Hirdetés

2010. szeptember 3., péntek

Útvonal

Fórumok  »  PROHARDVER! interaktív  »  Jogos moderálás (téma lezárva)

(#1) BobMaster

BobMaster
(őstag)

Na, több topic alapján ideje elindítani a nagy kérdést:

Húzzuk meg végre azt a pengeéles vonalat ami eldönti: efölött közakarattal eldöntve nincs pardon és valakinek közbe kell avatkoznia.

Hol érzitek csorbulva a jogaitokat, milyen esetben tartjátok jogosnak/jogtalannak a moderálást?

Kérném hogy kultúrált hangnemben vitassuk meg a dolgokat, észérvekkel alátámasztva. Nem alkudozni szeretnénk, hanem hogy a fórum használata mindenkinek hasznos/szórakoztató és fájdalommentes legyen.

Bobmaster (2003)

Egy kis figyelmet kérünk a topic szabályaival kapcsolatban!

Ebben a topicban csak a moderálásban érintettektől született hozzászólások szerepelhetnek, azok is csak a következő felállásban:
- a moderációban érintett, moderált személy kérdése, hozzászólása
- az eljáró moderátor/házigazda válasza

Több felhasználót érintő kérdésben, például: topic zárása, törlése, csoportos figyelmeztetés, az első ezzel kapcsolatos hozzászólásra válaszolunk.

Minden ettől eltérő hozzászólás törlésre kerül!"

Utoljára módosította: Racecam (2009-07-16)

[ Módosította: Racecam ]

A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.

(#2) boygo

boygo
(fanatikus tag)

Tisztelt Den !

Részemről le volt a téma zárva de jött pár kérdés személyemhez.

Azzal kezdeném, hogy a nagybetüs ÉLETBEN az embert irányítják hol erre hol meg arra. Tehát azok a meghatározások az életre vonatkoznak.
Aztán ha van időm, persze szorítok be nézek a ph-ra és hódolok a hobbimnak.
Nem dicsérni akarom, de itt már sokat tanultam. ;)
Gondtalan fórumozás folyik néha 1-2 off . Persze ez nektek mindjárt szemet szúr
és máris beszoltok minden apró hibáért. :(( Most nem keresgélek példákat.
A szörfözési multamra vissza tekintve még seholsem kellett sérelmeket elszenvednem, ezért nem is vetítem ki másokra. Talán nem is adtam rá okot.

Ezek után is sűrün jövök ide !

Persze nincs harag ugye ?

Nem szégyen elismerni ha másnak van jobb ötlete.

(#4) BobMaster válasza boygo (#2) üzenetére

BobMaster
(őstag)

''Persze ez nektek mindjárt szemet szúr és máris beszoltok minden apró hibáért''

Arra gondolsz, hogy szőrszálhasogatunk? Szigorúak vagyunk de legalább igazságtalanok? :D

(#5) Den válasza boygo (#2) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Nem, abszolút nincs harag, csak meglepődtem hogy (érzésem szerint) ennyire kemény kritikát fogalmaztál meg a másik topicban, mert amióta moderátor vagyok pont az ellenkezőjére törekszem mint amit írtál.

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#6) boygo válasza BobMaster (#4) üzenetére

boygo
(fanatikus tag)

Igen a szőrszálhasogatás az jó meghatározás.
Szigoruak akartok lenni azzal meg elenszenvet váltotok ki, pedig nem is. :D

(#7) boygo válasza Den (#5) üzenetére

boygo
(fanatikus tag)

A törekvések meghozzák az eredményt. :C

(#8) Den válasza boygo (#2) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Azért 1-2 offért nem szoktunk ''beszólni'', ha végignézed az elmult hónapok topicjait azért azt fogod látni, hogy a legtöbb helyen keményen ment az off oldalakon keresztül. Most sem az egy két poénos beszólást akarjuk kiírtan (semmit nem akarunk kiírtaqni :) ), hanem a topicot a témájától férevivő hozzászólásokat kiszűrni azt sem feltétlenül törléssel.

(#9) Marcus

Marcus
(fanatikus tag)

Huh Jézusom!
Aludtam egyet déltután és mire kelek fel? :(
Den:
Nem kérem, hogy szeress, de próbáljunk meg kibélkülni szerintem.
PEACE!

Ölni tudnék a béke Nobel-díjért!

(#10) Den válasza boygo (#7) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

oké, bízom benne, igyekszem továbbra is :)

(#11) Den válasza Marcus (#9) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

részemről oké, bár én nem álltam haragban veled (részemről legalábbis nem volt harag irányodba, az a néhány kritikus hozzászólás az adott helyzetnek szólt nem a személyednek)

Peace. :)

(#12) Marcus válasza Den (#11) üzenetére

Marcus
(fanatikus tag)

PEACE FOREVER!
:DD :DD :DD :DD

(#13) CsendPenge

CsendPenge
(őstag)

Hát, felemás érzéssel olvasgatom ezeketa topic-okat. Jó ideje itt vagyok már a ph-n (ez állapot, nem érdem), régebben, mióta Den és Bobmaster moderátor/házigazda lett. Egyetlen alkalommal sem láttam úgy, hogy ok nélkül moderáltak! Sőt! Sok esetben -személy szerint- jóval keményebb moderációt vártam tőlük! (utólag bebizonyosodott, hogy nekik volt igazuk...hiába, kicsit könnyen felkapom a vizet néha - ezért bocsi az érintettektől) Nem értem, hogy -szerintem- a legliberálisabb moderátorokat miért éri ilyen inzultus... Azt hiszem, hogy van abban valami, amit Parci írt.

Szerintem a moderátorok munkája jó, én üdvözlöm az ''új'' moderálási elveket.

P.S.: a ''régiek nem szeretik az új embereket'' kezdetű felvetésre meg csak annyit, hogy nézzétek meg a pécsi tali topic-ját. Voltak ''új'' tagok, semmilyen megkülönböztetés nem érte őket, olyan emberekhez mérten, akiket jó ideje ismerek. (személyesen, nem csak a fórumról) Szóval?

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#14) BobMaster válasza CsendPenge (#13) üzenetére

BobMaster
(őstag)

Nem fogadom el a hozzászólásod, jelents nyugodtan elfogultságot :D :D

Szerintem a moderátorok munkája jó...

:D :D :D

A kis naiv. És mi akarsz lenni, ha nagy leszel? :D

(#15) emvy

emvy
(PH! addikt)

Az elmúlt hetekben egyetemi elfoglaltságok/nyaralás miatt keveset szóltam hozzá, most sincs időm sokat rizsázni, de azt hiszem, hogy a moderátorok mindig korrektek voltak, egy-két feldühödéstől eltekintve. Plíz, képzeljétek már el, mi lenne/lett volna a fórumból _nélkülük_! Nyilván nem vagyok objektív, mivel én is házigazda státusszal rendelkezem, de amit idáig Den, Bob stb. leírtak, azzal teljesen egyetértek.

Tényleg azt gondoljátok végig, hogy mi lenne nélkülük. Vagy hogy ki tudná jobban csinálni. Ja, és úgy jobban, hogy a vállán van a felelősség, hogyha egyszer igazán elromlik, akkor az szinte helyrehozhatatlan. Lásd sok más fórum a magyar weben.

while (!sleep) sheep++;

(#16) Agyasima válasza BobMaster (#1) üzenetére

Agyasima
(senior tag)

Nekem most ez jutott eszembe: Vihar a biliben!

Eddig jól végeztétek a munkátokat és most hirtelen nem, vagy mi?
Épp most jött pont össze 1-2 olyan reklamáció, aminek a tulaja nem feltétlen képes a helyzetét rendesen megítélni, és pampog (ha pampog).

Jó, hogy vagytok, jól csináljátok a dolgotokat, eddig is jól csináltátok, és csak így kell folytatni.

Szvsz 100 ból 99 PH! forumozó ezt gondolja...

Az hogy meg most 1 kicsit több a munkátok, hát nem a ti hibátok....

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...''

(#17) Polesz

Polesz
(PH! addikt)

Azon gondolkoztam, hogy szétoffolom ezt a topicot is, ha már meg vagyok bélyegezve legalább rászolgáljak ;]

Egyébként a moderációval semmi baj sincs itt a PH!-n. Sőt néha késve is érkezik. Szerencsére az én hozzászólásaim közül kettőt amit Den moderált ki utólag még meg is köszöntem, mert akkor és ott nem lett volna szabad elküldeni még erős felindulásból sem.

Nem is a szétoffolt témákkal van szerintem a legtöbb baj, hanem az eleve off topicokkal, amelyek egyre jobban szaporodnak. Lassan már tényleg nem lesz téma ami ne lett volna kivesézve a hardveren kívül. Talán még a kedvenc óvszerünk téma nem volt de el ne indítsa valaki, mert főbelövöm magam ;]

Moderálni néha szükséges, de a legjobban úgy segíthetjük a Moderátorok és Házigazdák munkáját, ha mi magunk moderáljuk a hozzászólásainkat. Mondom én aki párszor (sőt ma is ;]) bele offolt egy(?) topicba.

Többet nem tudok elmondani kérem kapcsolja ki...

Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

(#18) kamikaze boci

kamikaze boci
(őstag)
LOGOUT blog

Jéé, élvezhetőek és olvashatóak a topikok...

egyéb állatfajták: www.egérmúzeum.hu

(#19) tsello

tsello
(fanatikus tag)

Az ilyen ''aláírás'' megengedett?

A gyilkosság a kritika szélsőséges formája

(#20) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)

Hi!
Csak egy dolog az én szívem vágya.Most húzzuk meg azt a vonalat,és utána minden moderátor aszerint ítélkezzen,következetesen.(most is ezt csináljátok de maradjon is így)És persze a júzereknek meg nem kell 5 órán keresztül cukkolni egyes moderátorokat(a HSZ száma növelése érdekében esetleg)mert annak komoly következményei lehetnek..:)

(#21) tsello

tsello
(fanatikus tag)

Szerintem azokat a hozzászólásokat (usereket) kellene moderálni akik egymás után 5 hozzászólásban írnak le egy mondatot!
A moderátorokra szükség van és nem csak a hozzászólásokat kellene moderálni hanem a témákat is.
Totál nem értem tisztelt rii témaindítását biciklis kalandok címmel?
Nem szeretném ha olyanná válna a Prohardver mint az LX! -szvsz-
Az ok hogy a fáradt gőz azért van hogy nem csak a számítástechnikval kapcsolatos dolgokról írjunk, de nem tudom miért kell leírni hogy kivel mi történt.

A gyilkosság a kritika szélsőséges formája

(#22) emvy válasza _Volkovy_ (#20) üzenetére

emvy
(PH! addikt)

A vonalat nem kell élesen meghúzni szvsz, mert ez úgyis csak még több vitára adna okot. A moderátori szerep bizalmi szerep, aki kapja, az majd megítéli, mit, mikor, hogyan.
(legalábbis én tuti nem fogok előregyártott sémák alapján moderálni. pl. három sor még ok, kettő már nem stb.)

while (!sleep) sheep++;

(#23) erdoke válasza tsello (#19) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez jó kérdés! Én pl. nem látom benne a képeket, és minden oldal, amelyiken hozzászóltál, jelszót kér tőlem a home.cshello.hu-ra v. hova a fenébe.

HTC HD2 tippek és trükkök (TNT, avagy GYIK): http://pdafanclub.com/forum/index.php?topic=1326.0

(#24) Parci válasza tsello (#19) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Természetesen nem :), de nem is értem, hogy miért kell végigmenni azon a procedúrán, hogy te megcsinálod, megkérded, én kitörlöm, stb.

Aláírás = vmi rövid szöveg, amit fontosnak gondolsz önmagaddal kapcsolatban... eredeti célja szerint, legalábbis.

Elindult a PH! blog, csekkold a főmenüt!

(#25) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Biztos csak elsiklottam fölötte, de volt valami olyasmi, hogy topic-címekben egyéb helyeken a szitkozódás/ilyesmi mellett az idegen nyelv, avagy zsargon használata, illetve keverése a rendes magyar nyelvvel, szintén moderálandó/megváltoztanandó?

A ''Régi videjókaresz kék, asap! '' c. topikomra (témámra... :) ) gondolok.

Félreértés ne essék, nem vagyok felháborodva/megsértődve/bármi, hisz a topik megmaradt és teljesen érthető a címe, csak kíváncsi vagyok, szeretem tudni mi miért van illetve történik.

(magyarázat/magyarázkodás: tudom, hogy az ''asap'' nem magyarul van - ''as soon as possible'', azaz amilyen hamar csak lehet -, a ''kék'', mint ''kéne'' pedig vitatható - de más topikcímekben megmaradt; a videjókaresz pedig ebben is. De mindkettő - sajnos(? erről lehet vitatkozni/beszélgetni) - elég elterjedt az általam ismert magyar ''kockák'' (informatikával, (sz)ámítástechnikával foglalkozók) között.

Mondom, semmi sértődés, akármi, csak kíváncsiság... :DD

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon! - PH!otóstopik "Kreatívkodjunk egy témára!" http://href.hu/x/96qp

(#26) Marcus

Marcus
(fanatikus tag)

Den:
Törölted a recept topikomat?
Köszi szépen...

(#27) Recon

Recon
(őstag)

Én azt szeretném tudni egy moderátortól, hogy mi okból töröltétek a ''Hogyan kell bekötni egy rendszerhűtőt?'' topikomat??? Az egy dolog, hogy ilyet kérdeztem, de nem tudtam. De feltételezem, nem emiatt töröltétek a topikot. Hát akkor miért?

HIRDETÉSEIM: http://www.tinyurl.com/recon-hirdetesei | MEGBÍZHATÓSÁGOM: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Recon

(#28) jojojo válasza Recon (#27) üzenetére

jojojo
(senior tag)

http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=18121

itt irja Parci az #54-ben:)

A víz hordozhatja a hajót, de el is süllyesztheti.

(#29) Recon válasza jojojo (#28) üzenetére

Recon
(őstag)

OK, köszi.

HIRDETÉSEIM: http://www.tinyurl.com/recon-hirdetesei | MEGBÍZHATÓSÁGOM: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Recon

(#30) BEE válasza BobMaster (#1) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Szerintem ezen a kérdésen ne sokat filózzatok!

Eddig jól csináltátok, úgyhogy csak a részleteken kell
esetleg finomítanotok.
A közkívánattal pedig vigyázzatok, mert az nem szül mindig jót !
Ezt a fórumot ti tartjátok össze, ezért nyugodtan vállaljátok a saját
elveiteket, legfeljebb néha valaki morog érte.
Vegyétek figyelembe hogy sok fórumozó igen fiatal,
és bizony a hőbörgés, a heveskedés nem áll távol tőlük.

Néha nem is árt ha szigorúbbak vagytok, mert némelyek
igen gyerekesek tudnak lenni.

Úgyhogy nincs itt baj, fényesíteni megy mindig lehet!

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#31) VladimirR

VladimirR
(PH! nagyúr)

En azon a velemenyen vagyok -mint ezt a Sullyed a PH!? nevu topicomban is kifejtettem-, hogy kokemeny moderalasra lenne itten szukseg a gombamod szaporodo ertelmetlen topicok miatt (kedvenc izeink, ennek+annak az anyazasa, meg hasonlok).

(#32) KovacsUr válasza j.bravo (#25) üzenetére

KovacsUr
(PH! addikt)

Huhh... Most találtam ezt a témát :) Kis magyarázkodás. Tehát a címekben azért szoktam javítani a hibákat, illetve azért nevezem át Segiiicssseeg!!!!??!!-ről ATI Radeon 8500 LE problémára, hogy keresővel meg lehessen találni a későbbiekben. Ha értelmetlen vagy általános címe van a témának, az életben nem találja meg senki, hiába ordítunk rá százszor, hogy ''használd a keresőt!''

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#33) tomcs

tomcs
(őstag)
LOGOUT blog

ha mar igy elojott en is belepofaznek :)

offolasbol is van tobb fajta, van amikor emberek beszelgetnek es egyszer csak az 1ik bedob 1 hsz-t ''jut eszembe kerestelek az xyz topikban nezd mar meg'' vagy ''fussunk ossze a hetvegen'' stb es van amikor valakibbedob valami marhasagot aztan 20-30-40 hsz-en keresztul az a szal fut, jobb esetben elijesztve masokat az ertlemes hozzaszolastol (lasd dobbenet topik)

szvsz az elso nem gond ha van, nem zavar igazan senkit de a masodik ellen kuzdeni kene mint az allat szakmai topicokban ahol meg varhato ertlemes vita (termeszetesen 1 ''nyikorog a ventim - olajozd meg vagy csereld ki'' jellegu topikban ennek megint mas sulya van mint a vilagok harca cikk topikjaban szal itt jon a kepbe a moderator helyzetfelismerese :)

sokat nem voltam amugy moderalva de ami ki lett tolem szedve az altalaban olyan volt amit meg is bantam hogy elkuldtem vagy ugy abban a formaban kuldtem el tehat szvsz moderalas korrekt csak neha nem eleg szigoru

Négy éve két új autónk volt. Most csak egy van, meg egy négy éves. Rosszabbul élünk, mint négy éve.

(#34) rdi

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De hová lett az ECDL-es topicom????? ? !!!!!!!!!
:((

Fej! Tor! Potroh!

(#35) vjannus

vjannus
(fanatikus tag)

http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=103822

Kéretem újranyitni, mert zárták igen röhelyes indokkal, ahol hűtőt, posztert,Kerékpár, szekrény, ágy,kocsi gumi, kutyát,... Árulnak ott szerintem én is meg tehetem, ezt!
nem?

Vagy ha nem akkor zárjátok az összes ilyet nem csak amiatt zároljátok, mert éppen aki nyitotta nem szimpi

Nem illegális, de nem is e-miatt lett betiltva ! Egyik kolegámnak van 1 iskola és azon át tudunk segíteni !
DE emiatt tiltotta be kedves emberkénk:
PH! alapelvek: csak a szoftver vagy hardvert kínáló/kereső topicokat nyiss (tágabb értelemben vett elektronikai eszköz, például telefon, digicam rendben van, de babakocsi, kuplungtárcsa, és szőrsapka kereskedelmét inkább máshol végezd

ÉS akinek kell annek elküldöm a tájékoztatót és ő dönt rolla

Akkor? Újranyissátok , vagy bezártok kb 20 topicot? Következetesség miatt , vagy csak azért lett zárva ,mert megmondtam fless tudását neki ?

(#36) Loretto válasza CsendPenge (#13) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

jóérzés hogy pont a pécsi totyikot hoztad fel :C

Soirée...

(#37) I_Am válasza Loretto (#36) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Másfél évvel ezelőtt. ;] :D

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.myspace.com/mightybmusic

(#38) TrollBalint válasza I_Am (#37) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

ne is foglalkozz vele... :DDD

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#39) I_Am válasza TrollBalint (#38) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az ilyen eseteken olyan jókat mulatok. Emléxem mikor kezdtem itt a PH!-n Én is beleszaladtam egy több mint 1 éves totyikba és válaszoltam. Ott még murisabb volt, mert az utolsó hsz is egy évnél öregebb volt. Utólag nem is értettem hogyan találtam rá. :DDD

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.myspace.com/mightybmusic

(#40) Loretto válasza I_Am (#37) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

már nem az első késbe dőlők bele. :B
bár fura, pont most van aktualitása. :)
Sztem a piacos topicban kellene erélyesebben fellépni.

