Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#57) kali válasza salieri. (#47) üzenetére

kali
(PH! félisten)

alapban 20 e ft-ig szabálysértés, de ha mondjuk az üzletszerűség megállapítható mint minősítő körülmény (és miért ne, ha esetleg több - azonos módon "lehúzott" - sértettről van szó), akkor már bűncselekmény, a kárérték(ek)től függetlenül!

[ Szerkesztve ]

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#58) KisBundi

KisBundi
(senior tag)

Én nem is nagyon veszek újonctól semmti főleg ha csak pár napja regsztrált. Persze azért vannak kivételek. Inkább olyantól veszek aki már sok adás-vételt lebonyolított. :)

Acer Extensa 5630G ATi Mobility HD3650, Motorola Defy + Sennheiser CX300

(#59) letix

letix
(fanatikus tag)

Nagyon sajnalom a fentemlitetteket, akiket konnyeden csobe huztak, talan majd a hibajukbol tanulnak ahogy par eve en is, igaz hogy az csak 10k-s nagysagrendu volt.

Uraim, ezalatt a par nap alatt/par megkottetett uzlet ota, miota regisztraltam, ket dolog tudatosult bennem.:

Egy.:

Olyan embertol vasarolok, akit ismerek, es megbizom benne /amennyire lehet/, vagy olyantol aki lehetoseget tud biztositania kiprobalasra.
Peldanak okaert, mhif tol veszek olykor cuccokat, es neha neha hetek honapok telnek el,mire kiprobalom.Olyan meg nem volt hogy baj volt vele.Hogy miert?Mert regota uzletelek vele is.

Ketto.: (csipkebokor vesszo. :) )

Nem lehet valakinek annyira szuksege a penzre, vagy egy cuccra hogy nincs mas megoldas csak eloreutalas, vagy kiprobalas nelkul vasarlas..
Az a par ezres kulonbseg meger ekkora kockazatot?
En ugy hiszem hogy nem.

Remelem hogy ez a topic segitsegere lesz annak, hogy a csalokat lokalizalni tudjuk, es messze keruljuk oket.

udv
letix

don't panic! ... http://www.letix.hu - linux alapparancsok

(#60) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is köszönöm a hasznos topikot :)

Esetleg, ha valaki Veszprém környéki, akkor segíthetek a "viszonzásban" ;]

Ha van valakinek bankos ismerőse, bankon akkor belüli utalások esetén le lehet informálini a címet.

[ Szerkesztve ]

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#61) Noodra

Noodra
(tag)
LOGOUT blog

Sztem is jó ötlet. Hasznos. :R :R :R

+36303482592

(#62) kircso13 válasza bagyulajuve (#21) üzenetére

kircso13
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez tévedés. Mint a futárnál, mint a postásnál elötte megnézheted :DDD

http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/

(#63) KisBundi válasza kircso13 (#62) üzenetére

KisBundi
(senior tag)

Ez biztos? :F

Acer Extensa 5630G ATi Mobility HD3650, Motorola Defy + Sennheiser CX300

(#64) japi válasza kircso13 (#62) üzenetére

japi
(kvázi-tag)

A postásnál biztos hogy nem nézheted meg,hogy mi van a csomagban.Ez 1000%
Ez tapasztalat,és van postás ismerösöm akinek annak idején volt negativ tapasztalata csomag kibontásnál.Ő nem tehetett semmiröl és meg akarták verni mert a csomagban nem volt semmi,de ennek már sok éve.

[ Szerkesztve ]

"Ki engedte meg, hogy elhagyja az őrbódét? Már hogy hagytam volna el, itt van rajtam."

(#65) kircso13 válasza KisBundi (#63) üzenetére

kircso13
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen! Csak rossz szokás , hogy elötte írun, fizetünk azt elmegy a postás aztán bosszankodunk! Edigital a példa:

Felhívnak korrekten, hogy mikor érkezik a cumó és mondják, hogy bizonyosodjak meg róla hogy megvan e minden mielött fizetek!

Gondolj bele:

pl.:

Kis pista felad egy csomagot neked ( de te nem tudod hogyan néz ki a csomag) Postás kicseréli és rak bele 2 db téglát egy másik csomagba. Lecsengeted érte a 150e forintot és utánna elmegy a postás. Kibontod és döbbenten látod, hogy jé vettem 2 db téglát 150e forintért. Bizonyítsad be utánna hogy a postás cserélte ki a cumót!
Utánvétnek az a lényege, hogy aki feladja az 2 x díjat fizet ki oda-vissza(ha nem veszik át a csomagot) persze ha átveszik akkor a posta nyert kis lóvét. ha nem megfelelő a csomag szépen vissza a feladónak!

Szal tömören ennyi

(#66) kircso13 válasza japi (#64) üzenetére

kircso13
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor az én postásom kivételes ember :DD

(#67) japi válasza kircso13 (#66) üzenetére

japi
(kvázi-tag)

Sajnos mint minden,változik a posta általános szerzödési szabályzata is.Kb 8-10 évvel ezelött volt divat hogy ki lehetett bontani a csomagot,természetesen ha kicsengetted a lét.És ha nem az volt benne akkor jegyzökönyvezték,de pénzt nem kaptál vissza az ügy lezárásáig.(vagy általában soha) De ma már megszünt ez,és ha kifizetted a pénz a postás piszok gyorsan elmegy,hogy még véletlenül se kerüljön bajba,ha nem az van benne amit az ügyfél várt.

"Ki engedte meg, hogy elhagyja az őrbódét? Már hogy hagytam volna el, itt van rajtam."

(#68) XaraX válasza kircso13 (#62) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

A posta esetében addig nem kapod meg a csomagot,amig ki nem fizetted.
Az átvétel módja hivatalosan,fizetsz,aláírsz,megkapod a csomagot.
Ez a sorrend,és ezt veheted 1000%-nak.
A posta nem garantálja neked(nem is garantálhatja,ha átgondolod),a csomag tartalmát,csak a sértetlenségét.

(#69) Kalandor válasza XaraX (#68) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A posta nem garantálja neked(nem is garantálhatja,ha átgondolod),a csomag tartalmát,csak a sértetlenségét.

[ Szerkesztve ]

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#70) kircso13 válasza XaraX (#68) üzenetére

kircso13
(senior tag)
LOGOUT blog

ÖÖÖÖÖ és mi van az értékbiztosítással, ha belegondolunk :) .

(#71) XaraX válasza Kalandor (#69) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

Ilyen esetek előfordulnak sajnos. :( Termésszetesen mindenki arra gondol,hogy a postás trükközött,de akár azis lehet,hogy a feladó embere.Ebben az országban minden megtörténhet sajnos)
A doboz tartalmát akkor tudnák garantálni,ha a postán történne a csomagolás,ellenőrnék,hogy Te mit raksz bele,erről szállítólevél készülne,ami el lenne helyezve a dobozban,és postai lezárás lenne a csomagon.
Erre gondoltam.Mivel ez nem így történik,ezért csak a sértetlenséget lehet garantálni.

(#72) XaraX válasza kircso13 (#70) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

A kettő nem üti egymást,értékbiztosítás arra szól,hogy ha eltünne,vagy megsérülne a küldeményed,akkor kártérítésre vagy jogosult.

[ Szerkesztve ]

(#73) Hugo85

Hugo85
(fanatikus tag)

Lehet két hirdetés sok egy terméknek:
[1]
[2]

VISTA = Very Insane Step Towards Armageddon

(#74) Ndruu válasza Hugo85 (#73) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez a moderátoroknak kell jelenteni a Moderátort keresek! topikban!

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#75) Belba válasza kircso13 (#65) üzenetére

Belba
(őstag)

"...Felhívnak korrekten, hogy mikor érkezik a cumó és mondják, hogy bizonyosodjak meg róla hogy megvan e minden mielött fizetek!..."

Én elég sokat vásárolok a netről (akár Vatera, TeszVesz, műszaki boltok, könyv, DVD, élelmiszer, kozmetikumok, lassan már mindent), van némi tapasztalatom.

1. Sem a postásnál, sem a futároknál nem bonthatom ki a csomagot addig, míg ki nem fizettem és aláírással át nem vettem! (Volt már ilyenből gondom : egészen más volt az én számlámon, mint amit a futár kért, szerettem volna belenézni a csomagba, mi is van benne a számlához képest?! NEM adta addig át, míg ki nem fizetem/aláírom, és utána sem tud mit csinálni, mert innentől kezdve az én gondom, mi van a csomagban, intézzem el a Céggel.)

2. Ahogy kifizettem/átvettem a csomagot, attól a pillanattól kezdve sem a postásnak, sem a futárnak semmi köze a csomaghoz, onnantól az én dolgom, hogy reklamáljak az Eladónál.

3. A postás hogyan tudná a lezárt csomagot úgy felbontani, hogy az ne legyen látható?! Ez nevetséges! (2,5 éve postázunk cuccokat a webshopunkból, és még SOHA nem fordult elő, hogy elveszett volna valami a postán, vagy mást kapott volna bármelyik Vevőnk, mint amit kifizetett, tehát a postások nem szednek ki semmit a csomagokból!)

Szóval, az utánvételes csomag semmivel sem nagyobb biztonság, ha valaki át akar verni...

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#76) Mz/ts250@300

Mz/ts250@300
(fanatikus tag)

Én is sok adásvételt a posta által bonyolitok le,még soha nem volt gond mindig minden megérkezett sérűlésmentesen.

Hát én is ugy tudom,hogy csak azután lehett kinyitni a csomagott miután lepengeted a lét

[ Szerkesztve ]

A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.

(#77) Lortech válasza Belba (#75) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Szóval, az utánvételes csomag semmivel sem nagyobb biztonság, ha valaki át akar verni...

Ez azért túlzás szerintem.
Utánvétnél a feladó megadja a nevét, címét, feltéve hogy meg akarja kapni az ellenértéket. Ha valaki át akar verni, sokkal kisebb eséllyel fog belemenni az utánvétes mókába, hogy aztán elküldjön egy vascsövet. Inkább arra fog törekedni, hogy utaljanak neki előre, aztán véletlenül eltűnik. Ha csalás történik, a jogi útra terelés könnyebben megy, mert az utánvét létrejöttével van legalább a kezedben valami, amivel igazolni tudod a vásárlás létrejöttét, az átverés megvalósulását.
Az utánvét jellegéből fakadóan a posta hanyagságára sem tud apellálni az átverő, és nem utolsó sorban korrekt eladó és vevő esetén mindkét fél többé kevésbé védve van a posta mulasztásától.
Nem feltétlenül véd meg az átveréstől, de én úgy gondolom, hogy nagyobb biztonságot ad. Úgy értem ezt, hogy kisebb az esélye, hogy így átvernek. Ha valaki tényleg át akar verni és bevállalja a -szerintem- nagyobb kockázatot, akkor megteheti utánvéttel is.

[ Szerkesztve ]

(#78) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

annyit leszögezhetünk, hogy pénzt előre ne utaljon senki illetve ellenszolgáltatás nélkül előre a terméket sem (kivétel személyes ismeretség, stb)

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#79) greatchaos válasza Kalandor (#78) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

kicsit ellentmondó:

-pénzt előre ne utaljon senki
-ellenszolgáltatás (anyagi javak) nélkül előre a terméket sem

ha ez így lenne, akkor befuccsolna a biznisz, mert új kapcsolatok nem jönnének létre. egyik félnek engednie kell, hogy megköttessen/létrejöjjön a biznisz...

(#80) murdock25

murdock25
(újonc)

Ez utóbbival egyetértek, én is megjártam, ugyan nem itt, hanem egy általános apróhirdetési felületen.
Seagate 8GB-os microdrive-ot vettem, s habár félig ki tudtam próbálni (Fujitsu 720-as PDA-ba kellett volna), de attól még nem gyanakodtam, hogy nem ismeri fel egyből, mert állítólag nem mindegy, hogyan volt formázva.
Sajnos odahaza már kiderült az is, hogy mindegy mibe raktam (kártyaolvasó, PDA, digitális tükörrefelxes fényképezőgép) nem működött. Hiába panaszkodtam az eladónál, már nem volt semmi értelme.
Amit nem tudtok kipróbálni, azt ne vegyétek meg soha! :((

(#81) djculture válasza Kalandor (#78) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez kafa, akkor mondjuk ha eladok valamit ne küldjem addig amig nincs átutalva az ellenérték de viszont az üzletfél meg ne utalja addig mig meg nem kapta.Akkor ez szép ördögi kör... :R :))

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#82) robekri válasza Kalandor (#78) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

40db SD ramot akkor hogyan bótoljak le Kabátfalvára?? :D:DD:DDD

Elutalt a srác 100k fölött én meg küldtem postával cucut! Azóta is még kérne vagy 30 db-ot, de már nincs!

Üdv.: Robe

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#83) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bár én nem itt a konkurenciánál szoktam üzletelni de hálisten csak egy esetem volt akkor is valszeg az üzletfél nézett madárnak.Elküldtem neki postán a cuccost de azt mondta nem kapta meg így elballagtam a postára és megnézték gépbe hogy már átvette...

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#84) Hugo85 válasza Ndruu (#74) üzenetére

Hugo85
(fanatikus tag)

Hát nem tudom, lehet én vagyok a botor, de én úgy értelmeztem, hogy az egész apróhirdetéses hajcihőt átveszi ez a topik. Az első hsz-t elolvasva mégegyszer még mindig így gondolom.
Persze lehet, hogy tévedek és akkor elnézést. A topikot amit linkeltél természetesen ismerem és használom.

Valaki kompetens tudná akkor tisztázni, hogy jöhet ide minden aprós dolog vagy csak_és_kizárólag a csalások? Mondjuk Kalandor?

VISTA = Very Insane Step Towards Armageddon

(#85) Kalandor válasza greatchaos (#79) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

utánvét (a csomagot pedig a postás jelenlétében kinyitni)
futár
PH!uvar
nagyobb értékű dologért meg személyesen is el lehet menni.

de ezek csak az én meglátásaim. én mindig igyekeztem megnyugtató módon megoldani a dolgot és sohasem utalnék át tízezreket egy tegnap regisztrált júzernek :(

(#86) greatchaos válasza Kalandor (#85) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

ezekben természetesen egyetértünk:R
- a posta meg sajna lutri, mert kinyitod, és ha rossz? - vagy kinytod, és egy fadarab van benne, vagy egy akármi (vga-t akarsz venni, aztán videómagnó van benne) nem tudod bizonyítani, hogy mit akartál venni...

de sztem ez a téma már nagyon át lett nyálazva...

operator témával vannak fejlemények?

(#87) Kalandor válasza djculture (#81) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ennyire eretnek gondolat, hogy 200k-t ne utaljon el az ember csak úgy? szerintem nem.

(#88) Kalandor válasza greatchaos (#86) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

- a posta meg sajna lutri, mert kinyitod, és ha rossz?
100%-os biztonság nincs, csak ha magadtól veszel. de ha körültekintő vagy és lecsökkented 10%-ra az átverés esélyét, az már jobb.

de az nemgyerebe, hogy elutalja az ember a 30k-t, terméket nem kap és aztán rajtam, igen, rajtam akarja behajtani, mert hogy én itt házigazda vagyok :F :(

igen, van fejlemény.

[ Szerkesztve ]

(#89) I_Am válasza Kalandor (#88) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ki akart akármit is a PH!-n, vagy rajtad behajtani?

Jöhet privbe is.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#90) apóka válasza Kalandor (#88) üzenetére

apóka
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Tényleg....te vagy itt A HÁZIGAZDA :D

HNS-Szakáll / Ha sürgős valami, írjál privit vagy a hirdetésben lévő számon hívjál .....mail ritkán nézem! Piros pontot sikeres üzlet esetén adok, de én nem kérek, köszönöm a megértésed!

(#91) Kalandor válasza I_Am (#89) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nyugi, szerencsére nem volt komoly, de azért msn-en megpróbálta :)
el volt nagyon keseredve az apuka, de már azt se tudta, hogy kinek, milyen számlaszámra utalt - hát így elég nehéz lett volna utánanézni...

[ Szerkesztve ]

(#92) Kalandor válasza apóka (#90) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

én este tudok válaszolni operator10-nek (küldött mailt), de a maradékot rento rendezi le vele. én nem tudok mit hozzátenni.

(#93) apóka válasza Kalandor (#92) üzenetére

apóka
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:R

HNS-Szakáll / Ha sürgős valami, írjál privit vagy a hirdetésben lévő számon hívjál .....mail ritkán nézem! Piros pontot sikeres üzlet esetén adok, de én nem kérek, köszönöm a megértésed!

(#94) Slax

Slax
(senior tag)

salieri. megtörtént a nézelődés, küldök privit.

''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie ''

(#95) salieri.

salieri.
(őstag)

egy csaloval kevesebb lesz közöttünk ugyanis ma szorult a hurok a nyakán az illetonek! nevet nem kivanok emliteni ! Mindenkit arra buzditok akit meglopnak igy mint engem azonnal tegyen rendorsegi feljelentest ahogy en is tettem :C

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

(#96) robekri válasza salieri. (#95) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mond csak ki a nevet, had tudja mindenki!!

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#97) szjoci válasza robekri (#96) üzenetére

szjoci
(senior tag)

másik topikban volt róla szó, szerintem ő lesz az:[link]

(#98) robekri válasza szjoci (#97) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi Szjoci! A mocskos 12xx napos nenéjét! Rem megleett Salieri!!

Üdv.: Robe

(#99) Dr. Romano válasza salieri. (#95) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És még fanatikus tag a rangja. Nah kiben bízhat most így az ember... :(

(#100) salieri. válasza robekri (#98) üzenetére

salieri.
(őstag)

meglett igen :C azert is irtam egyel kevesebb problemas ember van

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.