Azért én nem írnám le ennyivel a Nokiát..nem vagyok megrögzött Nokia fan, bár tény, hogy egy Nokiám biztosan mindig volt és általában ezek voltak a legmegbízhatóbb telefonjaim.
Lehet, hogy az LG fejlődik, sorra jönnek ők is az új típusokkal, hiszen konkurencia van rendesen a piacon, valahogyan lépést kell tartani..viszont tapasztalataim alapján ez a megbízhatóság rovására is megy. Persze ez elmondható a Samsungról is...
A Sony Ericssonról nem nyilatkozom, sosem szerettem, nem is volt ilyen készülékem. A barátnőmnek van egy, ami megbízható, már évek óta nyúzza, de ebből még nem vonhatok le messzemenő következtetéseket.
Visszakanyarodva a fórum témájához, szerintem amennyiért manapság hozzá lehet már jutni ezekhez a kínai telókhoz, annyit megérnek. Se többet, de kevesebbet 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
errerr
(tag)
Nos én konkrétan a két kártya miatt vettem az i68-at, meg az érintő képernyő is vonzott.
Az akksi problémát leszámítva semmi problémám nincs vele. (mondjuk a kamera lehetne egy kicsit jobb...) Öcsémnek szintén Samsungja van, a sima candybar, és ő is meg van elégedve vele. Ez a D980 amit írt itt a kolléga, ez is teccik, de nem tudtam rólla, hogy a Samu is gyárt érintős DuoS telefont.
Mondjuk 56k-m akkor sem lett volna rá. 
--==<< Soha ne feküdj kitaposott ösvényen! >>==--

errerr
(tag)
Ez a lényeg. Dual SIM érintőképernyővel ebben az árban felejtős a kínai telókon kívül.

peterkiss21
(újonc)
Sziasztok. Tegnap vettem a feleségemnek egy KA 09 MINI telefont. Szomorúan tapasztaltuk, hogy a menüje igaz magyar, de:
1. az ikonok alatt nincs feltüntetve, hogy mi micsoda ( beállítások, galéria, stb...)
2. A menü színeit nem lehet, vagy nem tudtuk módosítani, így egy ronda fekete menünk van, ami egyáltalán nem nőies.
3. Elég kevéske memória van a telefonon, ( 256K ) így egy épkézláb háttérképet nem tudunk beállítani rajta. Képszerkesztőt sem találtunk rajta, hogy a képeket le lehessen kicsinyiteni, hogy ráférjen erre a mini memóriára, így a háttérképünk is egy gusztustalan gyári kép. Szeretném ebben a segítségeteket kérni, hogy lehet e egyáltalán a menü színein valahogy módosítani, valamint a telefon memóriáját növelni valahogy?
Valamint 4.-ként, érdekelne, hogy a képnézőbe hogyan tudom betenni a képeket a memóriakártyáról. Próbáltam amit mondtatok, hogy a my photos mappába áthelyezem, de így sem jelentek mega képek a képnézőben.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Ha nincs a beállítások között "téma" váltás, akkor nem lehet a kinézetet cserélni.
Háttérképet a gépeden csinálj 240x320 pixel felbontásúra.
A telefon memóriáját memkarival bővítheted.
A fájlkezelővel keresd meg a telefonon azt a képet, amit megjelenít a képnézegetőbe, és abba mappába kell másolni a többit (talán my pictures?).
Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

borsodika
(senior tag)
a teló témájáról én azt olvastam, hogy van valami kínai pc suite amivel lehet témát csinálni és az eredetit felülírni, de sok a fagyás állítólag.. 
Keresek hibás Galaxy S2-őt, I9100-at! Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
Újabb tapasztalatok az akksi problémához:
1) A vaterán, tesz-veszen kapható 1800mAh és hasonló akksik - bár nem drágák - egy kalap szamócát nem érnek.
Én vettem 2 félét is és még kevesebbet bírtak/bírnak mint a "gyári" aranyszínű 1000-1200mAh-s. (az arany kb. 1 nap normál használattal, a fehér 1800-as kb 0,5 nap!!)
2) Nem a fali töltővel, hanem a PC USB portjáról töltve a telefont kb. 1,5 szer tovább bírják az akkumulátorok. (De ez lehet hogy csak az én töltőmmel van így. Én ezt tapasztaltam.)
Mondjuk azt soha nem értettem, hogy mitől függ, hogy a töltőn lévő zöld led mikor villog és mikor világít? Mert nekem össze-vissza csinálja, nem látok benne logikát.
Így néz ki egy i68+ akksi belülről:![]()
A képen jól látszik, hogy egy jóval kisebb "töltelék" van a dobozban és ki van bajlágolva műanyag távtartókkal.
[ Szerkesztve ]
Ja, csak egy átlag user nem fog kínai progikkal a telefonjában turkálni... 
Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

sofie
(újonc)
sziasztok!
budapestenm hol lehet magyarositani a mini phonet 4000 ft alatt?
légyszi segitesetek.
köszönöm

errerr
(tag)
Én minden ilyen kínai csodával azt tapasztaltam, hogy a hálózati töltő felejtős, csak számítógépről szabad tölteni és ha bárminek felismeri a gép, a töltéshez "hardver biztonságos eltávolítása". Ez igaz a kínai mp3-mp4 lejátszókra is, nekem csak így töltötte föl rendesen, bármivel is próbálkoztam. Volt olyan kütyüm, amit a hálózati töltő 10!! percig töltött, majd abbahagyta
Még jó, hogy észrevettem, de PC-n ugyanez volt a helyzet, amíg "el nem távolítottam". 
Szerencsére nálam eddig csak normális kütyük jártak, nem volt egyikkel sem probléma hálózati töltés esetén sem. 

errerr
(tag)
Akkor én vagyok a szerencsétlen.... 
Ha eladok ilyesmit, inkább nem is adok mellé hálózati töltőt, mert fölösleges..
De ezek szerint csak én nyúlok bele a "jóba" rendszeresen.. 
Meg én is... 
Vettem a telefonhoz olyan töltőt, amibe bele lehet tenni az akksit. Az első darab "felfújta" az egyetlen viszonylag használható akksimat, szóltam az eladónak, kicserélte. Tegnap kaptam meg a csere darabot, annak meg elsőre letört az akksi érintkezője. 
De már nem kínlódok vele inkább szétszedem és megjavítom.
EU szabvány (nem átalakítós) USB fali töltőd nincs hozzá?

Dia84
(újonc)
Sziasztok!Tudja valaki hogyan kell kikapcsolni azt a förtelmes kínai indító zenét, ami bekapcsolás után a főmenü megjelenésekor hallható?KA09 minim van. Köszi!
De, olyanom van. 
Arról írtam az elöbbieket, hogy össze-vissza villog a töltést jelzõ zöld led rajta, és hogy, szerintem nem tölt rendesen. Azóta a pc-rõl töltöm és tovább tart az akksi.
Próbáld itt:
Settings - User profiles - General - Customize - Tone setup - Power on - Silent - OK

Dia84
(újonc)
Köszi! Műxik!
Csak azt nem értem,hogy eddig is így volt beállítva, csak magyar nyelven.Most átállítottam angolra, megcsináltam a beállítást, kikapcs, bekapcs, és a hang eltűnt!
Végre!

Dia84
(újonc)
Nem tudja vki, hogy tudok e a Minivel video telefonálni?
Az én aksim jól bírja, 5 napot bírt legutóbb, pedig telefonáltam, smseztem.
Egy baj van vele, gerjed. De kipróbáltuk kihangosítva, úgy egész tűrhető.
Csak gáz mindenkivel kihangosítva csevegni. 

errerr
(tag)
Én úgy oldottam meg a gerjedést, hogy teleraktam a mikrofon körül árnyékolóval.
Mert pont az antenna alatt van a mikrofon, semmi árnyékolás, nem csoda, hogy gerjed...
De miután ezt megcsináltam, teljesen jó lett.
Video telefonálni nem tudsz vele, 3G hálózatot nem tudod használni vele.

Dia84
(újonc)
Köszi a választ. Gondoltam, hogy nem lehet, mert nem találtam semmi 3Ghez tartozót a telcsin. Csak gondoltam, ha már két kamerás, esetleg...

errerr
(tag)
Két kamerás?... 
Hát ezt erősen kétlem. Bár nincs már nálam ilyen teló, max. egy fény érzékelőt tudok elképzelni az előlapra, vagy esetleg annak is csak a helyét.
[ Szerkesztve ]

bigct
(kvázi-tag)
Több tipusban is van előlapi kamera,igaz nem tudom minek,mert egyik sem 3g-s...
Eladó dolgaim: http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=bigct

errerr
(tag)
Azt tudom, de KA09-ben még nem találkoztam ilyennel..

Dia84
(újonc)
Pedig az enyémben van elől is kamera, és működik is, mert ha átkapcsolom, látom magam a telcsin. 

errerr
(tag)
Akkor az tényleg egy kamera
Én még nem láttam ilyet, de ezek szerint van 

borsodika
(senior tag)
Asszonykám megint előrukkolt 1 kérdéssel és énmeg felteszem itt:
i9-nél a kamera hangot hogyan lehet levenni?
Keresek hibás Galaxy S2-őt, I9100-at! Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

Dia84
(újonc)
Az én telómat jan 31én hozták be M.o.ra.Lehet hogy az újabbakban már van 2 kamera!?
Eddig nem ismertem ezt a telcsit, szóval nem tudom, hogy hogy két kamerás.

bigct
(kvázi-tag)
Én is azért írtam mert volt már két kamerás KA09-em.Kicsit szélesebb,nehezebb masszívabb mint a régebbiek.

errerr
(tag)
Akkor ez tényleg újabb lehet. Egy ideje nem foglalkoztam ezzel a típussal, mert elég sok volt vele a probléma. Egyébként a gyártó is úgy árulja, hogy 2 kamerás, vagy randomba jön olyan, amilyen? 

bigct
(kvázi-tag)
Esetleg az "msn"-hez nem lehet használni az előlapi kamerát? 

bigct
(kvázi-tag)
Azt nem tudom...

errerr
(tag)
Hát, ha valahogyan kivitelezhető rajta, akkor arra jó lehet...egyébként max. tükörnek 
Ja!
Lányoknál ez sem utolsó szempont. 

Hony9326
(újonc)
Ma kaptam meg a telóm (ka08 mini) .. és 3 napom van arra,hogy eldöntsem,h maradok-e nála, vagy sem... hamar lemerült (tudja valaki,h kb meddig bírják átlagban)... és felraktam töltőre ,de nem kapcsol be és nem tudom használni. Töltés közben tényleg nem működik? :S ... illetve olyan kérdésem lenne még,h amikor képet csinálok vele, miért nagyít rá annyira... én zoom-ot nem láttam.. visszavenni nemtudok belőle.. azt írja,h 1,3 mp kamera,ahhoz képest elég rossz minőségű képet csinál.
TUD NEKEM VALAKI SEGÍTENI? SÜRGŐS LENNE!!

A kamera szinte biztosan csak VGA! Bármit is írt rá a gyártó.
A nagyítás érzete is valószínűleg e-miatt van. Kicsi a felbontás és nagyobbnak látszik a kijelzőn. Nem tudom meddig bírhatja az akksi, nekem az i68+ olyan 1-1,5 napot bírt a gyári akksival. Most vettem hozzá egy "gyárinak látszó" (értsd: ugyanolyan színű) akksit, amivel már túlléptem a 2-napot is. De ha jól tudom a 08-asban másfajta akksi van.

Dia84
(újonc)
Az én telcsim mikor megkaptam 2 napot bírt, bár sokat is nyomkodtam.Most átlagos használattal, kibír akár 4-5 napot is.Azt vettem észre, ha töltőn van, nem hallanak telefonálás közben, és nem a beállított hangon ébresztett. 
Egy vagy két kártyával?

Iness
(újonc)
Sziasztok! Segítsetek légyszi, hogyan kell a ka09-en beállítani sms írásnál a kézírás bevitelt? Írok egy betüt a kijelzőre, ott van, de nem veszi be. Köszi!

Dia84
(újonc)
Egy kártyával használom.
Na hát ez az.
Úgy lehet, hogy bír 3-4 napot, de én pont a két kártyás mivolta miatt vettem és két kártyával szeretném használni. 

Dia84
(újonc)
Nekem csak egy kártyám van, szóval nem tudom, hogy két kártyával mennyit bír az aksi.
Nekem nagyon megtetszett a telefon, ezért vettem meg, nem kifejezetten a dual sim miatt.

Dia84
(újonc)
Én is próbáltam így üzit írni, de sok betűt nem ismert fel, pl A szerinte I.Elég csúnya az írásképem, de azért annyira nem durva sztem, hogy ezt a két betűt nem lehet megkülönböztetni. 

luigi82
(újonc)
Üdv mindenkinek!Nem olyan problémám van hogy ka08-as telom van és szerintem nincs rajta java mert nem lehet rakni rá játékokat!Erre van valamilyen meg oldás???elöre is köszi!
Nincs. Legközelebb olyat vegyél, ami java képes.

freesite
(újonc)
Sziasztok!
Kezembe került egy Mini Ka08,az első benyomások jók, annak ellenére mennyi rosszat írnak róla! Minden mükődik kivétel a kamera,ez lenne a kérdésem hogy "Camera module not ready" hiba üzenet miért jelenik meg,mikor a fotó vagy videó menüt indítanám? Találkozott-e valaki ilyen problémával?
Lehet, hogy csak sw hiba, újra kellene szoftverezni. Amúgy semmit nem veszítesz a kamera hiányával. 

Dia84
(újonc)
Volt, hogy nekem is írta, hogy a kamera modul nem áll készen, kiléptem, beléptem, aztán megjavult. 

freesite
(újonc)
Köszi szépen a gyors választ! Akkor nem adom fel a reményt hogy orvosólható,már írtam is egy szakinak hogy meg tudja-e csinálni! Bárki bármit mond ennyi pénzért elég sokat tud,valóban meg kell szokni a kezelését,nálam több napos használat után is hibátlanul müködik,leszámítva ezt a kis bibit.. Az akkuja 2 napot kibírja!