[Szerkesztve]

Soirée...

(#41) Qorthral válasza vjannus (#35) üzenetére

Qorthral
(senior tag)

Azzal egyetértek hogy nem állja meg a helyét az indoklás, mert rengeteg olyan cuccot árulnak a PH!-n ami az Alapelvekkel ellentétes mégsem bántják azokat a topicocat...

Ám az is tény hogy a dolog amit művelsz nem legális, és ez sztem inkább megállja a helyét magyarázatként. Szal szvsz a zárás jogos, az indoklás ilyen formában fura.

MeMBeR of [Lam[PH!]a] CoD TeaM!

(#42) vjannus válasza Qorthral (#41) üzenetére

vjannus
(fanatikus tag)

Senkitől se kérnek papírt, hogy amit árul az honnan van stb, ez röhelyes !

(#43) I_Am válasza vjannus (#42) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hogyan kérhetnének? Gondolkozzál már!

A Te üzletedről még az aláírásodban is látszik, hogy svindli, a haverodról meg csak annyit, hogy szvsz nyomdász.....:U

tudod, ha itt vmelyik szerv is regelve van, akkor nem csak magadat sodrod bajba, hanem az oldalt is.....

(#44) t-shirt válasza vjannus (#42) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

a PH alapvetően nem feltélelezi hogy a vas amit árulsz lopott, hiszen boltban is vehetted, de ha valami csak illegális lehet pl warez ott nincs kegyelem, és a diák matrica igencsak ez a kategória

a bontott lada kiskutya stb bár nem feltétlen ide valók de a törvény nem bünteti ezek kereskedelmét, ezért meg vannak tűrve

[Szerkesztve]

(#45) Qorthral válasza vjannus (#42) üzenetére

Qorthral
(senior tag)

Ott a pont t-shirt-nél.

Ha a heverőmet kezdem el árulni az bár nem ide való de legalább legális.
A diákmatrica se nem ide való se nem legális...

Ez a nagyobbik rossz.

MeMBeR of [Lam[PH!]a] CoD TeaM!

(#46) vjannus2

vjannus2
(fanatikus tag)

Bash várlak, és a magyarázatot is, de a kérdésekre kérlek akérdésekre válaszolj, ne csak mond a magadét, mert anélkül nehéz lesz ezt megbeszélni, vha te egyáltalán megakarod, mert mint rájöttem te inkább nem, mivel én csak 1 senior vagy fogalmam sincs ma voltam , te meg 1 moderátor, és mit is ugrálok stb... ez jött le a mondataidból, nem egy pozitív hozzá állás, legalábbis felém !

Mint Moderátornak ,neked tárgyilagosnak kellene lenned, és nem kellene az érzelmeket, bele keverni , vagyis, mivel én nem vagyok szinpi, és szerinted a véleményem nem jó neked, ---ami nem igazán érdekel--- , mivel szerencsére mindenki más, de valaki a kicsi kishatalmat kap nem él vissza vele !

[Szerkesztve]

(#47) divot válasza vjannus2 (#46) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bannoltak :F

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#48) vjannus2 válasza divot (#47) üzenetére

vjannus2
(fanatikus tag)

igen a vjannus nickemet

(#49) divot válasza vjannus2 (#48) üzenetére

divot
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A tegnapi rasszista őrjöngésed miatt? :DDD

Az igazi hazafiság nem zárja ki mások hazafiságának megértését.

(#50) DaSilva válasza vjannus2 (#46) üzenetére

DaSilva
(senior tag)

bazdmeg tudsz te magyarul, mondjad? Már a mondatszerkesztésedért ki kéne bannolni téged a Naprendszerből.

huss, fohászom száll feléd

Útvonal

Fórumok  »  PROHARDVER! interaktív  »  Jogos moderálás (téma lezárva)
Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.