Hirdetés
-
Computex 2024: a GeIL memóriái között akad olyan, ami 10 GHz fölé merészkedik
ph A vállalat portfóliójában a hétköznapi DDR5 DIMM-eken kívül vannak CUDIMM, CSODIMM, CAMM2 és LPCAMM2 formátumú újdonságok is.
-
Mobvoi TicWatch Pro 5 Enduro - kitartás kartárs?
ma WearOS 3.5, két kijelző, hosszú üzemidő, és zavaró apróságok a legújabb TicWatch modellben.
-
Ismét mozgásban a Where Winds Meet
gp A kínai történelem és mitológia ihlette nyílt világú akció-RPG alkotás még mindig nem kapott megjelenési dátumot.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Állítólag többek között Blaze is kap majd tesztelésre belőle. Remélhetőleg lesz egy újabb ajánlott daráló a palettán.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
Jók a tapasztalatok, csak itthoni használatra akkor ideális, ha nem sajnálja az ember a pangó őrleményt reggel kidarálni belőle, mert nem piszkálható ki úgy, mint pl. a dózeres Jollyból. Amúgy nagyon gyors és halk. 10 grammos szimplát 2,5-3 mp alatt, duplának valót 5 mp alatt kitol. Rögösít is, azt is látom hogy mitől, hosszú a vízszintes torok ami az őrlőkamra és a csúszda csőr között van, ott kell "feltolulni" a kávénak es csak utána kezd el a "csúszdán" kipotyogni.
Más: tegnap kipróbáltam hifis karosát, ezúton is köszönöm a lehetőséget. Én nem vagyok egy karos rajongó, de zseniális a gép. Nagyon tetszett!!!
[ Szerkesztve ]
-
-
soldier2
őstag
Nem tudom, én is ezzel járattam be a darálót . 1x belőttem a géphez és készítettem egy espressot belőle. Crema hegyek, az íz pedig az utánozhatatlan büfés kávé íze, csak sűrűbb, töményebb. Megitták a halak a nagyját
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
lagoon79
tag
külön kell választani a kis egykazános gépeket (pl. gaggia classic, silvia stb.) és a HX rendszerben működőket. ott szintén 1 darab bojler van, viszont tök más rendszerben. ezeknél valóban Te állítod a szintpálcával a víz szintjét, és fölötte állandóan rendelkezésre áll a gőz. a kis gépeknél viszont folyamatosan tele a kazán, gőzölés előtt ezért is enged ki némi vizet, valamit utána ezért érdemes "légteleníteni".
-
peter.szabo
csendes tag
Még elég az elején vagyok a kiismerésnek. Tényleg a robis blendeket szereti, bár SO-kat is húztam vele.
Lenyűgöző az egész szerkezet egyszerűsége, pl. ahogy a lényegében szerszám nélkül szétkapható az egész. Ha jól emlékszem, ezért is hasonlította KávéKálmán a Strietmanhoz.
Majd még jelzek még, hogy haladok.
-
adriankoooo
senior tag
-
Upo
addikt
Nem videót találtam, hanem talán valami német fószer leírását. De elmondom, gőzgombot leveszed (simán lehúzható), alatta van 2 csavar.
Felnyitod a fedelet, ott is van a szélein 2 csavar. Alulról a csepptálca felől felnézel, ott is van 2 csavar a sarkán. Ezeket kicsavarva lejön a teteje, vigyázat, mert a fedél is leesik ilyenkor. Onnan már látszik a lényeg.
Az alján van 4db tüske közepű torx, azokat kicsavarva lehet meglazítani a tápkábelt illetve a vízcsöveket lehúzni. A többi nagyjából adja magát. Az üzemmód kapcsoló gombja is simán lehúzható, ha esetleg le kell venni a kapcsolót (azért úgy kényelmesebb szerelni).
A képeim közt bejelöltem az utolsó három képen a csavarokat: [link]Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Ábi
tag
Elkészítettem az első AP-s kávémat.
A kedvenc mosott Yirga volt az alany.
Filterként sem okozott csalódást!
Követve a magyar nyelvű videókat igen élvezetes ital készült belőle.
Persze kell egy kis mentális ráhangolódás az espressohoz szokott lelkemnek, de úgy látom, ez egy hosszú barátság kezdete.
Arról nem is beszélve, hogy az AP-t akár a munkahelyemre is el tudom vinni.Digitalnomad javaslatára IKEA húshőmérőt is vettem (nem volt 1500 Ft) és tényleg nagyon jól szuperál.
[link]Itt is van bőven változó.Mire megtalálom a tutit, elfogy a lepörkölt 220g alapanyag
Kösz Surda!
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
és mi volt a receptúra, ami, ahogy bevált?
bájdevély: ez az IMS fém, AP szűrő, ha mindenigaz a Mantránál kb 4500ért beújítható! (az egyetlen különbség, h van rajta egy Gardelli logó! de tekintve, h nem szar a kv-ja Gardelli úrnak, ezt elnézzük! )
ilyensztem érdemes vele kísérletezgetni! jó játék!
(én megvettem 10k-ért amott... ) -
Deadzone41
őstag
Nincs tuti recept, ahogy presszonál se. Ha keserű az ital akkor kevesebb hő, vagy főzési idő, vagy durvább örlemény, ha savanyú akkor fordítva. Ha vékony az ital akkor kevesebb víz, ha tömény akkor több. Fontos, hogy az örlemény egésze ázzon, ezért én először kevés vízzel felöntöm, majd rögtön keverem, utána mehet a többi víz. Mindig csak egy paraméteren változtass, a többivel legyél konzisztens, a kevergetések számával is.
-
Bazsee71
őstag
Nagyon más ez a kávé, mint a La Piazza, illat és látvány szempontjából is szöges ellentéte. Sötétebb pörkölés, apróbb és inhomogénebb szemek, olajos felület, erős, "keményebb" illat. Mondjuk még tényleg nagyon friss. Hétfőn talán már jut hely neki a darálóban, most már nagyon kíváncsi vagyok. Örülnék, ha beválna, egyszerű lenne az élet egy helyben lévő pörkölő üzemmel.
Az új témához: Szegeden van ajánlható hely, ahol kóstolhatnék egy igazán jó espressot? Szombaton arra járok, nem ártana a referencia.
-
Bazsee71
őstag
Hát, így is a konyhánk felét foglalom a GC-kal és a darálóval, illetve még a szemcseméret-mennyiség-hőfok Bermuda-háromszögben bolyongok, egy újabb tényező végleg romba döntene. Majd pár év múlva költözés, ott elsütöm...
Csináltam képet mindkét kávémról ami itthon van, hogy legyen összehasonlítási alap (nem vagyok profi fotós, így csalhat a kép).
(#36260) prandris: köszönöm a tippet!
-
Bazsee71
őstag
Annyit megjegyzek, hogy kevésbé olajos, mint ami anno a Perté-től jött. Azt egyszer töltöttem a szuperautomatába, aztán teljes szétszedés, takarítás...
Hétfőn vagy kedden fogy ki a La Piazza a darálóból (hétvége kiesik, Szeged), amennyire tőlem telik, úgy be fogok számolni róla.
A Hét Kávézót jelölöm meg akkor tesztalanynak, köszönöm a válaszokat!
-
soldier2
őstag
"Ebből már nem jössz ki jól! " - na látod, én is így gondolom. Azért remélem valaki megmondja a tutit, addig is kóstolok valami vadi újat. Közepes pörkölésű Papua new guinea.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
Ma reggel volt az első próba, de csak egy húzásra volt időm, az meg nem sikerült túl fényesen. 27s alatt jött le egy szűk espresso, így kicsit keserű lett, de nem borzasztóan, majd durvítok az őrlésen.
Tejeskávéként végezte.Amit tapasztaltam, hogy nagyon nem akarja kiköpni a CM702-es, gondolom az olaj miatt, de talán ez magasabb fokozaton változni fog.
Valamelyik külföldi oldalon olvastam róla, hogy ha nem mosott, akkor van egy "gyógyszeres" íze. Ezt én úgy tudnám leírni, hogy ha tart valaki otthon gyógyszeres dobozt, abba beleszagolva lehet hasonló illatot érezni, ami a Djimmah-ban is felfedezhető. Csapolva ez csak nagyon minimálisan van jelen, meglepő módon ez nem is zavart. Még próbálkozom, aztán képességeimnek megfelelően igyekszem róla beszámolni. Majd rákérdezek azért, van-e világosabb pörkölésük.
Minden amit írok, az feltételekkel kezelendő, az ízérzékelésem nagyon gyenge (remélem ez majd azért idővel fejlődik). -
Keresztapper
senior tag
Érdekes mert kifejezetten költséghatékony az árazása, de nekem most az egyik kedvencem ez a bab. Világosabbra hagyva nagyon kellemes savai vannak szerintem, és sötétebbre pörkölve - az első és a második reccs között, de közelebb az első végéhez - meg édeskés, csokis-mazsolás karaktere van. Egyedül az apró méretét nem szeretem annyira, mert macerás a pörkölő takarítása miatta.
http://palscoffeetech.com/
-
Bazsee71
őstag
Próbálgatom, de azért első lépésben a lefolyáson gyorsítok. Sajnos azt nem írtam le, hogy dupla szűrővel jött 27s alatt a szűk szimpla. Egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy jó lesz majd a végeredmény, ha összejön egy jó húzás. De mostani álláspontom szerint a pörkölés tekintetében nem a sötét oldal felé kívánok tovább mozdulni.
-
mester6
tag
Talán ez az: Gaggia Orion] ?
Igaz itt a műszer máshol van. Igazi restaurátor csemege!Ezzel annyi munka lehet, hogy ha kéred biztos kiviszik díjmentesen hozzád!
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Na most már tudok kezdetleges tapasztalatot írni a Brandó Djimmah-ról. Eléggé vissza kellett vennem a hőfokot, elég keserű. La Piazzánál 93 °C alatt kezdett átcsapni savanyúba, ezzel eddig 90 °C-nál tartok PID szerint. Még mindig keserű, viszont lejjebb nem akarok menni, mert érezhetően veszít az egyéb ízeiből is. Szerintem cappuccinoként fogom fogyasztani. A daráló birkózik vele, elég rögösen potyog ki, a szűrőbe is eléggé tapad.
Most még csak a La Piazzát fogom emlegetni, mert azzal van 1kg-nyi tapasztalatom. Szóval ahhoz képest ami még feltűnt, hogy az elején hosszabban folyik feketén, és csak utána indul meg a crema (ez egyébként küllemre rendben van, cukrot is szépen tartja).Rá fogok kérdezni a Brandonál, hogy van-e világosabbra pörkölt SO arabicájuk. Egyébként elültetted a bogarat a fülemben a pörkölővel, majd lehet karácsonyra meglepem magam vele. Addig nem tartanám célszerűnek, egyelőre tapasztalatot kell gyűjtenem hozzáértők által pörkölt kávékkal, hogy utána a saját produktumról is véleményt tudjak alkotni. Jól láttam, hogy Gene CBR-101 típust használsz? Meg vagy vele elégedve?
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Szép. Kicsit megemelkedett a karosok száma a fórumon, az utóbbi időben. Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, ha használatba veszed.
Bajnokpityu: link lemaradt
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen