Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) HZoli87 válasza Plag (#50) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Nekem helyben van a bolt, de neked rájönne a házhoz szállítás díja ( 2 ezer Ft), és úgy már nem éri meg. Múltkor volt az Iponban is, nem is akármilyen áron, 5000 valahány száz forint volt, most néztem meg, de nem látom már.

(#52) tatabike

tatabike
(újonc)
LOGOUT blog

Üdv, ezt adjátok össze:
Épülget egy netezős gép, addig összedobáltam egyet ideiglenesen. Semmi extra, 1.1-es AMD, 512SDRAM, 40 giga,amúgy minden alaplapi (Asrock). Íme a sztori:
Friss telepítés, XP Pro, minden frissítés. 2 napig minden oké. Aztán Avast 5-ös verzió nem indul. Semmit nem csinál. Uninstall, ajd reinstall.
2 nap múlva Avast nem indul, Google Chrome lefagy, mindkettő uninstall, majd reinstall. Avast rögtön nem indul, Chrome 1 napig jó, majd nem indul. Avast törlés, Chrome reinstall. AVG install, lefagy közben. Két próba után már a Chrome sem indul. Törlés mindkettő. Chrome install, Avast 4.8 régebbi verzió install, már fájlkibontásnál hibaüzenet, többszöri próba, semmi, majd Chrome is bedöglik. Törlés, Chrome reinstall, Microsoft Antivírus install, XP vizsgálat licensz/eredetiség oké, egy napig minden jó, majd MS Antivírus nem frissít, kiakad, viszi a Chrome-ot is. Próbálkozások, majd uninstall mindkettő.
Crome reinstall, Kaspersky install, 3x nekifut az adatbázis frissítésnek, egyszercsak sikerül, majd megáll, nincs védelem, közben a Chrome is kifekszik megint. Most tartok itt, míg ezt írom, minden mondat után CTRL+C-zek, mert a chrome szakadozik most is.
Tapasztalatok: Az egész az 5-ös avast telepítésével indult. Chrome antivírus nélkül jól működik. Minden más progi (IE8 is) tökéletesen működik antivírussal is, chrome mellett is, és ezek nélkül is. Mondjuk annyira nem érdekel, mert alkatrész-raktárban végzi a gép úgyis, csak kíváncsi lennék a véleményekre. Szerintem hardver-probléma.

"...mert a kamion a miénk, és el akarunk menni vele..."

(#53) tatabike válasza tatabike (#52) üzenetére

tatabike
(újonc)
LOGOUT blog

A Kaspersky miatt írtam ebbe a fórumba, meg itt találtam értelmes embereket, akiknek gondolom van tapasztalatuk AV szoftwerek terén.

"...mert a kamion a miénk, és el akarunk menni vele..."

(#54) Plag válasza HZoli87 (#51) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Érdekes dolgot tapasztaltam ma. Délután hazajöttem és be akartam kapcsolni a gépet, de az üdvözlő képrenyőről nem akart továbblépni. Eltelt 15 perc és semmi. Restart,de utánna se. A 3. restart után bejött az asztal, de tovább semmiés a negyedik restart után állt fel a gépem. Csináltam is rendszerellenörzést 4 progival, de semmi.
Le kellett szednem a KAV-ot, és minden simán megy azóta.

(#55) HZoli87 válasza Plag (#54) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Akkor nem szereti a gépedet, nem tudok mást mondani erre. Esetleg összeakadt valamivel. 3-4 hét alatt nem csinált ilyet nálam és ebből még bő 3 hét béta verzió volt. Olvasgatom néha a fórumot, írnak hibákat, amik főleg KIS mellett jelentkeznek, de még nem láttam hasonlót. Eddig itt sem panaszkodott ilyen jellegű hibára senki, lehet hogy rajtam kívül már nem is használja senki. :D

-----

Múltkori program zavart leszámítva frankón megy nálam. Torrent is működik, úgy hogy hozzáadtam a megbízható alkalmazásokhoz. Vírust még nem látott a gépem 1 hét alatt, így semmi sem hozhatta eddig zavarba a programot. :)

-----

Sőt múltkor újraraktam az egész rendszert, Kaspersky volt az első amit telepítettem és utána hiba nélkül mentek fel a driverek, windows frissítések és a további programok.

