Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#501) Georg32 válasza Laca 012 (#499) üzenetére

Georg32
(újonc)

Köszi a választ:) Sajna én az olvastam, hogy FAT32 ismer csak a routerem:(
Mi van akkor ha egy sima külső USB-s házba teszek belel egy vincsit?
Vagy van valami kritérium aminek meg kell felelni a lemeznek?

(#502) DarkDeer válasza Laca 012 (#498) üzenetére

DarkDeer
(fanatikus tag)

Köszönöm az informálást, erről nem tudtam! Legközelebb ezt fogom ajánlani én is!

(#503) Laca 012 válasza subidu (#500) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem bevált. Csendes, hűvös,megbízható.Leáll, ha nincs adatforgalom. Fogyasztása 5W maximum a felpörgéskor!!! Jó választás volt!!

DarkDeer: Én is akkor merültem bele, amikor megvettem a MyBook Home-ot...

[ Szerkesztve ]

Rászántam magam.. Ami nem kell eladjuk.. :) http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Laca+012&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#504) Laca 012 válasza Georg32 (#501) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

A MyBook Home gyárilag Fat32-vel érkezik... De persze olcsóbb megoldás, ha van egy meglévő HDD,és veszel hozzá külső házat, de megy akár pendrive-al is! Különösebb kritérium nincs, az Asusnál is 10féle külső házból 9-cel működik. Azért én megpróbálnám ext2 vagy ext3 filerendszerrel is. A routerek legtöbbjén linux kernel fut, és az felismeri. A Fat32 igazán elavult filerendszer, mi is az asuson ezért használjukaz ext3-at.
Azért elég gáz, hogyha egy 4,3GB-os filmet nem tudsz letölteni... :O
Mondjuk az Asust fejlesztik páran, mert a letöltésen kívül ftpszerverként, webszerverként, belső megosztásra SAMBA-n, és legtöbben torrentezésre használják. Na meg printszerverként is. Hangkártyát rádugva lehet pl. online rádióstream-et hallgatni..stb. :D És seedeli a torrenteket mint állat HDD-vel együtt 15W-os fogyasztással ventillátor és egyéb hangok nélkül!! :C Amikor németországot jártam, minden utcasarkon " Fritz BOX! " nevű wlan ssid-t lehetett "fogni". Rengeteget eladhattak ottkint, valószínűleg a németek meg ezt fejlesztik, biztos van erre is pár okosság!

Rászántam magam.. Ami nem kell eladjuk.. :) http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Laca+012&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#505) Georg32 válasza Laca 012 (#504) üzenetére

Georg32
(újonc)

Ha ext2 ill 3. akkor linux akkor két op. rendszer :( nem mintha rossz volna a linux csak kicsit nekem idegen volt egy elrugaszkodott próbálkozásom az Ubuntuval de nkm egyszerübb a win ami szintén nem jó mindenre.
A fritzbox-hoz is vannak fórumok csak sajna legtöbbje nem magyar:( uh jobb lehetöséget nem látva majd megyek az asus oldalra okosodni router ügyben:)

(#506) subidu

subidu
(kvázi-tag)

sziasztok
vásárolzam egy WD my book home 1 tb-os tárolót, nagyon csendes, nem remeg, szóval nagyon meg vagyok vele elégedeve, de , a laptopom egy dell xps m1530-as és elméletileg fire wire 400-as mint a wd is de a wd-hez adott kábel csatlakozója 2x-ese a laptopon található aljzatnak. nem tudtok valami átalakítót amivel hozzá tudnám kapcsolni a laptophoz?

(#507) Alex91 válasza subidu (#506) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Kell venned egy 6pin - 4pin-es FireWire kabelt!
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#508) subidu válasza Alex91 (#507) üzenetére

subidu
(kvázi-tag)

igen. pont ilyenre van szükségem. ezer köszönet a segítségért.

(#509) cqr

cqr
(fanatikus tag)

Üdv!
Tudnátok vmi jó ár érték arányú külső házat ajánlani ? Illetve melyik jobb wd gp 640 + ház, vagy mondjuk pl. egy mybook (ebből a WDH1CS5000 mennyivel jobb a WDG1U5000 nál ? ) lehetőleg árban nem túllépve 20k-t.

[ Szerkesztve ]

(#510) Alex91 válasza cqr (#509) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

IMHO MyBook. A Home-ban van FW400 es eSATA csati is (ezert dragabb).

