én a ''monygyuk''-ra gondoltam, nem Andie problémájára, miért kell engem állandóan baszogatni???

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
(#851) Motion_Blur válasza VladimirR (#843) üzenetére

én a ''monygyuk''-ra gondoltam, nem Andie problémájára, miért kell engem állandóan baszogatni???

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
Mint az első hsz.-emben is írtam úgy érzem kicsit túlreagáltam a megjegyzést, de én akkor adott pillanatban sértőnek éreztem, mind esmeinre mind a mod.okra nézve. Természetesen ezek után sem ez a hsz-e alapján foglak a továbbiakban megítélni. Abban biztos lehetsz, hogy ha egyszer (neadjisten) ban-t kapsz, abba ez a megjegyzés csak kis súllyal fog beleszámítani.
Nem volt célom és soha nem is lesz sem Téged sem bárkit semmilyen formában megsérteni itt a PH!. Ha megtettem akkor megkövetlek.
Azzal a megjegyzésseddel vitába szállnék viszont: ''Igen, azthiszem most (is) túl kemény voltál''. Általában igyekszem mérlegelni, azt hogy kihez milyen módon szólok. Ez esetedben nem történt meg és ebből alakult ki ez a vita.
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu
(#853) VladimirR válasza Motion_Blur (#851) üzenetére

hol baszogattalak? egyszer megjegyeztem, hogy fosod a szot, de az inkabb tenymegallapitas volt - hasznald a valasz gombot, es akkor nem lesz felrertes
egyebkent ezen hozzaszolasom sem baszogtatas volt, szintiszta segito szandek vezerelt...
Én is csatlakoznék Cathfaern-hez.
Gyerekek egy dolog a szigor és egy dolog mikor kell alkalmazni. Azért nem árt tisztában lenni azzal kire, mikor, hogyan kell rápirítani. Aki sűrűn feljár, esetleg régóta tag és úgy lett moderátor azért a tagokat is ismeri, tehát ennek megfelelően kellene rájuk szólni is. Itt most nem kivételezésről beszélek egyes tagokkal szemben (habár az is érezhető bizonyos helyzetekben), hanem arról, hogy elsőnek ne a figyelmeztetéssel éljünk hanem kultúráltan, példát mutatva a többi fórumozónak higgadtan kérdezzünk. Nem kell az első ironikus dologra egyből ugrani, hanem inkább pont az ellenkezőjét kell tenni. Visszaterelni normális hangvételűre a kialakult, vagy esetlgesen kezdődő vitát. A figyelmeztetést meg csak akkor adni, ha láthatóan nem tér észhez a user.
A zéró tolerancia ne vonatkozzon mindenkire, hanem csak azokra a személyekre akik nem képesek észrevenni, hogy rossz úton járnak. És ezt kell első sorban szem előtt tartani. Mostanában tényleg túl keményre sikeredik jó pár hozzászólás a modoktól, kezd néha kiveszni a segíteni akarás is. (nem általánosítok, gondolkozzunk csak el kezdő modként hogyan zártunk egy totyikot és most hogyan tesszük mindezt).
És ezért is ismételném önmagam, hogy a felhsználókat meg kell ismerni, nem csak a számunkra érdekes témákban érdemes néha olvasgatni, hanem figyelni kell máshol is. Csak így működik szvsz a moderáció megfelelően.
Tudom érdekes, hogy pont tőlem olvashatjátok ezeket a sorokat, de talán igy lesz egy kis hatása is. Nem azt akarom mondani, hogy az emelt szigor szűnjön meg, hanem csak azt, hogy ne vigyük már túlzásba. (mert ezt látom)
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

Andie: örülök hogy észérvekkel kultúráltan megfogalmaztad mondanivalód, és nem 1-2 höbölgéssel jelezted nem tetszésedet.
Igazából - nagyon remélem -próbálunk minél kisebb súrlódással jelen lenni, végezni a dolgunkat. Lehet kis tulkapás volt ebben az esetben. Ez van , lehet ezután is lesz ilyen. Meg lehet beszélni természetesen.
Keménység: bár ez nem az az eset volt, de bizony néha megkívánja a helyzet az ilyen jellegű megynyilvánulásunkat 
Soirée...
Jóreggelt!
No aludtam a dologra egyet, és azthiszem túltárgyaltuk a kérdést, abszolute nem olyan súlyú a dolog, hogy ennyi időt pazaroljunk rá, legalábbis én részemről. Köszönöm, hogy érdemben foglalkoztatok a kérdéssel, remélem, hogy valamicske haszna is volt a szófo...szaporitásomnak, és sikerült egy kicsit user-barátabb mederbe terelnem a moderálási stilust. Ha nem, hát nem.
Grafiqs : remélem ban-ra sosem fog sor kerülni, eddig legalábbis sehonnan nem tiltottak még ki, sőt, őszintén megmondom, ez volt az első figyelmeztetésem is majd 10 éves netes pályafutásom során, talán ezért is viseltem olyan nehezen. Tudod, mindig az első pofon fáj a legjobban. Remélem legközelebb kellemesebb témáról tudunk beszélgetni 
I_Am : végső soron összefoglaltad amit én 3x ekkora terjedelemben próbáltam elmakogni. Megnyugtat, hogy köztetek is van, aki érti ami engem (és itt sokakat még) zavar, ill. bánt.
Loretto : sajnos nemnagyon ismertek még itt, de remélem ez a jövőben változik. Én mindig észérvekkel, kultúráltan, maximális türelemmel és állandó optimista hozzáállással beszélek, tárgyalok mindenkivel. Nem vagyok hirtelen haragú, nem vagyok idegbeteg, igyexem mindig inteligensen, tényekre támaszkodva és hideg fejjel intézni a dolgaimat. Tölem soha nem fogtok anyázást, káromkodást hallani (olvasni), max kipontozva vagy nyomdafestéket türö stilusban.
És teljesen egyetértek azzal, hogy aki megteszi, azt rövid úton, és határozottan kell eltávolitani. Nem szabad engedni, hogy a ph a danubius cset szintjére süllyedjen, és ennek legfőbb eszköze az, hogy csirájában elfolytjátok a kialakuló viszályokat, negativ felhangú beszólásokat.
Sőt, megkockáztatom, még azt sem veszem rossz néven, hogy hangot adtatok nemteccéseteknek az ominózus beszólásommal kapcsolatban. Valóban beszóltam, bár nem bántó szándékkal, csak kicsit irónikusan. Nemis azzal volt bajom, hogy megszóltatok, hanem azzal, ahogyan. Persze ami egyeseknek bántó, azt mások fel sem veszik, ez is szubjektiv.
Mi az a ''Soirée'' ?
Samsung Galaxy S - Samsung UE46D6100

Soirée francia szó, jelentése: est.
Soirée...

Ezt a topicot most zárom, nem tudom eddig hogy kerülte el a moderátorok figyelmét, de a hardver piacon nem hírdethetik magukat és árulhatnak cégek.
üdv
Batman
Hi érdeklődhetnék hogy ez hol van leírva? Mert az alapelveknél nem találtam, köszi!
''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

Bővebben: link
tudom, semmi kozom hozza, megyek es megmondom anyamnak

Nincs benne az alapelvekbe, de ha gondolod máris belerakjuk. Szerinted milyen dolog az ingyen reklám? Ha szeretnéd reklámozni a céget, akkor azt a vezetőséggel kell megbeszélned.

köszi, egyébként semmi közöm a céghez csak ez :
Ezt a topicot most zárom, nem tudom eddig hogy kerülte el a moderátorok figyelmét, de a hardver piacon nem hírdethetik magukat és árulhatnak cégek.
üdv
Batman
nem tartom indoknak és érdekelt, hogy mi az oka ennyi, ez megfelelőbb:
Ezt a topicot zárom, mert a hardver piacon nem hírdethetik magukat és árulhatnak cégek PH-s reklámszerződés kötése nélkül. Üdv XY
Ennyi köszi

A tartalmi lényeg azt hisze azért érthető.
Soirée...

persze csak szeretem az írott szabályokhoz tartani magam...és ezt el is várom
[Szerkesztve]
Megértem mit akarsz kihozni, de szerintem a lényege mind a két verzionak ugyan az.
Beszélek az illetékesekkel ,hogy ezt az alapelvekben tisztán és világosan tegyék érthetővé.
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

Ok, köszi, mondjuk kiváncsi leszek, hogy ezt hogy fogjátok megoldani, várom a fejleményeket.

Ha már itt tartunk szerintem teljesen ütközik az alapelvekkel, az hogy a hardver piacon rengeteg dvd/ cd eladási forum van. Ezek a cd/dvd-ék illegálisan kerülnek be az országba, itt pedig legálisan lehet őket árulni már már szinte, mint egy cég; értem ezalatt, hogy rendelhetsz akár 1000 db-ot is stb. Szóval ők mennyivel jobbak egy cégnél? És ezekhez a mennyiségekhez komoly raktárok kellenek meg beszállítói kapacitás. Azt meg nehéz elsütni, hogy most vette a boltba és továbbadná, ha már csak az árakból indulunk ki, akkor is látszik, hogy minimum nem fizetik be a jogdijakat meg az áfá-t. Szóval ezügyben kérnék egy állásfoglalást, ezt miért lehet?
A példa minidg erősebb az utasításnál
Izé: ha az eu területéről van, akkor van áfa fizetve rá, igaz nem magyar. De ez szinte lényegtelen is , hiszen vámmentesen hozható be árú.
Jogdíjjak pedig ugyanúgy vannak rajta, csak éppen nem magyar jogdíjjak.
Szóval? Vagy az a problémád, hogy nem magyarországon vásároltak?
Ha én külföldön , eu területen veszek valamit, hazahozom és eladom, akkor az szerinted sérti az alapelveket?
Hááát....
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Nem feltételezhetjük mindenkiről hogy illegálisan szerzi az áruját, pl rengeteg olyan is van aki ismerős utján nagykerben olcsobban szerzi az árut és itt mint magánember probálja eladni.Nem tudjuk leellenőrizni ki honnét szerzi amit elad azért felelőséget sem tudunk válalni az itt található árukért.
De ebben az esetben nyilvánvaló volt/van hogy egy bolt hirdette és árulta a saját temékét, amit eddig sem engedtünk.Ha hírdeti akarja magát azt megteheti vegy fela kapcsolatot a vezetőséggel és anyagi ellenszolgáltatásért cserébe hírdetheti magát a főoldalon, persze ha megtudank eggyezni.
Próbálom felvenni a kapcsolatot az illetékessel, hogy az alapelvekben is tisztázzák a helyzetet, jelenleg a válaszra várok.
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

jaja
szóval lehet nem voltam világos : már cégszerüen csinálják. Amit te mondassz olyan alapon lehetne akár cigit is behozni és itt árulni a ph-n, mert külföldön megveszed kifizeted még akár rá az áfát is és itt meg eladod.
Azért az máskérdés, hogy átjössz a határon egy csomag cd-vel vagy egy kamionnal. Az sem biztos, hogy eu-s országból jön az áru, azért itt mindenki tudja, hogy ezeket a dvd-ket nem az eu-ban gyártják ezt már csak az árak miatt tippelem van a neten egy két olcsó eu-s cd/dvd hirdetés és azoktól ez olcsóbb. (sokkal)
És szerinted adnak rólla valami papirt, hogy te tőlük vettél ilyen meg olyan mennyiségű cd/dvd-t.
Szerintem nem illik bele a hardverpiacba az egész ennyi.

(sokminden nem illik bele a dolgok normális menetébe, pl. az sem, hogy az @rt!sjus pénzt kérjen minden eladott cd/dvd után olyan jog(!)alapon, hogy azon akár zenét is lehet tárolni, előbb-utóbb a füledre meg az agyadra is hologramot tesznek, nagyobb fülre drágábbat; szóval ha helyre akarod pofozni a dolgok normális menetét, én őszintén szorítok neked, de légyszi kezdd az elején, mert amig vannak önjelölt jogvédők, addig lefogadom, hogy te sem a boltban veszed a lemezt)
(szerk: a félreértések elkerülésére, csak és kizárólag legális magánimport párti vagyok, arra viszont szerintem jelenleg nagy szükség van!)
[Szerkesztve]
aNaLyZe tHiS!
Szerintem nem kell kisarkítani a dolgot, itt egy adott szituácioról van szó és ebben az adott helyzetben , vitathatatlanul egy bolt állt a topic mögött.
Továbbra is jogosnak tartom a zárást , de szivesen meghallgatnám a topicnyitó véleményét is ha ki akarja fejteni.
Hm. Ha figyelmesen olvasol, nem mindegy honnan hozod be a dolgot. Az én hozzászólásom ugyanis arról szólt, hogy EU területről ....
Egyébként ha tőlünk kicsit nyugatabbra mész, szétnézhetsz, jóval olcsóbb minden műszaki cikk, a dvdk is(pedig lehet nem ott gyártják, lényegtelen, de te ott vetted, és aszámlád is van róla).
Na úgy látom dystopia le is íírta, amire én céloztam. Mivel nem láttam a linkedben topikot, ezért azt vettem alapul, hogy mindenki aki cd-t dvdt árul...
[Szerkesztve]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
akkor szeretném végképp megerősíteni ezt a hozzáállást és egyben kérni is a ''kemény vonalas'' moderákat
, hogy figyeljenek oda, hogy ne kapjanak túl -- fölösleges valakit durván figyelmeztetni, aki abszolút nem szolgált rá.
aki ban-ra érik, az úgy sem tud viselkedni, ha csak a harmadik bunkó megnyilvánulása után kap fenyítést, akkor sem csúszunk le róla 
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.
Én azért igyekszem és szerintem a moderátor társak is kultúráltan tudják intézni a dolgokat. Viszont ha sose hibáznánk és nem lenne panasz, akkor én zárnám ezt a topicot, merthogy fölösleges 
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

Itt vannak a linkek:Bővebben: link
és ha megkérdezhetem, mit irsz arra a 25 db-ra.
Mutass egy olyan linket, ahol legálisan ennyiért lehet kapni és ha már veszel kérdezd már meg, hogy honnét is van, okszi? 
Sztem se bt se kft nincsen mögötte, de még csak nem is lopta. Fogalmam sincs hogy honnan van neki, sejtem, de tudni nem akarom. Minden második ember ezt csinálja, nem tudod nem fáj.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

Na jó végül is arra akarok kilyukadni, hogy illegális és itt mindeki szemet huny fölötte, míg mondjuk ha valami letöltögetésről lenne szó az nem passzol be a ph képébe. Pedig a kettő ugyanaz és valójában ezekre a dvd-kre illegális tartalmak kerülnek fel. Lehet, hogy csak egyedül én vásárolók softwareket, de nem ez a lényeg, hanem, hogy kettős mércét alaklmaztok ez meg van engedve a másik meg nincs csak ennyi a probléma. Végül is felőllem maradhat nem zavar, de engem a többi sem zavarna, amit pedig üldözni kell.

Kiemelnék egy mondatot: Jogdíjjak pedig ugyanúgy vannak rajta, csak éppen nem magyar jogdíjjak.
Pontosan ez a probléma velük.
Jogyzabály, határozat, akármi, előírja, hogy az importőrnek vagy a forgalmazónak meg kell fzetnie az üres adathordozóra vonatkozó jogdíjat (gyak: vegyen matricát, ragassza a csomagolásra).
Namost, a legritkább esetben van (de inkább ott sincs) ''jogdíj matrica'' a CD-n / DVD-n.
Ennyi.
Természetesen a PH!-nak se nem joga se nem kötelezettsége, hogy ezt ellenőrizze.
Tehát ha jól sejtem, akkor már nincs is miről ''vitázni'', akinek nem tetszik, az tehet olyat mint amit a wbteam-mel is megtettek.
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

Mi volt az?
Mármint amit a wbteamnél megtettek?

Feljelentették őket, aztán bezárt a bolt (vagy legalábbis ezen a néven nem folytatták).
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

Ezzel a legális nem legális dologgal elég nagy córeszbe lehet keveredeni. Nagyon sokat lehet ütni a billt ezzel a témával kapcsolatban...
Soirée...

''illegális és itt mindeki szemet huny fölötte, míg mondjuk ha valami letöltögetésről lenne szó az nem passzol be a ph képébe. Pedig a kettő ugyanaz''
Nem ugyanaz. Az egyik egyértelműen illegális, míg a másik csak gyanús. Nem a törvény fáradhatatlan őrei vagyunk, ez ugyanis egyáltalán nem feladata a PH!-nak, tehát ha valami csak gyanús, akkor nem fogunk nyomozást indítani, hogy kiderítsük, miről is van szó.
Ha egyértelmű a helyzet, akkor lépünk, akkor is kizárólag a fórum érdekében.
''valójában ezekre a dvd-kre illegális tartalmak kerülnek fel''
Fogalmam sincs, ezt honnan veszed...
Aki adathordozót vásárol, általában nem szokta külön bejelenteni, hogy mit fog tárolni rajta. Lehet, hogy családi videót meg fényképeket. Amíg nem bizonyítod az ellenkezőjét, addig egy szavad sem lehet.
Egyszóval köszönjük a bejelentést, és hogy felhívtad erre a jelenségre a figyelmünket. Megvizsgáljuk a dolgot, és reagálunk valahogyan, a fórum érdekeit szem előtt tartva. ''Lobbizni'' ilyen ügyben viszont értelmetlen dolog.
''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Én nem vagyok benne járatos de: Bővebben: link, lapozz lefelé és voila ''...nem reklámfelület vállalkozások számára...''
[Szerkesztve]
"... Elég volt, menekülj! A döglött légy már nehezebben repül..." Akela

sorry, nem értem
[Szerkesztve]
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

ja kössz

Ezt az illegális tartalmat csak sejtem, mert pl.: aki 1000 db dvd-t vesz, ugyan mondhatja nekem, hogy családi videokat meg filmeket rögzit rajta nem fogom elhinni, arra elég mondjuk 10 db dvd egy félévre és akkor elég sokat fog videózni vagy fényképezni.
Felőllem meg maradhat a dolog, csak,mint párhuzam hoztam fel a dolgot.
már bocs, de az hogy e kérdésben bizonyítékok nélkül te mit hiszel el, az nem jogi kategória. 
hogy ki mit tárol rajta, az mindenki szívügye
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

A jogi kategória meg az, hogy nem kapsz rólla számlát és cégszerüen gyakorlatilag mindenféle jogdíj fizetése nélkül árulják, de ez már korábban le volt irva.

No, pont erre írtam, hogy nincs értelme lobbizni... 
(Azaz zárjuk le a témát.)
''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

oke
jogi karon végeztem, nekem ne magyarázd mi a ''jogi kategória''
(bár szigorú értelemben nem is létezik ilyen, de mindegy)
használt áruk és magánszemélyek esetén nem kell számlát adni. hogy mi a használt, az meg tág fogalom.
kéremkapcsojjaki.
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

Hi srácok nem értem miért kellett Bencomot annyira kiosztani azért mert szegény srác mondott egy hülyeséget, ahelyett, hogy valaki megmondta volna neki, hogy sorry elírtad, vagy benézted ott aláztátok szegény srácot! Egy moderátortól szerintem nem ez a megfelelő viselkedés, ezt kultúráltabban is meg lehetett volna oldani. Tisztelettel
Nem ez az első eset amikor valamelyik mod-nal kihúzta a gyufát a viselkedése miatt.
Tehát érthető volt a reakcio , aki sokszor ''rosszalkodik'' arra hamarabb rászolnak.
A kereső használata javallott, a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!
A kereső használata javallott, a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el az alapelveket vagy kérdezze meg fórumtársát, moderátorát!

Hol található az incidens? Csak mert nem biztos, hogy mindenki tudja, miről van szó.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford

Bővebben: link
kb. innentől szólt hozzá néhányszor a topichoz, mondott egy baromságot, de szerintem csak nem volt tisztában azzal, hogy nagyot akar mondani, utána meg csak védeni próbálta magát szerintem
Nem rosz, nem rosz...
![;]](/dl/s/v1.gif)

Bencommal már régóta baj van. Természetesen ha ez lett volna az első ballépése, nem reagáltam volna így. De ez már csak az utolsó csepp volt a pohárban. (Vagy inkább az utolsó utáni, csak éppen elnézőek vagyunk vele...
A mostanitól függetlenül az eddigi ténykedése alapján akár bant is kaphatott volna, az sem lett volna túlzás.)