Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) scott_free

scott_free
(fanatikus tag)

azt jól látom, hogy míg itthon a KIS 3 gépes 1 éves verziója (még a 2010-esből) 20-25 ezer forint, addig a hivatalos weboldalon ugyanennyiért (109.95$) 3 gépes 2 éves előfizetést kapok a KIS 2011-esből? :F

(#302) tyan válasza scott_free (#301) üzenetére

tyan
(fanatikus tag)

Itt nézelődj.

(#303) N0RB3RT

N0RB3RT
(tag)

Üdv!

Mióta a 400-as verziót használom akadt egy kis problémám. Ha képeket akarok nézni max a tizedik képnél leáll a COM Surrogate, a WPV nem válaszol és nem is lehet bezárni, pár másodperc múlva már sehova sem tudok klikkelni, befagy az egész és kézzel kell kinyomni a gépet.. elég idegesitő! Eddig lövésem sem volt, hogy mi okozza de most bevillant, hogy azóta szenvedek ezzel mióta frissült a kaspersky. Erről megbizonyosodva a bekapcsolt KIS melett elkezdtem nézegetni képeket, várhatóan totálkárra vágta az OS-t kevesebb mint fél perc alatt, gép kinyom, bekapcsol, KIS-t kikapcsoltam, tálcán jobb klikk kilépés, lepörgettem több mint 100 képet gond nélkül, KIS be megint szétfagy minden.. Ezt eljátszottam 5x! szóval tuti, hogy a kaspersky okozza 100%!! Kerestem a neten valami megoldást de csak olyan problémáról írnak ami a nero miatt van, nero pedig nincs is most feltelepítve. Valakinek van ötlete amivel lehetne orvosloni ezt a problémát :F Nem szeretnék megválni ez miatt a KIS-től.. vásárlás is tervbe van véve.

- Gran Turismo 5 -

(#304) Narxis válasza N0RB3RT (#303) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv!

Itt már mások is írtak a problémáról, szerintem majd egy patch "b" formájában jön a javítás, de nem tudni mikor.

26-os hozzászólásban van egy átmeneti megoldás, bár szerintem elég meredek és kockázatos biztonsági szempontból.

No Antivirus

(#305) N0RB3RT válasza Narxis (#304) üzenetére

N0RB3RT
(tag)

Szia!

dllhost fájlt biztos hogy nem fogom a kivételek közé rakni, valóban elég meredek megoldás! Remélem javitják a közel jővőben, és visszatudom rakni a KIS-t. Addig próbálgatok más védelmi programokat. Köszi az infót :R

- Gran Turismo 5 -

(#306) Möbiusz

Möbiusz
(kvázi-tag)

Bocs nem ide szántam. :DDD Áttettem a kérdést az Antivírus topikba.

[ Szerkesztve ]

(#307) g.gergo válasza Möbiusz (#306) üzenetére

g.gergo
(senior tag)

:K

(#308) Narxis válasza N0RB3RT (#305) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs mit. :)

Ahogy olvastam ott azt írták, hogy már meg van a hiba oka, szóval szvsz nem kell sokáig nélkülöznöd ezt a remek terméket. Tényleg jó amúgy, kevesebb bajom van vele mint a 2010-sel.

No Antivirus

(#309) Plag válasza Narxis (#304) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Ez a probléma nálam is előfordult sajnos.
Még mindíg nem az igazi a Kaspersky, de az jó, amilyen ütemben javítják a programot.

(#310) Narxis válasza Plag (#309) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennek a hibának amúgy hogy kellene előjönnie? Nézegessek jpg képeket a Windows 7 beépített képmegjelenítőjével? Mert végig pörgettem pár százat, de nem történt semmi, szerencsére...

Nálam eddig meglepően jól működik, semmilyen hibával nem találkoztam eddig(lekopogom).

No Antivirus

(#311) Plag válasza Narxis (#310) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Igen, megnyitsz képfájlokat és egy idő után belassul a Win képnézegetője és kiír hibát.
Leglábbis nálam ez jött elő.
Plusz van még eg bug, ami zavaró:
Baraksz egy USP-s Pendrive-ot, akkor ugye a KIS/KAV ablaka feljön, hogy ellenőrizze le vagy sem. Rányomok, hogy nem.
TC-vel elkezdek az USB-re másolni valamit, akkor egy idő után jelez a TC-hogy nem lehet átmásolni a fájlokat a pendrive-ra. Megnézem az eszközkezelőt, és nincs csatlakoztatva a pendrive, holott benn a gépben. Kihúzod és műsodszorra berakod, akkor már átmásolódnak a fájlok rá.
Mindez a jelenség csak KAV/KIS esetén fordul elő nálam.

(#312) N0RB3RT válasza Narxis (#304) üzenetére

N0RB3RT
(tag)

Mostmár biztos hogy javitva lesz a hiba! A 38-as hozzászólásban, ma egy support team tagja közölte, hogy javításra fog kerülni b patch formájában. Dátumot viszont nem ír.. remélem pár héten belül megkapjuk a frissitést! Végre egy kis fény az alagút végén :)

- Gran Turismo 5 -

(#313) Narxis válasza N0RB3RT (#312) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jeeeeee :C

am. nem tudjátok, hogy lehetne beküldeni nekik egy 14MB-os kártevőt ami még a leghatékonyabb módon zipelve is 11MB?

No Antivirus

(#314) N0RB3RT válasza Narxis (#313) üzenetére

N0RB3RT
(tag)

Próbáld meg azt, hogy berakod kézzel karanténba és onnan küldöd elemzésre.

- Gran Turismo 5 -

(#315) Narxis válasza N0RB3RT (#314) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor csak nyit egy Outlook-ot és azzal akarja elküldeni, de hotmail max. 10MB-ig csatol fájlt, gmail meg valamiért nem engedte csatolni, valami végrehajtó fájl zagyvaságot írt ki...

No Antivirus

(#316) tyan válasza Narxis (#313) üzenetére

tyan
(fanatikus tag)

Freemail-ről ide küldd: newvirus@kaspersky.com

(#317) Narxis válasza tyan (#316) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az még kevesebbet enged csatolni, a nagyobb mellékleteket linkeli, hogy honnan tölthetik le és úgy emlékszem azt nem szeretik...

No Antivirus

(#318) Fire/SOUL/CD válasza Narxis (#317) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali!

GMail fiók is "csak" 25Mb-ot enged...

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#319) Fire/SOUL/CD válasza Narxis (#317) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bocs, csak a netem szétment egy időre... Szóval ami lemeradt:
Tömörítsd be és jelszóval védd le. Nem emléxem, hogy a RAR-t vagy a ZIP-et sem engedi a Gmail, de valamelyik "átmegy" rajta...
(Simán EXE, DLL stb formátumot alapból nem enged küldeni, azért írja ki azt a "zagyvaságot") ;]

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#320) Narxis válasza Fire/SOUL/CD (#318) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De a freemail nem csatolja csak feltölti a tárhelyére és a letöltés linket hozzáírja az üzenet végéhez.

Gmail pedig csatolja, de amúgy nem exe ként akartam küldeni hanem zip-be, jelszóval védve és akkor írta ki azt az üzenetet, megpróbálom rar-al.

No Antivirus

(#321) Fire/SOUL/CD válasza Narxis (#320) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali!

Igen, a freemail azt csinálja, de nem is állítottam az ellenkezőjét :N
(Nála az "óriáslevél" kategória csatolt linket jelent, ahogy írtad is :K )

Fire.

(#322) tyan válasza Narxis (#317) üzenetére

tyan
(fanatikus tag)

Akkor ez lenne az a bizonyos óriásfájlként való küldés...
Nem tudtam, hogy a freemail a nagyobb méretű fájlokat csak linkeli.

(#323) tyan válasza Narxis (#320) üzenetére

tyan
(fanatikus tag)

A Gmail nálam is szarakodott a zip-be tömörített exe-vel, úgy hogy a zip fájl jelszavazott volt. Hátha a rar fájlt elküldi.

(#324) Narxis válasza Fire/SOUL/CD (#321) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen...és ha így küldöm akkor visszaírnak, hogy nem csatoltam semmit... ;]

Na, rar-ban csomagolva már elküldte a gmail, jeeee.

No Antivirus

(#325) Narxis

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kb. 1 hónap múlva fog érkezni a patch "b". Javítva lesz ez a képnézegető hiba, a GUI-val kapcsolatos hiba(sokaknál jelentkezett olyan, hogy a feliratok, jelek fele eltűnt), és a Program Control azon hibája amikor a szoftverek gyártóját rosszul nevezi meg(?). Orosz fórumról szedtem az infókat, úgyhogy nem kell mérget venni rá...

Talán ezen kívül is lesznek még hibák javítva, passz... gondolom rengeteget majd csak a CF2-vel javítanak.

No Antivirus

(#326) N0RB3RT válasza Narxis (#325) üzenetére

N0RB3RT
(tag)

1 hónap ? Az elég sok.. :(( és tuti, hogy még csúszni is fog..
Azon gondolkodtam, hogy visszarakom és ha képeket nézeget akkor jobbklikk aztán exit, de lehet az túl macerás lenne vagy elfelejteném és pont rosszkor fagynék le, de az ESET termékében meg nem bízok annyira hogy továbbra is fent hadjam, GData továbra sem használható windows 7 64 bites rendszeren, semmit sem javitottak rajta az elmúlt fél évben. Összevissza meg nem akarok telepítgetni mindent. Azthiszem nincs más választásom, megy vissza a Kaspersky :DD

- Gran Turismo 5 -

(#327) Narxis válasza N0RB3RT (#326) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lehet, hogy sok védelmi programot teszteltél? Mert nálam annyira jól működik a KIS 2011, hogy nem akarom elhinni, 6-os verzió óta ismerem, de mindig volt valami idegesítő hibája most viszont hibátlanul működik, attól félek, hogy ha kijön a patch "b" akkor nálam fog szenvedni... :D Én amúgy 1-2 hete tettem újra a Windows-t mert rengeteg védelmi és egyéb szoftvereket próbáltam ki, nem szeretek virtuális rendszeren tesztelni mert akkor nem derül ki, hogy milyen programmal akad össze ha élesben használom...

Szóval nálam "tiszta" a Windows friss driverekkel, lehet ez tetszik neki...

No Antivirus

(#328) N0RB3RT válasza Narxis (#327) üzenetére

N0RB3RT
(tag)

Nekem is friss a rendszerem, 400-as verzió megjelenése után volt újratelepités, pont ez a hiba miatt mert elötte tényleg volt fent pár védelmi program! De újonnan telepített windowson is rosszalkodott. Amúgy ezen a hibán kivűl nekem sem volt semmi problémám az eddig megjelent 11-es kasperskyvel nagyon megvagyok vele elégedve. Demár vissza is raktam, addig míg nem lessz javítva kikapcsolom kép nézegetés közben.

- Gran Turismo 5 -

(#329) Plag válasza N0RB3RT (#326) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Nem ide tartozik, de azért az ESET közel nem annyira rossz, és megbízhatatlan ahogy állítod!
Nekem egy az egyik gépemen az megy, és nem volt vele fertőzésem, pedig rendesen hetetnte lefuttatom a mellékes kiegészítő védelmeket!
Ja, és a gépet is használom, nem csak nézegetem.:) Az ESET egy Sandboxie-val kiválló védelmet ad!

Egyébként, meg az 1 hónapos idő Kaspersky esetében csúcsnak számít, mivel régebben nem arról voltak híresek, hogy sűrűn reagálnának a bugokra!

(#330) ibex

ibex
(lelkes újonc)

A legjobb Kaspersky a 6-os verzió volt, azóta szvsz nagyon leépült a program.

Symantec Endpoint Protection - Spy Sweeper

(#331) Plag válasza ibex (#330) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Ez teljesen igaz!
Én a 4-es ót használom a Kaspersky-t, de a legjobb a 6-os kiadás volt. Tiszte Nod32 érzése volt az embernek, mert nem lassított és nem terhelt!

(#332) creed30

creed30
(fanatikus tag)

sziasztok!
korábban cd-re mentettem progikat,az egyiket erről a cd-ről akartam telepíteni de mint kiderült egy progit már vírusosan írtam fel a cd-re :B
kis észlelte,de hiába nyomom a javítás most gombot nem reagál :F
valakinek valami tippje lenne? :U

(#333) csaba1203 válasza creed30 (#332) üzenetére

csaba1203
(senior tag)

Melyik verziót használod az előző 232-es csinált ilyeneket de az új 400-as idáig nem produkálta ezt a hibát.Próbáltad újraindítani? Az talán megoldja ha nem,akkor nincs tippem.

(#334) Fire/SOUL/CD válasza creed30 (#332) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali!

És ugye nem a CD-ről próbálod leirtani... :B :DDD

Fire.

(#335) Narxis válasza Plag (#331) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó de az azóta eltelt időben sok új funkciót, technológiát építettek bele, elkerülhetetlen a lassítás és minél összetettebb egy program annál nagyobb a hibák száma is.

No Antivirus

(#336) Plag válasza Narxis (#335) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Az, hogy miket építettek bele egy programba, nem függvénye, hogy lassít!
Egyszerűen szarul van megírva! Hiába a sok okosság, ha egy lomha dög lesz a program.
Nekem ennyit nem ér meg a védelem.
Egyébként meg továbbra is azt mondom, hogy ésszel használattal, feleslegesek azok a funkciók amiket belepakolnak.

[ Szerkesztve ]

(#337) Narxis válasza Plag (#336) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Az, hogy miket építettek bele egy programba, nem függvénye, hogy lassít!"

Már hogyne lenne? Elég csak megnézni más szoftvereket, pl. a Windows-t, mi a rendszerkövetelménye egy Win 98-nak, egy XP-nek és egy Win 7-nek? A Windowsok bővítése, pl. touchscreen támogatása az új hardverekre adott válasz, Kaspersky-nél illetve más vírusirtóknál pedig az új malware-ekre.

Hogy szükséges-e vagy sem az usertől függ. Azért nem kérdez sokat a Kaspersky default beállításokon mert a userek többsége ezt szereti, ezért adnak pénzt, ugyanígy pl. G Data-ban sincs HIPS mert a vásárlóik nem szeretik. Az más kérdés, hogy így a védelem szintje lecsökken, mert nem lehet mindent automatizálni, mégse változtatnak rajta.

Amit számon lehetne kérni a Kaspersky-n az a bugok száma és a javítás gyorsasága. Erre rágyúrhatnának.

Visszatérve a lassításra, én gyorsabbnak érzem a KIS2011-et a KIS 2010-nél, és mások is ezt írták. De mivel én promóciós kulcsot használok, tehát nem fizettem érte, így én nem akarok számon kérni semmit, azt tegyék meg azok akik fizettek érte.

No Antivirus

(#338) Plag válasza Narxis (#337) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Gábor!

Hidd el, hogy azért, mert egy két fícsört beleraktak, nem jelenti azt, hogy lassít a szoftver. Sajnos ez régóta Kaspersky betegség. Nem akarok ebből vitát, de igen sok fícsörje a Kaspersky-nek alap esetben nem aktív, azt a usernek kell aktiválni. Pl. Safe Run.
Azt nem vitatom, hogy a 2011-es nem gyorsabb, mint a 2010-es, de közel sem elég még.

Ezzel nem piszkálom a Kaspersky-t, de ami tény, az tény.

A Windows-os példa meg nem állja meg teljesen a helyét, mivel a hardver is fejlődött rendesen, és nem P1-en futtatsz x,y szoftvert, stb. Azért, mert az operácos rendszernek van egy rendszerkövetelménye, nem jelenti, hogy egy külső AV mégjobban visszafogja a teljesítményt. Ez kb. olyan, mintha veszel egy Aston Martin DB9-et, és behúzott kézifékkel akarsz közlekedni vele. Mindjárt nem olyan gyors.:)

Ui.: Én megvettem a KIS-t, és ezért rinyálok!!

A user függő dologgal egyetértek, mert van aki az extrákkal agyonpakolt Kaspersky-vel szétfertőzi rendszeresen a gépét, és van aki MSE-vel, ami jócskány híjján van extra moduloknak, elvan fertőzés nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#339) catthomas

catthomas
(újonc)

My Kaspersky Account-ban az Manage activation codes menüben be lehet illeszteni az aktivációs kódot. Ha beillesztem az mire jó? Vagy ha minél több példánnyal rendelkezem, akkor hamarabb válaszolnak az általam beküldött mintákra?

(#340) creed30

creed30
(fanatikus tag)

elnézést nem tudtam reagálni mert a kérdés feltevése után csak most keveredtem a gép elé :B
helyzet változatlan,a gép újraindítása után is ugyanaz a kép fogad,400-ast használom

(#341) Narxis válasza Plag (#338) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én annak kifejezetten örülök, hogy a Safe run nem aktív, ZoneAlarm-nál a ForceField először defaulton be volt kapcsolva, de annyian panaszkodtak mert nem értették, hogy hogy kell használni vagy mert bugos volt, hogy már egy ideje nincs bekapcsolva defaulton. Valamiért a virtualizáció még gyerekcipőben jár és nem képesek jól megírni a fejlesztők.

Lassítás ide vagy oda. Tudsz még egy olyan összetett, több szintű védelemmel ellátott terméket mondani ami pl. az első verziótól kezdve ugyanolyan gyors?

Más téma:

Nálatok is 9:32 az adatbázis ideje? Azóta többször is frissült a Kaspersky, de csak a Phishing, Spam és Gyanús oldalak listája frissebb, a Malware 9.32-es időpontot ír, reggel is sokáig 16:32-t írt, azért ennél gyakrabban szoktak kiadni malware szignatúrákat. A kulcsommal semmi baj nincs és ha frissítésre nyomok akkor azt írja ez a legfrissebb.

No Antivirus

(#342) Greenebola válasza Narxis (#341) üzenetére

Greenebola
(fanatikus tag)

Nálam is így volt most frissített egy 3.4 mb-ot most már friss (16:59)

Norton Internet Security 2012* Samsung Galaxy S Plus -->Avast Mobile Security

(#343) Narxis válasza Greenebola (#342) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, nálam is, de ennél sűrűbben adtak ki eddig frissítéseket, azt látom, hogy a többi modul frissült azóta, de a malware része nem nagyon. Ma 2-szer frissült ha tényleg szigorúan az időpontot nézem, de log szerint szinte óránként frissült ami persze bármi lehet...

Érdekes....

No Antivirus

(#344) Narxis

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, frissült...20:52

Nincs itt probléma, úgy látszik ma lustábbak voltak... :p

No Antivirus

(#345) Fire/SOUL/CD válasza Narxis (#344) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali!

Nálam nem volt gond tegnap a frissítéssel, egész nap folyamatosan frissült, ahogy szokott is... :K
(2 óránkénti és azonnali frissítésre van állítva, így ahogy kapcsolódom a nethez, az első ami egyből frissül, az a KIS)

Fire.

(#346) Narxis válasza Fire/SOUL/CD (#345) üzenetére

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!

Nálam óránkéntire van állítva és frissült is csak az adatbázis dátuma sokáig volt ugyanaz és azt hittem nálam van valami gond, annak ellenére, hogy részben frissült az adatbázis, pl. a Spam, Phishing sites, Suspicious sites adatbázisa...

No Antivirus

(#347) Fire/SOUL/CD válasza Narxis (#346) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali!

Az sem tűnt fel... :N
Mondjuk tegnap előtt (vagy azelőtt) többen hívtak, hogy bedőlt a Kaspersky egy frissítés után(2010-esek voltak egytől egyig). Valami 3-4 megás cucc jött le és teljesen padlót fogott, "mindene" piros lett...Szerencsére egyből hívtak, így az előző adatbázis visszaállítása megoldotta a dolgot illetve mondtam nekeik, hogy egy darabig állítsák át manuálisra a frissítést és ne frissítsenek egy napig...

Nem tudom mi lehetett... :F

Fire.

UI: Nem tudom mi van a Kaspersky szerverekkel, de ma szinte minden órában 3-4 szer frissül... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#348) Plag válasza Narxis (#341) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Be kell, hogy valljam őszintén, hogy próbálgatom itt a különböző termékeket, de valahogy mindig a Kaspersky-hez térek vissza. Valahogy mellett érzem teljes biztonságba magam.
Ez egy örök szerelem. :)
Szóval, megbékéltem vele, és marad. Szégyen, de ez van.:)

(#349) creed30

creed30
(fanatikus tag)

Szia Plag!
Küldtem privát üzenetet is,légyszíves tedd számomra elérhetővé a problémámra a megoldást. ;)
Előre is köszönöm! :R

(#350) Plag válasza creed30 (#349) üzenetére

Plag
(PH! addikt)

Nem tudom előkeríteni, mert a céges szerver behalt, és csak hétfőn lesz megcsinálva.
Vagy keresd vissza a másik topicban, vagy telepítsd újra a KIS-t.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.