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#511) Laca 012 válasza subidu (#508) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem ne vegyél! Én vettem, kipróbáltam, és USB-n gyorsabb volt!
Egy nagyobb ISO file másolásánál oda vissza 23-25 KB/s-os sebességet mutatott a vista (amikor indult még 30felett is volt, de aztán lejjebb esett, és ezeken az értékeken mozgott)
Ezzel szemben FireWire-en az Olvasás 20 és az írás 15KB/s volt csak!!!
De érthető is. A kicsi FireWire csati ami a notimon van FireWire400 (400Mbit/s) Míg az USB 2.0 480Mbit/s-et tud hivatalosan... Ezek sajnos eléggé névleges értékek csak (ugye elvileg 480mbit/s = 60MB/s), de sajnos közel sem tud ennyit. Viszont arányaiban ott a különbség a tényleges sebességben is. Azt viszont én sem értem, hogy a FireWire -nél miért lassabb az írás mint az olvasás. Biztos oka van, de nem néztem utánna.
Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#512) subidu válasza Laca 012 (#511) üzenetére

subidu
(kvázi-tag)

ok. köszi az infót. azért kipróbálom. nem vettem volna ilyet ha nem szeretném használni. kb. 1500ft egy ilyen kábel, szóval nem egy nagy összeg. kipróbálom, aztán leírom a tapasztalataimat.

(#513) Laca 012 válasza subidu (#512) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Oks. Kíváncsi vagyok! Én a TESCO-ba kaptam 490-ért tök jó minőségűt. Más már nem volt nyitva, mert aznap éjjel amikor megvettem az IPON-nál a MyBook-ot egyből belemerültem a próbálgatásba. Piszkálta nekem is a csőrömet, nem bírtam volna ki reggelig.. ;] Én azóta is csak usb-n meg néha sata-n használom...
Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#514) Alex91 válasza Laca 012 (#511) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Pedig FW gyorsabb :). Es kevesebb CPU idot zabal.

(#515) subidu válasza Alex91 (#514) üzenetére

subidu
(kvázi-tag)

én is így olvastam. de a gépecske az nagyon csendes , remegés szinte semmi, mondjuk másoltam rá a passportomról és kb. 17mbit/sec-mal másolt. ma kipróbálom , hogy a laptopom vinyójáról mennyivel másolhatók rá. majd leírom a tapasztalataimat.

(#516) Laca 012 válasza Alex91 (#514) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

FW gyorsabb, ha 800as mindkét port (eszközön is, és laptopon is) nem? :F
Nem foglalkoztam vele, tehát lehet hülyeségeket írok, de a kisméretű csati csak 400as portot takar nem? :F Ettől függetlenül érdekelne, hogy hogyan lehetne gyorsabb mint az usb, szívesen kipróbálnám!
És azt hogy "kevesebb CPU idot zabal" azt hol érzékelem? Mert eddíg még nem érzékeltem lassulást ha usb-ről másoltam akkor sem. Feladatkezelőben nézzem a grafikont??
Üdv!

(#517) razerka87

razerka87
(újonc)

heló

az lenne a gondom hogy összekötöm a wd hordozható winyómat esata-n keresztül de a gép nem ismeri fel driverek fentvannak de mégsem usb-n meg firewire-n keresztül felismeri jó lenne valaki tudna segíteni köszönöm előre is.

(#518) Alex91 válasza Laca 012 (#516) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

FW800-as gyorsabb, mint a 400-as persze. De a FW400-as is a gyakorlatban gyorsabb, mint az USB2.0, attol fuggetlenul, hogy papiron lassabb. (FW DMA-zik, valamint a sebessege fuggetlen a tobbi FW eszkoztol, USB sebessege megoszlik az eszkozokon.) CPU ido is kevesebb a DMA miatt, de a mai gepeknel nem igazan veheto eszre (bar en az en iMac-emnel is eszreveszem.)

Itt meg egy nem tul regi teszt sebessegadatai:
[link]

(#519) Laca 012 válasza Alex91 (#518) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nézegetem a tesztet, szó se róla a Firewire-en gyorsabb sebességet mértek, de van egy tippem, hogy ezt a 41MB/s sebességet FW800-on mérték. És akkor jön a valóság, hogy akkor az FW400 valószínűleg csak 20MB/s körül mozog.. Akkor pedig már lassabb mint az USB... Ez a probléma, mert asztali gépen persze nagyon tuti az FW800-as porton, de nekem (is) csak laptophasználatra van, azon meg csak kiscsatlakozós FW400 van. Tehát fújhatjuk azt hogy FW800-on gyorsabb lenne! Mert csak lenne.Az USB-n meg nem osztozik semmivel addíg,amíg nem dugok mellé mást, tehát az is csak relatív lassítja..

(#520) Alex91 válasza Laca 012 (#519) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nem, FW400-on mertek. Ha keresel mas teszteket itt a PH-n, akkor is kijon, hogy a FW gyorsabb (meg 400-on is), mint az USB, es kevesebb CPU idot hasznal. FW800-on egy 3,5"-ossal hozza a 60 MB/s-ot is, szinte eSATA sebesseg (mondjuk a legujabb HDD-k mar SATA-n tobbet tolnak at). Mondjuk igy, egy HDD-vel nem olyan jelentos elteres, de azert kivancsi lennek, ha mondjuk egyszerre ket USB-s HDD-t hajtanak, meg ugyanugy ket FW-st, akkor hogyan esnenek a sebessegek...

[ Szerkesztve ]

(#521) Black&White

Black&White
(tag)

Ha már FW!
Van olyan külső ház, ami két 3,5" meghajtót fogad és van rajta FW csatlakozó?
Sajnos eSATA nálam nem játszik, nincs az alaplapon...

(#522) Alex91 válasza Black&White (#521) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

MacPower Taurus RAID

Igy hirtelen...

(#523) razerka87

razerka87
(újonc)

ehhez annyit tennék hozzá hogy szerencsére megtudtam csináli esata hibát h nem ismerte fel nos: esata nekem 55 megabájt volt fw400on 60-61 megabájt usb pedig 25 megabájt. fw az nagyon jó sokkal kevesebbre számítottam.

(#524) LJ. válasza razerka87 (#523) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Van nekem is egy WD MyBook Home Edition 500 gigás winyóm, a sebességére nincs panasz, hangja nem sok van, rezgéseket nem adja át. DE!!!
Kurvára melegszik... Most így a nyári napokban elégre a 50-60°C-ot, amitől eléggé félek... Ez már eléggé nem egésségeges magának a winyónak, se az adatoknak amiket nemigen akarok rajta elveszteni... Mit lehetne evvel csinálni???
Pls mondon vki valami véleményet vagy ötletet...
köszii

Voltam

(#525) Alex91 válasza LJ. (#524) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Es ki mondta, hogy sok ez a homerseklet?

Kulso homerseklet viszonyokra a WD szerint:

Operating 5° C to 35° C

Szoval, ha a kulso homerseklet 35 °C alatt van, akkor ok...

[ Szerkesztve ]

(#526) Laca 012 válasza LJ. (#524) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem is kicsit melegedett az 1TB-os és a 0,5TB-osHDD-vel is! (bár max 48fok!!), ugyanis alacsonyak a lábai, és elzárja alulról a levegőt az asztal. 2db ceruzát raktam keresztben a lábai alá, és egyből visszahűlt 40fokra.Ebből kiindulva fogok ragasztani magasabb lábakat alá...
Ezenkívül van benne hely egy kb. 5-6cm-es ventillátornak, lehet teszek bele fordulatszámszabályozóval egyet, ami 30-35fok alatt el sem indulna.. A szabályzó 1db termisztor 1db tranzisztor és 2db ellenállásból összerakható "filléres"dolog. Így nem rontaná el a csendességét.
Üdv!

(#527) LJ. válasza Alex91 (#525) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

Hát, szerintem akármilyen idő van a szobában, nem egésséges egy winyónak ha pl fél napokat 50 fok fölött megy tartósan... Bármit is mondd a gyártó... Sok winyó megfőtt már a világban a tartós magas hőmérséklettől. Házilag meg nem szeretnék semmit barkácsolni, mer még van rá gari.
Nekem a winyó a lábain áll, nem raktam alá semmit. De így akkor majd énis kipróbálom hogy aláteszek valamit. Próba cseresznye!

[ Szerkesztve ]

Voltam

(#528) Alex91 válasza LJ. (#527) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ez a lenyeg, hogy szerinted...

