Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  PROHARDVER! interaktív  »  Jogos moderálás (téma lezárva)

(#251) Den válasza hmhm (#248) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

egyébként a sielős topicod is tipikus témafeldobás, semmi konkrétumot nem írtál. ez nem chat ahol ha pangás van feldob vki egy témát azt majd látjuk...

ha írtál volna konkrétumot akkor biztos nemzárják

(egyébként megjezgyem van egy ''bug'', néha magától is bezáródik egy egy topic)

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#252) hmhm válasza Den (#249) üzenetére

hmhm
(fanatikus tag)

Az egy egész más történet, nem tudom visszakeresni a linket mert nem saját gépnél történt, igazából egy tagot próbáltam védeni egy olyan embertől akit ismerek, de mégsem ő volt, aztán bedurvult a helyzet a részéről és ő is bannolva lett meg én is (aki egyébként a békítő szerepet próbálta játszani). Csak annyit szeretnék még hozzáfűzni hogy nem javaslom hogy ''nyilvános'' helyen bárki úgy lépjen be hogy elmenti az adatait..

(#253) Den válasza kisninja (#250) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

nem lesz bajod, de sok moderátor van ha senki nem írja le kivel van baja csak úgy általánosságban ír hogy van néhány moderátor aki... akkor az illető mod nem tud változtatni a magatartásán

úgyhogy kivele :)

(#254) hmhm válasza kisninja (#250) üzenetére

hmhm
(fanatikus tag)

No comment, szivesen hozzáfűznék egy-két dolgot a hozzászólásodhoz de azt én is megbánnám!

[Szerkesztve]

(#255) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

Szerintem alapvetően a Moderátort keresek topikkal van a baj. Túl sok ember nyal 1000el a modoknak. Gyakorlatilag annyibol áll nekik a ph hogy keresik a bezárható topikokat, és azonnal beirják oda. Itt kéne korlátozásokat bevezeti....

Intel & ATI

(#256) lesaux válasza kisninja (#250) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Mi lett volna jó abban a topicban? Nézz már végig a hozzászólásokon. Szerinted ez egy normális topic, normális hozzászólásokkal? Az sem tisztázott, hogy egyáltalán miről kell írni ls miért.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#257) hmhm válasza arpi6k (#255) üzenetére

hmhm
(fanatikus tag)

Szükség van moderátorokra, csak ők azt csinálják ami a dolguk..jó dolog a hatalom, meg ezek elég egyoldalú dolgok, nem adok-kapok, így könnyű..

(#258) anaqer válasza kisninja (#238) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Bővebben: link Gondolom erre céloztál...?

Nos, hát ha nem gond akkor azért inkább megmaradnánk a prohardver fórumának, és nem válunk valamiféle bigacsiga-klónná. Lehetett ésszel társalogni kábítószerekről (más kérdés hogy pár ember miatt aztán azt is zárni kellett), de ne álljunk már neki a fórum kellős közepén pletyizni arról hogy ki mit hallucinált a múlt héten... :U Komolyan nem gondoltam volna hogy ez külön magyarázatra szorul.

Abban viszont egyetértek, hogy pár embert gyakorlatilag csak a modkereső topicban látni... egy dolog, hogy jelzik ha fennforgás van, de hogy néhány, máshol (értsd: szakmai témákban) alig látható arc szinte versenyezzen hogy ki ér oda elsőnek, az egy valóban elég kellemetlen jelenség.

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#259) Den válasza arpi6k (#255) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

lehet hogy te nyalni szoktál másoknak ezért gondolod hogy más is ezt csinálja. Az eszedbe sem jut hogyy vannak itt akik látták ezt a fórumot mikor még sokkal nívósabb volt, és nem tetszik nekik kedven fórumuk hanyatlása, elsekélyesedése, ezt próbálják megakadályozni, a fölösleges, gyakran ostoba topicok záratásával, és a közösségben élni képtelen hülyegyerekek randalírozásainak jelzésével

(#260) Viktor77 válasza arpi6k (#255) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Ez hülyeség. Nem tudom pontosan hány MOD (közel sem elég sztem) van, de nem várható el tőlük, hogy állandóan azt keressék, mikor melyik topic van jó helyen, nincs-e belőle több, és így tovább.

Bazinga!

(#261) Niquis válasza Den (#259) üzenetére

Niquis
(senior tag)

Huhh de nyers, huhh de igaz. (a fórum változásaira gondolok.)

[Szerkesztve]

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#262) arpi6k válasza hmhm (#257) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

Nekem nem a modokal van a bajom. Hanem néhány emberrel aknek abbol áll az egész prohardver, hogy linkelget a Moderátort keresek topikba...

Intel & ATI

(#263) arpi6k válasza Den (#259) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

Sajnos ez a prohardver oldal népszerüségének növekedését jelzi. Több fórumozó, több gond. Erre kell megoldást találni. Az újoncot nem érdekli hogy régen milyen színvonalas meg milyen nívos volt a fórum... A kérdésére akar választ kapni.

Intel & ATI

(#264) hmhm válasza Viktor77 (#260) üzenetére

hmhm
(fanatikus tag)

Azért lássuk be ha csúnyán is van megfogalmazva de van igazság a dologban amit mondott árpi6k!

(#265) khalox válasza Den (#259) üzenetére

khalox
(őstag)

Vááá. Mennyi idő kellett, amíg megfogalmazta ezt a gondolatot valaki.

Ha a tó terjeszkedik, de a víztömeg nem nő -> posvány...

[Szerkesztve]

Khalox's Trainsim - http://web.axelero.hu/khalox

(#266) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha már van ilyen topic, én is leírom a véleményem.
A bezárt és törölt topicokat elnézve szvsz megfigyelhető, a moderátorok között nagyon nagy a szórás az ''ingerküszöb'' tekintetében. Vannak akik rögtön moderálnak/törölnek/bezárnak, míg másoknál ugyanaz a hozzászólás még belefér. Az oké, hogy emberek vagyunk (és mint ilyenek, meglehetősen szubjektívek), de azért jó lenne egy egységes koncepciót képviselni a moderálás tekintetében.
Szerintem főleg Bash és időnként Kalandor az, aki talán egy kicsit túl szigorúan moderál.

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#267) Viktor77 válasza hmhm (#264) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Kb. semmi.

Ahhoz, hogy én mikor hazajövök és egy jót fórumozzak, kell az is, hogy valaki rendbentartsa azt. Erre kevés a MOD, így valamilyen szinten jó, hogy vannak akik keresik a hibákat.

Bazinga!

(#268) Cargo

Cargo
(tag)

Egy kérdés miért kell törölni az olah action-ös topikokat? Hallottam ilyeneket hogy törvénytelen meg gyülöletkeltő de ez ugye csak egy vicc. Miért lenne törvénytelen és miért lenne gyülöletkeltés? Az hogy keres az ember egy freeware játékot miért törvénytelen? És ugyan ezért gyülöletkeltő miért lenne? Az már más kérdés hogy mindenki tuggya miről szól a játék. De ez ugyanaz mintha egy terrorista irtós játékot keresnénk. Csak ott muszlimokat irtunk benne. Akkor senki se cs-ezzen? Ha tévedek szoljatok.

nothing

(#269) hmhm válasza Egon (#266) üzenetére

hmhm
(fanatikus tag)

Te nem véletlenül lettél ph! kedvence! Végre egy ember aki régóta itt van és meg meri mondani a véleményét (kockára téve azt hogy esetleg banolják). Most én hiába tépem a számat az újonc mivoltommal, én már el vagyok könyvelve 12 éves lázadozó embernek..

(#270) hmhm válasza Viktor77 (#267) üzenetére

hmhm
(fanatikus tag)

-> #256

(#271) anaqer válasza Den (#259) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Szerintem inkább elsősorban azokra gondol, akik nem is láthatták a fórumot korábban, mert hogy ugye nem voltak itt... (persze lehet hogy félreértem).

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#272) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

Sztem pedig a színvonalat fent kell tartani, mert pl a szponzorok sem szeretik az olyan oldalakat amikről csak rosszat lehet hallani.

Nem tudom milyen volt a régi PH szal arról nem tudok nyilatkozni, adataimnál ott van, hogy mióta nézegetem az oldalt (én sokat nem tanultam szinte semmit sem az oldalon), a cikkeket nem szoktam olvasni csak fórumozni, főleg az adokveszek miatt tetszett meg az oldal mert sok cucc van és mindent el is lehet adni persze megfeleő áron ha van rá kereslet.

A moderátoroknak nem szoktam ''nyalni'' de sztem nincs is értelme milyen pozitívum származhatna belőle??? De nem is nagyon látok moderátort, a mai nap kivétel, ma valahogy mindenki nagyon ''virgonc'' :D Asszem I_Am-el találkoztam legutóbb amikor bezárt a sok hsz miatt az E398-as fórumot és újat nyitott helyette :)

Nem írtam le előbb: sztem a moderátornak moderátorként kell hozzáállni a fórumhoz és nem mint fórumozó. Persze ezt tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű. Én is írtam már olyat ami nem lett volna szabad és egy másik moderátor javított ki és jól is tette. (+Info: ellenem irányuló hosszas vita után történt, amikor még kezdő voltam :D, jogos volt amit írtam csak sok.)

[Szerkesztve]

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#273) steve@prhw válasza Cargo (#268) üzenetére

steve@prhw
(őstag)

Miért lenne törvénytelen és miért lenne gyülöletkeltés? Ha belegondolsz, szvsz világos, hogy nem akarja felvállalni a PH!, hogy a holnapi blikk azzon csámcsogjon, hogy oláhaction-t terjesztenek itt. A törvénytelenség/gyűlöletkeltés megítélése nem HWfórum tárgyköre... szvsz...

''Egy bármilyen Annál jobb hogy új és Fényképezős!'' by Rolabola

(#274) anaqer válasza Cargo (#268) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

De ez ugyanaz mintha egy terrorista irtós játékot keresnénk. Csak ott muszlimokat irtunk benne.

Várjál, lássuk jól értem-e - tehát szerinted :
roma = terrorista = muszlim
?

Hát, ilyen szemszögből nézve én sem érteném a dolgot.

(#275) Egon válasza hmhm (#269) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nana! A ''ph kedvence'' titulus pusztán hozzászólásszám (illetve regisztrálási idő) függvénye: semmi köze az egyén népszerűségéhez.
A konkrét problémáddal meg nem értek egyet. Azt hiszem Den teljesen korrektül állt hozzá a kérdéshez, mégsem bírtatok közös nevezőre jutni.

(#276) shaft72 válasza anaqer (#274) üzenetére

shaft72
(tag)

roma = terrorista = muszlim = ember

talán így.

(#277) hmhm válasza Egon (#275) üzenetére

hmhm
(fanatikus tag)

Vicceltem ám, azért az előző hozzászólásod tetszett!

(#278) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

Én sem tudom hogy milyen volt régen a prohardver fórum. Nem is nagyon érdekel. Szerintem a színvonallal most sincs baj.

Intel & ATI

(#279) Cargo válasza steve@prhw (#273) üzenetére

Cargo
(tag)

Igy azért világosabb. Csak ezek az okok amiket én olvastam egyszerüen felb*ssz*k az agyamat. Mint a hiradás. NAh mindegy. Inkább abbahagyom mert még lerasszistáznak itt. :B

nothing

(#280) Egon válasza anaqer (#274) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Talán inkább arra utal, hogy sok (legális!!!) játékból jöhet le pl. egy (a világok kevéssé ismerő) gyereknek, hogy muszlim=terrorista... Márpedig ha ezek _legális_ játékok, miért üldözendő az Oláh Action... Bár mondjuk pl. a CS-t legalább nem hívják Iraq Action-nek...;]:)

(#281) Egon válasza steve@prhw (#273) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na igen, ez jogos.

(#282) Cargo válasza anaqer (#274) üzenetére

Cargo
(tag)

Nem szerintem roma=ember. Legalábbis ugytudom ezt akarja mindenki. Nahmost ha fehér ember meghalhat játékban roma ember miért nem halhat meg? Ugytudom egyenlőségben akarunk élni.

nothing

(#283) Cargo

Cargo
(tag)

Hát igen mondjuk a cim egy kicsit lehetett volna burkoltabb.. :D

nothing

(#285) torz on borz válasza Cargo (#282) üzenetére

torz on borz
(PH! addikt)

hámer aroma az kisebbségben él , nemtudtad ? :D védeni kell őket /mintha olyan nagyon rászorulnának/

A SÖRöm a legszebb öröm !

(#286) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

Amúgy mi alapján kérnek itt fel emberkéket hogy legyen mod? Vagy ez máshogy működik?

Intel & ATI

(#288) Foobar

Foobar
(tag)

Arra célzott mindössze arpi6k (szerintem), hogy vannak a moderátort keresek topicban olyanok, akik állandóan jelentenek mindent ami szerintük helytelen a fórumon, és ilyenkor felmerül az emberben, hogy ezek az illetők lehet, hogy nem CSAK amiatt csinálják, hogy a fórum régebbi színvonalát megpróbálják visszahozni, hanem esetleg azt gondolják, hogy tevékenységüket látván előbb-utóbb a jelenlegi moderátorok majd őket is kinevezik moderátornak, és ez úgy jön le sokunknak, hogy ezek ilyen törtető, hatalommániás emberkék lehetnek, ami nem biztos, hogy így van persze... Én semennyire nem ismerem pl sem Vladimirt, sem Gambitot pl... úgyhogy ezt nem tudhatom. Szóval ezt nevezte arpi6k ''nyalásnak'', tehát arra gondolt, hogy a sok jelentéssel megpróbálnak ''bevágódni'', (ami szintén elég csúnya szó, és sértő lehet).
Igazából nehéz ám nagyon úgy írkálni itt a fórumon hogy az ember ne sértsen meg senkit, pl én is csak reménykedem most, hogy eléggé visszafogott voltam-e. Én nem akartam senkit se most.

(#289) VladimirR válasza arpi6k (#263) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

ugye tudsz rola, hogy hulytesegeket beszelsz?
azert merek beleszolni, mert tudom, hogy ram is gondoltal kicsit fentebbi hozzaszolasodban, s igy ugy erzem van nemi kozom a temahoz
ahhoz, amit Den irt (most jol benyalok neki) nem sokat tudok hozzatenni, talan csak annyit, hogy En pl mar az elott nyitottam egy topic-ot a ph forumanak hanyatlasaval kapcsolatban, hogy Te regisztraltal volna ide
azt magyarazd el nekem m\legy szives, hogy kicsit fentebb azt irod (persz nev nelkul, mer' ugy konnyu), hogy a sok kocsog csak nyal a modoknak, ebben a hozzaszolasodban pedig azt, hogy a hanyatlasra megoldast kell talalni -- kerdem en: mi lenne, ha masfelol is megvizsgalnad a temat? mondjuk ugy, hogy az adott emberek azt a megoldast talaltak, hogy a semmivel egyenerteku, olykor talan meg attol is gyengebb topic-okat zaratjak?
masresz akar ujonc, akar ostag, akar nagyur, a kerdesere probaljon eloszor maga valaszt keresni (akaritt, akar mashol), pl olvasgatassal -- ez nem egy fizetos support, vagy egy helpdesk, ahol ugranak, ha valakinek baja van - ez egy forum, ahol vannak szabalyok, amiket illik meg azoknak is betartani, akiknek baja van: nekem pl pont ma halt meg az alaplapom, megsem nyiopk neki ''segggiitseg!!!!!!!!!!!!!!!!'' cimu topicot, hanem eloszor elolvasom a pont a temaba vago temat (alig par nappal kevesebb, mint egy eves), majd ha nem talalok benne megoldast, ott fogok kerdezni, mert ahhoz kapcsolodik
koszonom, hogy ezt elolvastad, plz gondold at ujra a forummal kapcsolatos dolgokat amit irtal

p.s.: ha ismet vagdalkozni kivansz, legyen mar benned annyi tartas, hogy vallalod a velemenyed, s leirod, hogy kivel van gondod (tudod, csak hogy erjen valamit a szavad) -- ha valaki emiatt banol, az valoban nem valo moderatornak (megjegyeznem, hogy ilyenre nem igazan emlekszem az elmult majd 3 evbol)

szerk.: moderatorok igy lehettetekl volna, ha nem basszatok el => Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#290) Gambit válasza Foobar (#288) üzenetére

Gambit
(őstag)

Ha járnátok a talikra ismerhetnétek minket. De oda valahogy általában csak olyanok jönnek el, akiknek semmi problémájuk velünk. Ki érti ezt?!

''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford

(#291) Kalandor válasza Egon (#266) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

én lennék szigorú? :F őszintén mondom, hogy idejére sem emlékszem, amikor utoljára necces topicot töröltem (nececs az, ahol meg kell gondolni. mert egy ''kurvaanyátok moderátorok'' topicot ebbe nem számolok bele).

hogy miért töröltem a mai oláhos topicot? már leírtam, de akkor ismétlés (a korábbi oláh topicból):
jelenleg ez egy felkapott, (köz)figyelemmel kísért téma.
nem lenne szerencsés ha 2 címplapsztori, 3 ombudsmani vizsgálódás és 4 feljelentés közt azt olvasni valahol, hogy ''egy prohardver nevű oldalon még most is cserélgetik a programot és vitatják meg az emberek melyik pályán, merre hány méter''
zártam. újat ne nyisson senki, köszönöm.
a politikai, közéleti topicot itt találjátok: Bővebben: link

a moderálásommal kapcsolatban a hőbörgésen túl az utóbbi hónapokban 3db komolyabb hibajavítás érkezett. mindhármat elismertem, sajnos hibaszázalék.

az egységes koncepció pedig szerintem sose fog kialakulni ennyi ember közt.
ez nem egy egzakt tudomány, hogy 2*2=5.
valaki mindig kilóg a sorból, ahogy írod, szubjektívek.
mellesleg szerintem eléggé egységes a moderálás itt más fórumokkal ellentétben.

egyre viszont nagyon szigorúan ügyelek: hogy ha zárok, mindig odaírjak egy rakás topiccímet, idézetet, vagy akármit, hogy miért is történt, ami történt.

Egon, a hozzászólásod/véleményed elfogadom/iktattam, és odateszem, amellé a sok másik mellé, amelyik sokkal több moderálást kívánna a fórumon.

szerk: de itt vagyok, meg lehet győzni mindennek az ellenkezőjéről is.
várom a konkrét példákat, lehet, hogy mégis komplett balfék vagyok

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#292) Foobar válasza Viktor77 (#267) üzenetére

Foobar
(tag)

Még Anaquer szerint is van benne, úgy vettem észre, pedig ő MOD. :D

(#293) Mosqu!to válasza szabi6k (#284) üzenetére

Mosqu!to
(őstag)

''Egyszerüen élvezi hogy ő már ott egy nagy vki.(természetesen ezt csak ő hiszi)és még nagyobb akar lenni.(rangok)''

LOL, mondod ezt PONT TE?! Aki ma délután nyitott egy rang hajhászó értelmetlen topicot?
Nooormális?
Őszintén sajnálom árpit :(

Computer games don't affect kids; I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music

(#294) anaqer válasza Cargo (#282) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

És persze a szóban forgó játék pontosan az egyenlőség nemes szellemében fogant, ugye...? :U Ne nézzük egymást madárnak, ha szabad kérnem.

(#295) Cargo válasza torz on borz (#285) üzenetére

Cargo
(tag)

Mitől egy játéktól? Kissebbség de egyenlőséget akar... A gyülölet nem játékból indul. Arra okot is kell adni. Nemtom hogy te hány feketebőrüt utálsz? Pedig magyarországon ők is kissebségiek.

nothing

(#296) torz on borz válasza Cargo (#295) üzenetére

torz on borz
(PH! addikt)

Na erre inkább nem válaszolok mer nagy balhé lenne belőle /feketével már balhéztam/

A SÖRöm a legszebb öröm !

(#297) VladimirR válasza Foobar (#288) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

ez epp a napokban merult fel, nezz at a ring-be (Bővebben: link), mar ott is leirtam egyszer
masreszt en NEM szeretnek moderator lenni (bar nem is hiszem, hogy fel fognak kerni, mert helyenkent velem isz elszalad a lo), de monjuk ugy, hogy jobb is ez igy, maskulonben erosen megcsappannanak a prohardver reklambevetelei

(#298) Egon válasza Kalandor (#291) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem mostanában vannak veled kapcsolatban ilyen emlékeim, ez tény. Meg ahogy írtam is, ''ritkábban'' Kalandor.
Az ''oláhos'' topicot meg zárni kellett, tiszta sor (a pH! szempontjait figyelembe véve is, arról meg nem is beszélve hogy pár hozzászólás után még el is durvult a dolog).

(#299) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

OFF (?)

arpi6k / szabi6k
Lehet hogy máshol volt róla szó, én most találkozom először a jelenséggel - nem ismeritek véletlenül egymást...? Egészen közelről...? :F

(#300) Mosqu!to válasza anaqer (#299) üzenetére

Mosqu!to
(őstag)

Állítólag szobatársak.

Computer games don't affect kids; I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music

Útvonal

Fórumok  »  PROHARDVER! interaktív  »  Jogos moderálás (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.