- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Steam Deck
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Érkezik Magyarországa az LG szuper dizájnos hordozható projektora
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Hirdetés
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Szűkös készlettel indít az iPad Pro OLED?
ma Állítólag meggyűlt a Samsung baja az iPad képernyőkkel, az LG viszont a kívánt mennyiségben szállítja a paneleket.
-
Kulisszák mögötti videón a hamarosan megjelenő Stellar Blade
gp A kizárólag PlayStation 5-re szánt akciójáték alig két nap múlva debütál.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz Psychonaut #150 üzenetére
wow, kösz mindkettőtöknek!
-
AMD Power
titán
Sziasztok...
Tud nekem ajánlani valaki egy kellemes BP-i éttermet. Elérhető áron. III kerhez aránylag közel.
Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html
-
radi8tor
MODERÁTOR
Talán még nem késő:
Náncsi Néni éttermében pénteken 18 óráig 31 éves áron adják a 31 éves ételeket. Megéri betérni! Túrógombóc 8 Ft és hasonlók.
⭐ Stella
-
nmeth.katka
újonc
Kedves Fórumozók! Ritkán regisztrálok ilyen oldalakra, de mindenképpen szeretném most megosztani veletek a tapasztalataimat.
A hétvégén családommal a Szigetközben kirándultunk és a környékbeliek a Diamant Hotel **** éttermeit ajánlották, ha finomat és bőségeset akarunk enni. A szálloda csodás helyen van, a berendezés is nagyon ízléses. A szakács első osztályú, és az ott dolgozók is nagyon kedvesek voltak. A szállodához 3 vendéglátó egység tartozik : a Greenfield Pub, a Dunakorzó Étterem és a hotel mellett elhelyezkedő ízig-vérig magyaros Sári Csárda. Első nap a hotelben ettünk, másnap a csárdát próbáltuk ki. Az egész család el volt kápráztatva a kiszolgálástól, a finom ételektől. A gyerekekre külön odafigyeltek, ami nagyon ritka. Legközelebb biztosan több napra jövünk. Teljes szívből ajánlom mindenkinek!!!!! -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Igazi olasz éttermet keresek Budapesten. Valami jó tipp?
szerk: google-t én is tudom használni. Olyan válaszoljon aki szereti az olasz konyhát és tud tapasztalatból kifolyólag tanácsot adni....
[ Szerkesztve ]
-
zolynet
addikt
Vasárnap a Sir Lancelot étteremben ebédeltünk .... ízorgia!
Eddig csak hallottam róla, csak jókat, most végre meg is tapasztalhattam.
Merlin kosara (A marha legjavát csíkokra szabdalom, s kegyelmed kosarába csípôsre varázsolom, jó étek!) A másnapi ebédem is megvolt.Kard a mellbe(bal) + Mázas szárnyas vaslapon(jobb)
Life is too short to stay stock!
-
Eastman
őstag
Aktuálissá vált most nekem is a kérdés Budapesten.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
veterán
Ring Café & Burger Bar
Miután több helyről is dícséret illette őket, tegnap végre volt alkalmunk meglátogatni ezt a helyet az Andrássy úton. Nem túl nagy, 7-8 asztalos teraszuk van bent pedig a galérián is helyet lehet foglalni a földszint mellett, mi a hűvös klíma miatt előbbit választottuk, ha már este 8 körül is 30+ fok volt a hőmérséklet.
Pár perc múlva fiatal, nagydumás pincér srác jött, hogy felvegye a rendelésünk. Először kértünk 1 l limonádét, amíg kiválasztjuk mit is szeretnénk kajálni. Hamar kihozták, igaz, hogy jég nélkül, mivel elfogyott, de már úton van a beszerzése. Az egyik legjobb limonádé egyébként amit ittam, jó gyümölcsös. Ez igaza bodzás mellett később megkóstolt epresre is.
Bemelegítésnek párom tortilla chipset kért salsa szósszal, én pedig csirkecsíkokat chilis majonézzel. Előbbinél nekem a chips sem ízlett a salsa pedig túlságosan vizes, folyós volt. A csirkecsíkok szerintem telitalálat, bár gyakorlatilag egy szelet rántott csirkemell felcsíkozva, viszont azt nagyon finoman készítik, a hozzá adott szósz pedig isteni volt, nagyon eltalálták.
Ezután jöhetett, amiért végülis jöttünk, vagyis a hamburger. Barátnőm a 8-as, én pedig a 3-as számú burgert kértem, mindketten hagyma nélkül. Itt kezdődtek a bajok, ugyanis ezt elfelejtették kivenni belőle. Amikor ezt szóvá tettük, a pincér srác előttünk akarta kipiszkálni a kezével, amiről marha gyorsan le is beszéltük. Ráadásként a 8-as hambiból még a felsorolt csemegeuborkát is kifelejtették.
Végül sikerült nekilátni, és igazán remek, jó hamburgert kóstoltunk a kezdeti nehézségek ellenére. Bár páromnak nem ízlett a hozzá kapott sültkrumpli, szerintem remek volt, bár közel sem annyira, mint a szinte tökéletes fűszerezésű és sütésű húspogácsa. Ezt bizony nagyon sikerült eltalálniuk.
Közben észrevettünk egy hirdetőtáblát, miszerint keddenként 18h után minden hamburger mellé ajándék desszert is jár. Miután a burgerekkel végeztünk, vártunk egy jó negyed órát, talán húsz percet is, de a kutya felénk sem nézett. Ez igaz a mellettünk lévő, rég elhagyott asztalokra is, amelyeket szintén ennyi idő alatt sem voltak képesek leszedni. Ekkor úgy döntöttünk, hogy ideje továbbállni. Lefele menet a pincér srác szotyizott, meg dumálgatott... egészségére.
Amikor megemlítettük neki az ajándék desszertet, szabadkozni kezdett, hogy dehát nem is kértük. Erre csak annyit tudtunk reagálni, hogy nem volt kitől kérni, és nem volt senki, aki megkérdezze, hogy tartunk-e esetleg igényt az ilyesmire. Ezt még kis hebegés-habogás követte, pl. páromtól megkérdezte, hogy láthatta-e őt már valahol, mert "ismerős a feje" (érted bazeg, a feje , az arc szó gondolom nincs a szótárában). Aztán végül előkukázott egy törzsvásárlói kártyának nevezett papírdarabot, és nagy kegyesen átnyújtotta ("csak mert jófejek vagyunk), így mostantól 10% kedvezménnyel rendelkezünk a helyre (nem mintha betennénk oda a lábunkat még egyszer). Azt már csak a hely elhagyása után vettük észre, hogy az egyik limonádét nem számolta fel, amit vagy elfelejtett, vagy kompenzálásként tehetett meg, így végül 8k-ba került ez a kiruccanás.Összefoglalva azt tudom mondani, hogy maga a hely szimpatikus, az ételeik egészen kiválóak, legfőképpen természetesen a hamburgereik. Inkább azoknak ajánlom, akik csak beugranának egy jóízű burgerre, nem pedig akik hosszabban szeretnének időzni ott, így nem okoz annyi fejfájást a kiszolgálás. Minden esetre ez eléggé elvette a kedvünket a további látogatástól, és igen meglepő volt számunkra, hogy egy ilyen frekventált helyen, ilyen árak mellett ennyire pocsék legyen a kiszolgálás, hiába csak egy bár, és nem pedig étterem.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
localhost
Közösségépítő
Javasoljatok nekem Budapesten, vagy közelben(X) éttermet:
JÓ HALÁSZLÁVEL.
(X) - max félórányira autóval Óbudától
Régi és Új Sipos éttermek kilőve.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
DeFranco
nagyúr
válasz localhost #164 üzenetére
Elnézést, csak most találtam rá a topicra. Kispesten tudok egyet, ami tapasztalataim szerint egész jó, és vasárnap 25% engedmény van mindenből.
[Kispesti Halásztanya Étterem]
A kiszolgálás gyakorlott, profi, a szokásos játékos pösti félflegma stílusban, (engem szórakoztat, nem bántás ez, megvan a bája) de háromszor jöttek oda megkérdezni, hogy hogy ízlik, van-e kívánságunk.
Ettünk ott halat is, (a halászlé mellett) a harcsapaprikás erős közepes volt, megérte az árát simán, de nem egy orgazmus, a dorozsmai molnárponty pedig egyenesen szuper volt. A köretek szintén.
Visszamennék.
szerk:
Nagyon rég akartam ilyen topicot nyitni, úgy érzem, törzsvendég leszek itt.
[ Szerkesztve ]
-
lacam
aktív tag
Sziasztok
Párommal Dunaújváros melletti kis faluból szeretnék pénteken elautózni egy nagyon hangulatos, nagyon szép, nagy kínálattal rendelkező, és aránylag olcsó étterembe menni.
Meglepném 4. évfordulónkra valami különlegessel. Budapestig is elautóznék (Dél Buda szimpatikusabb lenne, a távolság miatt) de például egy hajó étterem vagy a Citadella környékén lévő hely érdekelne szép kilátással a városra....értitek, tehát ez a nagyon tutti meglepetéses meghitt hely érdekelne....s akik korrekt áron működnek. (nemtom létezhet-e ilyen )
Ahová Ti vinnétek szeretett párotokat évfordulózni akkor, ha nagyjából 6-7e ft van a zsebetekben 2 főtelre és 1-1 frissítő folyadékra (valszeg csak üdítő)
Létezik ilyen szép hely? S hogy péntek este legyen szabad hely?
Üdv
-
DeFranco
nagyúr
Én azt javasolnám, hogy ne Pestben gondolkodjatok ebből a keretből. 6-7 ezer forint, főleg benzinköltséggel együtt édeskevés, ha csak az étteremre szánsz ennyit, akkor is viszonylag karcos a budapesti árakat nézve. Ki lehet hozni, de az akkor eléggé izzadtságszagú lesz.
Egyáltalán milyen stílusra, milyen konyhára gondolsz? Népies-magyaros, kockás terítős retró, halas-halászleves, olasz, görög, indiai, thai jellegű? Esetleg brazil?
Szabad helyért nem kell aggódni, odaszólsz, foglalsz asztalt.
Mindennel együtt szerintem 15k-nak rendelkezésre kell állni egy ilyen Pest túrához összesen, ha a citadella meleltt akarsz enni, akkor inkább 25-30, bár az ottani árakkal részletesen nem vagyok tisztában én sem, de egy főételért 5k az szerintem teljesen alap, plusz a köret, meg az üdítő, 15 alatt nem állsz meg, ezek horror helyek.
[ Szerkesztve ]
-
lacam
aktív tag
válasz DeFranco #169 üzenetére
Hazai ízekre gondoltam.
Egyáltalán nem vagyok tisztában az ilyen helyek áraival..... 20K ? Huh....akkor én nagyon "vidéki" vagyok
Lehet ezt át kell értékelnem magamban?!
Lehet hígagyú a gondolkodásom, de ha egy DonPepe, ami nagyjából semmilyen követelménynek nem felelne meg most, kivéve a rántott csirkemell (azt szeretem), 2000ft / 2 fő .......nehogymár ennek 5szöröséért SE lehessen egy jó helyen megvacsorázni.
Ilyen jól élnek a bp-i éttermek?A benzint nem számolom, itt most ez a + 3-4000ft üzemanyagra nem lényeg, alkalom van, kirándulunk.
No mindegy, még mindíg vidéki vagyok
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Neten tudsz nézni étlapokat árakkal Fel tudsz készülni.
Ezek az árak persze csak a belvárosi felkapott helyekre vonatkoznak (és ne tudd meg, egyszer milyen bűnrossz kaját kaptam egy michelin csillag várományos helyen - Klassz étterem, Oktogon, a minősíthetetlen pancser konyha és kiszolgálás non plus ultrája), van bőven rendes árfekvésű is.
Én nem mennék fel Pestig ezért a túráért, főleg ha nem kell "különleges" konyha, inkább keresnék a környéken valamit. Főleg, ha valami nagy durranásnak szánod, akkor érdemes olyan helyet keresni, ami már bejáratott, vagy legalább valamennyire ismered, mert bárhol érhet meglepetés.
Amit én szeretek Pesten, az a Millenium da Pippo a Kodály körönd környékén, reális árfekvésű hely, olasz és magyar ételekkel, olaszos stílus, az dominál, jól főznek, de a pincérek minősége hullámzó. Volt olyan pincérünk, aki emlékezett mit ettünk fél éve desszertre, és amit megkérdeztünk, hogy van-e de nem volt, azt is megfőzette a szakáccsal kérés nélkül, de volt olyan is, akinek fáradság volt megmozdulni is.
Van egy lentebb linkelt étterem Kőbányán, azok halban jók, csárda feeling, jól főznek, tipikus flegma pesti pincérekkel, van egy hangulata, de vagy bejön nektek vagy nem.
Van Kispesten egy hely, amit megkeresek ha érdekel, az még családiasabb, még kockás terítősebb, még magyarosabb, még hatalmas adagosabb. (megvan: Nótafa)
Kecskeméten is tudok egy jó helyet a belvárosban, de az nem olcsó, ellenben jó a kajájuk, és hatalmasak az adagok (kb. 2-3 adagot kapsz a tányérodra, úgy hogy ott mindig csomagoltatás van a végén).
Van egy jó brazil étterem, ott tudni kell, mit kell enni, de nagyon autentikusan főznek, feltéve ha akartok valami különlegeset. A neve Corcovado, de valamiért nem találom most a neten, elképzelhető, hogy már bezárt.
Indiaiban Salaam Bombay a jó, de nem olcsó.
Vannak lehetőségek, ezen kívül is bőven, de biztosra egyiket sem mondanám, mert nem ismerem annyira az ízléseteket. Rongyot rázni meg hülyeség feljönni. Az ilyen alkalmakra én jobb szeretem a már ismert helyeket, és kalandozni ráérünk random időpontokban is.
Zamárdiban egész évben nyitva van a Paprika csárda, ott nagyon jókat ettünk, de csak egy csárda, ott a Kistücsök Balatonszemesen, ami már nem tudom hány díjat vitt el, állítólag a fél ország oda jár, a másik fele meg Zamárdiba a Mauro étterembe, de az ilyenkor már zárva van, pedig azt első kézből mondom neked, hogy az egyik legjobb étterem amit ismerek.
[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
válasz DeFranco #171 üzenetére
Én a Klasszban találkoztam eddig a legjobb boros kiszolgálásssal nagyon ott volt a pincér. Lehet hogy puszta szerencse volt, mindkétszer ugyanaz a pincér hozta a borokat.
A konyha is jó volt, de mikor volt michelien várományos? Sima törekvő konyha a magyar átlagétteremnél kicsivel ügyesebb kajákkal. nekem ez rémlik.
Kösz a linket a Pippohoz, az asszonnyal ki fogjuk próbálni.
Rock'n Roll
-
DeFranco
nagyúr
Mármint a sommelier? Ha pincér szolgált ki borral, akkor az már nem fér össze a hely sznobizmusával
Benne volt a Top100 étteremben rá 1-2 éve, akkor láttam, és írták, hogy nagy reménység a hely Michelin szempontból. Hogy hol tartott a folyamatban, nem tudom. Mi már ezelőtt voltunk ott, csak ezért ragadt meg.
A kajáról és a kiszolgálásról a következőket tárnám fel:
Amikor bementünk, kb. 30%-on volt a hely, vagy annyin se, 3 asztalnál ha ültek... ebből egy helyen már rekeszével pakolták a borokat, tehát az biztos jó volt.
Belépéskor fogadott minket egy pincér, és miután meglepődött, hogy bejelentettem vacsorázni szeretnénk (biztos nem volt éppen semmi otthon amiből összeüssön valamit) leültetett minket.
Kivártuk a szintidő dupláját, üdítő kör, étlap kör, én kértem lazacot párolt kelbimbóval, barátnőm valami bundás szárnyast krumplipürével.
Ez kb. szintidőre ki is jött az alábbi minőségben:
- a lazac ízre rendben lett volna, de a bőrét rajta hagyták, ami jó pont lenne ha nem mellékelték volna hozzá a pikkelyeket is. A lazac bőre nagyon finom, igazi ropogós falat, de vagy letisztítják a halat, vagy leszedik a bőrét. Ilyen köztes út nincs. Undorító. Ja és szálkás is volt nyomokban... a filé... szálkás... na mindegy.
- a párolt kelbimbó hideg volt, és volt valami citrusos íze, tipikusan az a salátából kihalászott recycling gyanús felállás a balzsamecet hanyag leöblítéséből származó bűnjelekkel- a bundás szárnyas (nem rántott csirke, de valami logikájában hasonló fancy cucc) illatra a Balatonzamárdi Öcsi büfé augusztus 19-ei utolsó előtti lángosának szagát viselte magán, amikor volt még a kökin hurkakolbászos lacikonyha, ott éreztem ilyet utoljára
- a kurmplipüré (gondolom ellensúlyozandó a hús dekadens határozottságát) hideg volt és szappanízű - ha lemegyek egy üzemi étkezdébe nagy eséllyel ezt kapom 790-ért csak meleg krumplivalSemmi gond, kifogtuk, c'est la vie mondja az orosz aki jól tud latinul, ettünk valamennyit, a többi (50-60%)-ot pedig jeleztük a pincérnek, hogy köszönjük, viheti. Hiba volt.
Kérdezte tán nem ízlett-e, mi volt a probléma? Mivel eldöntöttük, hogy ennyi volt a hely, nem jövünk többet, és egyébként sem akartam eljátszani az üzemi kekec't, próbáltam hárítani. "Á, nem volt rossz, biztos csak nekünk más az ízvilágunk" De mi nem ízlett, mondjuk meg! Becsomagolja? "Ó, semmi, jó lesz ez így, nem kérjük, köszönjük" DE MI NEM ÍZLETT??? Na ekkor már nem bírtam... "Ja, hát (bazmeg) a hal pikkelyes, a kelbimbó savanykás, a hús zsírszagú a krumpli hideg, (de kösz, tényleg, profi munka)."
