Na, remélem érthetően fogalmaztam. Mert NEM ellened, vagy a hozzászólásod ellen írtam az alant lévő mondatokat, hanem arra reagálva írom a véleményem. Szóval respekt és tisztelet, fellow ent.
Mindennel vissza lehet élni. Mindennel. És mindent túlzásba lehet vinni. A minden lehet legális, illegális, hizlaló, vitaminban vagy alkoholban gazdag. Burger Kinggel is vissza lehet élni (de azt nem fogják betiltani és kriminalizálni az azzal élőt). [Ezt úgy nagyjából Louis C.K.-től loptam]
De ez pont nem egy jó érv, hogy másnapos-összeokádós-gátlástalan-zombi, és a többi. Mert ez az állapot önkontroll és felelősség hiányában érhető el. Nem az alkohol a hibás. A használó. És az alkoholfüggőséghez is az azzal élő ember viselkedése és gátlástalansága vezet. (Én is ittam már többször alkoholt [jóhogy], részeg is voltam, másnapos is. Ettől nem lettem alkoholista, tapasztalatot azt szereztem.)
Másnaposnak lenni és üvöltve okádni meg lehugyozni a buszmegállót szerintem elsősorban felhasználói probléma. Szerintem ilyeneket arányaiban a 14-24 év közötti fiatalok művelnek többen (nem csak ők, nem azt mondom), no meg az alkoholisták (meg egyetemisták lol).
A függőségről (a fizikai állapotról) persze, hogy az "anyag tehet". De a használói viselkedés vezet oda. És amennyire hibás és ostoba (és torz, és szándékosan félrevezető) dolog a merev hozzáállás az egyéb (itthon illegális) könnyű drogokkal szemben a társadalomban és a jogban, ugyanannyira túlzó és visszás hasonló eszközökhöz nyúlni amikor az alkoholt kritizáljuk. Hiába sokkal (sokkkkkal) károsabb és nagyobb a romboló hatása minden tekintetben (a hibás drogpolitika miatt is).
Ez volt a véleményem.
>> I'll find you. Winter talisman. Hiding beside me in the snow. Fallen.....