Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) Cyrin válasza Alex91 (#350) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Jó lenne, ha nem két kanóccal üzemelne.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#352) Alex91 válasza Cyrin (#351) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Most neztem a hasznalatijat, megcsinaltak! :D

A sajat kanocat kell hasznalni, igy a gep 6 pines FW csatiba bemegy a kanoc egyik vege, a masik vege pedig kette valik, egyik egy 4 pin-es FW csati, a masik meg egy USB. Rajottek arra, amit serelmezett itt az ember elotte...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#353) Cyrin válasza Alex91 (#352) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Na, akkor ez már jó....

Ha még jelentősen gyorsabb is lenne, mint az USB-s, akkor nem kérdés.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#354) Alex91 válasza Cyrin (#353) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ha jelentosen nem is gyorsabb, de a PPC-s Mac csak FW hajlando Boot-olni...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#355) Róth válasza Alex91 (#350) üzenetére

Róth
(fanatikus tag)

Az a baj ezekkel a passportokkal, hogy ritka hülye a ház fogása. A ferde szélek miatt állandóan ki akar csúszni a kezemből, amikor felemelem az asztalról. :W

Tiit, tiit, tibadam, tibadam!

(#356) Joe bácsi

Joe bácsi
(PH! addikt)

Mennyivel lehet írni és olvasni usb 2.0-val a külső merevlemezekkel?

Nálam már ott megbukik egy telefon, h. nem tud sms jelentést és Bt-on fájlokat küldeni mindenféle buhera nélkül!

(#357) BITBOYS válasza Joe bácsi (#356) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Írni 30MB/sec maximum. Olvasás 40MB/sec körül ha jól hazudok.

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#358) VVoid válasza BITBOYS (#357) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Passport esetében nincs ennyi, kb. 20-25 MB/s.

...I'm so blind...

(#359) localhost

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

JónapKívánósSmiley! & EsdeklőenNézőSmiley:

3,5" SATA HDD-t tennék külső házba, amin (ethernet) UTP csatlakozó van. Javasoljatok 1-2 márkát típust, kérem! :R

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#360) BITBOYS válasza VVoid (#358) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Tényleg, kissebb a fordulatszám.

localhost: Üdv :)
WD, Hitachi, Samsung? Szerintem WD, talán nem melegszik annyira.

[ Szerkesztve ]

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#361) localhost válasza BITBOYS (#360) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van egy haldoklásból felépült vincsim, azt dugnám a routerre = NAS lenne belőle, de ilyen házat nem találok!

Félreérthető voltam, tehát HÁZTÍPUSOKAT keresek, nem hdd-t :R
Mint egy USB-s külső HDD, csak ethernettel! Üres ház!

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#362) BITBOYS válasza localhost (#361) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Jah, értem :)
Olyat sajna nem tudok :D :R

(#363) Joe bácsi válasza VVoid (#358) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

És ha veszek egy külső házat és bele egy wd vagy samsung vagy seagate lemezt, akkor is ilyen lassú lesz? A WD Passportnak 2 Mb a cache. Ha külön veszek merevlemezt, akkor azoknak 8 Mb.

Nálam már ott megbukik egy telefon, h. nem tud sms jelentést és Bt-on fájlokat küldeni mindenféle buhera nélkül!

(#364) VVoid válasza Joe bácsi (#363) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Vagy még lassabb :DD
Ha külön veszel egy minőségi külső házat, meg merevlemezt bele, árban nagyjából ugyanott vagy, és közben reménykedhetsz, hogy elég gyors lesz, és elmegy egy madzagról is, míg ha Passportot veszel, azzal biztosabbra mehetsz.
Hogy 2 MB vagy 8 MB cache van, az szerintem tökmindegy, ha USB-n keresztül használod.
Én Passportot vennék, nekem beváltak...

...I'm so blind...

(#365) Joe bácsi válasza Alex91 (#348) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

A régi Notik nem bírják, bírták meghajtani a külső vinyókat. Az USB 2.0 5 V áramot ad. A WD Passport NEM megy Y USB kábellel! CSAK amit hozzá adtak!
És mi van ha véletlenül elhagyom, megtörik stb...???? Nem láttam még külön olyan rövid (30 cm) hosszú káblet amit gyárilag adnak a WD Passporthoz. :W
Milyen MAGYAR nyelvű progival tudom megnézni, hogy mennyivel ír és olvas a vinyóm a gépben?

(#366) GumisPeter

GumisPeter
(senior tag)

Üdv

Lenne egy kérdésem, problémám....

Adott egy NUTECH külső dvd író, amin ugye 2 csati van.USB2 és a táp.
USB ok, azonban a táp csatija valami oknál fogva nem hajlandó minden pozicióban connectálni.

