Hellósztok!
Történt velem egy eset, karácsony a előtti hetekben.
Írtam egy fórumra, hogy Nokia 5140i telefont vennék jó áron, szép állapotút. Rövid időn belül jelentkezett nálam egy ember emailben, bár kicsit furcsa volt, hogy a témának Nokia 5640 et írt be, de mivel a képek, amiket küldött rendben voltak, ezért megnyugodtam -bár ne tettem volna. Nagyon szívélyes volt, először azt írta, hogy a teló dobozban csak töltővel van, majd következő levélben mondta, hogy előkerültek egyéb tartozékok, mint pl a csuklópánt, headset meg ilyenek, azért csak akkor mert sosem használta őket, és a dobozában voltak a gyári csomagolásban. Mondta az árat, 15.000 forint, kérdeztem mennyire alkuképes, felajánlotta, hogy 14.000 ért is az enyém lehet. Mondtam h oké akkor küldje, megadtam a címem, aztán mondta, hogy az utánvétes küldéssel neki rossz emlékei vannak, " a postán szeretik megnézni mit küldesz, tapasztalat " ezért mondta, hogy valami értékbiztosított módszerrel oldjuk meg, elküldöm a pénzt a bankszámlára ő meg küldi a címemre, ez így 100% biztonsággal jár. Megegyeztünk, de mondtam, hogy várok pénzt a postától, ha megjön utalom neki. Eltelt egy hét , mivel kicsit késett a pénzem, megkérdeztem megvan e még a csomag, mondta, hogy meg meg, hiszen már eladta nekem, az enyém, csak fizetek aztán megy. Elküldtem neki, és azóta semmi hír se róla, se a telómról, emailekre nem válaszol. A pénzemről már lemondtam, amikor egyik ismerősöm ajánlotta ezt a fórumot, hogy aprócska esély van rá, hogy de meg nem is kerül a pénzem, de a csalót megleckéztetik...
Azért is érintett különösen kellemetlenül az eset, mert egy nagyon közeli hozzátartozómnak szerettem volna ezzel a telefonnal örömet szerezni, de egy ilyen lelkiismeretlen szenny ember miatt ez nem sikerült. Ha kell meg tudom adni a bankszámlaszámát, és az emailben használt nevét (???) . Ha nincs mód segítségre, akkor legyen ez mindenkinek egy tanulság.
Köszönöm! Tisztelettel: Tamás