Béketűrő ember vagyok, nem is különösebben kekec, ha nem tetszik, nem megyek legközelebb, nem szoktam rendet tenni semelyik étteremben sem. Ez viszont követelte a választ. Majd megsértődött.
Hanyagul megköszönte a választ, orrot felnyomta, és elviharzott. Vártunk úgy 15-20 percet (nem túlzok) majd mikor visszatért (reméltem a számlával, de nem) akkor megkérdezte, hogy nem sietünk-e? A nyelvemen volt, hogy mennénk mielőtt zár a gyrosos, de mondtam, hogy (nyugodtan nézze még meg a műsor végét) még van pár percünk.
Újabb kb. 15 perc után kihozott 1 azaz egy pohár csokikrémet kis habbal a tetején, meg 1 azaz egy kiskanalat, hogy ez a ház ajándéka, és elnézést. Hát anyád... alázd azt b+... két főre egy pohár oetker puding egy kanállal...
Ellenőriztem, nyálnyomot nem láttam, befalatoztuk, mert éhesek voltunk, majd 24 Ft borravaló hátrahagyása mellett távoztunk.
Azóta nem voltam arra.
"keresőkifejezések: klassz étterem budapest"
[ Módosította: philoxenia ]
-
lacam
aktív tag
No..megvolt.
Bár nem Budapest, de szerintem kiváló választásnak bizonyult.
Székesfehérvár: Szárcsa csárda. (ami étterem, és Hotel...ne tévesszen meg senkit, a "csárda" szó)
Az árak ... so-so...10e ft alatt maradtunk, és akkora adag volt, hogy még hagytunk is a tányérban.
Étel minősége kiváló, mennyisége tökéletes volt számunkra....Pont, ahogy elképzeltem!
Köszönöm szépen a segítségeteket!
-
Mr.Csizmás
félisten
hol erdemes reggelizni SZEP kartyaval a nyugati kornyeken 8-9 korul? meki kizarva
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
HuMarc
addikt
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #186 üzenetére
ha nem ragaszkodsz a kártyához, akkor oktogon bisztró, egy megállónyira. bár lehet, hogy már őkis elfogadják.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
HuMarc
addikt
válasz Mr.Csizmás #189 üzenetére
Csak a mekit zártad ki
-
HuMarc
addikt
válasz Mr.Csizmás #191 üzenetére
Azt hiszem, az egész megy az Aranyköpésekhez.
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #186 üzenetére
Nincs valami kereső oldala a kártyád kibocsájtójának?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mr.Csizmás
félisten
ti hol szerettek susizni?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
DeFranco
nagyúr
Ma megyünk a Pata Negrába... kiváncsi leszek, majd beszámolok
-
veterán
wbből olyan nagyon extrára tényleg ne számíts sajnos budapesten. sajnos sokszor viszont még a 15k+-os helyen is csalódva jön ki az ember.
amit ekkora keretből ajánlanék az a vapiano olasz étterem, van több is belőle, szerintem ilyen alkalomra a leghangulatosabb a bécsi cornernél van, ez jó lehet évfordulónak, ha ketten eszünk 1-1 tésztát valami innivalóval az kb 5k huf. kb önkiszolgáló, pincérek nincsenek, sorba kell állnotok, ott előttetek elkészítik a kinézett tésztát, pizzát, stb. aztán leültök.
szóval átmenet végülis egy tipikus és egy gyorsétterem között olasz stílusban. egyedi, de megfizethető, nézd meg a honlapjukat.
szerk: dátumot nem néztem
szerk2: oata negra jó hely, de összességében a két szerecsne például nekem jobban bejött, még ha nem is akkora a kínálat. persze egy spanyol tapas bárhoz egyiknek sincs sok köze, de azért különlegesek
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
veterán
válasz DeFranco #198 üzenetére
tapas bár persze, nem azt mondtam, hogy nem. hanem, hogy spanyolországban ezek azért másabbak. legalábbis amikben én voltam.
ettől függetlenül jó a pata negra, ha lesz időnk jövő héten mi is beugrunk barátnőmmel, bár lehet, hog ynem fog összejönni.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Mr.Csizmás
félisten
megneztem a pata negrat, de az egeszbol kb. a cimet es telefonszamot ertettem
mit jelent a tapas? (azonkivul hogy spanyol)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #202 üzenetére
üdv. Winner_hun
-
DeFranco
nagyúr
Nos, szombaton voltunk a Pata Negra étteremben
keresőszavak: tapas, spanyol, étterem, különleges, Budapest
Érdemes előre asztalt foglalni, én Pénteken hívtam őket, aznapra már nem volt asztaluk, másnapra is csak éppen hogy el tudták intézni a foglalást két főre. A budai oldalon levő éttermük elvileg tágasabb, és nincs is akkora forgalom, végszükség esetén meg lehet próbálni ott is.
Belépve a hely igen zsufi, tele van pakolva asztalokkal, az utolsó négyzetcenti is ki van használva. Nem zavaró, csak praktikus. Pincér fogadott, asztalhoz kísért. A kétszemélyes asztal igen kicsi, kávézókban szokott ekkora asztal lenni, el lehet rajta férni, de logisztikázni kell. A többszemélyes asztalok mérete korrekt.
A kiszolgálás figyelmes, profi. A pincér megvárta, míg elhelyezkedünk kibeszéljük magunkat, (a szemem sarkából láttam, hogy vár) és csak amikor alkalmas volt, akkor lépett oda az italrendelés felvételéhez. A rendelést egyből gépbe pötyögte, majd rátértünk a kajákra. Megkérdezte jártunk-e már itt, majd miután mondtam, hogy kezdők vagyunk nagyon korrektül részletesen elmagyarázta, hogy miről is szól ez a hely. Ajánlott specialitásokat, elmondta, hogy milyen összeállításban és mennyit érdemes rendelni (közben jött az ital "magától", a kezében tartott gép beszólt a pultba és egy másik pincér hozta is, amíg ő velünk foglalkozott (!) ), és hogy miként-hogyan is érdemes elkölteni egy tapas vacsorát. Eddig ötös.
Leadtuk a rendelést, és viszonylag gyorsan meg is kaptuk a választott leveseket. Innentől a menün megyek végig.
Leves:
crema de pimiento asado sültpaprika-krémlevesegy-egy adagot ettünk, finom, különleges ízvilágú, állagában és zamatában a paradicsomleveshez hasonló. Kicsit fanyar utóíze van, de érdemes megkóstolni
Főételek:
Ezeket valamiért két felvonásban kaptuk, először azt hittem, hogy azért, hogy elférjünk, de valószínűleg az utolsó két fogást elfelejtették. Én nem szóltam érte, láttam, hogy nagy a pörgés, nem csináltam belőle ügyet, amikor észrevették, sűrű elnézéskérések közepette pótolták a mulasztást. Tényleg rengeteget futkároztak, elmaradt. Van ilyen. Fél pont levonás.
Az adagok értelemszerűen kicsik, kb. a luxuséttermekben adnak ilyen kis adagot nagy tányéron, kb. fél adagot képzelj el. Ez ilyen, ennek ez a tulajdonsága, sokféléből eszel keveset, az árak is ehhez igazodnak.
queso de cabra tostado con crema de ciruelas y nuez vaslapon sült kecskesajt diós aszalt szilvával
isteni... egy 10 cm átmérőjű korong, ropogós kéreggel, kívül ropogós, ízletes, belül sós és krémes, mellé szilvalekvár szerű szósz, és dió... az egyik legjobb választás volt, tökéletes. Nem is lehetett volna jobb.
pechuga de pato y manzana a la plancha con aceto balsamico vaslapon sült kacsamell szeletek sült almával, balzsamecettel
kb. 5-6 szelet kacsasült, savanykás almaszeletekkel, balzsamecettel. Külön piros pont, hogy a vékony zsíros részét is rajta hagyták, ettől lesz igazán finom és szaftos, nem pedig száraz, mint sok helyen. A hús puha volt és omlós, igazán ízletes. Húsként kiváló. Ötös.
patatas bravas sült krumpli pikáns szósszal és aliolival
ízletes fűszeres sült krumpliszeletek piros és fehér szósszal leöntve - ez inkább köret, mint igazi fogás, nagyon finom volt, a szószokkal együtt különösen
pan solo frissen sütött bagett
meglepetés... kisebb alkarnyi vékony bagett, de tényleg olyan, mintha a kemencéből vették volna ki. Ha minden pékségben ilyet árulnának, kitörne a lokális világbéke. Kívül ropogós, belül puha omlós. Íze bagett. Finom.
második felvonás:
chipirones fritos sült bébi tintahal ropogós bundában
a fekete péter - ez nem ízlett... igazi tintahal, se íze se bűze, mintha gumit rágnál (legalább rágós nem volt) és ezen a bunda sem tudott javítani... lehet az a baj, hogy nem szeretjük a tintahalat
jamon con espinacas fokhagymás spenót tejszínnel, serrano sonkával
világbajnok. párolt spenót, finoman fűszerezve, megszórva valami isteni sonkával, alatta némi tejszín. Ez annyira ízlett, hogy itthon is rendszeresíteni fogjuk. Puhára párolták, nem volt kenhető, de simán tudtad a késsel vágni-adagolni. Ebből biztos hogy repetázunk még.
