Szia!
Nagyon köszönöm a válaszod !
Amúgy én is azt hallottam hogy néha jobb minőséget lehet elérni VGA-val mint Componentel pld. Xbox360-nál...

Szia!
Nagyon köszönöm a válaszod !
Amúgy én is azt hallottam hogy néha jobb minőséget lehet elérni VGA-val mint Componentel pld. Xbox360-nál...

Szeretnék venni lcd-t,de nem tudom pontosan melyiket,a SAMSUNG 30-40e drágább mint az LG. Megéri-e a kissebb képátló a plusz pénzt?
LG 42 LC 51
LCD TV (106 cm)
1366 x 768 ,Dinamikus kontraszt arány: 5000:1 XD Engine, 1080P bemenet, 2 HDMI
SAMSUNG LE 40 R 81 B (EISA dijjas)
LCD HDTV, "Bordeaux+ 1", 40"(101cm), 1366x768, 8000:1
12.8 MD szin , DNIe ,Játék üzemmód ,2 HDMI-CEC
SAMSUNG LE 40 S 81 B
LCD HDTV, "Jázmin"40"(101cm), 1366x768, 7000:1
25,7 MD szín,DNIe, Játék üzemmód, 2 HDMI, 1 tuneres PIP

Sztem nincsenek csodák. (nagyobb képméret - olcsóbban - jobb... Ebből a hármasból is csak kettő lehet igaz egyszerre)
Itt nálunk mindenből a mennyiség és az ár számít, a minőség alig érdekel valakit.
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

Sziasztok!
En is LCD TV vasarlas elott allok. Osszeszedtem nehany dolgot, amelyek
alapjan kellene valasztanom. Az elso a legfontosabb, az uccso a legkevesbe:
max. 250k
HD Ready
PC-t nativ modban (dvi-hdmi)
Lehetoseg szerint 37"
1080p@24
2 tuneres pip
Nagyjabol 50%-ban lesz tv nezesre hasznalva (egyszeru analog, upc),
es 50%-ban lesz szamitogeprol (dvd, hd filmnezes, egyeb hasznalat)
Mit javasoltok?
Atolvastam jonehany hozzaszolast mar, es a pc osszekottetes miatt ugyebar az LG jonne szoba, viszont a Samsungnak jobb a feketeje. A Sony pedig az analog tv megjeleniteseben van ott nagyon. Legalabbis nagyjabol ezeket szurtem le az eddigiek alapjan. Olyan combo nincs, ami olyan jol jeleniti meg a tv adast, mint a Sony, PC-t is ra lehet kotni es nativ modban tamogatja, es szep a feketeje?

Meg 1 kerdes. A Thom! altal belinkelt kepen ugyebar ([link]) az olvashato, hogy oda kell figyelni a "beegesre". Namost tudtommal a LCD technologia egyik elonye, hogy nem letezik olyan "beeges" mint pl CRT-nel vagy plazmanal lehetne. Vagy rosszul tudom?
Es ha tenyleg igy van, ami a kepen szerepel, akkor nem nezhetek tv adast 4:3-ban 2 oranal tovabb, mert egyreszt a csatorna logoja orokre ott marad, masreszt "savos" lesz a kep?
azt vettem lészre VLC-nek gyengébb a képminősége Media Player Classichoz képest, de a VLC-n kiegyenlítettebb képmozgás, míg MP zavaró utánhúzást tapasztalok
Még mindig nem. 
A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!
Azon nagyon csodálkoznék... legfeljebb akkor, ha a TV a szűk keresztmetszet a csatlakozók terén...
PS3-at akkor érdemes venned, ha van rá olyan játék, ami érdekel téged. Egyébbiránt nem.
Tegnap volt nálam Johán barátom vadiúj PS3-asa. Összeségében nem voltam elájulva tőle... Kell még neki egy kis idő, amíg kijönnek rá olyan játékok, ami miatt már megéri esetleg megvenni. Johán is csak a GT5 prologe miatt vett ilyen gépet...
Mire szánod a TV-t?
Összeségében én annyit tudok mondani, hogy a Samsung színei általában egy kicsit túlvezéreltek (túl harsányak), a feketéje viszont jobb, mint az LG-é.
max. 250k
HD Ready
PC-t nativ modban (dvi-hdmi)
Lehetoseg szerint 37"
1080p@24
2 tuneres pip
A 2 tuneres PiPről szerintem tégy le. Ha kell PiP, akkor Samsung LE-37R81/82/83/84, viszont ekkor az 1080p@24fps-ről is le kell mondanod. BTW miért kell neked 1080p@24fps? A TV csak 720p-t tud... Ha 1080p videójelet akarsz küldeni neki, akkor LG 37LC51, az képes fogadni, de abban meg abszolute nincs PiP.
A Sony jelenleg nem gyárt 37" modelleket, állítólag egy-két sorozatból a közeljövőben várható lesz viszont náluk is ilyen képátlóval (pl. KDL-37P3020). Ha jól tudom, a 3000-es széria már támogatja az 1:1 pixel mappingot, de tökéletes megerősítést még nem kaptam senkitől (ie.: olyantól, akinek 3000 szériás modellje van, és használja is az 1:1-et).
Konkluzió: vagy 32" 3000-es szériás Sony TV modellek között nézz szét (esetleg KDL-37P3020, viszont 1080p itt sincs), vagy a Samu (nincs 1080p jelfogadás) vagy LG (nincs PiP).
Hali! A Gran Turismo 5 lesz majd a befutó, de van más is, ami érdekel, azon felül csak majd jövő tavasszal venném meg, az áresés miatt is, meg a GT5 is akkor érkezik. 150000-et nem adok érte, az biztos! 
Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3
A VLC saját belső codecpackkal rendelkezik. Az MPC pedig feltelepített codecpackot használja.

Tehát azt mondod ha van rajta VGA és Component is akkor nyugodtan válasszam a Componentet ?
THX !!
Az alap X-Boxhoz nem jár se komponens, se VGA kábel. A Premium packhoz jár komponens kábel. Az új premium packhoz és az Elite-hez HDMI is. A VGA kábelt meg kell venned. Én balga módon megvettem, de pontosan nulla értelme volt. A komponens tökéletes képminőséget produkált 720p és 1080p felbontásban is. Ha nincs gondod a komponensel, akkor felesleges a VGA.

A 1080p@24 jelenleg nemigazan kell. Csak gondoltam ha mar veszek egy ilyet tv-t, akkor hosszabbtavon gondolkozom, es majd egyszer ha esetleg ilyen jelet kap, attol se alljon fejre. Igaz a tv csak 720-at tud, de legalabb megjelenitene.
Az letezik, hogy a samsung oldalan csak az LE-37R81 van, vagy en vagyok a bena?
Mi a kulonbseg az R81,82,83,84 kozott?
Az LG, es Samu tv-knel nagyon gagyi az analog tv adas, vagy azert elviselheto? Mert a Sony akkor mindenkepp kilove, ha nem biztos az 1:1.
(Az LCD "beeges" kerdesemre meg mindig varom a hozzaertok valaszat
)
A Samu jelölésében az utolsó szám a külcsínt takarja, illetve a DVB-T tunert, a 81, 82, 83 és a 84 ugyanaz a belbecs, de másféle desingú kávát és talpat takar, a 85, 86, 87, 88 ugyanez, csak DVB-T tunerrel. Ennyi.
Az LCD beégés dolog: a beégéssel akkor kell vigyázni, ha folyamatosan, hosszú órákon át ugyanaz megy a képernyőn. A 4:3-as képarányú TV nézésnél tényleg panaszkodtak arra többen pl. az LG LE2R, LC2R típusoknál, hogy a két oldalt lévő sávok szélei beleégtek a képernyőbe. Az elég valószínűtlen, hogy mondjuk fél napon át ugyanazt a csatornát nézd, a logók beégése ekkor fordulhatna elő, de ez már ott megbukott, hogy a csatornák elsöprő többsége a logóját leszedi a reklámok ill. filmelőzetesek bemutatásakor.

Nagyon köszönöm ... Bár én is megvettem a VGA-t óhh én balga 

Koszi a valaszokat.
Egyebkent tok erdekes, hogy ha ez az LCD image retention (amit mostmar inkabb igy hivok miutan utananeztem
) tenyleg problema, miert nem tesznek valami olyan cuccot a tvkbe ami figyeli, hogy van-e hosszab idon keresztul kint valamilyen statikus tartalom, es ha van ilyen, akkor egy pillanatra elmozditjak a kepet (nehany pixellel valamelyik iranyba), esetleg invertaljak, vagy valami hasonlot tesznek vele, hogy ez ne tortenhessen meg... 

Nálam az LCD-n ha bemenetet váltok, megjelenik egy közepes méretű szövegablak, ami ha ott hagyom, és nincs jel, elkezd vándorolni.

Igen, ez igy tok logikusnak tunik.
Nos en ilyesmi ficsor-re gondoltam pl. sima tv adas nezesenel is 4:3 eseten. Es nemcsak a tv sajat menujere vonatkozolag.

Az egyik ismerősöm vett egy Videoton L32W20-AV, hogy tudom azt kideríteni, hogy tudja-e a 1x1 pixel mappingot? Egyébként a tv teljesen korrekt főleg, hogy 2 tuneres PIP van benne.
A plazmákon tesznek. De mit érnek el vele, ha például a 4:3-as képarány miatt a két szélen folyamatosan egy színű egy jókora terület. Nem véletlen, hogy a képernyővédők is alapvetően folyamatosan változónak készülnek, a cél az, hogy ne "lazsáljanak" azok a pixelek. 
Összekötöd egy számítógépel. Elvileg VGA bemeneten keresztül biztos tudja, DVI-HDMI kábelel az a mód, amiről nem tudok nyilatkozni.
A lényeg, hogy 1360x768 vagy 1366x768-as felbontást be tudj állítani, és működjön is jól.

Köszi az infót.
Ma megnéztük az LG-t boltban, viszonylag szép a képe. Az új változatról tudsz vmit?
Ma bejött egy kövér nő a boltba...

Hmm... klassz, nekem elsőre tetszik mind a külcsín, mind a belbecs... ([link]; [link]) 
Ezek szerint az LG FullHD középkategóriája (42LF75) most kb. ugyanott van, mint ahol a korábbi FullHD felsőkategória (42LY95), ez utóbbiból mikorra várható a "vérfrissítés"???
Esetleg nem tud valaki véletlenül egy helyet, ahol az (42)LF75-öt ki lehetne próbálni? Én még nem láttam kiállítva sehol...
Melyik új változatra gondolsz?
Nem egészen ez a helyzet. Az LF75 az LF65 és az LY95 között foglal helyet, ugyan a kontrasztja jobb, mint az LY95-é, de az LY95-ös 10 bites panelel rendelkezik, az LF sorozat pedig továbbra is csak 8 bitessel. Elvileg tehát szebbek, élethűbbek a színei. Egyenlőre az LY95 maradt az LG csúcsmodellje. Hogy lesz-e, és ha lesz, akkor mikor lesz az LY95-nek utódja, azt nem tudom.
Elvileg az LG lépéshátrányban van, a Samsungnak már kint van az über-brutál felső kategóriája (a CCFL háttérvilágítású LE-xxF86) és a szuper-über-brutál felső kategóriája (LE-xxF96, LED háttérvilágítással). Az LG-nek nincs ezekhez fogható modellje. Tavaly a FullHD-s Samsung LE-40F71-re válaszul kihozták a szintén FullHD-s LG 40LB2R-t. Jelenleg még csak hír sincs arról, hogy lesz-e válasza most az LG-nek a nagy hazai riválisnak.
Nem tartom viszont elképzelhetettlennek, hogy az LG most hanyagolja a felső osztályt. Túl népes lett az a szegmens, kijöttek a FullHD plazma TV-k a Samsung, a Panasonic és a Pioneer gyáraiból, kijöttek az új generációs FullHD LCD TV-k a Samsung, a Sharp, a Sony, a Toshiba, a JVC és a házon belüli Philips gyáraiból. Itt valami újjal előrukkolni drága mulatság, ráadásul kicsi a piac, inkább a preztizs miatt folyik az öldöklő harc. Az LG mindig az alsó szegmensben volt erős, a csúcsmodelljei legfeljebb a felső kategóriás gyártók (Sony, Sharp, stb.) középszintjének feleltek meg.
Hozzáteszem, hogy az LG.Philips LCD gyártó cég nem harangozott be LED háttérvilágítású panelt. Most van egyszerűen késésben vannak a gyártástechnológia és/vagy a K+F terén, vagy valamerre másfelé indultak el (lézer TV? OLED? a fene se tudja).

Sziasztok, szia Cifu!
Nézegettem élőben tv-ket és igaz, hogy kicsit drágább kategória, de ez teccik eddig a legjobban: Philips 37PFL7332 és a Sharp LC-37WD1E. Esetleg ezekről valami tapasztalat, vélemény? Ár/értékben jók vajon?
tud vki képet csinálni Samsung R8× homogenitásáról?
filmnézés közben ki milyen beállítással néz filmet külön DVD/DivX/HD-ra gondolok?

Hmm.. en a 4:3-as aranynal arra gondoltam, hogy a "csik" csak a megjelentitett kep, es a fekete sav hataran marad meg. Az eszembe sem jutott, hogy ketoldalt elhelyezkedo fekete savok is problemat jelenthetnek. De jobban belegondolva, azok miert jelentenenek problemat? A feketet ugy jelenitik meg, hogy nem engednek at fenyt rajta, ehhez a kristalyoknak nem kell elmozdulni, nem? Vagyis alapbol olyan helyzetben allnak, hogy "nem megy at a feny" rajtuk, es kozben feszultseget sem kapnak, hogy megvaltoztassak a helyzetuket. Ergo olyan mintha kilenne kapcsolva a tv. Hmm... lehet, hogy fel kellene frissitenem az LCD-rol tanultakat 
(A kepernyovedoket egyebkent eredetileg a CRT monitorokhoz keszitettek, hiszen azoknal tenyleg jelentkezett a "beeges" mint olyan.)

Ez engem is erdekel 

Sztem a beégés az LCD technológiánál fenyeget a legkevésbé, bármely másnál (Plazma, CRT) nagyobb a rizikó, és a félnivaló, ennek ellenére ezek tulajdonosai se tartanak tőle. Szó dont vöri bí hepi.

Ez teny. CRT-nel vegleges, plazmat nem ismerem, lcd-nel pedig ugy tudom, hogy amugy is csak atmeneti a dolog, es helyrehozhato. 

Sziasztok!
Még mindíg nem vettem meg az LCD-m.
Mert most van az Electro World-ben egy Philips 37PFL3312.
Kb ugyanazt tudja mint az LG 37LC51.
Szerintetek melyik a jobb, bár tudom hogy az LG a favorit, de a Philips jobban néz ki és most csak 200e Ft 0% THM-el.

Azt nem tudom hogy a Philips tudja-e az 1:1 pixel mappingot, mert ha jól sejtem az nekem kell a PC-hez.
Bár azt sem tudom hogy az mit jelent, itt nem találtam leírást róla de sokszor említitek.
PIP az nincs benne tuti, de az Electro World-ben semmit sem tudnak róla (igaz egyikről sem).
Üdv!
PS3-at szerintem érdemes venni, egyrészt a kekxboksz halott lesz, nem is értem ki az a h*lye aki vesz kekxboxot
no WiFi, no built in Blu-Ray, meg hibás is. A PS-hez meg alapból két kontrollert kapsz, szebb is, de ezen most ne vitatkozzunk, árban is jobban megéri, többet kapsz azért az árért! Csak jobb na, ennyi!
De szerintem a Crysis meg hasonlók úgy beakadnak PC-n, hogy inkább érdemes venni egy konzolt a legjobb VGA árán!
PC felejtős, kell egy noti meg egy PS3, számomra ez az ideális kombó!
Jani
UI.: Idézem Parcit: "Az ixbox nem létezik" 
Forever and ever, let's make this last forever.

Az 1:1 pixel mappingrol (es meg sok egyeb masrol is) itt talalsz hasznos infokat:
[link]

Philips.hu
Amúgy asszem 1024*768 a legnagyobb pc felbontása

Hello!
A Samsung LE-32S71B-ről mi a véleményetek?
Nekem sima tv-re valamint notebookhoz monitornak VGA csatlakozón keresztül kéne, internetezére, meg 720p-s filmek megnézésére.
Szóval ennyire.
Köszi előre is
szerk: ja, és mennyi ennek most az átlag ára?

Ezekre: LC41 / LC51.
Ma bejött egy kövér nő a boltba...

Hello!
A 2-es végű Philips készülékek mind tudják az 1360x768-at.
Mindezeken felül az XXPFL7762 és XXPFL7962 pedig 1920x1080-at is. Az utóbbiakban van már egy "native" funkció is, amely mindenfajta scale nélkül kiteszi a képernyőre a bemenetek tartalmát.
B.A.T.21

Sziasztok!
32"-osban tudnátok ajánlani valalmi fulll HD-s LCD tv-t!
Mert én nem igazán találok! Lehet, hogy 37"-os a legkisebb?
Üdv
Stavross
Boldogok, akik nem várnak semmit, mert ők nem csalódnak!
Alant B.A.T. 21 írt a Philips TV-kről, azt írta, hogy a 2-es végüek jó választások.
A Sharp WD1E-ről nem sokat hallottam még, de a Sharp oldala alapján belépőszint, mentes minden olyan extrától, amivel a fejlettebb modellek rendelkeznek. Nehéz ügy, de látatlanban nem tünik túl jó választásnak, persze valós tapasztalat alapján nem tudok igazán tényszerűen nyilatkozni róla.

TV-ben nincs 32" Full HD-s tudtommal.
Minden LCD panel gyártó a FULL HD-s TV paneleket 37"-től felfelé gyártja.
De szerintem még ott sincs értelme, mivel 1,5 m-re kell ülnöd tőle hogy észrevedd a különbséget a FULL-HD és a HD-Ready közt ebben a méretben.
A beégés gyakorlatilag minden kijelzőt fenyeget. Az LCD sem kivétel. A probléma az, hogy a pixel "kapuknak" nem kell dolgozniuk, "ellustulnak", miközben a háttérvilágítás azért megy, a körülötte lévő pixelekhez folyik az áram, stb. A vége az, hogy a kapuk "beragadnak". Aztán vagy sikerül őket újra munkára bírni (néha ezért segít az, ha "megmasszírozzák" a halott pixeleket LCD esetén).
Konkrétan az LG LC2R-el kapcsolatban bizonyos, hogy maradandó problémát okozott a 4:3-as képarány folyamatos használata. Maradandó = csak panelcserével orvosolható...

Hi!
Tegnap vettem egy samsung 32r84 lcd.
D-sub kábellel kötöttem össze a géppel és a betűk mintha szellemképes lennének,1360x768 felbontásnál ezt állitotta be a kártya magától /7600gs/.
Segitene ha vennék egy dvi-hdmi kábelt vagy vmi beállitási gondom van?
Nagyon OFF, de leírom a saját véleményem, bár már a tököm tele van a sok degeneráltal, akik a konzol vs. konzol háború nélkül nem lát értelmet az életében.
Először is a Wi-Fi és a Blu-Ray olyan dolog, hogy kell-e az adott embernek, vagy sem. Ha hálózatra kötöd, akkor aligha az a fránya UTP kábel fog problémát okozni, ráadásul nem is kell aggódnod a megfelelő Router beállításokon és a sebesség-belassulás miatt, ha nagyobb sebességű elérésed van. A Blu-Ray ismét akkor ér valamit, ha vásárolsz Blu-Ray filmeket. Figyelembe véve a mai piacot, ez még csak egy nagyon kis százalékot érdekel.
Másodszor a "megéri"-e dolog ott kezdődik, hogy az adott embert milyen játékok érdeklik, és melyik konzolon jön ki. Ha valaki a GT5-re vágyik, az PS3-at vesz, aki meg Ace Combat 6-ra, az meg X-Boxot. Jelenleg viszont játékok terén az X-Box360 megeszi a PS3-at reggelire. Mind felhozatal, mind minőség terén. Még kell egy jó fél-egy év, amíg a PS3 be tudja hozni a Boxot e téren. Megint másik tétel, hogy mire kell a konzol. Épp a mostani hétvégén volt egy kis buli nálam, ahol mindhárom NG konzol volt (PS3, Box360 és Wii). Melyik volt a legtöbbet bekapcsolva? Persze hogy a Wii, a teljesen egyszerű, de négy játékos számára nagyon szórakoztató játékokai miatt.
A "szebb" dolgon tényleg nem éri meg vitatkozni, de akkor meg minek hozod fel??!? Saját magadnak mondasz ellent?! 
Ami pedig az anti-PC vonulatot illeti, ez megint egyéni nézőpont. Aki FPS-el tud játszani kontrollerrel, annak konzol. De a többség mégis marad a PC-n e téren. Nekem például bejönnek a szimulátorok (Flight Simulator X, Lock-On, Silent Hunter 4, stb.). Ezekhez hasonló még csak látóhatárban sincs konzolokra. Sehol. Szóval aki arcade játékokat szeretne tolni, annak tényleg jobb a konzol, de ettől még tudja teljesen kiváltani a PC-t (nekem is csak a DoA4, Ace Combat 6, ChromeHounds vonulat miatt van X-Boxom).
A megéri kérdés is viszonylagos. Egy PS3 most olyan 150e Ft, ehhez egy alsó-közép kategóriás 32" HD TV olyan 130-140e Ft alaphangon. Ennyiből azért elég decens kis PC-t lehet összedobni, egy 22" Wide monitorral...
A végére pedig: vannak megfelelő topicok, ahol ezekről lehet vitatkozni. Fáradj oda. Én elkerülöm őket az ilyen egyoldalú nézőpontot képviselő fröcsögés miatt, amit most te is előadsz...
Szerk.: Elnézést a topiclakóktól, de az OFF tag-et valamiért nem fogadja el a fórummotor. Talán túl hosszúra sikerült a hsz...
Az S71 kifutott széria, már csak elvétve látni, akkor is horror árakon (147e Ft-ért van az argep.hu szerint). Ennyiért már bőven van jobb (pl. LG 32LC41/LC51 140e Ft-ért).
Általánosságban a legjobb ár/érték arány az alsó-közép kategóriában.
Van 1:1 pixel mapping DVI-HDMI-n keresztül is, elég korrekt a képe, hátrányának azt lehet felhozni, hogy nincs PiP, és a komolyavv xVA panelekhez képest nem túl jó a feketéje.
A szellemkép lehet a gyenge kábel és/vagy az átalakító miatt (ha jól rémlik, a 7600GS csak DVI kimenettel rendelkezik, tehát DVI->D-Sub átalakítóval tudod csak használni).
Sajnos biztosat nem tudok mondani látatlanban, esetleg próbálj ki másik kábelt, a legjobb persze a DVI-HDMI lenne.