Hirdetés
-
Ismét mozgásban a Where Winds Meet
gp A kínai történelem és mitológia ihlette nyílt világú akció-RPG alkotás még mindig nem kapott megjelenési dátumot.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Mobvoi TicWatch Pro 5 Enduro - kitartás kartárs?
ma WearOS 3.5, két kijelző, hosszú üzemidő, és zavaró apróságok a legújabb TicWatch modellben.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
Ez kellett volna, csak épp nincs kapus verzióm belőle! :-)
Igen, ez Verona és Brando-tól van a nyers csésze.
Bazsee: millió helyen csinálnak, neve nem jut eszembe de ezt itt Pesten csináltattam egy ilyen reklám grafikai cégnél, de Dunát lehet rekeszteni annyi van ha beütsz pár keresőszót a gugliba /csésze, reklám, logo, stb./
Brando-nak is van logo-s verzió, kérdezd meg hol csinálták, lehet van ott a közelben..?![ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Tekerjed, ha megvetted!
Meg küszködjél a ki-be töltögetéssel.
Én még az adagonkénti darálás macerájára sem vagyok hajlandó, nemhogy egy ilyen tortúrára.
Átlag napi 4-6, hétvégén és családi összejövetelek esetén nem ritka a 8-10-x kávéital készítésnél leszo..ám magam azzal a tekeri-mekeri makinával!
De magamnak egyedül sem küszködnék vele, még, ha finomabb esetleg a végeredmény. -
soldier2
őstag
Ha mérlegezel akkor a leg célravezetőbb, ha megméred mekkorába fér bele pont egy adag, és kimérve tárolod. Ha nem mérsz minden adagnál, akkor a 100 ml is ok.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adriankoooo
senior tag
Na f*sza. Egy pillanatra elgondolkodtam, hogy visszamondom a rendelést, de igazság szerint meg lehet oldani. Mondjuk 200 grammot szétporciózok 16 grammos adagokra és a maradék 2 grammot majd zacskóból pótlom. Az a 10% remélhetőleg annyit azért nem ront a minőségen.
Szerk: rendeltem 7 darab 116-os üveget is. Még jó, hogy nem annyira drága.
[ Szerkesztve ]
-
Szyszko
tag
-
soldier2
őstag
Nem azt mondom, hogy erre lett kitalálva, de apámmal a bejáratás ideje alatt 1kg kávét 15-16 perc alatt tekerőlantoztunk le, és még a tapadós alátét sem volt meg. És villanyszámla sem volt, igaz egy sör lement
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bl4ze
veterán
Nem vállaltam be 2 okból sem :
1. épp bekapcsoltam előtte 10 perccel az otthoni gépet 4G-n.
2. amit láttam kivinni az a már-már vállalhatatlan kategória volt.Hatalmas kübliben a kapucsinó csúnya "habbal" és a presszó is nagyon nem festett jól.
Nagyon gáz, legolcsóbb vékony csészében volt - szó szerint átláttál rajta....Ez volt, ez a nagyon gáz vékony :
.:. bl4ze .:.
-
Ábi
tag
Basszus, most látom a pörkölésre írtad!
Tegnap is szűrő nélkül ment a teraszon, de most már azért cidri volt. A konyhában ezt már nem fogom tudni ilyen lazán kivitelezni. Hosszú távon, ha beválik ez a technika, akkor a gyári szűrőházra teszek egy ventilátort, hogy rásegítsen a légáramlásra. Addig megnézem más kávékkal is.
-
Wolfy999
tag
-
adp
őstag
-
Bazsee71
őstag
Ikeában vettem edénymosó kefét erre a célra, de most látom, hogy van azóta még olcsóbb változat, az is teljesen jó lehet. Először körbesuvickolom vele, majd söprő mozdulattal a szűrős részt még egyszer, így többnyire minden kijön belőle.
-
hifis50
csendes tag
A Strietmant nehéz überelni. Azért a kávégép egy sokak által űzött ipar, nehéz ott valami eredetit kitalálni, aminek a mentén érdemes elindulni.
A daráló is csak azért került képbe, mert amikor kezdtem vele foglalkozni, még tényleg nem volt a piacon home baristáknak szánt "high-end", vagyis nagy késekkel működő motoros készülék, és beugrott ez a külső kés forgatása ötlet. Persze kiderült, nem egy sima ügy ez sem. Szerintem valamennyire kivakartam a konstrukciót a nyavajáiból, és vállalható műszaki megoldásokat tartalmaz, de mivel nagyon szordínóban készült, eltelt 3 év, és bedurrant ez a piac is, már nehéz labdába rúgni kívülről. A Kafatek ma a legügyesebb megoldás, ők nem vacakoltak azzal, kúpos vagy síktárcsás legyen, megcsinálták mindkettőt a lehető legegyszerűbben. Ahogy a HB-n olvasom, a baristák meg is veszik előbb - utóbb minkét verziót. -
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
15 percig pörköltem 235 fokon. csinálok majd képeket, csak most épp mordori sötétség lett odakint
de amúgy épp csak a babszem csúcsa fekete, maga a bab barna, és nem is mindegyiknek. láttam már ilyet paljoc kávéiban is , de inkább még a gene-es időkből.
de akkor rögtön még egy kérdés: szoktatok "profilozni"? írtad, hogy próbálkoztál vele, hogy eleinte alacsonyabb hőfokon, de végül elvetetted. mondjuk az időintervallum utolsó harmadában sem szoktatok belepiszkálni?
"1 naposan:" én két órásan kóstoltam, úgy elég szar volt, mi tagadás
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Karthmann
csendes tag
Az én hottopom hét beállított profillal rendelkezik, a profilok többségéről diagramot készítettem és legnagyobb meglepetésemre szinte mint egyforma. Az eltérések leginkább a záró hőmérsékletben vannak, a ventilátorral játszik de ez a hőfokot nem befolyásolja annyira hogy a diagramon igazán látható eredménye legyen, picit belelassít a pörkölés folyamatába. A pörkölési idők 18 perc környékén záródnak, a felfűtéstől számolva, ami kicsit hosszú viszont soha nem érzem hogy várnom kéne 2-3 napot a szellőzéssel, a sidamonál meg columbiánál főleg a mosottnál szokott kicsit szénsavas lenni, az említett guatemalát rögtön öntöm a darálóba nekem akkor ízlik a legjobban. Amit nem szeretek, hogy nagyon gyorsan elmúlnak, ami nem fogy el egy hét alatt azt öntöm a munkahelyi automatába, bár könnyen lehet hogy csak én lettem finnyásabb és semmi baj nincs velük.
Amit eddig sosem mértem, az pörkölés közben a babok hőmérséklete, ezt szondázta már valaki?
[ Szerkesztve ]
Happy wife happy life
-
-
HÁZIGAZDA
valószínűleg az a megfejtés, hogy olyan ez, mint bármi más: sokféleképpen lehet csinálni és itala válogatja, hogy minek mi áll jól. hiteltelen dolog volna megmondani, hogy "így kell" (aki jégkockát dob bele az orrom előtt, annak csapolok egy pellini break rosso duplát 99 fokon )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
1 x EL SALVATOR - Finca San Luis; Winner Cup of Excellence Int.
1 x EL SALVADOR - Finca Villa Galicia, natural
2 x BURUNDI - Buthinda
2 x INDIEN- Estate Bababudan 19+, Mysore nuggets extra Bold
1 x INDIA - Monsooned Nat.Malabar AA - Monsooned in the traditional
2 x EL SALVADOR - Finca Nombre de Dios, Pacamara, Nanolot
2 x BRASILIEN - Fazenda Ondas da Mantiqueira, Nationaler Winner Cup
2 x PAPUA NEW GUINEA - Estate Sigri AA Top
1 x BURUNDI - Kalico Muramba, Micro Lot N° Lot 1507
2 x HONDURAS - Finca El Guayabillo
1 x INDONESIEN - Sumatra Arul Batak
1 x ETHIOPIA - "Sun Yirga", Pick of Yirgacheffe; Grade 1; Chelelektutöbbé-kevésbé ez a lista (nem csak az én rendelésem van benne), mert volt némi varia
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elkészült Oroszország első litográfiai berendezése
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Vírusirtó topic
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen