Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#551) Cifu válasza Lacix29 (#548) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmmm... megkövetem magam, nem biztos, hogy 1366x768-at láttam LG-knél. Valamiért ez volt bennem, de csak kiváncsiságból megnéztem, és az én TV-mnél is csak 1360x768-at lehet beállítani, 1366x768-at nem. :Y

Úgytünik ezt benéztem, nem kicsit, nagyon. :O

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

(#552) Cifu válasza bszotak (#549) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amiket érdemes megnézni szvsz:

-Samsung 32R81 (talán Lacix tud segíteni a mozgás probléma terén, én őszintén szólva nem igazán látok problémát a mai LCD-k esetén a gyors mozgás esetén, de én a 100Hz előnyeit sem igazán látom...)

-Philips 32PFL5322

-Sony 32V2500 (igazából az új 3000-est érné akkor már inkább megvárni mondjuk szvsz).

(#553) LordVader80 válasza Cifu (#550) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Garatulálok hozzá, nagyon jó kis tv :C

akkor az LF75 magyarul nem éri meg, max a külső miatt. Nem hiszem, hogy kell +1 HDMI bemenet, meg ha jól emlékszem, korábban mondtad, hogy ezek az irtózatos nagy dinamikus kontraszt arányok sem "érnek" semmit, csak jól hangzanak... :U

vagy rosszul emlékszem?

May The Force Be With You!

(#554) qpakcovboy

qpakcovboy
(senior tag)

Samsung LE40F71B (102cm) FULL HD szerintetek milyen TV? megér bruttó 300-at?

(#555) Cifu válasza LordVader80 (#553) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Alaphangon tényleg nem kell hanyat esni a ízezres dinamikus kontraszt értékeken, főleg, hogy azt úgysem fogja megmondani egy szám, hogy azon a TV-n hogy is mutat akkor majd a fekete...

Sajnos mivel nem láttam még élőben LF75-öst, ezért nem tudok nyilatkozni róla, hogy tényleg jobb-e annyival, mint az LF65-ös, de az tény, hogy árban nincs olyan elementális különbség.

Most FullHD fronton elég durván állnak a dolgok, a 42" LF65-ös ~340e Ft, a Sony (KDL-40T3500-asát is hasonló árban mérik (nagyon meleg, hogy a Sony ebben az árrégióban versenyre kell az LG-vel, igaz, hogy a T3500-ban nincs 1080p@24Hz támogatás). A Samsung LE-40N87 és M87 viszont relative tartja az árát...
A Mirai DTL-642E500 ugye gondban van az 1:1 PM-el, igaz már 300e alatt kapható, az újabb DTL-742E600 viszont sehol se látni (amúgy olyan 250-270e Ft-nek megfelelő áron kapható már skandináviában).

(#556) Cifu válasza qpakcovboy (#554) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mire akarod használni?
Ha TV nézésre, DVD nézésre, akkor ebben az árban jobb képő sima HD TV-ket kapsz.
Ha konzolra, akkor felesbe megadom a megéri értéket. Viszont PS3 esetén nincs 1080p@24Hz támogatás...
Ha számítógépre akarod rákötni, akkor nem igazán. Az F71 csak firmware frissités után kezeli rendesen az 1:1 pixel mapinget...

Újonnan nem egy rossz ár, de kicsivel többért már sokkal jobb FullHD TV-ket kaphatsz (~330e Ft-ért LG 42LF65-öst vagy Sony KDL-40T3500-at, ~360e Ft-ért LG 42LF75-öst vagy Samsung LE-40N87-est).

Használtan ennyiért pénzkidobás szerintem.

(#557) qpakcovboy válasza Cifu (#556) üzenetére

qpakcovboy
(senior tag)

újonnan és konzolra, lletve TV, DVD-re használtam volna, de akkor marad az LG, az is szimpatikus!

(#558) Cifu válasza qpakcovboy (#557) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az elmúlt pár hétben nagyon zuhan az LF65-ös ára, múlt héten 365e-öért volt a legolcsóbb webboltban, tegnap 334e-ért, ma már 328e Ft-ért...

Ha így zuhan az ára, veszek még egyett... :DD

(#559) LordVader80 válasza Cifu (#558) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Én megvárom, míg 300alá megy. Az nekem a lélektani határom.
Egyébként LG-t szeretnék én is, a Mirai-ban valahogy nem bízom.....

May The Force Be With You!

(#560) bszotak válasza Cifu (#552) üzenetére

bszotak
(lelkes újonc)

Köszi a gyors választ Cifu, megnézem őket, melyiknek tetszik jobban a képe.
A Sony 3000-es szériáját nézegettem én is, de az már nagyon drága nekem, azt pedig kétlem, hogy ki bírom várni, mire 200 ezer körülre lemegy az ára :)

(#561) kohary

kohary
(újonc)

Szerintetek LE37M87 vagy LE40N87-et érdemes venni,mert az árkülönbség elenyésző és szerintem még tovább csökken pár héten belül. Megnéztem a Samsung oldalán a két készülék spcifikációit és a N-es széria csak a kontrasztban tűnik gyengébbnek,de a 37-es M87-nél így is magasabb a kontrasztaránya. :)) :DD :C

(#562) megőrülök

megőrülök
(újonc)

Szerintetek mi éri meg jobban egy LG37LC51 185-ér, vagy az 37LC2RR 210-ér ?
Az LC51 tudja úgy a PIP-et ha külső video-t vagy dvd felvevőt rákötök ?

(#563) Cifu válasza kohary (#561) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha jól tudom, az M86/87 esetén a talp motoros, távirányítóval lehet a TV-t forgatni, az N87-ből ez is hiányzik.

Amúgy azt vedd, ami szimpatikusabb, az árkülönbség kb. reális a kettő között szvsz.

(#564) Cifu válasza megőrülök (#562) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miután az LC51-ben nincs PiP, erősen kétlem...

(#565) kohary válasza Cifu (#563) üzenetére

kohary
(újonc)

Kösz,a választ. Letöltöttem az N87 használati utasítását abban is szerepel a forgótalp.

Idézet a használati utasításból: "Forgótalp (bal/jobb) -20˚ ~ 20˚ :))

(#566) Cifu válasza kohary (#565) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor tényleg a panel az egyetlen valamire való különbség. :)

(#567) stavross

stavross
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Olyna kérdésem lenne, ha vennék mostanság egy LG 32LC41 vagy 51-et, azon késöbb tudok majd Blu-Ray illetve HD-DVD filmeket nézni? Vagy HD Ready TV-vel csak a "mai" dvd-ket tudom élvezni!

1ébként mekkora a Blu-ray és HD DVD filmek pontos felbontása? Hányszor*hány pixel?

Üdv
Stavross

Boldogok, akik nem várnak semmit, mert ők nem csalódnak!

(#568) Márton

Márton
(PH! addikt)

Tegnap az Ele*troworld-bn járva megakadt a szemem egy Samsung LE40R72-n.
Az ára nem volt 230e!! Ez nagyon jónak tünt nekem. Sajnos az eladót nem kérdeztem meg, igy nem tudom hogy elírás-e, kiállított darab-e. Vagy ez a reális ár?
Két LG egymás mellett volt, egy 37" (1366) és egy 40" (1920), ugyanazzal a HD jellel meghajtva. Örömmel nyugtáztam, hogy 2-2,5m-es távolságból én már nem látom a full hd előnyét, tehát jó lesz az olcsóbb is :)
1:1 PM Samsung és LG tudja ugye? Van esetleg más gyártó is?

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#569) Cifu válasza stavross (#567) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nézni tudod majd a HD DVD / Blu-Ray filmeket, emiatt nem kell aggódnod. Ezen filmek felbontása vagy 720p, vagy 1080p (Blu-Ray esetén inkább az utóbbi), az adott lemeztől függ (nincs meghatározva, hogy kötelezően 1080p legyen) de nem kell aggódni az 1080p esetén sem, mert vagy a lejátszó fogja visszabutítani 720p-re, vagy a TV-d (az LC41/51 képes fogadni az 1080p jeleket).

(#570) stavross válasza Cifu (#569) üzenetére

stavross
(kvázi-tag)

Köszi!

És érdemes vennem a TV-hez új DVD lejátszót, amin már van HDMI?
Jobb képet fogok kapni, mintha a régi lejátszom kötném rá SCART az LCD-re?

Esetleg érdemes-e olyan lejátszóba beruházni, ami felskállázza képet 1080i vagy 1080p-re?
Vagy HD Ready TV-khez ez felesleges és megfelel a "régi" lejátszóm scartal rákötve, amíg a sima DVD-im nézem rajta?

(#571) Cifu válasza Márton (#568) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az R71 kifutott széria, azért ilyen olcsó. Ha a képe tetszik, akkor megveheted (bár szvsz kiállított példányt inkább ne). Az 1:1 pixel mappingot a 7-es Samu széria D-Sub (vagyis VGA) bementről tudja csak.

(#572) Cifu válasza stavross (#570) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És érdemes vennem a TV-hez új DVD lejátszót, amin már van HDMI?
Jobb képet fogok kapni, mintha a régi lejátszom kötném rá SCART az LCD-re?

Vannak, akik esküsznek arra, hogy megéri 25e+ Ft-ért HDMI kimenetes, upscalinget tudó DVD lejátszót venni. Én nem tartozom közéjük. A minőségjavításra jó az is, ha nem EuroScart, hanem komponensen kötöd össze a TV-t és a DVD-t (már ha a DVD lejátszónak van komponens kimenete). Akkor már gyűjts egy kicsit hozzá, és vegyél majd egy komolyabb asztali lejátszót, vagy konzolt, ami DVD lejátszóként is használható (két legyet egy csapásra. ;)).

Esetleg érdemes-e olyan lejátszóba beruházni, ami felskállázza képet 1080i vagy 1080p-re?

Miután 720p felbontású TV-t akarsz venni, szerintem nem. A TV ugyis kénytelen lesz lebutítani a felbontást, akkor meg minek?

(#573) stavross válasza Cifu (#572) üzenetére

stavross
(kvázi-tag)

Most sajnos dolgozm de rákerestem DVD lejátszómra Panasonic S49 és úgy látom van rajta kompozit video kimenet! :)
Kompoziton ugye az RCA-kat értjük

(#574) Rick4 válasza stavross (#573) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

kompozit alatt az YPrPb csatlakozót értjük, (kompozit- komponens) ami 3db rca csatlakozó lenne...az rca az maga a cég, aki alkalmazni kezdte a csatlakozó fajtát, nem pedig a csatlakozás tipusa..

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#575) Cifu válasza stavross (#573) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem.

Kompozit= 3 RCA csatlakozó, ebből egy VIDEO, kettő pedig AUDIO (left és right). Ez videó és hangjeleket visz át.
Komponens = 3 RCA csatlakozó, ez csak videójelet visz át, (kék, piros és össz. fényerő).

(#576) Palika71 válasza kohary (#565) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

"Forgótalp (bal/jobb) -20˚ ~ 20˚"

Ez azt jelenti, hogy manuálisan állíthatod a TV-t.
A másikon pedig motorral.
Ha nem csak szemből nézed a TV-t, akkor a motoros megoldás nagyon jó dolog.
Ha szemből, akkor meg ne foglalkozz vele!

X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

(#577) gdevil válasza local1 (#532) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

Hali! Megjött már a tv? Ha igen, írhatnál róla ezt-azt........

(#578) local1 válasza gdevil (#577) üzenetére

local1
(újonc)

Szeva!
Megjött igen! De még a PC-vel nem tudtam összekötni mert a kábelre várni kell!
Szóval még nem láttam rajta digitális jelet.
Egyébként rosszabbra számítottam. 3m-ről nézem picit mosódott a kép, dehát nem kell analóg jeltől többet elvárni. Nekem UPC kábeltévém van tehát elég jó a vétel.
A 100Hz-es 72-es Samunak szebb volt a képe.
Sztem 4-5 méterről még élvezetesebb lehet.
Jövőhéten lesz HDMI kábelem és vennem kell videókártyát DVI kimenettel.
Holnap pedig rákötöm a DVD-t, most még az is csak Euroscart.
Úgy tuti lesz sztem.
Szépek a szinek meg minden.
Kérdés hogy mire kell.
Mert az Electro World-ben volt egy Philips 37PFL3312 200e Ft-ért. (0%THM)
Annak sztem szebb képe volt de ez PC-re jobb. (felbontás!)

Majd még jövök

(#579) Rick4 válasza Cifu (#575) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

tényleg így van... :Y :R :B

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#580) kohary válasza Palika71 (#576) üzenetére

kohary
(újonc)

Tapasztalatból tudod,hogy ez a leírás kézi állíthatóságot jelent,mert az M87-esek leírásában is ugyanígy szerepel? :)

(#581) Faresz29

Faresz29
(kvázi-tag)

Sziasztok!

A Philips 32PFL5322 típusról van valakinek tapasztalata?
Elég jók a specifikációi! A pixel plus mit takar pontosan?
Olyan 2m-ről nézném, Digi-TV, DVD, X360..

Előre is köszönettel a válaszokat.

(#582) gdevil válasza local1 (#578) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

Igen, egy kicsit én is félek a tv képtől....én 2.5-ről nézném a kábeltv-t(ha veszek ilyet).
A dvd-re kíváncsi vagyok. Euroscarttal milyen?
A Philips-el nekem is az a pc-felbontás a bajom....

(#583) gdevil válasza gdevil (#582) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

Nézegetem a Philips 37PFL3312-nek a "tájékoztatóját" és érdekes módon nem Pixel Plus-t ír képjavítónak, hanem már "Digital Crytal Clear"-t. Érdekes. A Philips változtatott az elnevezésen, vagy valami új, továbbfejlesztettt Pixel Plus-sal van dolgunk....?

(#584) Misike

Misike
(tag)

Sziasztok!

Tegnap megvettem a tv-t. Sharp lc-37wd1e lett végül [Made in Japan:)], mert a fukaroknál volt akcióban 239K-ért 1 darab.Érdekesség, hogy tíz éve a Sony crt-m is ennyi volt :). Ez kb. a filip 5322 ára. Eddig tv szobaantennával és sima dvd scarttal próbáltam. Tv teljesen élvezhető, dvdn pedig vissza kell venni a képjavítókból, mert olyan éles, tiszta a kép, olyan mélysége van, hogy már műanyag. Elég jó a menüje, kicsit több funkci lehetne elérhető közvetlenül, de jó így is. A képbeállításokkal teljesen mozi fílingűvé lehet varázsolni a dvd-t. Van a sony smarthoz hasonló képformátuma is. Kb. 3 méterről, vagy távolabbról nézzük. Ennyi eddig, majd hétvégén tesztelem hosszabban dvi-hdmi-vel 720p-s dvd-vel és pc-vel is. Ha érdekel valakit beszámolok róla.

(#585) Misike válasza gdevil (#583) üzenetére

Misike
(tag)

Szvsz a pixel plus fejlettebb cucc, mint a DCC, de hívd fel az ügyfélszolgálatot, elég korrektek.

(#586) berci válasza gdevil (#583) üzenetére

berci
(senior tag)
LOGOUT blog

a Philipsnel a 3xxx modellek a legalapabbak, valoszinuleg a DCC gyengebb mint a Pixel Plus.

Nekem LG 37LC55 van, ami ugyebar ugyanaz mint az LC51 csak +DVB-T tuner. Eddig leginkabb szamitogepröl hasznaltam, jatekra, desktopkent, meg filmnezesre. Eleinte elegge szurke volt a kep, de miutan a videokartya drivereböl feljebb nyomtam a szaturaciot, azota szuper. Amugy meg DVB-C adasokat nezegettem rajta neha, azt mondhatom hogy a minöseg jobb mint vartam.

Don't go home! Many people have died there!

(#587) Misike válasza Faresz29 (#581) üzenetére

Misike
(tag)

Szia!

Én nem vagyok lcd mágus, de 3 hétig nézegettem a tvket és majdnem 5322-es filipet vettem, csak a 37-est. Én főleg analóg forrással nézegettem, korrekt képe van, de pc felbontása csak 1024*768, ha jól emléxem. Pixel plus azt jelenti, ha jól tudom, hogy hozzátesz pixeleket a képhez, ahol kell. Digi tunere nincs.

(#588) anjani182 válasza Misike (#587) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Grat a Tv-hez :R

Forever and ever, let's make this last forever.

(#589) Misike válasza anjani182 (#588) üzenetére

Misike
(tag)

Tenk jú :)

(#590) Cifu válasza Misike (#584) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Grat a TV-dhez. :D

(#591) Cifu

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha valaki most a DVB-T miatt akar új TV-t venni, mindenképpen győzödjön meg róla, hogy tudja az MPEG-4-es tömörítést, különben pontosan nulla haszna lesz az egészből...

(#592) Lacix29 válasza Misike (#587) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Minden gyártónak van saját elnevezése a saját képjavító technikájára:

Philips - Pixel plus
Samsung - DNie
Sony - Wega Engine
Toshiba - Active Vision
Thomson - Hi-Pix
LG - XD Engine
JVC - D.I.S.T.

Amik legfőbb feladata a nem HD felbontású anyagok HD felbontásra való átméretezése (felskálázása - scaler). Ugye itt kell plusz pixeleket hozzáadni az eredeti felbontáshoz. Ezenkívül a 2 félképből álló anyagok (interlaced (analóg TV)) feldolgozása (deinterlacer).
Ezeket mindegyik "engine"-nek tudnia kell valamilyen szinten (itt persze lehetnek nagy minőségkülönbségek). Fakultatívan tartalmazhatnak különböző színmanipuláló szolgáltatásokat, és egyéb képmanipuláló dolgokat.

(#593) B.A.T.21 válasza gdevil (#583) üzenetére

B.A.T.21
(kvázi-tag)

Hello!

37PFL3312 -nál van pc-s 1360x768-as felbontás.
A készülék képe pedig nagyon hasonló a 5322-höz, de a design más.

Pixel Plus: régen (még a CRT időkben) a Pixel-plus úgy működött, hogy a visszintes felbontást növelte a készülék, majd visszaskálázta eredei képre, miközben lokálisan változtatta a kontrasztot, illetve egy anti-alising szerű dolgot művelt rajta.
Ezáltal úgy tűnik, hogy sokkal jobb a képminőség és több részlet van a képen.

Kérdés, hogy ez manapság ugyanaz, vagy sem...

Amúgy nagyon érdekes dolgot vettem észre a MM-ben. LG tv mellett volt egy Philips is és valóban, mintha a Philips-en több részletet lehetett volna látni (pl a riporter arcán sok volt a ragya :) , az LG-n meg púderozva volt :)) ). Nem tudom, hogy vajon ez a sharpness elhúzásával érték el vagy tényleg ennyi a különbség...

B.A.T.21

(#594) szapeboy válasza bszotak (#560) üzenetére

szapeboy
(lelkes újonc)

Én múlt héten vettem egy Sony KDL-32S2530-ast (bruttó 180 körül volt az ára) és teljesen meg vagyok vele elégedve. Eredetileg V2500-ast szerettem volna, de 3 hét alatt senki nem tudta beszerezni... Szóval ha tudod, nézd meg ezt a típust is, bár van 1-2 "elvetemült", akinél a Sony a V szériánál kezdődik. :D Az én igényeimnek viszont a kistesó is bőven okés, pláne, hogy egy ötvenessel olcsóbb.

Csak az a nő foglalt, akin fekszenek!

(#595) Cifu válasza B.A.T.21 (#593) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az LG képminősége TV adásoknál sajnos tényleg nincs a Philips közelében. Persze a Philips esetében a jobb képminőség a kasszánál fizetendő összegben is meglátszik. ;)

(#596) Cifu válasza szapeboy (#594) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Grat a TV-dhez. Mire használod főleg? TV, DVD? Számítógépet kötsz/kötöttél rá?

(#597) szapeboy válasza Cifu (#596) üzenetére

szapeboy
(lelkes újonc)

Köszi!

Rá van kötve a számítógép sima vga-n (pixel to pixel mapping megy), komponens kábelen egy PS2 és sima SCART-on egy LG DVX-9900-as lejátszó. Néztem rajta fullHD-s filmet, még közelről is tuti, de a sima DVD filmek is rendben vannak. A hagyományos tévéadás minőségére nem térnék ki, mert a helyi szolgáltató elég ratyi, de ahhoz képest az is nézhető. Mire lennél még kíváncsi? Ja esetleg még annyi, hogy nyomom az F1 06-ot meg a WRC-t illetve pár FPS játékot konzolom és semmi gáz, nem mosódik el, ellentétben pár gagyi cuccal. Ja és a smart is elég jó funkció. Viszont az LCD tévék hangjával nem nagyon vagyok kibékülve, ezért tettem rá egy 2.1-et. :D

Csak az a nő foglalt, akin fekszenek!

(#598) N4r4ncs válasza Cifu (#558) üzenetére

N4r4ncs
(fanatikus tag)

Én is pont erre kaptam föl a fejem,hirtelen elég sokat esett az ára,a Samuk TV adásai mennyire jók viszonyításképpen?

Mátyással együtt az igazság is meghalt

(#599) gdevil válasza B.A.T.21 (#593) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

Hali! 37PFL3312-es az ismertető szerint csak 1024x768-as számítógépfelbontást tud.
Innnen veszem:
http://www.p4c.philips.com/files/3/37pfl3312_10/37pfl3312_10_pss_hun.pdf
Vagy ezt nem jól írják?

(#600) gdevil válasza Lacix29 (#592) üzenetére

gdevil
(kvázi-tag)

Hali!

JVC-nél nem "Dynapix" van? Én még csak ilyen feliratot láttam JVC tévén....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.