Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TeeJay

    félisten

    válasz vlevi #6997 üzenetére

    én meg egy régi 250gigás WD passport-ot a régi asztali gépemen nem tudtam elindítani 1 USB-ről sajnos... az ADATA vinyóm pl ugyanarról az alaplapról elindult simán viszont volt mikor a zsír új Acer notimon rángatózott induláskor. fene se tudja ezt, én biztos ami biztos vettem egy hosszabb Y végű miniUSB kábelt úgy sosem volt gond.
    újabb gépeknél vígan megy egy USB portról is de én azért tutira mentem.

    tetszenek ezek az új USB3 vinyók is csak hát ahogy látom mindhez sima kábelt adnak és valahogy nem merem azt választani mert ha a régi asztali gépemen nem tudom elindítani akkor nem sokat értem mivel a laptop és a régi gép között forgalmazok adatokat (két külön városban van)
    értem én hogy USB3 porton majdnem 2x akkora áram mehet mint USB2-n de akinek nincs USB3 portja az ugyancsak megszívhatja ha esetleg nem fog a vinyó felpörögni.
    lehet próbálkozni ilyenkor mert nekem a notin 3 USB port van és én mind a hármon végigpróbáltam de macerás mikor már ezzel kell foglalkozni...

    az sem mindegy szerintem hogy a cuccban alapból olyan vinyó van-e amire már rá van integrálva az USB port vagy egy sima SATA vinyó és egy vezérlőhöz csatlakozik.
    véleményem szerint ahol a vinyó aljára a NYÁK-ra teszik az USB portot ott meg lehet spórolni a SATA-USB átalakítást így kapásból a merevlemez adatforgalmát USB-re vezetik és nem mellesleg egy másik chip fogyasztását is megtakarítják ezzel. tudom az nem sok Watt lehet mert ezek a kis chip-ek szinte semmit sem fogyasztanak de lehet pont elég az hogy már ne tudjon USB2-n felpörögni a vinyó.

    ilyen NYÁK-ra integrált USB portos vinyókat szerintem a WD és a Samsung gyárt meg talán a Toshiba mert ők amúgy is merevlemez gyártók
    míg a többi külső vinyót forgalmazó cég, készít egy házat amiben van egy vezérlő és valamelyik gyártótól szerzik bele a sima SATA merevlemezt.

    egyelőre én még mindig a 750-es Toshiba belsős ADATA SH93 vinyón agyalok vagy pedig a 750gigás Samsung M2 USB3-on amint megtudom az árát

    Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

Új hozzászólás Aktív témák