Hello, elnézést hogy ilyen későn reagálok, nem feltételeztem hogy kétségek merülnek fel a zárással kapcsolatban. Nagyon egyszerű a dolog, próbáljuk valamilyen szinten továbbra is a hardver/szoftver/net témák köré csoportosítani az oldalt és a fórumot is. Ez többek között azt is jelenti, hogy még a Gőzben is igyekszünk az egymáshoz hasonló nem-informatikai témákat csoportosítani (lásd ''Nagy ... topic''ok, poltopik, stb.).
Ez vonatkozik az autós témákra is. Felhozod a topicok méretét ellenérvként, de abba is bele kellene gondolni hogy az internet még nagyobb. Nem bunkózásból írom. Vannak direkt erre kitalált oldalak ahol sokkal, ismétlem sokkal nagyobb valószínűséggel fogsz hasznos tanácsot kapni. Képzeld el azt a szituációt, ahol én egy autós fórum ''fáradt gőz''-szerű részében próbálok alaplap-vásárlási tanácsokat kérni, holott van X kifejezetten azzal foglalkozó oldal.
Abszurd, ugye.
Továbbá, ha egy topic zárásánál döntő szempont lenne hogy engem érdekel vagy sem, a szakmai topicok nagy része szintén zárva lenne. (Sarkított példa, nem komolyan venni!) Érdekel engem pl. XY router topicja? Nem, akkor ezek szerint törölnöm kellene...? Persze butaság ezt még elképzelni is, mert magától értetődően NEM ez a szempont. Hardver téma, hardver oldal - stimmel, marad. Gőzös téma, gőzös fórumrész... no ezt azért már jobban megnézi az ember.
Autós téma - ha a ''nagy'' autós topicban elfér, maradhat, ha nem akkor valószínűleg logikus lépés máshol próbálkozni. (Hasonlóképpen más, gyűjtőtopickal már bíró esetekre.)
Megnyitottam a topicot, de inkább a késői reagálás miatti lelkifurdalásból mint igazi meggyőződésből. 
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!