Ez igy nem álja meg a helyét. Veled ellentétben én kipróbáltam, volt olyan időszak, hogy rendszeresen szivtuk, mivel elég jó utánpótlásunk volt. Nem szégyellem emiatt, mert az is a multam, és mindezen tulléptem már több mint 12 éve.
Az, hogy a kender jókedvre derit, ez igy messze nem álja meg a helyét. Épp ugyanazt csinálja mint az alkohol. Elnyomja a gátlásokat és az ember felszabadul tőle. Aki akkor szivja amikor jókedve van, akkor az vihogni, nevetgélni fog, aki viszont fáradtan, vagy gondok közepette, abban azt erősiti fel. Ilyen az alkohol is. Ha fáradt vagy és iszol akkor bealszol tőle. Az utsó 3 alkalom amikor szivtam(3,5 , 3 és 1 évvel ezelőtt mindig fáradt voltam ezért nem is vágyom rá). A fiatalok mennek a trend és a nagyzolás után, ezt nem lehet megállitani. Tehetsz bármit, tizenéves fejjel a lázadó korszakban a legtöbbjüknek pont az jön át, hogy akkor válnak fontossá, ha olyat tesznek amit tiltanak. Tanulás mellé egyébként ritkán használják, és amugy nem is jó, mert a mellékhatás többek között az, hogy elvonja a figyelmet. Azok akik tényleg felspirázottan akarnak tanulni, azok speed-el próbálkoznak és nem füvel, ami viszont veszélyesebb. Meg kell fontolni azt, hogy legálisan engedélyt adsz-e rá, vagy továbbra is fekete uton szerezteted be a kölykökkel. A legszemetebb huzás a dillerek részéről, hogy sok esetben kevernek be keményebb drogokat a fübe, és ezt adják el a kölyköknek, amitől már valóban függővé válnak. Szal megfontolandó, hogy tiltás mindenáron, ami oda fog vezetni, hogy a kölkök közül 5%-al többen tudják kipróbálni (a legálisan kapható tiszta anyagot), vagy tiltani tűzzel vassal (és akkor bár 5%-al kevesebben fognak hozzányulni, viszont könnyen lehet, hogy valami keményebbel szenyezett anyaghoz).
A fiatalokat nem tudod megfékezni. Sajna a lázadó kor ezzel jár. Küzdeni lehet ellene, de az, hogy ez egy szélmalomharc, azt már évszázadok óta tudják az emberek.
Ezen el kell gondolkodni. Én sem lettem függő, sőtt mint mondtam, kissé meg is undorodtam tőlle (vagy inkább ugy fogalmaznék kiábrándultam).
Ez az én véleményem
Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.