''Pedig butaság.''
Pedig nem az. 
Először is én nem véletlenül fogalmaztam olyan általánosan. Egy szóval sem mondtam, hogy szerintem létezik progi, ami a filmekben látottakra képes.
A fő mondanivalóm az volt, hogy amit elsőre sokszor elvetünk az addig rendelkezésre álló információk alapján, az később, ahogy egyre többet megtudunk az adott területről, finomodik és a véleményünk akár homlokegyenest meg is változhat.
Természetesen, már akkor, amikor a fenti hsz-em megszültem, tudtam, hogy egy kép annyi infót tartalmaz, ami látunk rajta és nem lehet csak úgy a ''semmiből'' kitalálni, hogy a nagyításnál mivel egészítsük ki.
Viszont mint utaltam rá, egyáltalán nem tartom annyira elképzelhetetlennek, hogy valami komoly célzott kutatómunka eredményeképp nagyon okos és tanult emberek ki tudnak dolgozni valami bonyolult algoritmust, progit, eszköszt stb., ami mittomén milyen korlátok között elmés módon mégis képes azokat a hiányzó információkat előállítani és jó minőségben élesen nagyítani.
A hirtelen leugatások tömegét elkerülendő, leírom, hogy kb. mit tudok elképzelni és mit értek azalatt, hogy ''korlátok között''.
Pl. az a bizonyos speciális megrendő nem akar minden képet ilyen jó minőségben nagyítani, mert a munkájához nincs arra szükség és mert mondjuk nem is lehetséges, hanem neki elég pl.csak koala macikat (
) ábrázoló képeket jó minőségben kinagyítani tudó eszköz is. Na most ekkor az okos kutatók erőteljesen és szinte perverz módon elkezdik tanulmányozni a koala macikat (azok legnagyobb sérelmére vagy tudtuk nélkül) és felismernek bizonyos szabályszerűségeket bennük, elemeznek sok képet róluk meg stb. és kidolgoznak egy bonyolult modellen alapuló algoritmust, ami elég jó eséllyel képes a kis koala maci fejéből a sok tanulmányozott korábbi koala maci fejét és a kutatók IQ-ját felhasználva nagy és jó minőségű koala macit varászolni a megrendelők legnagyobb megelégedésére. És íme End of Story. Thx All! 
''... meg az izomagyú Mickey egér, aki bárkit megöl a kokainért ...''