PIP, de én nem találok rajta. :(

(#853) Cifu válasza Rick4 (#849) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyfelől nem és másfelől igen.

Elvileg egy TV szempontjából teljesen mindegy, hogy egy 720p vagy 1080i, esetleg 1080p jel számítógépből, konzolból vagy asztali lejátszóból jön. A szabvány az szabvány, és kész. Egyedüli kivételek persze a PC felbontások, itt jön képbe többek között az 1:1 PM támogatása.

Elvileg. Mert ott van Johnny barátom esete a JVC-vel, ami konkrétan megmakkant, ha DVI-HDMI-vel összekötte a gépet és a TV-t. Olyan szinten, hogy a menü nem volt elérhető, a TV csatornák beosztása összekutyulódott és a többi. A JVC el is ismerte a hibát (amikor telefonon érdeklődött a szervíznél, ott egyből az volt a kérdés, hogy DVI-HDMI-vel kötötte-e össze a TV-t), tud róla, és várhatóan majd valamikor orvosolni is fogja azt. Ez alapján viszont úgy tűnik, hogy a DVI-HDMI kapcsolat más jellegű, mint a sima HDMI forrásból érkező jel, hiszen a JVC-nek csak így volt problémája, HDMI-HDMI esetén nem!

(#854) Lacix29 válasza local1 (#852) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Csak egy kicsit kellett volna visszaolvasnotok a fórumban kedves Philips 37PFL3312 után érdeklődők.

[link]

A kézikönyv szerint DVI-HDMI -vel megy az 1360x768 -as felbontás. (VGA bemenet nincs)

(#855) Cifu válasza local1 (#850) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A színeket te is tudod állítani a TV menüjében, továbbá a videókártya is befolyásolja azt, hogy milyen színeket fogsz látni, például a "Digital Vibrance" opció az nVidia driverében.

(#856) local1 válasza Cifu (#855) üzenetére

local1
(újonc)

A menüben úgy lehet állítani ha pl.nem használom a dinamikus kontrasztot és felhasználói kontraszot állítok be rajta ízlésem szerint.
Visszont akkor már a az arány nem 5000:1.

De az nVida driverét megnézem köszi. :R

(#857) kispéé válasza Cifu (#853) üzenetére

kispéé
(fanatikus tag)

egy pici kérdés: a PFL5322 tudja a 1:1 pixel mapingot?

(#858) Rick4 válasza malacyka (#802) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

Pl. ha leesik a jelerősség egyből tömbösödik az adás és szaggat..még egyszer mondom, ilyen a valóságban nincs. leesik 90%ról 60%ra, akkor mi van? semmi. ugyan olyannak kell lennie...ha tényleg leesik olyan szintre, hogy emiatt szaggat, akkor az szerelési hiba, vagy nagyon kicsi tükör( 60 centi alatti) vagy nem elég pontos beállítás. én is épp digit műholdas műsort nézek, tudom mi mit jelent...ja, és szerelek is fel ilyen dolgokat.

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#859) Kroni1 válasza Cifu (#851) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Ilyen a TV: [link]

ezt az 1:1 pixel mappingot hogy lehet kideriteni h tudja-e? A leirásában benne van, h VGA kábelen 1024x768at tud, és ha 1360x768at adok neki akkor ugyan ad képet, de nem fér ki az egész asztal a képernyőre a széleket csak akkor látni ha egérrel odamegyek! Ha viszont DVI-HDMI kábelen tudná rendesen akkor beruháznék egy olyanra.. THX előre is!

(#860) fehler

fehler
(újonc)

sziasztok .,..mi a véleményetek a samsung 32r73 és 32r82-rol ?.. kimondottan tvzésre,dvdzésre lenne használva...

(#861) szkorhetz

szkorhetz
(senior tag)

hello!
Érdekes dolgokat csinál az új r82-esem!
Néha csak gondol eggyet elmegy a kép pár másodper4cre és amikor visszajön visszaálnak a kép beállítások az eredetire. MEg bármikor elkapcsolok, vagy kikapcsolom a tv-t elvesznek a a kép és hang beállításaim. vajon miért?
Mindegyik jelenség scart kábeles.
kösz

C2D e8400, hd4850 vapor-x, 4giga 1066 kingston, WD 500gb, Gigabyte P45, Windows 7, Motorola XT910

(#862) Cifu válasza local1 (#856) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

????

Áááá... már sejtem mire gondolsz. A Menü -> Kép -> Képüzemmódon nézted, ugye?
Itt állísd felhasználói1-re, nekem Kontraszt 100, Fényerő 50, utána pedig már lehet állítgatni a Színhőmérsékletet alatta, ez pedig 70/70/70. Próbáld ki.

(#863) Cifu válasza Kroni1 (#859) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezek alapján szerint a TV nem tudja az 1:1 pixel mappingot...

Biztosra nem tudom mondani, de egy próbát megérhet a DVI-HDMI, ám szerintem ott is csak 1280x720-as felbontást érhetsz el.

(#864) Cifu válasza szkorhetz (#861) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem erősen gyanus, hogy itt valami belső elektronikai hibával állsz szemben. Szerintem mindenképpen keresd meg a Samsung ügyfélszolgálatát.

(#865) Cifu válasza fehler (#860) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az R73 már kifutott típus, inkább az R82. Amúgy ár/értékben átlagos készülék, nem rossz választás.

(#866) szkorhetz válasza Cifu (#864) üzenetére

szkorhetz
(senior tag)

az szívás. nem baj van rá garancia.
hol lehet elérni a samsung ügyfélszolgálatot?:D
kösz

C2D e8400, hd4850 vapor-x, 4giga 1066 kingston, WD 500gb, Gigabyte P45, Windows 7, Motorola XT910

(#867) szkorhetz válasza szkorhetz (#866) üzenetére

szkorhetz
(senior tag)

érdemes lehet próbálgatni valamit? esetleg áramtalanítás vagy minden beállítás visszaállítása? vagy valami?

(#868) bences válasza kispéé (#844) üzenetére

bences
(lelkes újonc)

Hi
Én most vettem Auchanben lg 32lc51-et, 150e ftért, azt hiszem van 20x7500FT-os hitelre, az akció azt hiszem vasárnapig tart, de a www.auchan.hu -n meg tudod nézni. mégiscsak 15e fttal olcsóbb, 0%os hitellel ha minden igaz, bár annak jobb utánakérdezni.

(#869) Cifu válasza szkorhetz (#866) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Samsung honlapjára azért már csak nem nehéz annyira eltalálni...

(#870) klambi

klambi
(őstag)

helló mindenki!
szeretnék lcd tvt-t venni 32"-at eddíg samsungokat néztem, de 1ismerős aki a samsungnál dolgozik azt javasolta hogy mindent csak tv-t ne samsungból...
tud valaki javasolni lcd-tv ket amik jó ár érték aránnyal rendelkeznek?(ha ez nemigaz akkor samut is;)) :R

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! "|Mond szépen angolul: Gyors róka! |"

(#871) Cifu válasza klambi (#870) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mire akarod használni? TV nézés, DVD, konzol, esetleg számítógéppel összekötni...

(#872) kispéé válasza bences (#868) üzenetére

kispéé
(fanatikus tag)

Köszi a segítségedet,csak az a bibi hogy szegeden nincs auchan::),mégcsak tervezik, hogy építsenek.Ez tényleg jó ár érte:)

Megnéztem,még 18-ig van ott akció.Ha meggondolom magam,akkor fölzizzenek kecskemétre a jövő héten,csak még nem tudok dönteni az LG és a Philips között...

[ Szerkesztve ]

(#873) braseel

braseel
(újonc)

Hello!

32"-es LCD TV vásárlása előtt állok. Végig olvastam a topic összes hozzászólását, és főleg Cifu elmondásából azt szűrtem le, hogy a megfelelő típus számomra az LG 32LC41/51 vagy a Samsung 32R81B lenne.

A 2 típus között nagyjából 32 ezer forintos árkülönbség van.

Ha TV, illetve DVD nézésre használnám a TV-t, akkor melyiket ajánljátok?
Illetve ha nagyjából egy szinten van a 2 típus, akkor miből adódik ez a jelentős árkülönbség?

Előre is köszönöm a segítséget.

(#874) Cifu válasza braseel (#873) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha TV és DVD nézésre kell a TV, akkor szerintem nézd meg a Philips TV-it is, ezen a téren elég jók. ;)

Az, hogy az LG LC sorozata olcsóbb, mint a Samu R sorozata annak köszönhető, hogy az LG pár apróságot kihagyott a TV-ből, például nincs PiP. Ezen kívűl az LG európában gyártja a paneljeit, míg a Samu a paneljeinek egy részét ázsiából hozza be, gondolom ez is befolyásoló tényező.

(#875) Lacix29 válasza szkorhetz (#867) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Azt még érdemes megnézni, hogy nem shop módban megy -e.

Ehhez, Menü / Beállítás / Plug and Play és itt végigmenve a beállításokon az Otthon üzemmódot választani.

(#876) klambi válasza Cifu (#871) üzenetére

klambi
(őstag)

hát dvd meg gép! :))

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! "|Mond szépen angolul: Gyors róka! |"

(#877) Cifu válasza klambi (#876) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor szerintem nézd meg az LG 32LC41/LC51-et. ;)

(#878) szkorhetz válasza Lacix29 (#875) üzenetére

szkorhetz
(senior tag)

aha!
ezt próbálgatom, csak scartal nem nem lehet ezt a plug and pléljt végig nyomni.

(#879) braseel

braseel
(újonc)

Cifu: Philipsre nem is gondoltam idáig. Milyen Philips TV-t tudsz ajánlani 150-180 ezer forint körül?

(#880) kispéé válasza braseel (#879) üzenetére

kispéé
(fanatikus tag)

Ha nem baj,én válaszolok erre:)
A Philips 32PFL5322-öt ajánlja mindenki,ez kb. abba az ársávban van,mint amennyit írtál.Én is ezzel szemezgetek, meg a LG 32LC51-essel, kb. egy árban vannak.Volt alkalmam megnézni a kettőt ma a Corában,egymás mellett,vmi tré minőségű fashion tv csatorna ment rajtuk,LG-nek tán jobb volt a színe,pedig eddig mindenki az ellentétjét mondta,holnap megnézem a Mediában is hátha ott jobb az adás minősége.
Nagyon foglalkoztat az Auchan-os ajánlat,ott jó a hitel,mindkettő jó áron.
Apropó,nics itt valaki Kecskemétről?Hátha megnézné nekem,hogy kaphatóak-e még ez a kettő modell,mert lehet jövő héten fölmegyek érte.

[ Szerkesztve ]

(#881) N4r4ncs

N4r4ncs
(fanatikus tag)

Az Überkonzolnál van egy LE40F71B Samu szvsz irreálisan alacsony áron,vagy ez egy kifutó darab?-mert 300K-ért árulják.

[ Szerkesztve ]

Mátyással együtt az igazság is meghalt

(#882) BlaBla2 válasza N4r4ncs (#881) üzenetére

BlaBla2
(kvázi-tag)

F - ??????
Olyan nincs.
M, R, S,...

a bátrak félnek a legőszintébben

(#883) N4r4ncs válasza BlaBla2 (#882) üzenetére

N4r4ncs
(fanatikus tag)

[link]

Mátyással együtt az igazság is meghalt

(#884) BlaBla2 válasza N4r4ncs (#883) üzenetére

BlaBla2
(kvázi-tag)

Néha el kellene mennem itthonról.
Bocsi!
Ilyet kérek karácsonyra!!!!

[ Szerkesztve ]

a bátrak félnek a legőszintébben

(#885) gdevil válasza kispéé (#880) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

Hali! Én Kecskeméti vagyok, kb hét elején voltam Auchanben. Volt mindkét tv-ből kirakva. Mondjuk már hetek óta van mindkettőből, szerintem lesz az még most is.
Tescoban van Philips PFL5322 26"-os akcióban. Nem is ez a lényeg, hanem hogy ő van kiállítva, mellette egy Toshiba c3000-es, meg egy Sony u2000-es. Az összes tv-n ugyanaz a film ment (1 dvd lejátszóról) és meglepődve láttam, hogy a Philips-en a háttér nem fekete, hanem "kékes". A többi tv-n "rendes" fekete volt az alsó-felső csík....
Maga a film tényleg a legszebben mutatott ezen a tv-n a 3 közül, de az a kékes alsó-felső csík....ja és nem kábel gond volt, mert a film színei rendben voltak. Érdekes....