Összefoglalva a konyha kiváló. Rég ettem már ennyi jó találatot egy helyen, és ilyen minőségben elkészítve, már ezért megérte, az új ízek és a különleges koncepció pedig csak hozzáadott.
Ami nem tetszett:
- a kabáttal nem tudtunk mit kezdeni, a mi helyünkön nem volt akasztó, bár a többi helyen igen
- két felvonásban hozták a kaját
- tintahalAmi tetszett:
- profi, figyelmes és kedves kiszolgálás
- tényleg nagyon kiváló konyha
- igazi spanyol hangulat, jó zenei aláfestés
- vállalható árakA fenti menüért két sörrel és két limonádéval összesen 8.200 Ft körüli számlát hoztak, szervizdíjat nem számoltak fel, ebben még a borravaló nincs benne. Aki tisztában van a belvárosi étteremárakkal, az tudja, hogy egy ilyen minőségben üzemelő étteremben egy ilyen vacsora ennek alsó hangon a másfélszeresébe kerül.
Nem titok, egyik kedvencemmé lépett elő a hely, már most kinéztünk még két menü-kombót, biztosan visszatérünk még ide. Kezdésnek a fenti menüt ajánlom (a tintahal helyett válasszatok valami mást, mondjuk chorizo kolbászt) nekem is ezt ajánlották, nagyjából ez is van fent a honlapon kezdő menünek. A fentiekkel ketten jóllaktunk, esetleg még egy desszert belefér, én legalább is először úgy éreztem, de kb. 10 perc múlva már leért a vége is, és mozdulni nem bírtam. Ennyi elég.
Első randis helynek csak azért nem ajánlom, mert nagyon nehéz lesz überelni.
[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
válasz DeFranco #205 üzenetére
Kíváncsi voltam mi a véleményed, mielőtt leírom a lassan 10 éves tapasztalatomat a Negráról. Évente 2-3x eljutunk, legutóbb 2 hete voltunk, már évek óta az óbudaiba megyünk, kevesebben vannak, jobb a közlekedés is mint a kálvin téri, aminek a M4 építés igencsak odavágott.
Amivel kitűnik a hely az az alapanyagok minősége: maflást ad a középszernek. Mikor belépsz az étterembe, akkor egy sor egész sonka mutatja, hogy nem mellébeszélnek. Egyszerű a design egyébként, sima faasztalok egyszerű faszékek.
Akinek van mersze és pénze, az rendeljen a halos részről:
a jelenlegi étlapról a vajhal rákocskákkal igazi csaj(pardon: asszony) mágnes. nem hinném hogy van olyan nő, aki ne puszilná meg utána a békát is. Én mint béka, inkább a vajhalat választanám...
Most nem volt, de a paprikába töltött csípős hal is kedvencem volt sokáig. Érdemes a baconben sült halat pezsgős mártással is megkóstolni, aki halat jól elkészítve szeretne enni. A kagylók és rákok....van jópár sonkatál az egyszerűtől a sokáig érlelt ibericoig, nagyon jó az alap is, persze az ár kifejezi az értéket(az olasz sonkákkal szemben a spanyolok jóval szárazabbak, egyik ismerősömnél ezért buktak)...
a vegyes manchego sajttál egy adag sonkával komplett vacsora(ekkor kár a pénzt halra is költeni)Az étlap elején vannak szintén príma falatok egyszerű és olcsóbb alapanyagokból, annak aki érti és szereti a nagyon egyszerű, jól elkészített ételeket: a vörösboros kolbászkák régebben a kedvenceim voltak.
Sohasem hagytuk ki salátának az ensalada mixta-t. Ennek a neve fejből is megy, nem néztem ki a többi étel pontos sp nevét.
a kiszolgálás hektikus(értsd mediterrán, de nem görög) ha rendelsz 4-5 féle tapast ne gondold hogy valami logikus fogyasztási sorrend szerint hozzák(előbb jön a kolbász, utána a hal), csak úgy, ahogy a konyha kiadaja. ez nem hiba, hanem fícsör.
A spanyol vörösborok nehezek, nekem a rozé lista első helyén szereplő válik be, elvitelre is adnak jóval kedvezőbb áron. Régen volt magyar palackos boruk is, ezeket elhagyták, belefér.
A menü végére egy száraz sherry oldja a gyomor feszültségét.
Nem sok spanyol hely volt/van Pesten, emléxem volt egy jó sp étterem a margit híd budai lábánál, de a középszintről elszálló árakkal kivégezték magukat 2004re.
Pesten volt egy magyarosch rabló, ahol 1 lityi sangria 4000 ft volt 2003ban, és az ár nem volt kiírva az étlapra. Ezek után félve próbáltuk a Negrát, felüdülés.A zene néha túl hangos, és soxor kommersz spanyol, ami azért csak másabb mint az angolszász átlag. Egyszer láttam a negrában enni egy magyar bemondóból lett konyha celebet, a nevét nem írom le, érdeme hogy Budait bevezette a magyar ker tévébe.
Életcélom hogy havonta 1x eljussak... Akkor talán desszertet is rendelek. A katalán krém kedvenc persze.
Rock'n Roll
-
Mr.Csizmás
félisten
hol erdemes enni sopron cityben?
rokalyuk, fortuna....?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Sándor865
újonc
Sziasztok!
Ma megyünk családommal a zöld kapu vendéglőbe...kiváncsi leszek Nagy húsimádó vagyok, Engem a csülkök fogtak meg!
Holnap megírom milyen volt! -
Sándor865
újonc
Sziasztok ismét!
Megvolt a tegnapi családi vacsora a zöld kapu-ban.
Elöljáróban annyit, hogy a 130 kilómhoz 180 centi társul és nem mind izom ami rajtam van...szóval szeretek jókat és sokat enni és mivel szakács a végzettségem (sajnos csak hobbi szinten tudom űzni elég kritikus tudok lenni, ha vendéglőbe megyek. Szégyen nem szégyen, ha elmegyek kajálni valahova szeretek jól lakni!
A tapasztalatok:
A környezet és a hangulat egészen kiváló, tényleg a békebeli időket idézi. A pincérek kedvesek és nagyon gyorsak Segítenek a választásban.
Az ételekről elöljáróban annyit, hogy akárki akármit mond a magyar konyha a legjobb! Én naiv és falánk módon egy kétszemélyes tálat rendeltem magamnak mert tapasztalatból arra vagyok kalibrálva legalábbis azt hittem. Amikor kihozták nem hittem a szememnek! Minden frissen sült a köretek tökéletesek.
Ez elmondható a többi ételről is, tudom mert mindenkiét szeretem meg kóstolni!
Ami nagyon pozitív, hogy a végén a fizetéskor sem kaptam szívrohamot, teljesen korrekt.Jó élmény volt, ajánlom mindenkinek!
-
Mr.Csizmás
félisten
kispest, laguna sushi bar [link]
itt volt mar valaki?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
ittakary
nagyúr
Egy jó indiai éttermet mondanátok Budapesten? ne ilyen 10ezer forint egy szelet süti árkategóriájú legyen
-
qdak
addikt
Mostansag a gyori metro hoz jarok nincs nagy forgalom mivel kint van kartya sem kell.
Masik a tesziben a kinai csajszi.
Gyori szurkebarat nem volt vmi meggyozo...
(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Eddiey
újonc
Sziasztok! A barátnőmnek április 16–án lesz a szülinapja, és egy meglepetésprogramot szervezek neki. Régi álma, hogy eljusson egy Cirque Eloize-előadásra, és mivel pont aznap lesz, vettem is gyorsan két jegyet. Segítséget szeretnék kérni, milyen étterembe érdemes menni a Papp László Sportaréna környékén? Az előadás biztosan felejthetetlen lesz, szóval valami hozzá méltó éttermet keresek!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nem tudjátok véletlenül hogy hol van a legjobb chilis bab Budapesten?AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm
-
Mr.Csizmás
félisten
válasz hszilard666 #218 üzenetére
taco-loco?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
hszilard666
veterán
válasz Mr.Csizmás #219 üzenetére
Köszi, de már főztem azóta magamnak egy hatalmas lábossal, annál finomabbat nem kaphattam volna sehol
AKCIÓ! ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/36ex7xtm
-
zolynet
addikt
Kb 1hónapja ettünk egy jót a vakvarjú étteremben.
Nagyon kellemes hely, jó kaják, jó mennyiség, jó ár, nyáron biztos visszatérünk és akkor már a kinti részen eszünk egyet.Life is too short to stay stock!
-
Valed
tag
Diplomaosztó utánra keresek éttermet 7 főre. Magyaros helyek érdekelnek, nem kell semmi egzotikus dolog. Eddig a bécsi szeletet néztem ki, tudtok ajánlani valami ilyesmit még? A diplomaosztó a Petőfi hídnál lesz jó lenne nem átutazni az egész várost az étteremhez.
-
sid87
senior tag
Ha hamburgert ennétek, itt írok folyamatosan véleményt olyan helyekről ahol már jártam:
(A blog non profit célú, semmilyen jövedelmem nem származik belőle!)
[ Szerkesztve ]
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu