Lehet.
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Lehet.
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Az a baj, hogy az árlistában csak annyi szerepel, hogy Seagate 320GB 8MB. De akkor érdemes utánakérdezni, vagy felejtős?

Ha jo arban van, akkor miert lenne felejtos?
(Nem kell ezt ennyire korbejarni, jelentos kulonbsegek nincsenek ezek kozott...)
igen, csak egyszer.
viszont érdemes ugyanarra az usb portra dugni, de lehet másikon is rögtön tudja rendesen kezelni.
nem érdemes utánanézni, a seagate felejtős. Kérdezz rá itt, hogy miért.

De nálam nem usb-n, hanem esata-n lesz csatlakoztatva, bár gyanítom, arra is igaz a megjegyzésed.
Dulce bellum inexpertis

Jó, mostmár a részleteken felülemelkedtem, ám egy 7200rpm-es 8mb pufferes, 250 GBos Maxtor OneTouch™ 4 (3,5") sokkal gyorsabb az 5400rpmes, 2mb os 160as wd-nál? (passport)
Az előbbi most elég szimpi, a baja az, hogy 1kgos, és elég nagy a wdhez képest, viszont olcsóbb, és minden adatában veri azt. Ám a valós írási sebességet sehol se láttam, úgyh nem tudom valójában mennyivel gyorsabb...
kem: thx, megkérdeztem, akkor azt tuti nem veszem.
[ Szerkesztve ]

Miert, mert van par xar 3,5"-os szeriaja?

A 3,5"-os jo hogy gyorsabb. De most mire, mihez kell? Notihoz inkabb egy 2,5"-os illik. Asztalihoz meg mehet a 3,5"-os, bar USB is jocskan vissza fogja a sebesseget.

Notim nincs, asztali géphez használnám külső vinyónak (ergó rá rakom a nem olyan gyakran használt adatokat), illetve sok embernek adok zenét, ezzel sokkal egyszerűbb lenne (mint pl egy pendrive-val, mert annak elég kicsi a tárhelye), + van olyan, hogy valakihez átmegyek, és segítek gépet csinálni, erre lehetne menteni a fontos adatokat, meg tudnék rajta szükséges programokat vinni). Ha jól számolom a 2,5"os a 160GBot 1,5 óra alatt tudja telepakolni, de nyilván nem egyszerre fogom, de mondjuk 40et biztosan felrakok, az 22,5 perc, ami azért annyira nem kevés, de elviselhető. Ámbár ugyanez 3,5ös vinyóval pár perc LENNE, ha nem lenne odaírva a specifikációjához: Sustained Transfer Rate USB 2.0 33MB/sec . Ami azért elég vicc, mivel, hiszen 7200őt pörög.

A 2,5"-os is nagyjabbol hozza USB-n a 3,5"-osok senbesseget. Lassu az USB atvitel, hiaba gyors a hazban a HDD!
[link]
Szoval az a 33 MB/s sajnos valos (eSATA-n ez a HDD 60 MB/s-ot vinne.)
A 3,5"-os (ha USB-n csatlakozik) egyetlen elonye az ara, a tobbiben ugyanolyan jo vagy jobb a 2,5"-os...
[ Szerkesztve ]
Az e-satás merevlemezeknek is kell külső táp, vagy elég nekik amit az e-satáról szívnak?
Mennyivel drágábbak az usb-snél?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

Azoknak mindenképpen kell, lévén az eSATA nem szolgáltat tápfeszültséget.
Si vis pacem, para bellum.
ott is előfordul.

pedig erre igazán gondolhattak volna már!
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

hmmm.sajnos nem megy az esata csatolóval. Egyszerűen nem veszi észre, hogy csatlakoztattam, és később sem látja....
kell ennek külön driver esetleg (vistan vagyok)?
Dulce bellum inexpertis

Hali.
Ilyen külső dokkolóm van, esata porton csatlakozik a géphez. Amikor bekapcsolom felpörög, és pár másodperc múlva látom is a winyót. De hogy lehet lekapcsolni? Mert ha látom hogy nem villog a led és lekapcsolom, akkor igaz eltűnik a sajátgépből nemsokára, de a vista felügyeleti eszközeinél látom a hibaüzit hogy felkészülés nélkül tűnt el.
Hardver biztonságos eltávolítása nem jelenik meg mint a pendrive-nál.
Mezőhegyes

te legalább be tudod kapcsolni,
Dulce bellum inexpertis

Köszi, de jó nekem 
A biosban be van kapcsolva az esata vezérlő? Az előző lapomon, egy xfx nforce 790 ultrán hátul az usb-k melett volt esata csati, de addig nekem se látta a rádugott winyót amíg a bisoban be nem kapcsoltam a jmicron esata vezérlőt.
Ha olyan esata portod van, ami az alaplap belső sata csatijára megy, akkor nem szóltam.
Mezőhegyes

alaplapra van kötve....CoolerMaster Xcraft külső ház (esata usb kombó), ha ez segít valamit.
Dulce bellum inexpertis

Hali!
Tudnátok ajánlani firewire-es külső mobile-rack-et 1Tb-os Satás vinyóhoz? Előre is köszönöm a segítségeket.

MacPower Pleiades SATA 400+
RaidSonic MB-664UEA-1S
Igy kezdetnek...
USB-n látja? eSatád hogyan van? alaplapra integrált, vagy ki van kötve egy bővítőhelyen a hátlapra?

ONNTO 3.5" USB2.0/eSATA/Firewire
A.C. Ryan - Alubox TFX Mac 3,5" USB/Firewire külső ház fehér IDE/SATA
Kicsit olcsobban...

Seagate FreeAgent Xtreme 1TB külső
Western Digital 1000GB My Book Home
De IMHO igy egyben olcsobb az egesz...

Ez igen. Van választék.
Nagyon köszönöm.

usb-n látja. Az esata egy kártyaolvasón van, amit az előlapra szereltem, és az alaplapra kötöttem egy sata kábellelel.
Dulce bellum inexpertis

ahci módban van a bios?
csak igy lesz hotplug.
ha nincs, én utólag nem is tudtam installálni.
új xp telepítés kell
ugyanúgy mint a pendrájvokat. jobb alsósarokban balklikk, és kiválasztod a listárol.

Hardver biztonságos eltávolítása nem jelenik meg mint a pendrive-nál

sziasztok,
van valkinek személyes tapasztalata erről a külső winyóról?
Bármilyen más info is érdkel róla!
Köszi!
-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

Sajnos nem jelenik meg.
Egy x58-as lapra nem jutott valódi esata (ennyi pénzért
), ami van 2 kivezetés az mind a lap belső sata portjára csatlakozik
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes

sajátgép/eszközkezelőben sem tudod lelőni?

Semmi opció nincs rá. Úgy néz ki marad a félmegoldás, bekapcsolni be lehet menet közben is, kikapcsoláshoz meg legalább egy újraindítás kell....
A kijelentkezés sem jó....
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes

Üdv.
Érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek tapasztalata a WD elements szériájáról...? Keveset hallani róla, van esetleg ennek valami oka?
Előre is köszönöm!
üdv.: 4D4M
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

Sziasztok
Segítségeteket kérném, egy 500gigás külső vinyó vásárlásának eldöntésében.
Először WD Worldöt néztem ki, de ez a teszt kicsit elvette a kedvem [link]
20k körül szeretnék kijönni, akármennyire szimpatikus a studio vagy a home edition nekem kicsit drága.
Legnagyobb aggodalmam, hogy ha USB-set veszek az elég lassú lesz (letölteni, csomagolni, videokat szerkesztgetni, a laptop között másolgatni), továbbá nem találtam sehol sem, hogy egy 2ghz-es c2d-t mennyire terhelne le az usb.
A gépemen sajnos e-sata nincs csak fireware, ilyen külső racket viszont csak ATA-ban találtam(elfogadható áron, rackért nem feltétlenül adnék annyit mint amennyit vinyóval együtt szántam az egészre), de a satát jobban preferálnám, főleg az olcsóbb merevlemezek miatt.
Ha bárkinek bármilyen ötlete, tapasztalata van előre is köszönöm
Üdv
[ Szerkesztve ]

A 2 GHz-es CPU-t az USB se fogja lefagyasztani
.
A FW400 valamivel gyorsabb, de IMHO nem olyan sokkal, hogy most ezert a kardodba dolj. (A FW800 mas helyzet, az mar eleg jol nyomja.)
20k-bol nem sok variacio van. Veszel egy szimpatikus HDD-t (nem kell gyors, USB-n ugyse jon ki, inkabb kevesbe melegedot, es halkat erdemes valasztani), es egy szimpatikus USB-s hazat. Ez kijon ennyibol...

Akkor ennyi erővel a WD World is lehet jó választás? usb-t végülis tud... Nem tudom az mennyire melegedik.

A World halozati meghajto, az USB dugo nem arra a celra szolgal, amire te gondolsz...

Sziasztok! Tud valaki segíteni, külső HDD-t vennék, 250Gb-st, de nem tudok dönteni a Seagate FreeAgent éd az Asus Extrem Pocket között.Nem szeretnék adatvesztést.
Hugó

sziasztok!
1000gigas kulso vinyot szeretnek venni. En valamelyik WD-re vagy Seagate-re gondoltam, de ha tudtok jobbat ajanlani ezeknel, akkor megkoszonnem. Es az ezzel kapcsolatos problemam az lenne, hogy nincs eSata a gepemen es nem tudom milyen megoldas lehetseges, hogy eSataval tudjam hasznalni a kulso hdd t. Van esetleg valami beepitheto kartya vagy valami cucc, amivel meg tudnam oldani a problemat?
koszi
udv

Most van egy WD 500-GB-os, a hetvegere ha minden igaz lesz egy Seagate 1 TB-os. Akkor elmondom a velemenyem... 

koszi
mondjuk az esatas problemat szeretnem leginkabb megoldani

Hali!
nemtudom jo helyre irok-e, de hatha!
A kerdesem a kovetkezo lenne!
Van egy ilyen HDD-m:
Modell azonosító SAMSUNG HD753LJ
És egy ilyen 3,5"-os külső HDD keretem:
Sharkoon Swift-Case 3.5"
Merevlemez ház
- 3,5 colos formátum
- USB 2.0 csatlakozó
- IDE (P-ATA) interfész
- alumínium ház
- elérési idő: 14,7 ms
Minden tokeletes vele, de egy olyan problemam van, hogy leallitom a gepet, de a keretbe megy tovabb a HDD, lehet hallani es erezni a gyenge rezonanciat!
Ezt hol lehet esetleg be/ki kapcsolni h automatikusan alljon le a kulso HDD is?!
Valaszokat elore is koszi!
üdv 
Migiri, migiri, úgy ám! :D 漢字 Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt...

HELP ME! 
Migiri, migiri, úgy ám! :D 漢字 Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt...

Valoszinuleg sehol... Kezzel szepen kikapcsolod a hazat.

Azta, ez tobb haznal igy van, vagy ezt most nem ertem...
Komam biosban magyarazott valamit, hogy ott lesz valami usb-s beallitas, de mondom eloszor megkerdezem a "pro"-kat PH!-rol!

A WD MyBook leall, ha gep kikapcsol. A sima, magam szerelte hazaim viszont nem...