(#886) Rick4 válasza gdevil (#885) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

háttér nem fekete, hanem "kékes". ....lehet, hogy előtted valami 6 éves gyerek elnyomkodta "hideg" tónusú képre, ha nem volt nálad távirányító, és nem nézted meg, hogy ennél jobb már nem lehet a kép, ne mondj ilyet, mert megijednek egy csomóan, hogy ezen csak a hupikék törpikék néz ki jól, és a philips csődbe megy... :DDD

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#887) Rick4 válasza N4r4ncs (#883) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

LE40F71B
Blu-ray technológia
...de mi köze a blue ray-nak ehhez? :U

(#888) gdevil válasza Rick4 (#886) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

:)

Volt egy ilyen tv egy másik is kiállítva, csak az nem elöl a bejáratnál rögötn, hanem hátul a tv polcokon. Nos az is "kékes hátteres" volt. Ezek a mai gyerekek! Mindenhez hozzápiszkálnak.... :D
Meg ne ijedjen senki! :))

[ Szerkesztve ]

(#889) Cifu válasza N4r4ncs (#881) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, kifutó darab, bőven, szvsz már nem szabad megvenni. 325e Ft-ért már LG 42LF65-öst vagy 334e Ft-ért Sony 40T3500-at kapsz...

(#890) Cifu válasza Rick4 (#887) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amikor kijött, ez volt az egyik az egyik első komolyabb szériában gyártott FullHD LCD TV (az LG a 42LB2RF-el válaszolt, aztán volt a Sharp az XD1 sorozattal, és a Sony a W2000/X2000 sorozattal). akkoriban úgy hírdették a frissen kijött Blu-Ray-el párhuzamosan, hogy furrá, FullHD, jajj de jó. Ettől "Blu-Ray technológia". Valójában azonban akadt egy kis probléma ezzel: nem támogatta a 24p-t.

A Blu-Ray "csúcsa" az 1080p felbontás, de ezt nem 25fps-el, hanem csak 24-el tömörítették. Tehát a lejátszónak is tudnia kell az 1080p@24p (1080p felbontás 24 picture per sec) képjelet. Ez egészen addig nem hiányzott, amíg a HD felbontás volt az uralkodó, és a kutyát nem érdekelte a FullHD. Amikor kijött a PS3 és a FullHD felbontás nem csak az elité lett, akkor kezdtek az első rossz hírek szállingózni, mivel a TV-k egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a 24p-s jellel, ezért 25Hz-en játszották le, ami miatt viszont a kép láthatóan ugrált. A sluszpoén, hogy a Sony is csak a 3000-es sorozatnál kezdte el a 24p-t behozni az alsó régióba is (kivéve az U és a T szériát).

(#891) braseel

braseel
(újonc)

kispéé, cifu: Köszi a segítséget! Elmegyek egy Media vagy hasonló szintű helyre és megnézem mind a hármat előben.

(#892) Greag

Greag
(újonc)

Nekem 3 napos a Phillips 37PFL3312 LCD-m. Eddig csak tv műsorokon, DVD filmeken teszteltem. Nekem tetszik a képe, sőt néhány xvid-es filmmel is kipróbáltam, és meglepően jól kezelte, (nem igazán volt pixeles) 4 méterről. Számítógéppel még nem sikerült öszzekötni a kábel hiánya miatt, bár az itt olvasottak alapján annyira talán nem is fogom erőltetni a dolgot.
Az egyikőtök által írt " a fekete kék " dolog nálam nem jelentkezik, tök tuti fekete a fekete. Tényleg boldog - boldogtalan nyomkodja a tv-ket az áruházban, aztán elbizonytalanodsz.
Kedvezményes hitelről írtatok... Nos én az Elektroworld-ben vettem Pécsett az utolsó előtti darabot 199900ért, náluk 0 % a THM.

(#893) gdevil válasza Greag (#892) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

Jó, hogy írsz a tv-dről, biztos sokaknak segít a választásban (köztük nekem is). Bár én komolyabb típussal (PFL7332-essel) szemezgetek, azért jó olvasni, hogy szép a Philips tv-képe. Egyébként kábeltv-d van, vagy valami műholdas?

(#894) Rick4

Rick4
(PH! nagyúr)

erről valami vélemény? van ennyiért- kicsivel többért sokkal jobb? jó tévé? rossz tévé?analóg kábel (mostani lcd tévé közelről nézve is korrekt vele), ill. digit műholdvevőzésre, tv- dvd nézésre kell....megkönyörültem a jó öreg 92 centis crt tévémnek, és eladtam... :DDD

samsung LE40S62BX [link] nem tünik egy nagy durranásnak...

[ Szerkesztve ]

(#895) ham_ válasza Cifu (#890) üzenetére

ham_
(tag)

Imho a 24 fps mindenképp kevés, nekem a régi crt tv-men fel sem tűnt, de most az lcd-n már igencsak. Persze most már próbálják javítani ezt is. Tényleg, plazmán is ennyire látszik ez, vagy csak lcd-n ?

(#896) gdevil válasza Rick4 (#894) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

Erről a Samsung '6-os szériáról Cifuék eddig még mindenkit lebeszéltek....
Nem is csoda, hiszen már a '8-as szériánál tart a Samsung. Nem véletlenül akciózzák orrba-szájba. Régi modell. Én biztos nem venném meg...

(#897) Rick4 válasza gdevil (#896) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

akkor a másik kedvencem marad... :U

[ Szerkesztve ]

(#898) gdevil válasza Rick4 (#897) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

Na ez már igen! Ez egy ütős darab! Van belőle 42"-es FullHd is? :D

[ Szerkesztve ]

(#899) Cifu válasza Rick4 (#894) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1.: A Samsungnál az S-széria a belépőszint. Tehát a legalapabb készülék, a leggyengébb panelel. A tökkelütött marketinges valószinüleg nem is tudja mi az a látószög, hiszen a 170° látószög TV-k esetén ma már nagyon-nagyon ritka, ez érték ugyanis a TN paneles LCD kijelzők sajátja. Ők meg kiírják nagy betükkel, hogy tessék, lássátok...
2.: A 6-os széria több, mint két éves. Tavaly jött ki a 7-es széria, idén a 8-as. Ha jól rémlik csak 1.1-es HDMI-je van, és hírből sem ismeri az 1:1 pixel mappingot DVI-HDMI-n (a samuknál csak a 8-as szériában jött ez be).
3.: A netes boltokban 225e Ft körül mérik az LE-40S61-est, de annyit sem ér meg. A két generációval újabb LE-40S81-es 242e Ft körül van (AVPlanet)...

(#900) Cifu válasza ham_ (#895) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Maga a 24fps egyáltalán nem kevés. Nézz meg egy DVD vagy HD rippet. 24 vagy 25fps-el vannak tömörítve. Vagy nézd meg, hány fps van egy moziban... Az is kevés? :)

Szóval a 24fps nem kevés, ami egyeseket zavarhat, hogy a nagy képernyőn a mozgás látszólag nem elég folyamatos. Erre találták ki a 100Hz-es technológiát, amely plusz képkockákat varázsol a 24/25 fps-es videójelből. Most nem vagyok naprakész a jelenlegi megoldásokkal, de valami ilyesmiről van szó: A képjavító áramkör késlelteti a képet egy picit, megvárja a beérkező egymást követő képkockákat, és közéjük rak új képkockákat rak, mintegy kiszámolva, hogy a két képkocka közötti eltérések között milyen képek lehetnének Elvileg így folyamatosabb lesz a mozgás. Gyakorlatilag nem 100%-os a dolog, olykor az eredmény inkább zavaró, mert az új képkockák nem illeszkednek tökéletesen a mozgásba.

Plazmán egy kicsit más a helyzet. Ott is van a technológia miatt egy bizonyos szintű vibrálás, ami valakinek feltünik, másoknak kevésbé. Ott a 100Hz ezt is próbálja kompenzálni.

De a lényeg a lényeg, 24 vagy 25fps-es források alapvetően azok, amikről beszélünk.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.