[ Szerkesztve ]

(#56) Plag válasza HZoli87 (#55) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Akkor majd valamelyik nap újrahúzom a rendszert és ,egnézem úgy.
Most éppen a GData-t nyúzom.

(#57) g.gergo válasza HZoli87 (#55) üzenetére

g.gergo
(senior tag)

Nálam is olyan könnyedén, simán megy a KAV, mint az ágybaszarás.

(#58) Plag válasza g.gergo (#57) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Jó nektek. Lehet tényleg újra kell húznom a gépet, ez lehet a gond.
Megnézem, és jelentkezem, hogy mi változott.
Addig meg szórakozom mással.

(#59) Plag válasza HZoli87 (#55) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Kössz, a segítséget és a választ!
Én elbúcsúztam a Kaspersky termékektől! Az okát leírtam a másik topicban!

(#60) HZoli87 válasza Plag (#59) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Szívesen, kár hogy nem vált be nálad.

(#61) Plag válasza HZoli87 (#60) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Hát, ez van, de ahogy elnézem másnál sem vált be. Egyre rosszabb lesz a Kaspersky sajnos. Régen nem volt vele gondom!

(#62) HZoli87 válasza Plag (#61) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Nekem a mostanival sincs, vírusos fájlokat nem tárolgatok a gépemen, amiket a fórumban linkelnek azokat pedig szépen fogja és letakarítja.

-----

Arról meg nem is nyilatkozok, hogy aki otthagyja a gépét, és azt látja, hogy gépe kifagyva, olyan kártevőt kapott be amit csak a Defender képes törölni, mert MBAM, Hitman Pro (Avira, G Data, Previx ..) nem képes eltávolítani, először tanulja meg használni a számítógépet és utána írjon mosolyogva. A másik warez guru meg fertőzött fájlokat tölt egész nap, csoda ha kifagy a gépe és a program, nem. Mondjuk ez érdekes egyben, mert én teszteltem már jó néhány letöltött fájllal és még nem fagyott ki sose a program, de ő tudja. Bocs, de ezt le kellett írnom, mert én már kínomban nevetek néha rajtuk. :(

[ Szerkesztve ]

(#63) Plag válasza HZoli87 (#62) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Akkor Te szerencsés vagy. Már más is panaszkodott arra, amire én, ergo létezik a probléma sajnos.
Ettől függetlenül a legtöbb bug a Kasperskyvel van és ez zavaró nagyon.

(#64) HZoli87 válasza Plag (#63) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Elhiszem, csak azt mondom aki normálisan képes használni a gépét, annál az előbb leírt hibák nagy része nem jelentkezik, de sajnos ez a fórum sem kivétel ez alól. Téma lezárva részemről, mindenki használjon azt ami megfelel az igényeinek.

(#65) Jim74

Jim74
(őstag)

Sziasztok!

Érdemes KIS 2010-ről 2011-re váltani? Vagy várjak még, hogy kiforrja magát? Jobb, mint a 2010, vagy csak csinosítottak rajta? A 2010-es liszensze jó a 2011-hez is?

Előre is köszönöm a segítséget :R

(#66) g.gergo válasza Jim74 (#65) üzenetére

g.gergo
(senior tag)

Az én véleményem szerint ha nincs vmi nagy gáz a 2010-el, akkor várd meg a 2011 következő build-ét, és akkor tedd fel, ez sztem max. 1-2 hónap. Ameddig van érvényes licenszed, addig azt bármelyik verzióhoz használhatod.

(#67) Jim74 válasza g.gergo (#66) üzenetére

Jim74
(őstag)

Köszönöm :R

(#68) Plag válasza HZoli87 (#64) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

A válaszodból azt vélem felfedezni,hogy mérges lettél, mert leírtam a tapasztalatom. Lehet, hogy nálad működik normálisan a KAV, de nálam nem! A gépemet tudom normálisan használni, és egyébként ez nem függvénye annak, hogy bugos-e a KAV vagy sem.
Azt hiszem, el lehet fogadni azt, hogy van akinél nem működik normálisan a program. Ettől nem rosszabb senki!
Kicsit azt érzem, hogy nem tudod azt elfogadni, hogy vannak problémák a programmal.
Ha félreértettem, szólj, de én ezt érzem.

Emlékezz vissza: Avira-t használtál, dicsérted és használtad, aztán abból is sikerült egy rosszabb szériát összehozni!

(#69) HZoli87 válasza Plag (#68) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Tudom, igazad van. Tisztában vagyok a program hibáival, az előző hsz-t neked címeztem, de nem rólad szólt. Szóval peace. ;)

(#70) Plag válasza HZoli87 (#69) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Béke van.:) Csak azt hittem, rám lettél ideges.
Amit meg leírok azt tudod, nem rossz szándékkal teszem! Én örülnék, ha jól szuperálna a program!

(#71) HZoli87

HZoli87
(PH! addikt)

Nem áll le a fejlesztés:

Kaspersky Internet Security 11.0.1.377 Critical Fix 1 Beta: Link

(#72) csaba1203 válasza HZoli87 (#71) üzenetére

csaba1203
(senior tag)

Látod innét is látszik,hogy,amit nekem címeztél milyen amatőr vagyok nem állja meg a helyét.Mégis csak problémák vannak ha megérik kiadni a kritikus hibajavításokat.Szóval át kéne mindig gondolni miket írogatunk.Egyébként újra visszarakom és kipróbálom ezt a kiadást is hátha történt valami változás. :D

(#73) HZoli87 válasza csaba1203 (#72) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Tudsz angolul? Ha igen akkor olvasgasd a fórumot, senki nem panaszkodott olyan hibára, hogy a gép állásában kifagy a KIS miatt ... Kicsit óvatosabban kellene a gépet használni, mert ha olyan vírust kapsz be, amit sem a Kaspersky, sem az MBAM, sem a Hitman Pro (Avira, G Data, Emsisoft) nem tud leszedni, akkor ott problémák vannak, de szerencséd van, mert a Defender letakarította. És senki nem állította hogy hibátlan a program, ez a topik azért lett létrehozva, hogy megosszuk a tapasztalatokat és a hibákat, érdekességeket az adott programról.

-----

Más: gondolom friss rendszerre raktad fel újból a programot, mert annak nem sok értelme lenne, ha egy leharcolt rendszerre telepítenéd, F-Secure, Panda után stb.

[ Szerkesztve ]

(#74) HZoli87 válasza HZoli87 (#73) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

De így elnézve a fórumot, ugyanazokat a hibákat írják le, amit már eddig is jeleztek, sőt új GUI hibák, pár helyen a Help rész nem működik, ezek visszafelé fejlesztenek vagy nem tudom mit csinálnak.

Critical Areas Scan, fórumról a kép (több mint 1 óra, mi a sz@r? :DDD )

Nálam ugyanez: (2010-nél még gyorsabb volt ez)

Ebből is látszik, ahány gép annyi probléma, vagy nem tudom. :F

[ Szerkesztve ]

(#75) Plag válasza HZoli87 (#74) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Ez érdekes!
Egyébként, probléma megoldva!
Rossz volt a backupom, és teljesen újraraktam a rendszerem. Most nincs problémám egyenlőre a KIS 2011-el! Egyenlőre megy és várom a CF1-et!
Szóval, ennyit számít, hogy milyen állapotban van a rendszer! No meg eldöntöttem, hogy nem variálgatok, meg nem tesztelgetek. Tönkrekúrom a rendszert, aztán csodálkozom, ha valami nem műxik normálisan.

Remélem a CF1-el normálisan fog működni minden!

(#76) csaba1203 válasza HZoli87 (#73) üzenetére

csaba1203
(senior tag)

Egyébként csak a KIS verziókkal vannak problémák valami miatt.A sima KAV stabilan megy lehet azt kéne használni.Ez a béta még rosszabb,mint az előző 232-es várni kell vele kicsit még. :D

(#77) HZoli87 válasza csaba1203 (#76) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Ez tény hogy KIS-sel több a gond, kicsit összetettebb, mint a KAV. Az új béta meg nevetségesre sikeredett, ahogy olvasom a fórum és bug riportokat. De végre már elismerik, hogy nem a torrent kliens a hibás, hanem az ő programjuk, a végleges CF1-nél már elvileg javítva lesz a hiba, addig is marad a megbízható alkalmazásokhoz sorolás.

(#78) HZoli87 válasza Plag (#75) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

CF1 bétának mindig baja van a kártevőkkel és törlésével. Mutatja a srác a képet, hogy nincs semmilyen aktív fenyegetés (reports), erre még mindig piros a program és úgy is marad. Úgy lehet megoldani, ha törli az előzményeket a fenyegetésnél. Komolyan már csak azt nem tudom, hogy lehet ezt a hibát elővarázsolni? Amit innen töltök le (Norni vagy Laca féle csomagokat), kicsomagoláskor elkapja a veszélyes fájlt, majd jelez a program felém, ahol én kiadom a törlés parancsot és 10 másodperc múlva már sehol a fertőző fájl, újra zöld a program. :F

-----

Nem hiába raktam újra a gépet, így érdemes tesztelni és használni egy új programot, főleg egy vírusirtót, ami a rendszerünk alapja, állandóan figyel és ellenőriz., sok műlik rajta. Új rendszerrel kizárhatunk pár hiba lehetőséget/forrást, amit a visszamaradt (regisztrációs) bejegyzések vagy program maradványok miatt lehet.

-----

2010-es verzióhoz jött ki még egy patch ("c"), Kácsa fórumtárs jelezte tegnap, megkérdeztem tőle, hogy melyik verzióhoz (gondolom 9.0.0.736), majd visszajelez felém. Csak az a gond, hogy nincs kedvem már a régit használni, elvagyok az újjal is komolyabb hiba nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#79) Kácsa válasza HZoli87 (#78) üzenetére

Kácsa
(fanatikus tag)

Szia !
Pontosan ez a verzió:

Elitebook 8540p , KIS

(#80) HZoli87 válasza Kácsa (#79) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Szia!

Köszi. :R

(#81) Plag válasza HZoli87 (#78) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Nagyon egyszerű a probléma megoldása:
Kapcsold ki az aktív védelmet!
Csinálj egy mappát, amibe tegyél bele 100 kártevőt. Ezt a mappát tömörítsd be zip-be de jelszó nélkül, hogy ki tudja bontani.
A mappát a vírusokkal és a zipet, tedd be a rendszerlemezed egy könyvtárába és csinál a KAV 2011-el egy teljes ellenörzést. Ha végzett, neutralizáld az összeset és meglátod a végerdményt!

(#82) HZoli87 válasza Plag (#81) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Értem, most nincs kéznél kártevő, 100 meg főleg nem. Lehet letöltöm Norbi csomagját és azzal majd kipróbálom. :K

(#83) Plag válasza HZoli87 (#82) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

OK. Aztán számolj be a fejleményekről!

(#84) HZoli87 válasza Plag (#83) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Na csináltam egy kis tesztet. Kikapcsolt védelem mellett letöltöttem 8 fertőzött fájlt (Laca és Norbi jóvoltából), ezeket becsomagoltam pár tiszta képpel együtt. Elhelyeztem az asztalra, majd egy egyéni keresés a megfelelő helyen (Dokumentumok és Felhasználók), keresés végén a találatok és a törlés. Mindegyiket kitörölte a rar fájlból. Tudom nem teljes ellenőrzést hajtottam végre, de lefogadom ugyanaz lett volna a végeredmény, holnap lehet megcsinálom úgyis. Merényletről csináltam videót is:

Link (mov. kiterjesztés, ~ 250 MB)

(#85) HZoli87 válasza HZoli87 (#84) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Elvégeztem a Full Scant is, rendben lezajlott, a 2db betömörített fájlt megtalálta, majd a végén törölte. Képekkel végig követtem a folyamatot. Nem tudom KIS esetében is így múködne, de nálam KAV 11.0.0.232 (a) és Windows 7 Home Premium 64 bites OS alatt egyáltalán nem jelentkezik ez a hiba.

Link (11 db PNG kép, ~ 12 MB)

(#86) Plag válasza HZoli87 (#84) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Akkor nem tudom, hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy ez a hiba kijöjjön. Nálam, és másoknál kijön. Szomorú, de ez van.
Pedig friss, zsír telepítésem van.

(#87) HZoli87 válasza Plag (#86) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Ilyen feltételekkel nálam nem jelentkezett a hiba. Tudom, csak 2 db fertőzött fájl volt, de szerintem többel is ugyanez lett volna a helyzet, csak a ráfordított idő lett volna több. Ha valaki 100< vírust tart a gépén, az gondolom betömöríti és jelszót rak rá vagy az elérési útját a kivételek közé teszi. hogy a program véletlenül se találja meg keresés közben. Sajnálom hogy másnál ez hibát okoz és nem működik megfelelően.

-----

Mondjuk azt nem tudom, hogy jelent-e bármit is ennél az esetnél, hogy interaktívra van állítva a program és mindig én adom az utolsó utasítást, ha fertőzést észlelt. :F

[ Szerkesztve ]

(#88) Plag válasza HZoli87 (#87) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Interaktívon van nekem is a program vagy volt, mert ugye KIS van fent tiszta rendszeren.:)

(#89) HZoli87

HZoli87
(PH! addikt)

Jelentem, másodszorra játszotta el nálam a blacklist corrupted problémát a 2011-es verzió, repair futattása után megint működik. Panaszkodtak rá már a fórumon, a régi verziónál 2 hónap alatt nem jelentkezett ez a probléma, most meg 1 hét alatt 2X. Teszem vissza a 2010-es magyar Anti-Virust, addig nem is fogom lecserélni, míg nem jelenik meg a honosított verzió az újból, egy jóval frisebb builddel.

(#90) Plag válasza HZoli87 (#89) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Ez gáz, de látod, mondtam én, hogy van vele gond rendesen!
Sajnálom, hogy Te is belefutsz ekkora bakikba. Ezek szerint mindenkinél más bug jön elő. Egyenlőre a 2011-es KIS nyűstölöm. Meglátom mi lesz.

(#91) HZoli87 válasza Plag (#90) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Megvárom míg kiadnak egy újabb verziót, addig jó lesz a 2010-es is.

-----

Új verzió a bétából, egyenlőre csak oroszul: KIS 11.0.1.379

[ Szerkesztve ]

(#92) Plag válasza HZoli87 (#91) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Én meg egyenlőre tesztelem a KIS 2011-et. Ha nem jó vagy keresek mást vagy én is visszaváltok a 2010-re.
Kiváncsi leszek, mit kezdenek az új bétákkal.

(#93) Plag

Plag
(PH! addikt)

Egyenlőre meg kell, hogy mondja, nincs problémám a KIS 2011-el!
Nem terheli a gépet, legalábbis annyira nem, mint a 2010-es.
Később még meglátom, ha lesz vele valami, akkor jelzem. Mindenesetre várom a CF1-et!

(#94) Fire/SOUL/CD válasza Plag (#93) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali!

A 377-es build az már tartalmazza a CF1-et. :K vagy Te még nem ezt próbálod?

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#95) Plag válasza Fire/SOUL/CD (#94) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Nem. Én a 232-es végleges-t használom. Gondolom amiről Te beszélsz az még béta.
Bétával nem szarakodok, inkább megvárom a végleges megjelenését.

(#96) Fire/SOUL/CD válasza Plag (#95) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali!

Igen, az még béta. Én ezt pakoltam fel teljesen szűz telepítés után, aztán szedtem is le, amolyan agyhalott lett a gép, meg (mint ahogy a másik topic-ban is írtam) szépen bepirosodott, aztán javasolta hogy futtassam a repairt, ami nem javított a helyzeten sajnos...

Most már csak én is véglegest rakok fel, addig nyugi van... :DDD

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#97) zed01

zed01
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem az a véleményem, hogy kár ezért a patinás cégért.

Linux Mint MATE Desktop.

(#98) Plag válasza Fire/SOUL/CD (#96) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Igen, egyébként nem tudom mi a fenét csinálnak Kasperskyéknél. Kiadnak egy CF1 bétát, és szarabb, mint az elöző béták bármelyike?
Na, mindegy, nem leszek borulátó, inkább arra öszpontosítok, hogy nagyon jó lesz a CF1-es KIS. Bétát, meg meghagyom én is a tesztelőknek.

(#99) HZoli87

HZoli87
(PH! addikt)

Új verzió a béta ágon: KIS 11.0.1.384

(#100) catthomas

catthomas
(újonc)

Kaspersky 2011 CF1 11.0.1.399 [link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.