(#529) LJ. válasza Alex91 (#528) üzenetére

LJ.
(kvázi-tag)

Hát, remélem igazad van, és te tudod jobban. Majd ha lesz kis időm, kipróbálom hogy mennyire melegszik fel ha alá teszek mondjuk 2 ceruzát.

Voltam

(#530) Laca 012 válasza Alex91 (#528) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Csak annyit fűznék hozzá,hogy valamiért a HD Sentinell-ben is Alapértemezésben 47foknál kezdődik a sárga, és 57foknál a piros mező. Talán nem véletlen! nekem az asztali gépemben egy 160GB-os samu volt, a gép tetejébe, mert ott volt a helye gyárilag. Aztán használat közben kb negyed órán belül az is felmelegedett 60fok-ra és utána mindíg lefagyott, újraindult, kékhalál...stb. :W
Először nem is gondoltam, hogy ez a baj, hiszen gyárilag ott volt a hdd helye a házban.. Néztem memótesztet,meg minden mást. :O
Miután a hdd-t betettem a floppy helyére ahol már szellőzött, egyből semmi baja nem volt a gépnek, és azóta is hibátlan!!! :C
Ennyit a hőfokról! "Szerintem" :DDD
Üdv

(#531) Alex91 válasza Laca 012 (#530) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Azt elfogadom, hogy az extrem nyari melegben erdemes ranezni, meg esetleg ha erosen megdolgoztatjak. De amugy ossze-vissza mernek a sajat homeroik, meg a Google statisztikaja is erdekes volt, ahol kiderult, hogy a magasabb hofok nem jart tobb meghibasodassal.

(#532) (Doki)

(Doki)
(tag)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, vettem egy ilyen külső racket, adtak hozzá eSATA kivezetést alaplapról és így rá tudom kötni, nem kell USB-re, de most ha eSATA-n használom, hogy kell helyesen kikapcsolni a racket?
Én eddig úgy csináltam, hogy kikapcsoltam a számítógépet és kicsit vártam kb 20 másodperc aztán lekapcsoltam a racken lévő kikapcsoló gombbal, jól csinálom így vagy nem?

[ Szerkesztve ]

(#533) Alex91 válasza (Doki) (#532) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Jol.

(#534) subidu

subidu
(kvázi-tag)

Na, kipróbáltam a WD My book 1tb home-omat fire wire csatival is. Hát nem gyorsabb mint az USB, igaz , hogy a laptopom vinyójáról másoltam rá. A processzor terhelés az lehet hogy kisebb volt, de egy T9300-as procinak az USB meg se kottyant.

(#535) Xerxész

Xerxész
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Én azt szeretném kérdezni, hogy hosszabb távra mennyire érdemes külső winchestert venni? Mennyire tartósak ezek? Illetve ha mondjuk "állni hagyom" (1-2 hónap használat nélkül), az adatok sérülhetnek-e?
Filmek tárolására venném, ezért kérdezem.

Ja, még valami...
Ezt érdemes-e megvenni, milyenek a visszajelzései (melegedés, tartósság, stb.)
1000Gb Western Digital My Book™ Home Edition™

Előre is köszi a segítséget!

(#536) Alex91 válasza subidu (#534) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ott lehet, hogy a noti vinyo a szuk keresztmetszet :)!

(#537) 3x3y válasza Xerxész (#535) üzenetére

3x3y
(fanatikus tag)

Nyugodtan megveheted, jó a híre, és a tárolásra is tökéletesen alkalmas. Tartós marad a cuccod...

PF

(#538) turnand

turnand
(újonc)

Sziasztok!

Vásároltam egy wd my book 500g premium editiont. Csendes esztétikus, jól működik, de találkoztam egy problémával. A windows bekapcsolásakor, ha a my book nincs kikapcsolva, akkor nem áll fel. Korábban volt egy kis adatvesztési problémám az én hibámból és feltételezem e miatt minden egyes rendszer felállásnál a windows elkezdte ellenőrizni a gépet, ami iszonyatosan sok idő volt, de soha sem fejezte be. Le töröltem mindent és formatáltam ntfs formátummá. Viszont most már elhagyja az ellenőrzést, de a windows ablakba megállás nélkül a betöltést jelző csík rohangál. A rendszer nem áll fel. Ha kikapcsolom a vicsit és újraindítom a gépet, akkor rendben van. Mit lehet tenni? Minden egyes rendszer kilépésnél kapcsoljam ki a wincsit is vagy van rá valamilyen más megoldás? Köszönöm a segítségeteket!

(#539) Xerxész

Xerxész
(fanatikus tag)

Tényleg jobb az, ha inkább külön veszek házat (ami teszem azt, alumíniumból van), és külön HDD-t? Azt olvastam, hogy hőelvezetés miatt ez a megoldás jobb, mint mondjuk egy WD MyBook Meg persze így olyan HDD kerül a házba, amilyet én akarok...

(#540) Alex91 válasza Xerxész (#539) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ha olcso hazat veszel, akkor lehet hogy xopsz vele. Ha meg dragabbat, akkor nem lesz olcsobb a cucc. Nekem a MyBook bejott (ugy hogy van meg ket 3,5"-os kulso hazam, amelyek joval gagyibbak...).

(#541) Xerxész válasza Alex91 (#540) üzenetére

Xerxész
(fanatikus tag)

Speciel erre a házra gondoltam:

http://www.lc-power.hu/termek_adat.php?termek_id=111&t_id=562

Hozzá HDD:
1000Gb Western Digital SATA 16Mb WD10EACS
vagy
1000Gb Samsung SATA 32Mb 3év garancia! HD103UJ

Igazából nem tudom, melyik HDD volna jobb a 2 közül.

(#542) Alex91 válasza Xerxész (#541) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Valoszinuleg a Samsung lehet a gyorsabb (mondjuk ez csak eSATA-n fog kijonni).

Mennyibe fajna igy?

(#543) Xerxész válasza Alex91 (#542) üzenetére

Xerxész
(fanatikus tag)

LC-Power EH-35BE2: 6.336 HUF
Samsung 1Tb: 27.432 HUF
WD 1Tb: 33.768 HUF

A WD MyBook Home 1Tb meg lenne 46.236 HUF.

Márkában melyik jobb amúgy, a Samsung vagy a WD?

(#544) Alex91 válasza Xerxész (#543) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

WD MyBook Home

Itt csak ennyi...

Itt nem a marka szamit, hanem a tipus. Meg mit szeretne az ember? Gyorsat, halkat, energia takarekosat?

(#545) Core2duo6600 válasza Alex91 (#544) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem 1 ilyenm van : http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=14631

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#546) Xerxész

Xerxész
(fanatikus tag)

Lehet, hogy hülye kérdés, de SATA2-es HDD-t rá bele lehet tenni sima SATA-s külső HDD házba?
Vagy itt mire kell figyelni, miben kell passzoljon egymáshoz a HDD és a ház?

(#547) Alex91 válasza Xerxész (#546) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ezert kell venni kesz megoldast :).

(#548) Core2duo6600 válasza Xerxész (#546) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A wiynonak és a háznak is sata 2 nek kell lennie,
de nem vennék mérget a netes infokra, mert lehet elírás bőven.

De hozzáteszem, hogy az USB miatt, eleve nem éred el sata 2 sebességét, tehát hot mindegy, milyen módban megy.
Nálam a usb és kb fele olyan tempoban megy, mint a belső hdd ék.
A kulso házban nekem egy samu pata 80 as 7200 es van

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#549) Xerxész válasza Core2duo6600 (#548) üzenetére

Xerxész
(fanatikus tag)

Az jó, mert SATA2-es külső HDD házat nem találtam.
Egyedül talán ez: LC-Power EH-35BSII

Mondjuk érdekes, mert a képen az van írva, hogy SATA-s winyókhoz van, de a leírásban ott van SATA/II.

Pl. a Western Digital 1000GB SATA2 WD10EACS 16MB Green Power betehető abba a házba, ami neked van?
Amit belinkeltem házat, abba belerakhatom a fenti WD SATA2 HDD-t?

(#550) kem válasza Xerxész (#549) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kb tökmindegy milyet veszel, de én a firewire-t ajánlom ha mondjuk rátömörítesz rackre, mert firewire nem terheli a procit USB-vel ellentétben. Ezen kívül meg még annyit tudhat a rack elektronikája, hogy kiolvassa a SMART-ot, ami neked nem nagyon kell szerintem.
Sata1-est meg már egyrész nem lehet venni, másrészt tökmindegy, mert a sata2-es vinyók még a sata1 sávszélességét se tudják kihasználni...
Ergo olyat vegyél ami jól hűt, és könnyű szerelni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.