A táp kábel végén van egy tojás, majd a csati.
Ez szeretném ugy kiiktatni, hogy fixen kapja az alaplapról az 5V-ot.
Kérdésem az lenne ad-e elegendő energiát a lap valamelyik venticsatija, rá tudom-e kötni vagy mindenképp kell az a "tojásos" táp???

thx

Gumik Felnik Adás-Vétel ---- 0630-326-3600 ---- 1037 BP Virág Benedek u.22 / ESG KFT

(#367) gotchaaa

gotchaaa
(újonc)

Hali.
Hol tudom megnézni az usb-s külső vinyóm hőmérsékletét?
Jah és elég úgy leállítani, hogy a tálcán kiválasztom a "Hardver biztonságos eltávolítása" opciót? Utána húzhatom is ki a hálózatból?

[ Szerkesztve ]

(#368) Alex91 válasza Joe bácsi (#365) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

[link]

Miert, szerinted ez milyen kabel?

USB-n lassu lesz barmelyik egy beepitett vinyohoz kepest. FW vagy eSATA, de ilyen 2,5"-ban ritka altalaban, mint a feher hollo, es noti eseteben altalaban ezek sem megoldasok :D.

Egyebkent meg adatot cipelni jo barmelyik, a pendrive-ok se gyorsabbak altalaban...

(#369) GumisPeter válasza GumisPeter (#366) üzenetére

GumisPeter
(senior tag)

Megoldva...sima táp 5v lesz rákötve...:)

Gumik Felnik Adás-Vétel ---- 0630-326-3600 ---- 1037 BP Virág Benedek u.22 / ESG KFT

(#370) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Beszúrom ide, hátha valakit érdekel egy külső, LAN-os és USB-s, két HDD-t befogadó házikó. Erre tessék.

(#371) brodorics

brodorics
(újonc)

van egy 40gb-s lap-top vinyóm "ide" csatolóval, kérlek adjatok valami tanácsot a további felhasználási lehetőségetét illetőleg. a lap-topomban csak egy hely van :(( köszi

(#372) ANT válasza brodorics (#371) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Második számú vinyó (háttértár) lenne? Külső USB-s rack-be vele! De gondolom, te is ilyesmire gondoltál (tekintve, hogy ebbe a topikba írtál). :U

[ Szerkesztve ]

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#373) brodorics válasza ANT (#372) üzenetére

brodorics
(újonc)

ja valami ilyensmi lenne jó, csakhogy van nekem külső házam amiben eddig egy 3,5' 80-as vinyó nyögött csak mintha annak más lenne az "ide" csatija mint a 2.5' 40-esé. van külön ehhez való külsőház? köszi /remélem a col méretet jól írtam :B

(#374) ANT válasza brodorics (#373) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Persze, van 2,5"-os méretben is. Itt ugyan ömlesztve vannak a 3,5"-osokkal, lehet válogatni.

(#375) brodorics válasza ANT (#374) üzenetére

brodorics
(újonc)

köszi, köszi super

(#376) ANT válasza gotchaaa (#367) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

HD Sentinel kiírja, amennyiben a külső rack-ed kompatibilis vele.

(#377) brodorics válasza ANT (#376) üzenetére

brodorics
(újonc)

ja megveszem összekötöm, és indulhat a vizsgálat legfeljebb----> :W
persze lehet hogy :C
azért köszi, lehet még az asztali dvd lejátszóhoz is kipróbálom, a 80-ast kezelte csak bonyis volt állandóan hurcolni a táppal együtt,/maradtunk a pen drive-nél/ ehhez meg ha jól néztem nem kell külön táp mert az usb-ről kapja.

[ Szerkesztve ]

(#378) gotchaaa válasza ANT (#376) üzenetére

gotchaaa
(újonc)

Nekem egy Packard Bell Store & Save 3500 HDD-m van, szerepel is a listán(azt írja, hogy 2.02b verziótól működik), én az oldalról a 2.5-öst töltöttem le, de nem látja a hőmérsékletét, meg tulajdonképpen semmit nem tud róla, csak a szabad meg a lefoglalt helyet.:(

(#379) ANT válasza brodorics (#377) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Csak vigyázz, mert sok 2,5"-os külső keret dupla USB csatis, épp a tápellátás miatt. Azt nem tudom, hogy az asztali játékos egyetlen aljzatáról kapna-e elég szuflát?

gotchaaa: erre nem tudok mit mondani, írj a szoftver fejlesztőjének.

(#380) ANT válasza gotchaaa (#378) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Másik variáció: esetleg az alaplapi vezérlőd (chipseted) nem támogatja a funkciót.

(#381) Radeon_5

Radeon_5
(kvázi-tag)

1 kérdés a hozzáértőkhöz:
Fujitsu-Siemens ST.XL 320GB-os külső HDD 14990-ért jó vétel? És maga a cucc milyen amúgy? Gyors válasz kéne, köszike :))

play it hard

(#382) person válasza Radeon_5 (#381) üzenetére

person
(senior tag)

Hali! Nem vagyok szakértő de látom nem válaszolt senki.Nekem SB XL-E 320 GB -os van Seagate winyóval. 6 hónapos és meg vagyok vele elégedve.100%-os
Talán egy picit melegebb mint kéne de nincs vele semmi gond és halk is,jóval halkabb mint a maxtorom.

[ Szerkesztve ]

(#383) gyáliSanyi

gyáliSanyi
(senior tag)

Hi!

A külső merevlemezeknek van tápegységük vagy az USB-ről veszi fel az áramot? :F

Például egy ilyen: 500GB

Ez mennyi áramot vehet fel? Hány W?

[ Szerkesztve ]

coser.hu

(#384) txema

txema
(újonc)

sziasztok.

Én felhasználói szinten értek (csak) a szamitógéphez, ezért fordulnék hozzátok egy problemámmal és kérdésemmel egyben.

Van egy céges notebookom amint nem feltétlenül szeretnék minden "tevékynségemet" (levelezés, weboldalak megtekintése, dokumentumok) átfuttani, tárolni -természetesen tartva attól is hogy ellopják a gépet s a titkos adatok vagy személyes adatok más kezébe kerülnek. A notbookot természetesen haználom arra célra amire kaptam.
Azonban azt találtam ki, nem tudom mennyire helyesen, hogy veszek egy külső merevlemezt.
Egy 120 GB os külső merevlemezre gondoltam azomban ugy kivvanom használni, hogy telepitek rá windows XP-t, M. Outlook ot és Mozzilat. Csatlakoztatom a notebookhoz és a "bebutolásnál" ez helyettesiti a belső merevlemezemet. igy ha jol gondolom akkor ugy tudok weboldalakat megtenikneti, leveleket letölteni és a telefonomat szinkronizálni a notebookal, hogy ezek az adatok nem tárolodnak semmilyen formában magán a notbookon.
Persze csak rövid ideig használnám, hiszen olvasattam hogy itt a rofumben hogy a tulmelegedéssel (hűtéssel probléma lehet) hiszen nem a folyamtos használatra találták ki sak adathordozásra.

Ezzel kapcsoltban várnám a segitségeteket hogy mit javasoltok és hogy ez elképzelésem egyáltalán megálja a hyleté.

Amit szeretnék:
Ugy letölteni M. Outlook -ba a leveleimet és sinkronizátni a telfonomat valamit dokumetumokat menteni és internetenzni hogy az a notebbokon ne legyen visszakerehető semmilyen formában.

Előre is köszönöm a segitséget és az észrevételeket, ötleteket,

(#385) laloca

laloca
(újonc)

Sziasztok!

sZERETNÉK VENNI EGY KÜLSŐ MEREVLEMEZT, ÉS MÁR KI IS NÉZTEM MAGMNAK EGYET. WD My Book Essential 3.5" külső HDD, 500GB, 7200RPM, USB 2.0
Olyan kérdésem lenne, hogy az átviteli sebesség ennél sacc per kb mennyi lehet?Mert szeretném ha minél több lenne.és 500gb-osat.Meg hogy emgbízható-e egyáltalán ez?
Tehát úgy minden érdekelne róla

Köszi előre is

HY!

(#386) Springfield

Springfield
(újonc)

Hali!
Olyan USB-s külső winchestert keresek, ami max 120 GB-os, és külön tápellátása van (tehát nem az USB-n keresztül kapja az áramot).

Milyen márka/típus lenne a megfelelő?

Előre is köszi! Üdv!

-MSI P45 NEO3 FR, Core2Duo E8400 3 GHz, 2*2GB Kingmax 1066 DCh, MSI HD4870 1GB GDDR5, Samsung 1000GB SATA-II, Raidmax Ninja Black, HKC USP5550 (550W), ASUS DRW-1612BL

(#387) Springfield

Springfield
(újonc)

még egy kérdés:

Ha veszek egy külső usb-s winchester házat, és belerakok egy sima winchestert, az ugyanúgy működik, mintha eleve külső winchestert vettem volna?

..amúgy digitális műholdvevőhöz kell , mert van rajta usb port és lehet rögzíteni az adásokat.

-MSI P45 NEO3 FR, Core2Duo E8400 3 GHz, 2*2GB Kingmax 1066 DCh, MSI HD4870 1GB GDDR5, Samsung 1000GB SATA-II, Raidmax Ninja Black, HKC USP5550 (550W), ASUS DRW-1612BL

(#388) gyáliSanyi

gyáliSanyi
(senior tag)

Valaki írjaon már, túl sok itt a kérdés! :Y

coser.hu

(#389) Alex91 válasza gyáliSanyi (#383) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ez tapegyseges, ha keveset fogyaszto, csak USB-n taplalandot keresel, akkor 2,5"-os kulsoket nezz! De ezek kicsit dragabbak, kisebb kapacitasuak, es valamivel lassabbak.

(#390) Alex91 válasza txema (#384) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Az elgondolas jo, csak! MacOSX-el, (gondolom Linux-al is) ez egyszeruen megoldhato, de XP-t IMHO nem fogsz USB-s meghajtora telepiteni... Valahogy bizta megoldhato, de ott mar mokolni kell.

Esetleg ajanlani tudom az USB Smart pendrive-okat, amelyek valami ilyesmire (is) vannak kitalalva.

(#391) Alex91 válasza laloca (#385) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Ha USB-n van rakotve, akkor lassabb lesz valamivel, mint a belso. Ha van a gepeden FireWire vagy E-Sata port, akkor azok sokkal nagyobb sebessegre kepesek (az e-sata gyakorlatilag a belso HDD sebesseget hozza). Persze az ilyen csatolos MyBook-ok valamivel dragabbak, bar szerintem megerik az arukat :).

Nekem is Van egy MyBook Studio 500 GB-os, en meg vagyok vele elegedve, bar jelenleg csak backup celokra hasznalom.

(#392) Alex91 válasza Springfield (#387) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Igen, es ha van esetleg otthon egy elfekvo HDD, akkor ezt celszeru valasztani. (Ekkora meretben mar 3,5"-os gyari kulso HDD-t nem igazan fogsz kapni.)

(#393) gyáliSanyi válasza Alex91 (#392) üzenetére

gyáliSanyi
(senior tag)

Köszi a válaszokat!
Még annyi, hogy ezeket a külső micsodákat nem kell telepíteni vagy bootolni?
Magyarul csak annyi, hogy mivel külöm a rácsatlakozás mit egy pendrive-re, a nagyobb kapacítást és fogyasztást kivéve.

coser.hu

(#394) Alex91 válasza gyáliSanyi (#393) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Igen, mint a pendrive-t, ugy kell hasznalni. A gyariak formataltak, egybol hasznalhatok. Ha kulon veszel keretet meg bele HDD-t, akkor particionalni kell es formatalni hasznalatba vetel elott. Ha 2,5"-os a kulso, akkor kulon tap se kell, az USB ellatja arammal. En a WD Passportjat ajanlom, ha hordozasra kell.

(#395) gg72 válasza gyáliSanyi (#393) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Én nagyon ajánlom a Seagate FreeAgent Go 160 gigás változatát, nemrég vettem 13ezerért és csak jó dolgokat tudok mondani róla, az írási-olvasási sebesség 25-28 mb/s körül mozog!
Itt egy teszt:
[link]
Itt vettem:
[link]
:C

(#396) gyáliSanyi válasza Alex91 (#394) üzenetére

gyáliSanyi
(senior tag)

És egy 2,5-ös kb hány w-ot vesz fel usb-ről. Kb.

coser.hu

(#397) janos1988

janos1988
(őstag)

Hellosztok.

Tudtok nekem vmi jo (es ha lehet olcso :) ) kulso keretet egy Seagate 320gb-os satas (belso) merevlemeznek? Az csak jo ha nem csak firewire-es hanem az e-satat es az usb-t is tamogatja.

Koszi elore is.

A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

(#398) Alex91 válasza gyáliSanyi (#396) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

1-4 W kozott, ahogy nezem...

(#399) Alex91 válasza janos1988 (#397) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Toronyora lanccal nem kene? :DD

Amin mind van nem igen kapsz, ha meg netalan kapsz, akkor az meg neked draga lesz :D.

A legjobb, ha veszel egy WD MyBook Home-ot, azon van minden es meg HDD is van benne :D. Vagy korulnezel, hogy milyen kereteket arulnak, es valasztasz...

(#400) janos1988 válasza Alex91 (#399) üzenetére

janos1988
(őstag)

Ilyet akartam venni, csak nemtudom, hogy el e tudnam passzolni az egyik vinyomat utolag.

Amugy milyen keretet ajanlanal? Ami laptophoz is jo lenne (ki tudja hajtani a 320-as vinyot?!) Sebesseg annyira nem szamit csak zene lenne rajta.

A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.