Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  PROHARDVER! interaktív  »  Jogos moderálás (téma lezárva)

(#2001) tiv83us válasza Mania (#2000) üzenetére

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igy jar aki kis penisszel szuletik :DDD
/Foleg ha ugyis marad/

Hold the line!

(#2002) Kidus válasza _Pisti_ (#1999) üzenetére

Kidus
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Talán megválogathatnád a szavaidat, mert sajnos így csak magadról mutatsz nem kicsit előnytelen képet, és így nem valószínű, hogy az értelmes emberek többsége alkalmas vitapartnernek talál. Kérdést feltenni lehet normálisan is, problémát elmondani szintén lehet normálisan is, nem ez a megfelelő hangnem.

Assuming Control

(#2003) Bubu79 válasza _Pisti_ (#1997) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes módon néhány kivételtől eltekintve több ezren elfogadják a moderátorok ténykedését - lehet, hogy Ők olvasták az alapelveket?

Nem flémelni akarok, csupán nem egészen értem a problémádat alig néhány hsz után :F

Szerk.: Most nézem csak - már nincs is aki válaszoljon ;]

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#2004) Doviziozo válasza tiv83us (#2001) üzenetére

Doviziozo
(senior tag)

:DDD :C

Forza Rossoneri!

(#2005) Lortech válasza _Pisti_ (#1999) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

És még legyél is rá büszke, hogy hülye vagy. Szánalmas..

(#2006) Digital

Digital
(PH! addikt)

Ezt a #1995-öt már rég takarítottam volna,az alkotójával egyetemben :F

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

(#2007) Bubu79 válasza Digital (#2006) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megtörtént ( pillants az adataira ;) )

#2008: Szép hsz, az biztos...

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#2008) Digital válasza Bubu79 (#2007) üzenetére

Digital
(PH! addikt)

YEAH :R:C,de a #1995 még itt van (remélem nem sokáig :DD

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

(#2009) Atlantis válasza Kidus (#2002) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Ez így van. Aki így indítja a társalgást, azzal nem kell leállni vitatkozni.

>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

(#2010) crouch3 válasza tiv83us (#2001) üzenetére

crouch3
(újonc)

Köszi! Nem is leszek ezek után phtag.Tényleg ezek az utolsó hozzászólásaim.
De azért gratulálok.Meg lehetett volna beszélni normálisan is.Sztem amit írtam az jogos volt.Amúgy meg nem utólag kellett volna hogy itt a figyelmeztetés és egyszerüen kib@szni.Szép!Az igazi egyszerűség.

asdsad

(#2011) peterkeT válasza crouch3 (#2010) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

További kellemes fórumozást kívánunk - máshol.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2012) Ubul76

Ubul76
(újonc)

Hát igen. Ez nyílt titok itt a PH-n hogy vannak moderátorok, akik akkor is kitiltanak, ha nem tetszik a pofád.
Ez van, legyen ez a legnagyobb örömük az életben!
(Csak kiváncsi lennék ki volt az a ... aki kinevezte őket :( )

Ubul

(#2013) Ubul76 válasza peterkeT (#2011) üzenetére

Ubul76
(újonc)

Nem rád gondoltam :)

Ubul

(#2014) peterkeT válasza Ubul76 (#2012) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

''...az osszes moderator kisebsegi-, es egyeb komplexusokban szenvedo kocsog, akit vertek a szulei, az asszony felredug, a fonok szivat, a farkuk kicsi, gyerek meg nincs, hogy hozzavaghassak a dompert, valahol ki kell elniuk magukat, igyhat ide jonnek, es szegeny szerencsetlen artatlan forumozokon elik ki elfolytott agresszivitasukat, mert nekik ettol all fel, ettol erzik magukat erosnek, hatalmasnak'' by VladimirR Bővebben: [link].

Re #2013: ezzel együtt jobb lenne, ha visszafognád magad, és érezd magad figyelmeztetve.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2015) Loretto válasza Ubul76 (#2012) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Ja tök jó muri... :U :(
Azért nem fenékig tejfel hidd el..

Soirée...

(#2016) Ubul76 válasza peterkeT (#2014) üzenetére

Ubul76
(újonc)

:C

Ubul

(#2017) ladybug válasza Ubul76 (#2012) üzenetére

ladybug
(őstag)
LOGOUT blog

A pofádat nem látja, hanem a hsz-eid alapján (modor, stílus, mondanivaló) dönt, hogy adsz-e v.mi pozitívumot is, vagy csak ökörködni jöttél.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#2018) VladimirR válasza peterkeT (#2014) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

amennyiben a fenti idezet a Te agyad szulemenye, ugy gratulalok hozza, igazan talalo
amennyiben azonban nem sajat kutfobol szarmazik, ugy ildomos volna feltuntetni a forrast is....

(#2019) peterkeT válasza VladimirR (#2018) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ugyan már, ezt mindenki ismeri... És különben sem akartam bemártani a szerzőt.

De legyen. Feltüntettem a forrást is.

p

(#2020) tiv83us válasza VladimirR (#2018) üzenetére

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Amennyiben az idezetben van olyan kifejezes ami esetleg valaki mastol szarmazik akkor azt is sziveskedjek /copyright/ feltuntetni ugyanugy. :)

Hold the line!

(#2021) Dare2Live válasza peterkeT (#2014) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ebbe vladimir nem védeni akarja a moderátorokat? mer nekem ugytünik na mind1 lehet késővan énnemértem....

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#2022) Dare2Live válasza Dare2Live (#2021) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

perszehogyfélreértekmindentreggelkétorakkor.... tekintsétek semmisenk hozzászólásaimat....

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#2023) VladimirR válasza Dare2Live (#2021) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

soha eszembe sem jutna ilyen (marmint vedeni oket)

p.s.: ;]

[Szerkesztve]

(#2024) divot

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kár, hogy bezáródott ez: [link]

Olyan jól szórakoztam, ahogy Paradoksz tagtárs egyetlen könyv elolvasása után megfejtette az összes rejtélyt, egyben elküldött mindenkit az anyjába. :DDD

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#2025) MyKonzerv válasza crouch3 (#2010) üzenetére

MyKonzerv
(senior tag)

bazzeg...
és az ilyenek foglalják a nickek százait....
írjatok e-mailt a modiknak b@szki... épp most akartam crouch3 néven újraregelni ;] ;] ;]

Halott indul hozzád, Uram, lelkét ezer kínba taszítsd! Könnyel terhes jajsiráma megváltja majd bűneimet.

(#2026) Zebu válasza divot (#2024) üzenetére

Zebu
(őstag)

Szerintem is kár volt bezárni. Meg kellene nyitni újra a kapuit:)

Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

(#2027) WN31RD válasza divot (#2024) üzenetére

WN31RD
(VIP)

A hozzászólásod alapján úgy tűnik, te sem tartod indokolatlannak a topic bezárását. :D

(A #2026-ra is válasz:)
Ha ParadoxH fórumtárs új topicot nyit pl. ''ParadoxH elmélkedései'' vagy valami hasonló címmel, én nem fogom bezárni. De ''szabadgondolkodás'' és - főleg - ''tudomány'' címszó alatt ne kabarét vezessünk...

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#2028) divot válasza WN31RD (#2027) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor nevezd át a topicot ParadoxH igazságok címre. :DDD

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#2029) WN31RD válasza divot (#2028) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Nem is rossz ötlet...

Szerk.: Topic átnevezve, megnyitva.

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#2030) Batman válasza Agyasima (#1985) üzenetére

Batman
(VIP)
LOGOUT blog

Hello!

Tehát elérkezett az igazság napja! :)
Sok vita volt a személyiségi jogokról, mit szabad és mit nem egy fórumon.

Ezen felbuzdúlva felvettem a kapcsolatot Dr. Péterfalvi Attila ombudsmannal. Szeretném a jövőben viták elkerülése végett mindenki elolvasná a következő sorokat és eszerint cselekedne.

Csak a levél szövegtőrzsének idevágó részét másolom be. Mielött bárki megszolna hogy magán levelezést kiadok, felhívtam a figyelmét és engedélyt is kértem hogy a választ közzétehessem.

vastag betüt neki ,hisz ez a lényeg

''Konzultációs beadványában arra várja a válaszomat, hogy adatvédelmi szempontból hogyan kell megítélni azt az esetet, amikor egy fórumozó hozzászólásában közreadta egy harmadik személy személyes adatait (nevét, telefonszámát.)

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (a továbbiakban Avtv.) szerint személyes adat bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet. [Avtv. 2. § 1. pont]

Az érintett neve és a telefonos elérhetőségére vonatkozó adata (hívószám) személyes adat.

Az Avtv. értelmező rendelkezése szerint adatkezelés az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége. Így például az adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törléseés megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is. A nyilvánosságra hozatal adatkezelési művelettel az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik. [Avtv. 2. § 9., 11. pont]

Az Avtv. 3. § (1) bekezdése alapján személyes adat akkor kezelhető (hozható nyilvánosságra), ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Az adatkezelésnek megfelelő jogalappal kell bírnia.

A nyilvánosságra hozatallal kapcsolatosan a törvény tartalmaz egy garanciális szabályt. Törvény közérdekből – az adatok körének kifejezett megjelölésével – elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát, de minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.

A fentiek alapján a személyes adatoknak bárki számára, internetes közegben való hozzáférhetővé tétele az Avtv. szerinti adatkezelés, amely csak megfelelő jogalappal végezhető.

Az Avtv. hatályával kapcsolatosan szükségesnek tartom megjegyezni, hogy a természetes személynek a kizárólag saját személyes céljait szolgáló adatkezeléseire nem kell az Avtv. rendelkezéseit alkalmazni.

Érdemes továbbá felhívni a figyelmet arra is, hogy a közérdekű adatok és a közérdekből nyilvános adatok nyilvánosságára más szabályok vonatkoznak.

Kérdésére válaszolva álláspontom az, hogy a fórumozó személy – amennyiben természetes személy személyes adatait mások előtt nyilvánosságra hozza – adatkezelést folytat, amely az érintett előzetes és önkéntes hozzájárulásához kötött.

Adatvédelmet érintő kérdéseivel forduljon hozzám a jövőben is bizalommal.''

Ne értsétek félre , akinek nem inge nem veszi magára , nem ellenetek írányul , csak van néhány felmerülő probléma amelyekre ez választ ad.

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#2031) bmx powa

bmx powa
(fanatikus tag)

őő, izéé, magyarázatot kérnék: [link]

szerk: megvan.

[Szerkesztve]

"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember

(#2032) Old Death

Old Death
(senior tag)

szeretnék szót emelni eme topic mellett: [link]
mivel egész jó kezdeményezés, de egy-két #&@ nem bír az arcával és beleír minden @

''The Lord is my light and my salvation; whom shall I fear? The Lord is the strength of my life; of whom shall I be afraid?''

(#2033) Atlantis válasza Old Death (#2032) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Ezt próbáltuk eddig és szép szóval meggyőzni a mélyen tisztelt ''választóPHolgárokat'', hogy mi a helyes út. Nem vált be. Nem szeretném, ha ez a téma eldurvulna. Az utsó törölt hozzászólás már anyázás volt...

(#2034) peterkeT válasza Atlantis (#2033) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Meg előtte is pár, amit én töröltem. Szeretném megerősíteni a kolléga álláspontját, miszerint nem szívesen adunk teret politikai csatározásnak, márpedig ez a topik nagyon elment ebbe az irányba. Ez egy hardver fórum, ahol nagyon szívesen helyet adunk a szociális jellegű témáknak is. Megpróbálkoztunk ezzel a szavazósdival is, mert volt rá igény. Viszont politikai véleménykülönböztetést nem szeretnénk a Ph!olitika topikon kívül látni. Flémet meg pláne. A szavazásnak pedig úgy tűnik (sajnos), hogy ez elválaszthatatlan velejárója.

p

(#2035) Old Death válasza Atlantis (#2033) üzenetére

Old Death
(senior tag)

tudom olvastam.
Viszont ami kritika veletek szemben (nem támadás, építőjellegű szeretne lenni) hogy magát a véleménynyílvánításokat nem szedtétek ki, pedig azt kérte a topicnyitó, h csak szavazás legyen.
és ha az elején kíméletlenül gyomláltátok volna az ezért szavazok erre, meg én csalódtam ezért... akkor talán nem is kezdtek volna bele
na mindegy a Ti döntésetek, csak próbáltam kiállni a szavazati lehetőség mellett, úgy hogy a véleménynyílvánítási szabadságot a topicra nem terjesztjük ki. :)

oldy

''The Lord is my light and my salvation; whom shall I fear? The Lord is the strength of my life; of whom shall I be afraid?''

(#2036) lacafaca

lacafaca
(őstag)

nm tudom elfogadni hogy 1-2 idióta pöcs miatt akiknek nm tetszett az amit ott láttak és arra játszottak hogy bezárjátok, elérték a céljukat....ez kicsit bosszantó.. mikor lenne lehetőség személyek dorgálására a részetekről topikbezárások helyett...

ISMERŐS ARCOK

(#2037) lacafaca válasza peterkeT (#2034) üzenetére

lacafaca
(őstag)

Nem az offal van a gond, hanem az esztelen flémmel. ez tőled idézet...akkor zárd azt aki nyomja a flémet...ez ilyen 1*ű

ISMERŐS ARCOK

(#2038) peterkeT válasza lacafaca (#2037) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Kérlek értsd meg, hogy

1. Nem szeretnénk, hogyha hasonló flém akár rövid időre is elcsúfítaná az oldalt bárhol a Ph!olitika topikon kívül.
2. Nincs kapacitásunk 24 órában arra az egy topikra figyelni és azonnal moderálni, ha valaki flémel. Márpedig az eddigi tapasztalatok szerint ez időről időre megtörténik.

p

(#2039) Atlantis válasza peterkeT (#2034) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Én se tudtam volna szebben megfogalmazni...

(#2040) lacafaca válasza peterkeT (#2038) üzenetére

lacafaca
(őstag)

akkor egyezzünk + abban, hogy 24órára kinyitjátok avval a feltétellel, hogy kijelentitek a nyitáskor hogy : ebben a topikban flémelő tag azonnali kizárásban részesül, minden magyarázat nélkül.
aki ezt nm érti + az vessen magára. 24 óra próbaidőt szerintem kijárhatok a topikomért, de garantálom hogy evvel elintézitek hogy nm lesz több flém. ha mégsem így alakul akkor fogom a kalapom és szó nélkül +értem döntésetek. :U

ISMERŐS ARCOK

(#2041) Viszlát válasza lacafaca (#2040) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Újranyitást szó nélkül törölték. Azt hiszem korrekt hozzáállást várni ezekután reménytelen.

(#2042) Atlantis válasza Viszlát (#2041) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Ennyi erővel az eredetit is újranyithattuk volna. Azt hittem, nyilvánvaló az álláspontunk.

(#2043) Viszlát válasza Atlantis (#2042) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Gratulálok!

Következetesség. Más topicokban sikerült megoldani, itt csak a zárás lehetséges. Elnézést, ha ez számomra nem elfogadható. Biztos benne van valamelyik alapelvben, átolvasom gyorsan újra.

[Szerkesztve]

(#2044) peterkeT válasza lacafaca (#2040) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

És miután kizártunk 4-5 tagot, akik amúgy hasznos tagjai voltak a fórumnak, csak ha politikáról van szó, nem bírnak lakatot tenni a szájukra, és biztos örülni fognak a bannak, biztos sokkal jobb lesz a közhangulat...

p

(#2045) Loretto válasza Viszlát (#2043) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Nyugalom. Egy kis pihi kell a topicnak, remélem ezt belátod Te is.

Soirée...

(#2046) lesaux válasza Viszlát (#2043) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Itt van, ne olvasd el az egészet, ha eddig nem tetted:
a _túlságosan_ off topicok: együtt örülünk, ha valaki apa lett, együtt szurkolunk az érettségizőkért, de ne nyiss külön topicot a bengáliai óriásdegukról. Vannak tematikus topicjaink (pl. Motoros topic, Digitális fényképeim) próbáld mondanivalód első körben azokban megosztani

Egyébként tényleg csak indulatokat gerjeszt, nem tudom, mi értelme van a topicnak. Az arány már így is kiderült.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#2047) Viszlát válasza Loretto (#2045) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Teljesen nyugodt vagyok :) Egyszerű ember vagyok, szeretem a tiszta dolgokat. A Nők, nőügyek topicban kétszer is tapasztaltam ''flémelést'', ott a ban segített, lenyugodtak a kedélyek. Biztos vagyok benne, hogy más topikkal is volt ez már így. Csakis ezért nem értem, hogy egyébként nagyon hasznos témát miért így kell kezelni.

Peterke: ne haragudj a kérdésért, de azt az embert, aki bármelyik topicban anyázik, hogyan lehet hasznosnak nevezni akármilyen körülmény esetén is?

(#2048) Viszlát válasza lesaux (#2046) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Eddig összesen szavazott kb 120-130 ember. Csak most 1000 fölött van az online tagok száma. Indulatok mindenhol vannak, a moderátorok dolga, hogy kezeljék. Ennyire egyszerű.

(#2049) lacafaca válasza peterkeT (#2044) üzenetére

lacafaca
(őstag)

ha neked az hasznos tag aki nm ért 1 mod szavából akkor itt nálatok elég érdekes értékrendek vannak....hmmm a politika is uo része az életünknek mint a hardwer pl. nm tudom miért olyan nehéz a kérésem teljesíteni mikor az egyész topikban talán ha 1 flém volt a többi off, és az eredeti indok az az off miatti zárás volt...szóval nm értelek benneteket. nézzetek be a politika topikba...na ott m1 a flém 1000rrel és senkit nm érdekel. szóval ez nm indok.....

ISMERŐS ARCOK

(#2050) lacafaca válasza lesaux (#2046) üzenetére

lacafaca
(őstag)

de lennének még sokan akik véleményt szeretnének nyilvánítani és most az ő lehetőségüknek kanpó. ilyen alapon vannak itt 100* értelmetlenebb topikok, minden csak hozzáállás kérdése.

ISMERŐS ARCOK

Útvonal

Fórumok  »  PROHARDVER! interaktív  »  Jogos moderálás (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.