Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#501) janez

janez
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Én is vettem egy ilyen összeállítást. Pontosabban egy 250-es seagate IDE vinyót és egy külső rack-et hozzá. Na most az a gondom,hogy az új meghajtó ugyan települ automatikusan,de nincs ott a sajátgép-ben. Pedig az eszközkezelőben jelen van és nem ír problémát. Mi lehet a gond? A rendszervinyó egy 80 gigás samsung. van mellette egy 20 gigás seagate is. Próbáltam,hogy az utóbbit kivettem és beraktam az újat a helyére és újra raktam a windows-t (frissítettem,javítottam),de ezután sem jelenik meg a sajátgép-ben. :( Közben olvasom a topikot,ezért elnézést,ha már volt a problémámhoz hasonló kérdés ill. arra a megoldás! Előre is köszi a válaszokat!

Desktop:IBM ThinkCentre,Palmtop:Samsung Galaxy Ace,Laptop: -

(#502) neduddki válasza janez (#501) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Jobb gomb sajtgep>kezeles>lemezkezelo
es ott megnezed, ha kell megparticionalod es formazol es mapolsz neki egy botut /nem szukseges elhagyhato:- )/

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#503) janez válasza neduddki (#502) üzenetére

janez
(tag)
LOGOUT blog

Nagyon köszi,megtaláltam! :) Pedig rémlett hogy egyszer már csináltam ilyet.. Köszönöm mégegyszer! :R

Desktop:IBM ThinkCentre,Palmtop:Samsung Galaxy Ace,Laptop: -

(#504) ANT válasza jattila40 (#497) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Nálam úgy néz ki a dolog, ha a mobil rack-et a rendszer indítása előtt bekapcsolom, akkor az Everest (4.00.976) látja a vinyó hőmérsékletét, de semmi egyéb! Ja, és a rack típusa Coolink.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#505) piadex2

piadex2
(senior tag)

Hello!

Nekem LC-Power EH-35BFR külső rackem van.
Benne van egy vadi új 250GB-os hdd.

Probléma: ha jpg-t másolok, akkor az átmásoltak egy bizonyos százaléka használhatatlan.
Szerintetek mi lehet a probléma?

p.

ha üzenni akartok, akkor légyszíves privát üzeneteken, e-mailen vagy telefonon (06705022167) keresztül tegyétek! köszi

(#506) piadex2

piadex2
(senior tag)

Bocs: ez a hozzászólás (#506) törölhető.

p.

[Szerkesztve]

ha üzenni akartok, akkor légyszíves privát üzeneteken, e-mailen vagy telefonon (06705022167) keresztül tegyétek! köszi

(#507) 4d

4d
(fanatikus tag)

Miért nincs olyan FW csatis rack, amibe sata hdd megy?
Azaz 1-et lehet h találtam, vagy csak elírás: [link]

miért írnak kisebb sebességet a FW-re mint az usb 2.0-ra?

(#508) Alex91 válasza 4d (#507) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Mert kisebb a sebessege... papiron. Gyakorlatileg kevesebb CPU idot zabal es valamivel gyorsabb is az adatatvitel.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#509) hbruce000

hbruce000
(tag)

Hali!

Külső sata rack et szeretnék venni. Milyen típust lenne érdemes?
Én ezt néztem: [link]
Előre is köszi a segítséget! :R :R :R

(#510) Alex91 válasza hbruce000 (#509) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Jo lesz...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#511) 4d

4d
(fanatikus tag)

Áruljátok már el nekem lécci hogy milyen technikai akadály miatt nem hajlandók a gyártók Firewire csatis racket kif..ni, ami SATA hd-t fogad?? :W :F

(#512) Alex91 válasza 4d (#511) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

[link]

Itt kaphato olyan is, persze arany aron :DD!

(#513) 4d válasza Alex91 (#512) üzenetére

4d
(fanatikus tag)

Na jó én feladom a további keresgélést. A DTK vagy a Cooler Master X-Craft cuccainál aki tud jobbat és olcsóbbat usb/fw kombóval az szóljon. :F :O

(#514) Alex91 válasza 4d (#513) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Szerintem SATA-s, FW csatis-t nem fogsz kapni, az X-Craft sem ilyen. A belinkelt arlistan van ilyen, de azt mit lattad nem olcso. Esetleg atalakito pluszban...

(#515) 4d válasza Alex91 (#514) üzenetére

4d
(fanatikus tag)

Jaja köszi, már beletörődtem h le kell mondani a FW+Sata megoldásról. Valaki írta itt a forumon, h a DTK FW800-al szereli a motyóit. Ez már elfogadható sebesség lenne. Ha valóban így van akkor ki lehet valahogy használni ezt a sebességet? Úgy tudom h csak az apple gépein van FW800.. :U

(#516) 4d

4d
(fanatikus tag)

áhhh, ez FW400-as, csak 4 pin-es.

(#517) neduddki válasza 4d (#515) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

H!

HAt ocso nem lesz, az bisztos, de b-s, es alphasonic-ot keresd

udv

neduddki

p.s. ja a link: [link]

(#518) 4d válasza neduddki (#517) üzenetére

4d
(fanatikus tag)

Köszi a linket! :) Megérdeklődöm az árát, de az X-Craft 13k körül van, nálam ez a plafon.. :B

(#519) neduddki válasza 4d (#518) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

meg a SCM12CI is folotte van nagyker nettoban:- (

udv

neduddki

(#520) 4d válasza neduddki (#519) üzenetére

4d
(fanatikus tag)

áhh nem gondoltam h ezek ennyire extra igények. Mindenkinek köszönöm a segítőkész hozzászólásokat, maradok a DTK vagy az X-Craft verziónál. A többi nem nekem való.. :(

(#521) axa60

axa60
(újonc)

szisztok! Azt szeretném kérdezni hogy ha berakok egy SAMSUNG SP2514N-es vinyót külső reckbe az lassabb lesz mintha gépbe lenne? :F Bpcsi ha ez a kérdés nem ide való!

(#522) neduddki válasza axa60 (#521) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

usb-nel biztos, 30 fole ugysem megy, fw-nel meg vezerloje valogassa, de vhol volt errol teszt, csak meg kine tanani:- ) /fw-b meg nem tulzottan gyakori/ marad a esata arrol meg erdoke tudna nyilatkozi, de hogy neki van-e vagy beszer elott all az pasz

udv

neduddki

(#523) axa60

axa60
(újonc)

de 2.0 is?

(#524) neduddki válasza axa60 (#523) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Hat ha az usb 1.1 tudna azt gyakorlatban az szip vona:- )))

udv

neduddki

(#525) axa60

axa60
(újonc)

Köszi:D

(#526) ANT válasza axa60 (#521) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Nekem az egyik külső USB-s vinyóm épp ilyen típus, amit említesz, és igen, lassabb, mintha gépben lenne. (írás - 21-23 MB/s, olvasás vmivel több.)

(#527) Nimda

Nimda
(őstag)

Ide is beirom hátha valaki rájön a bibire:

Van egy pata-s külsö usb-s mobilrackem (Spire SP105) A vinyót master-slave vagy cable selectre állitom,akkor is újra kell aktiválnom a meghajtót minden egyes inditásnál a lemezkezelöben...mi lehet a probléma?

Esetleg az lehet probléma,hogy dinamikus lemez egyszerü kötettel?...[link] az I meghajtóról lenne szó...(a sebességével semmi gond)

[Szerkesztve]

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#528) Nimda válasza Nimda (#527) üzenetére

Nimda
(őstag)

Na végül is rájöttem..:DDD

A hiba az volt,hogy én régebben a vinyót,dinamikus lemezzé konvertáltam egyszerü kötetként...(megnéztem egy olyan vinyóval ami nem igy van létrehozva)
Most kénytelen voltam alaplemezzé konvertálni,elsödleges particióval...igy most minden ok...:)

Úgylátszik beleszól a partició tipusa...

[Szerkesztve]

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#529) elttiL

elttiL
(senior tag)

Üdv! A kollégám mindenképp pénzt akar költeni: hálózati csatlakozós merevlemez keretet szeretne. megigértem, hogy utánakérdezek: ezeket a meghajtókat kívülről el lehet érni? /router-re lenne rákötve+van mellette egy pc-is./, a pc nem menne mindig. kivülről letöltés, vagy feltöltés erre a mreghajtóra, ez lehetséges, mi a megoldás rá? köszi a segítséget. elttiL

....::: SE K800i házat keresek /nem csak elő és hátlap, hanem a középső rész is kell, főleg az/ vagy beázott rossz komplett teló is érdekelne. :::....

(#530) mimi_bacsi

mimi_bacsi
(fanatikus tag)

Szeretném megkérdezni, ismertek-e olyan BELSŐ rack-et (SATA), amelyiken van + usb, és kivéve, majd egy másik gépen használva ott külső USB-vel csatlakozik...

(#531) mimi_bacsi válasza mimi_bacsi (#530) üzenetére

mimi_bacsi
(fanatikus tag)

Pontosítanék. A külső HDD ház 5,25'', belső SATA lehetőséggel (mindenhol IDE-s van)

(#532) Márton válasza ANT (#526) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Nincs is olyan rack ami hozná, vagy legalább megközelítené a gépben lévő vinyósebességet? 40-50MB/sec?
Most Bestek márkájú rack-em max 30-at tud, ami nem rossz, de a gépben lévő 2 vinyó között 60-nal is tudok másolni :)
Lehetőségem van most cserélni, esetleg ha egy márka biztos tudja, akkor azt veszem.
Egyébként ez elektronika függő, ugye? Mert az usb2 tudja a 480mbitet.

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#533) ANT válasza Márton (#532) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Szvsz becsüld meg azt a rack-et, ami 30 MB/s-t tud. :C Az a sebesség igencsak jó eredmény. Az ilyen cuccoknál ott a csatolófelület-átalakítás, ami bezavar az átviteli sebességnél, meg pl. smart adatokat se tudod kiolvasni. De hát ezzel meg kell tanulni együtt élni.

(#534) petack

petack
(újonc)

Helló!
Én a napokban vettem egy 3,5''-os USB-s külső alumínium rack-et egy samsung 200 gb-os hdd-vel.
A probléma a következő: bekapcsolom és kb fél óra után eléggé bemelegszik, majdnem forróra...
passzív hűtéses nincs benne ventillátor.
Szeretném megtudni, hogy ez egy általános dolog-e(mármint hogy ilyen gyorsan bemelegszik),és semmi baj nincs, használhatom ugyanúgy a továbbiakban?

Az alvástól megéhezem. Az evéstől elálmosodom... Az élet szép.

(#535) Márton válasza ANT (#533) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Igen, már látom hogy nemigen fogok 30 felettit találni.
Csak a fránya bekapcsológombot ne hagyták volna le róla!..
Amúgy előző konfigomban csak 20-at ment, ott az alaplapi vezérlő lehetett a ludas, de most 30-nál valószinü feszegetem már a rack határát..

(#536) SolaX

SolaX
(újonc)

Sziasztok, én most készülök venni egy MyBook Pro-t 250 Gb-osat, az lenne a kérdésem, hogy mennyire melegszik, mert napi kb 5-6 órában menne folyamatos terhelés mellett. Dolgoznék rajta, virtuális gépeket futtatnék.

(#537) ANT válasza Márton (#535) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Bekapcs.gomb nélküli külső rack? Na, olyat meg még én nem láttam!

(#538) Márton válasza ANT (#537) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Itt van mellettem fél méterre.
Én sem értem. Amennyit szántak a csomagolás design-jára, abból 3 kapcsoló is kijött volna...

(#539) mimi_bacsi

mimi_bacsi
(fanatikus tag)

Akkor senkinek nincs ötlete?:

Külső, 5, 25'' HDD ház, USB csatolóval
Belső SATA csatlakozás SATA vinyónak

Egy orosz oldalon találtam egy VIPOWER (VPA 62018) megoldást, de a magyar disztribútor 3 hónapot ígért....NO COMMENT....

Itt van a cucc: [link]

(#540) SolaX válasza SolaX (#536) üzenetére

SolaX
(újonc)

Senkinek sincs tapasztalata?

(#541) Balázs_a_laz

Balázs_a_laz
(fanatikus tag)

Szevasztok!

Olyan racket keresek, amit lanon tudok használni.
Egy vinyót szeretnék bele tenni,semmi extra nem kell rá,csak annyi hogy egy routerre rá tudjam tenni, közös tárhelyként.

Köszönöm!

"hát ja...olyan lett volna, mint a trabantba a chiptunning" by polip; Te figyelsz a motorosokra?

(#542) Jegesmaci

Jegesmaci
(újonc)

Sziasztok!
Van egy Personal Storage 5000XT külső USB/FIREWIRE vincsi dobozom, sajna táp nélkül. Tudja-e valaki, hogy milyen táp (feszültség, esetleg ''lábkiosztás'') kell neki?

Köszönöm!
(Bocs, ha már volt ilyen kérdés, de nem találtam.)

(#543) Macilaci457 válasza Jegesmaci (#542) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

hogy néz ki a tápcsatlakozó meglévő fele?

(#544) Jegesmaci válasza Macilaci457 (#543) üzenetére

Jegesmaci
(újonc)

Szia,
első ránézésre, mint a PS2 egér csati, csak négy lába van, a ''kulcs'' pöcök pedig alul, vízsintesen, a PS'2 csati alsó két érintkezőjének a helyén.
Szép napot!

[Szerkesztve]

(#545) Macilaci457 válasza Jegesmaci (#544) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy van ilyen csatlakozóm, de nincs itt nálam.
Ezek a cuccok 5V és 12V feszt kérnek leggyakrabban. A másik kettő a föld, és nem biztos, hogy be van kötve mind a kettő, de ha a panelen össze van kötve, akkor a két föld már meg is van.
Ki kéne szerelni a vezérlőpanelt, hogy ki tudd sakkozni.
Nekem van egy nagyjából tönkrement keretem, nem tudom, hogy a tápja vagy az elektronika a hibás, minden esetre valami miatt nem megy. Ezen a 12 volt rögtön Kondiba megy, az 5 volt egy Da2308a is-be, ha van valami hasonlóság, akkor nyert ügyed van. Ha nincs, akkor is lehet még ha pl egy led-re megy az egyik láb, az ritkán lesz a 12V-os táp.
Most mennem kell, ha jutottál valamire, írd le.

(#546) Jegesmaci válasza Macilaci457 (#545) üzenetére

Jegesmaci
(újonc)

Sikerült kiméricskélni, mi hova megy. Ezután adtam neki tápot, de a rövidzárvédelem miatt el sem indult... Beteg az elektronika. Nem is kicsit, az 5 V-os ágban rendesen zárlat van, nem érdemes foglalkozni vele. Viszem vissza.
Segítségedet azért nagyon köszönöm!
Szép napot!

(#547) Macilaci457 válasza Jegesmaci (#546) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

nincs mit

(#548) odani

odani
(tag)

Üdv!
Van egy Adaptec ACS-100-as külső 3,5-es rackem, benne egy 160-as Samsung. Rádugom a gépre (notebook, XP2 SP2, usb2.0), felismeri mint mass storage drive, az eszközkezelőben is ott van a lemezegységek között Samsung blabla USB device, de mégsem kap betűjelet, és sehogy nem tudok hozzáférni a rajta lévő tartalmakhoz.
Számitógép-kezelésnél sincs semmi. :F

Valakinek ötlete?

(#549) haxy27

haxy27
(fanatikus tag)

Engem az érdekelne hogy a 3,5'' usb 2 ide vezérlöre rá köthetek e 2 merevlemezt :F

mert eredetileg ugye csak egy nek van hely a kábelen de nem fix forrasztott igy le cserélhető elméletileg.

A demokrácia azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége van a híd alatt aludni! http://www.metin2mester.hu/?a=register&ref=95b6c230786a74013660

(#550) vipisti

vipisti
(tag)
LOGOUT blog

üdv,

esata expresscardot tudna valaki ajánlani? (elsősorban hol és mennyi kérdések izgatnak...)

Gnothi seauton.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.