Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz McSzaby #8008 üzenetére

    Állítólag az amerikából rendelt cuccokra jobban utaznak a vámosok...
    (gondolom az ilyen "új modellek" miatt, iPod, laptop, iPhone, stb.)

    Nekem amerikai csomag tapasztalatom, hogy vámon nem akadt meg, de én csak 22€ alatti csomagot rendeltem ismerősnek (ebay-ről), és valós érték volt a csomagon!

    Elvileg ha megbukik a vámon, akkor bekérik a fizetési bizonylatot, ha ilyen nincs, akkor felmérik az áru értékét!
    Az ilyen fehér doboz, meg GIFT jelölés ma már tök fölösleges, mert mindent így adnak fel - egyetlen vámos se hiszi el, hogy GIFT!
    Szal tegyük fel te rendelsz egy laptopot amcsiból, ebay-ről - alapból amcsi szinte csak futárral szállít ilyen értéket és így már megis bukik a vámon, de tegyük fel, hogy eléred, hogy "csak regisztált - ajánlott levélként adja fel" (bár csak 2kg-ig lehet levélként feladni, szal már súly szempontjából is megbukik egy laptop szerintem, milve csomagolva több, mint 2kg), de tegyük fel, hogy nem állnak fenn ezek... Van ocsó regisztált posta, kevesebb érték ráírva, belefér a 2kg alattiba, akkor meg a mérete lehet gyanús... Szal ha így megbukik, akkor bontanak, ha bontanak adatokat kérnek, ha adatokat kérnek - fizetsz! ÁFÁT, vámot! Szerintem ha 1x buksz meg nincs büntetés, ha mondjuk már 5x-éje akkor már azért látok rá esélyt, hogy büntetnek... Bár belegondolva mire fel!? Te nem tehetsz róla, hogy nem a valós értéket tüntette fel az eladó, amikor feladta - védekezhetsz ezzel, bizonyítani nem nagyon tudják, hogy esetleg te kérted szerintem... meg akkoris!
    Na mindegy ezeke csak feltevések, sajnos laptop tapasztalatom nincs amcsiból!
    De én ha választhatnék EU vagy amcsi szállítás között, az EU-t választanám, márcsak azért is mert rövidebb, illetve biztos nincs plusz költség - ÁFA, VÁM!

    (#8012) McSzaby
    Amúgy amcsis ár nettó és államonként változó ÁFA van (ami ott sales tax, de mégse ilyen 27%, mint itt, talán ilyen 5-15% közötti szokott lenni), szal ott is van rejtett költség, ez asszem attól függ, hogy melyik államba veszed az adott terméket... De talán lesz itt valaki tapasztaltabb, aki felvilágosít ebbe pontosabban!

    (#8013) wiggly
    DHL-el szinte 100, hogy áfázzák, vámozzák, szal +30%, ha megéri neked a gyorsaság...
    GIFT, fehér doboz semmit se ér...

    (#8028) kiralyroli
    Így elsőre valamit elnyomkodhattál a paypal refund, stb. esetén!
    És lehet, hogy az eladóval valami olyat beszéltél meg, hogy visszaküldöd a telefont, de közbe leadsz egy rendelést is... eléggé zavaros a történt így nem nagyon tudunk segíteni, meg mint írták ez nem az a topik...
    Én se vagyok egy nagy angolos, de esetleg keress ismerősi körbe aki jártás mind az angolba, mind a paypal-ba...
    Amúgy én (meg szerintem a legtöbben), pont az ilyen esetek elkerülése végett használnak egy webszámlát, és vásárlás előtt utalunk rá annyi pénzt, amennyi a vásárlás lesz, így nem tudnak levonni róla pénzt illetéktelenek, ha kikerülnek a kártya adataink (név, kártyaszám, ccv kód)
    Továbbá ha legközelebb képet töltesz fel, szerintem figyelj oda, hogy a "kényesebb - személyes adatokat" cenzúrázd (név-lakcím-telszám,stb.)

    Amúgy ha paypal-al fizettél a minideal nem tud levonni pénzt a számládról, mivel csak a paypal tudja a kártyaadataidat, pont ezért biztonságos vele vásárolni!

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák