Hirdetés
-
A mobilos témát keresni kell a Computexen, de akad
ma Nulladik és első napi összefoglaló, meg némi személyes vélemény a 2020-as csúcsmobilok kapcsán.
-
Musk átirányította a Teslának szánt AI-chipeket
it A jelentések szerint Musk arra kérte az NVIDIA-t, hogy a Teslának szánt AI-chipeket az X és az xAI felé irányítsa át. Idén 3-4 milliárd dollárt költhet NVIDIA hardverre a Tesla.
-
Computex 2024: beröffentette az AI-t az AMD
ph A Strix Point kódnevű SoC APU lesz a cég első Copilot+ platformja.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
senior tag
-
konzumpro
senior tag
Akinek nincs facebookja, olyan mintha nem is létezne. Így maradtam ki a Roastopus versenyből is, mintha nem is lett volna, fogalmam sincs mi lett a beküldött pörkölésemmel, így aztán nem is tanultam belőle, csupán csak a fenti konklúziót.
-
konzumpro
senior tag
- Kényes a vízre, ha kicsapódik a vízkő a mini thermoblokkban és eldugul, annak annyi.
- Volumetrikus adagolású, de csak a beáramló vizet méri, így ha nyit az OPV, a veszteséget is beleveszi az adagba, így változó lesz a főzet hossza. Emiatt leginkább manuálisan lehet vele befulladás határán főzni.
- Az őrlője kb. Graef 702 szintű, kicsit több pangóval, ha beleengeded a tartályba a kávét és nem adagonként őrölsz.
- 54-es kosár, szimplába 8.5-9g, duplába 16 körül érzi jól magát.A német teszthez képest én nem dobtam ki a karból a műanyag hőszigetelést, így nem kell annyit melegíteni a kart. Viszont nélküle jól át lehet fűteni nyomásfokozós kosárral. Kicsit szűk a PID tartománya, 90-98 között 5 fokozat.
Jókat lehet vele főzni, friss pörkölésekkel használtam, bolti kávéval esélytelen jó lefolyást beállítani nyomásfokozó nélkül, ezért én automatára váltottam.
Karbantartani amúgy nem macerásabb mint az automatát, van automatikus backflush és vízkőmentesítés funkció benne.
-
konzumpro
senior tag
válasz WarLock07222 #101423 üzenetére
Ilyen szettem is volt, igaz Graef 702-vel, de szerettem, viszont nem volt benne állítható PID. Amúgy fixen is jókat főzött, viszont minden meglátszott rajta (rozsdamentes acél verzió).
A Barista Pro nem sokkal drágább mint a Bambino meg a mellé passzoló bármelyik Sage őrlő, de kicsit jobb, a kar kifolyója, a gőzcső, a PID, a fekete pedig sokkal kevésbé igényli az azonnali törölgetést. -
konzumpro
senior tag
válasz Xabi78 #101438 üzenetére
Persze, sőt reverzisztánban egyre inkább javasolt, viszont nem hinném, hogy a "minden feketének fizetek egy feketét" akár nyomokban is kirekesztést tartlamazna...
Van jó pár női barista, meg alterben is menők, lásd Kávékotyogós blog. A legjobb kritikusok nők, kávéban és hifiben egyaránt. -
konzumpro
senior tag
válasz Xabi78 #101448 üzenetére
Totál off: Az általánosítással az a bajom amikor törvényszintre emelkedik, amikor a "valami általánosan úgy van"-ból "úgy kell lennie" lesz.
Kapszulázni státusszimbólum is lehet, ha ilyen költséges. De csak a páváéknál, mert igazából mindannyian udvarolni akarunk a kávéval, az pedig csak autentikus presszó lehet, amiben érezni a tanzániai napsütést, az olasz pörkölődobot, kínai bronzot...
Aztán ki tudja, lehet hogy finomabb a kapszulás kávé, ha azt érzi az ember (férfi/nő), hogy megengedheti magának (függetlenül vagy boldog függőségben).
Semmi sem rossz, ha jó a szándék, bocs ha túlreagáltam valamit. -
konzumpro
senior tag
válasz vicces1 #101726 üzenetére
Én voltam a 6-os. Eléggé ragacsos babok voltak, alig indultak meg a pörkölés elején, nagyon kellett rázogatni, eddig minden babot elég volt ringatni, néha picit meglódítani és jó volt.
Ennél a pörkölőnél a folyamatos mozgás az egyenletes pörkölés titka, különben meg is ég egy-két babszem.
Túl is pörköltem, hogy ne legyen olyan egyenetlen, ez a visszajelzések alapján sikerült, viszont így el is tűnt ami izgalmas lett volna ebben a kávéban, ideje csökkenteni a pörkölési időt az első reccsenésig, kíváncsi vagyok milyen úgy, miről maradtam le eddig ízekben... -
konzumpro
senior tag
Nekiugrottam még párszor a versenykávénak, mert vettem pluszba egy kilót, de sehogyse jó az Imexszel. Ha világosabbra pörkölöm, inkább csak fás ízei vannak, semmi meggyességet nem fedezek fel benne, szerintem szar ez a pörkölő, bár más babokból (etióp, colombia supremo) meg tök jókat csinál.
Milyen pörkölő az ami ajánlott, profilozható, elérhető árú? Vagyis amivel van esély arra, hogy nem csak elégetem/kiszárítom a zöldkávét? -
konzumpro
senior tag
válasz Parci #101875 üzenetére
Jó, de csak van valami köztes megoldás is, mint pl. ahogy karos gépben a GC.
A korlátokkal együtt lehet élni, de ennek a koreai bakelit hajszárítónak túl szűkösek a korlátai a jelek szerint. Olasz pörkölésre jó, meg jobb mint serpenyőben tekergetni a pernyétől füstölő babokat, de kell legyen ennél jobb is, hasonló árban.
A Gene CBR101 jónak számít? Esetleg valamelyik ebayes forró levegős? -
konzumpro
senior tag
válasz gboszi #102351 üzenetére
Szép dísztárgy. Able cone-nal (és cLone-nal) nem rossz amúgy, de papírral lassú a lefolyás, mert feltapad az üvegen, a hariot ezért jobban szeretik.
Bort is lehet benne dekantálni.
Nekem a 3-as van, épp hogy belefér annyi kávé egy fémtölcsérbe, hogy megfelelő legyen az arány fél adaghoz. De a V60 jobbat főz papírral. -
konzumpro
senior tag
válasz SteelCowboy #104173 üzenetére
Itt már halkan említettem hogy rátöltök CO2-ből, de az miért is nem jó megoldás, hogy keresgélünk tovább?
-
konzumpro
senior tag
válasz WarLock07222 #104294 üzenetére
Testességre ez a legjobb definíció amit eddig hallottam. Köszi!
Mi a kávé testessége? #Barista Tanfolyam | Barista Akadémia (baristaakademia.hu)
Itt körülírják, de ahogy leírtad rögtön beugrott amiről szó van.[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz djboris #104348 üzenetére
Tegnap számomra hasonlóan meglepő módon derült ki, hogy az automata kávéfőző gépekben van sütőegység, meg sebességváltó is. Műszaki bizományi üzlet - Saeco, DeLongi, Spidem, Rancirio, Gaggia, Jura (saecokaposvar.hu)
Sok mindent nem tudunk mi még...
-
konzumpro
senior tag
válasz RetepNyaraB #105517 üzenetére
4 bar? Akkor ideje elővenni a Philips Senseokat.
-
konzumpro
senior tag
válasz fragola.6035 #105674 üzenetére
Alupara után jöhet a rézpara. Vajon a rozsdamentes acél csövekből mi oldódik ki a termoblokkokban?
-
konzumpro
senior tag
válasz bbuffy #105677 üzenetére
Szerintem se.
Itt van egy pár sor bulvárszinten összeszedve a réz egészségügyi hatásairól.
https://mek.oszk.hu/01100/01199/html/
Gondolom vannak rá szabályozások, szabványok, amik lehetővé teszik az élelmiszeripari alkalmazását. -
konzumpro
senior tag
válasz flash- #105754 üzenetére
Vegyél félkilós Bellarom Cremát, ha van Lidl a közelben. Kevesebb mint 3e/kg és ízre nem rossz, több automatás is megerősítette, hogy alkalmas automatához. Ránézésre kicsit hulladék szemekből áll, de az valószínűleg nem jelent semmit, ha egy 5e forintos nyers versenykávé is ilyen torz szemekből áll.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen