Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WOT-H-A-C

    veterán

    Ezt minden leendő vásárló és klónban gondolkodó kolega vegye figyelembe mielőtt vásárol!

    Természetessen a jogszabájok ez előtt is érvényben voltak viszont az ellenőrzés lazább volt!!!!

    "Bár itt pH!-n nem lehet velük üzletelni sajnos többen belefutnak ilyenbe, de óvatosan a klón/replika telókkal is! [link]

    Budapest, 2014. augusztus 7., csütörtök (MTI) - Az interneten keresztül külföldről rendelt áruk fokozott ellenőrzésére hívta fel a figyelmet Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert a szellemi tulajdonjogot sértő árut megsemmisítik.

    Teleki József, a NAV Reptéri Főigazgatóságának főigazgatója csütörtökön a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a hatóságok visszatartják a vámkezelés során talált, feltehetően szellemi tulajdonjogot sértő árut, hiába fizette ki a terméket a vásárló. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a termék valóban nem eredeti, megsemmisítik, ezért érdemes körültekintően vásárolni az interneten.
    Hozzátette: az EU-n kívüli országokból, interneten keresztül rendelt termékeket minden esetben vámkezelni kell. Ebben az évben a megnövekedett online vásárlások következtében a főigazgatóság 24 százalékkal több, 131 ezer import vámkezelést végzett.
    Az elmúlt hónapokban 213 eljárás indult a repülőtéren, hamis árumegjelöléssel behozott áru miatt, amelyből 143 esetben már megsemmisítették a termékeket - mondta a főigazgató.
    A lefoglalt áruk többsége Kínából és Hong Kongból származik, az előző évektől eltérően a ruházati termékek helyett leggyakrabban napszemüvegek, kozmetikai termékek, karórák és telefonok buktak meg az ellenőrzésen."

    [ Szerkesztve ]

    "Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

Új hozzászólás Aktív témák