Hirdetés
-
Tombol az AI-láz: az NVIDIA már értékesebb, mint az Apple
it Az NVIDIA piaci értéke átlépte a 3 billió dollárt, így már a világ második legértékesebb cége, megelőzve az Apple-t. A Wall Streetet pár nagy cég húzza előre, Tajvanon pedig tombol a Huang Zsen-hszün-kultusz.
-
Nemzetközi bemutatókra készül az Oppo
ma A következő Find X csúcsmodell már biztosan nem csak Kínában lesz kapható, a Reno12 széria pedig júniusban evez nemzetközi vizekre.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz lagoon79 #22122 üzenetére
igazából az van, hogy ha egy kávé savanyú, akkor élvezhetetlen. tényleg millió oka lehet, a legfőbb talán a magas hőn történő csatornásodás és/vagy túlzottan alulpörkölés, ahogy írtad is. pont kapóra jön a cikk, amit a casino moccások linkeltek fáccsén a héten, ahol matt perger értekezik arról, hogy minden jó espresso édeskés. amelyik nem, ott baj van.
és egyetértek, meg máshol is elhangzott ez már, akkor is egyetértettem . ha egy kávé savanyú (vagy keserű), akkor el van rontva. ami jó, az édes, plusz még egy csomó másik íz.
amikor én azt mondtam valamire, hogy tömény citromlé, az valóban a vizes-savanyú szar ízű löttyöt jelentette.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
meg kéne kóstolni, mert akik "régi hullámosok" nagyon, azok ezt mondják arra is, ami teljesen rendben lévő kofi, csak épp vannak savai. faterom is ilyen, neki minden savanyú, ami nem teljesen savhiányos csokibomba. de nála tudom, hogy mire mondja ezt, és megtévesztő, mert azok a kávék nem savanyúk, csak vannak savak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
az "új szériás" cm is csak annyi, hogy vannak savak is a csoki mellett (hála az égnek). úgy látszik, te is nagyon érzékeny vagy a savra, egyszerűen ne legyen és kész. van ilyen.
...majd kinövöd
azt viszont komolyan mondom, hogy az nem alulpörkölt és savanyú, amit te annak hívsz, és kicsit megtévesztő is emiatt. abszolút ízlés kérdése, hogy kinek mi jön be a skáláról, de ténylegesen akkor alulpörkölt egy kávé, ha semmilyen módon nem tudsz belőle egy édeskés eszpresszót húzni. ez sokkal inkább objektív kérdés már, míg az, hogy ki mennyire tolerálja a savakat, totál ízlés kérdése. faterom utálja, nekem egy teljesen savszegény kofi lapos.
cserébe faterom most oda meg vissza van a pavonitól, ami pont a savszegény, folyékony csokibombák mekkája.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
nem értek egyet, a choco madness számomra az egyik tökéletes vonal. a sav nem savanyú (!), hanem viszont az adja az íz sokszerűségét, komolyságát, összetettségét. egy bor savak nélkül egyszerűen gejl. ha van sav, az a gerinc, amire a többi íz felépül. a kávénál is így van.
oké, egy totál savhiányos csokibomba is finom. de hosszabb távon szerintem ugyanúgy inkább csak gejl, mint izgalmas. a choco madness ettől még nem lesz kevésbé csokis, csak kap a test mellé gerincet is.
ami inkább savtalan volt anno, nekem, az a get up és talán (?) a java mix?
a dark choco madness szerintem egyszerűen minden paraméterében rosszabb, mint a nem dark. a yirga és társai meg megint teljesen más vonal, mert azok nem csokis-savas, hanem gyümölcsös-savas kávék.
mindez persze alapvetően ízlés kérdése, de az íz milyensége (van-e sav stb.) relatíve fix pont.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
neked úgy etalon (egyébként az elején is volt benne sav, valamikor az elmúlt pár hónapban volt egy dark széria, ami szerintem nem csokisabb, csak keserűbb, mint amúgy), nekem évek óta nincs vele bajom, sőt.
de kérj paljoctól személyre szabottat, épp ez a menő a mikroperkeldékben!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
soha többet ne használd a nyomásfokozós szűrőt!
a 9 baros kérdésed nem értem. nincs beállítva az opv? minden csapolásnál fel kéne mennie a nyomásnak a maximumra (9-10 bar). ha túl tömény a kofi, akkor picit menj lejjebb hőmérséklettel és gyorsítsd a lefolyást (darálj picit durvábbra). már ha úgy lett túl tömény, hogy csöpögős ristorettót csináltál
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
over pressure valve -- de keress rá a topikban és hajrá!
amúgy ha az egész csapolás alatt fel sem megy 9 barra a nyomás, az azt jelenti, hogy kb. 5-10 mp alatt leömlik a teljes mennyiség, ami vizes és szar lesz, túl durvára daráltad a kofit, lassítani kell a lefolyást finomabbra őrléssel.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
ma elfogyott a choco madness, szomorú nap ez
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
ilyenek a gyerekek, kinyírják anyát
mondjuk vince már napi kettőre van többé-kevésbé redukálva, és a terv az, hogy pár hónapon belül teljesen kifuttatjuk (10,5 hónapos). mert apa kéri vissza anyát
paljoc: apricot még van szerencsére, meg 6 év után lett egy kanapénk, van mire leülni, szóval jó nap ez a mai. megnőtt a fogyasztásunk amúgy, heti egy zacsi elmegy most már. jó hír ez a perkelőknek
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #22186 üzenetére
oké. mindjárt dobok mailt, szerintem szerdán fordulnék egyet kofiért. spicy italy mindenképp lesz a rekvesztáltak között, valószerűtlenül jó volt igazából ebből a hármasfogatból is. tökéletes sav-fűszer-csoki hármasság. illetve közben lali.hu-tól tudom, hogy a bfc már működget... úgyhogy lassan megnyitom Parci Pici Kávézóját
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #22236 üzenetére
összesen 2 gramm a pangó őrlemény? az tényleg jó.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
jó, én ma bohóckodtam ezzel a "gyantatöltet + kiskanalas b.zulás a gagyi műanyagpatronba" hülyeséggel utoljára. lehetetlen úgy csinálni, hogy némi gyanta ne potyogjon szét, a 11 hónapos gyerek meg mindent felnyal mindenhonnan. inkább kihajítom a kávégépet a francba, de többet nem szívok ezzel, pusztuljon el.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
ez nem tudom, hogy hogy működik (gondolom kell valami, ami átzavarja a vizet rajta). van egy asztali hulla primkó vízszűrőm, ahhoz létezik gyantás patron is, 3-6 hónapig jó. persze igazából ez egy filléres tétel, szóval 3 havonta 1800 ft is nettó lehúzás.
az biztos, hogy ezt a szarakodást nem csinálom tovább. ha rendeztem a helyzetet, el is ajándékozom a maradékot valakinek, aki eljön érte, patronostul, mindenestül, ne is lássam.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz peter.szabo #22307 üzenetére
nem rosszindulatból, inkább csak megállapítom, hogy az olaszpresszo oldalon alapvetően a kávéológián már megfutott és kitapasztalt dolgok vannak "reciklálva". vagy szebben szólva összefoglalva. ha forralod a vizet 2-3x, az segít, igen. de szerintem annál nagyobb szarakodás egy shotért a földön nincs...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
helló, ember a 300e ft-os géppel, ébresztő..
van ám külön duplaszűrő! nem meglepő módon nagyobb felületen engedi kifolyni a trutymót, mint a szimpla, persze, hogy ahhoz is 9 bar kell. már csak azért is, mert - mint azt már leírtuk egyszer - ott az opv, ami nem is engedi 9 bar fölé menni a nyomást, mert kinyit fölötte és a pogit végig 9 bar éri el.
szintén utoljára mondom, hogy ha csapolás közben neked úgy jön a trutyi, hogy nincs is 9 bar nyomásod, akkor az nem csordogál, ahogy kéne, hanem ömlik, a végeredmény pedig nem egy jó kávé, hanem egy rossz barna lötty.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #22409 üzenetére
de hát itt hasít paljoc
(nekem meg nincs ilyen csodamasinám, én is paljoctól szerzek be, most például sidamo top van terítéken, másodszorra már zenészt húztam belőle)
tényleg, tariatti roburja vajon hogy hasít?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #22413 üzenetére
majd mondd, hogy mennyit dobjak rá a mini-e-re
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #22425 üzenetére
akkor ilyenem sem lesz, abból kijön a full kávés szett, pörkölővel
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
paljoc sidamo top: 91 fok kell neki (standard arabica hőfok alatt 2-vel), mazzeren a jokernél kicsit durvább beállítással. így is picit lassítva jön, viszont: zenész! (ha egyszer kávéteszter leszek, csupa ilyen remek dolgot írok majd )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
akkor nem almát hasonlítottál körtével. én használtam pid-es gaggiát és rancilio audrey-t is (a gaggia ráadásul baby primo modello volt), és praktikusan nincs különbség a két gép között. van azért, nyilván, például a gaggia vízterítése jó, de úgy rémlik, hogy az audrey-val sem voltak csatornásodási gondok.
pid nélkül jóval nagyobb különbségek lehetnek, de őszintén szólva nem is értem, hogy miért nem gyárilag azzal jön az összes. addig marha nagy szórással lehet kofikat húzni (vagy nagyon precíznek kell lenni és számolni a ciklusokat, stopperelni a felfűtés utáni időt stb.).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
malena jó nő volt mindig is. mondjuk most már kicsit öregecskedő. viszont én is, úgyhogy semmi gond
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gran Turismo
- Nemzetközi bemutatókra készül az Oppo
- Politika
- Már elérhető a Star Wars: Hunters
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ezeket a telefonokat mutatják be az idei nyár folyamán
- Milyen notebookot vegyek?
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen