Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    Üdv megint ;)

    Fórumtárs kérésére egy részletesebb tesztről is beszámolnék.
    A cuccaim maradtak, tehát egy RaidSonic ICY BOX IB-268StU3-B külső házban levő Hitachi Travelstar 5K1000, természetesen USB 3.0 –ás alaplapi USB-re csatlakoztatva.

    Ami a rack-et illeti a belsejében a HDD rögzítés sima csúsztatós, ahogyan az a képen is látszik.
    A biztonságos leválasztás utáni HDD leállítás nálam nem működik! (W7 Ultimate x64), és hiába próbálkoztam a leírás alapján is, sajnos nem sikerült.
    Készítettem egy közelit is a rack belsejéről, hátha kivehető milyen chip is van benne, és akkor talán tudtok segíteni ebben a kikapcsolós dologban :U

    Az alant látható teszteket tehát ezen a HDD-n végeztem, amin mindössze egy 35 gigás fájl volt.
    Terhelés mentesen a hőmérséklet a rack-ben 39 fok, egy 29 fokos szobában. Amikor egy 40 gigás sorozatot másoltam, felment 44 fokra, ami már kézben fogva is igen meleg érzést kelt.

    Atto:

    HD Tune:

    Crystal (itt már a HDD ~10%-a le volt foglalva):

    Sentinel - decimális adatmező:

    Sentinel - Lemez tulajdonságok

    Sentinel - Lemez információk

    Írás/olvasási sebességet mértem Windows fájlkezelővel, és TC –vel is (TC-t nem használok, de a teszt kedvéért feltettem). Minden esetben ugyanazt a 34.5 GB –os .m2ts filmfájlt másoltam.

    Olvasási sebesség - Windows fájlkezelővel kb. a másolási ciklus feléig 108-111 mb/s között ugrált utána pedig stabilan a végéig 108-al másolt):

    Ugyanez TC-vel:

    Írási sebesség –Windows fájlkezelővel itt is 110+ mb/s -vel másolt, majd kb. 18 GB után itt is beállt stabil 108 mb/s-ra, és végig ennyivel másolt:

    Ugyanez TC-vel:

    Ami az adatátvitelt illeti nekem ezek az adatok azért relevánsak, mert az esetek nagy többségében hasonló méretű filmek másolására fogom használni az eszközt.
    Illetve ritkábban sorozatot is, tehát kipróbáltam ezt is, epizódonként 1.7 GB –ból álló teljes évadot windows fájlkezelővel 67-75 mb/s között tudom rá másolni (nagy átlag 71-72 volt):

    Egyik (írás):

    Másik (írás):

    Ha valamit esetleg a látottak alapján rosszul állítottam be, vagy kihagytam és esetleg kíváncsiak vagytok valamire (akár ezeken kívül is), akkor szívesen alávetem neki, amíg fent vannak az appok :)

    Köszöntem :R

Új hozzászólás Aktív témák