magadban en ezek utan csak kezbol kezbe veszek barmit is..jo volt nekem tanulopenznek... 
*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

magadban en ezek utan csak kezbol kezbe veszek barmit is..jo volt nekem tanulopenznek... 
tehát rendeződött, a pénzed megkerült?
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

a tettes beismero vallomast tett ... a penzem visszafizetesere fog kapni hataridot gondolom...egyebet nem tudok meg mondani mert nem kaptam meg valaszt a rendorsegtol ha kapok levelet azonnal le is irom mi tortent 

És mi van ha a feladónál csak egy postafiók szerepel?
Ugy tudom ez is lehetséges.
Akkor ugyan ugy nem tudsz meg semmit sem az eladóról és az adatait ugyan ugy nem tudod meg mint ha egy bankszámlára utaltad volna.

Egyébként a kérdésem az hogy ha átutalással átvernek akkor tud e rendörség tenni valamit?
Van valakinek ilyen tapasztalata?
Én most 20ezer forint értékben akarnék vásárolni,de az illetö messze lakik tölem,én nem tudok elmenni érte,postázni meg ugy akarja csak hogy ha átutalom a pénzt mert azé a cucc aki elöbb fizet.
Na most mi van ha utalok és nem jön semmi?
A rendörség egyálltalán foglalkozik 20ezer forint miatt?
Egyálltalán van valami pénzhatár amitöl már foglakozik a rendörség az ügyel?
utánvét (a csomagot pedig a postás jelenlétében kinyitni)
Ezzel csak az a gond, hogy addig nem adja oda a csomagot, míg ki nem fizeted...
Legalábbis nálam úgy volt, hogy amíg nem fizettem ki, nem adta oda a csomagot.
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

ha nem mondjuk a kajmán-szigetek egy bankjának az ügyfelével van dolgod, hanem esetleg valamelyik hazai bank ügyfelének utalsz, akkor később beazonosítható a szóban forgó "ügyfél", amennyiben probléma adódna vele! persze még így is vannak kiskapuk - mint tudjuk vannak leleményes emberek -, de ezek többnyire csak időhúzásra jók, szépen lassan, sorban bezárhatóak...
20 e ft-ig szabálysértésnek minősül például a csalás, sikkasztás, lopás...stb, ekkor tulajdon elleni szabálysértésről beszélünk. vannak minősítő körülmények, amik már az említett értékhatár alatt is bűncselekménnyé minősítik a cselekményt. feljelentést 20 e ft alatt is lehet - érdemes - tenni a rendőrségen, hogy meginduljon az eljárás, még akkor is, ha később hatáskör és/vagy illetékesség szempontjából "vándorolni" fog az ügy a tényállástól függően, mivel például szabálysértési hatóság eljárhat adott esetben akár egy önkormányzat részéről is...
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe
viszont ha fadarab van benne, van egy tanud.
Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

Köszönöm a segitséget!
Kamerára is felveheted amikor kibontod...előtte meg végigkamerázod a csomagot hogy sértetlen.

Üdv.
ÉN mindig ha megadom a számlaszámomat, megadom a telefonos elérhetőségemet is, és megjön a pénz, egyből felhívom az illetőt és közlöm, h megjött a pénz és megyek a postára....
Ekkor lefényképezem a csomagot, kibontva és egyszer meg úgy hogy hogyan csomagoltam be, priviben elküldöm a képeket, majd pedig miután feladtam, ismét rácsörgök az illetőre. Eddig 28-ból, 28 szor sikerült lebonyolítani az üzletet, és még senkinek se nyúltak hozzá a csomagjához.
csak ennyi. Köszönöm.
Kölcsönös bizalmon alapúl minden, pl ha nem adja meg a telefon számát, vagy ha meg is adja de elérhetelen, akkor miről beszélünk?
Különben meg, átutalás után mindenkit simán vissza lehet keresni, és nincs olyan h azthazudom, h nem kaptam meg!
...GPS Szervizelés Nálam...

"... utánvét (a csomagot pedig a postás jelenlétében kinyitni)..."
Aki vásárolt már utánvételesen, az pontosan tudja, hogy ez így nem működik!
1. A postás csak akkor adja át a csomagomat, ha a papírját aláírtam és kifizettem a pénzt érte
2. Ahogy kifizettem/aláírtam, a postás megy a dolgára, nem ér rá megvárni, míg felbontom, ellenőrzöm, netán jegyzőkönyvet írok a küldött fadarabról.
Ez a dolog így akkor sem működik, ha netán a postán veszem át a csomagomat!
Ott sem érdekel senkit, hogy mit rendeltem és mi van a csomagomban!
Arról fel lehet venni jegyzőkönyvet a postással, ha a csomag KIVÜLRŐL LÁTHATÓAN SÉRÜLT! (Viszont a szállítás közben megsérült csomagot eleve ki sem viszik, vagy ilyenkor a posta kártérít.)
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

Full kontakt a legjobb bár én Debreceni vagyok ezért nagyon nehéz mert erre senki sem jár árulni, és kénytelen vagyok ha vaszek valamit akkor postán intézni bár én ujoncoktól csak végső esetben veszek aki meg már eljutott a tagig az csak nem veri át a másikat...!!! Ez a meglátásom
Aki meg egy alkatrészért előre utal X összeget, és nemkap semmit esetleg az eladó feszívódott akkor meg is érdemli, nemszabad naívnak, és butának lenni azért mert ott van esetleg ojan amit még más nem árul
!!! Figyeljen oda mindenki!!!
Sikeres vásárlást, és NAGGYON SOK BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KIVÁNOK MINDEN KEDVES FÓRUMTÁRSAMNAK!!!

Pisti -(*_*)-™
Szerintem meg nem rangtól függ hogy korrekt e az eladó vagy sem, és azt hiszem láthattunk már erre példát nem is egyet.
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

Ez igaz Most olvasom ezt a topicot és amit olvasok hát öhöm hejet adok a javításnak

Pisti -(*_*)-™

Gratula.
Remélem legalább 0-ban fogsz zárni.
¤¤¤ Eladó az egész világ! ¤¤¤

Esetleg megoldás lehetne ha a részletes keresőben külön feltételként a lejárt/lezárt hirdetésekre is lehetne keresni. Hogy miért is?
Az aktuláis hirdetésekre lehet keresni (lsd. lentebb). Viszont a lezárt hirdetésekben meg lehet nézni, hogy a leendő boltosunk kinek adott már el cuccokat, esetleg megkérdezni az ott beíró emberkéket, hogy meg voltak-e vele elégedve. Ha már adott el több dolgot is korábban, akkor kissebb a valószinüsége, hogy veled kezdi a csaló életútját.
Mert ugye arra van megoldás, hogy egy felhasználó aktuális hirdetéseit kilistázzuk: Példa, és bújtatott reklám, kérem nem bántsanak.
Cseréld ki a végén arra a névre akit meg akarsz nézni ...suser=név
Remélem valakinek tudtam segíteni, és öteletet adni a PH-s fejlesztőknek. 
[ Szerkesztve ]

Lehett iletve lehetett ,csak nem tudom frissül e az oldal (olyan szeptember oktoberig találja meg az adásvételekett jó lenne frisiteni ezt az oldalt mert nagyon hasznos dolog,csak kevesen ismerik.egy kis reklám ráférne
)én mindig használni szoktamKibövitett prohardver kereső
[ Szerkesztve ]
A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.

Kipóbáltam már ezt a partnerkeresőt hát ráférne már egy kis egyszerűsítése nekem szeméj szerint elég érthetetlen...
de lehet csak énvagyok ijen még magamat sem talátattam meg benne
!!! Amúgy jó 5let!!! 
Pisti -(*_*)-™

Na ez nagyon jó!
Az összes eddigi hirdetésemet fel tudja hozni. Lehet szemezgetni, hogy ki mit adott-vett a multban. De új adatok nincsenek, nem volt frissítve már vagy 2-3 hónapja.
Elmentem a linket, köszi. 

Szeretnék jelenteni egy üzletrontót akit már több hirdetésben felfedeztem, hogy lehúzza az eladó árúját.
Az Ő szavaival élve :"csak hangosan gondolkodik" csak ezt más kárára.
Neve : pisti88+
pl: [link]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

Sok hsz-t elolvastam és én is, csak azt tudom ajánlani, hogy tök ismeretlen embernek senki ne utaljon előre pénzt!
Egyetlen egyszer utaltam előre, de csak azért mert az illetőtől már rengetegen vásároltak ezt-azt.Szóval a PH-s bazárosoknak nyugodtan küldhettek előre pénzt mert már rengeteg ember vett tőlük és tuti nem vernek át. De a legbiztosabb az, ha személyesen veszed át a csomagot.Személy szerint, ha én eladom valamimet akkor, csak Pestet vagy Szolnokot jelölöm meg átvétel helyszínéül ,mert ott tudom lebonyolítani az üzletet.Semmit nem adok fel még postára sem nehogy elvesszen a végén.Sztem ez így korrekt. 

Jelen nemfogok elbújni!!! Ha a Méllyen tisztelt moderátori kar ugyhatároz hát ennyi De tegyük hozzá szerintem az igazságot irtam én is meg a fennt említett hirdetésben a haver is!!! Üdv!!

Pisti -(*_*)-™

Hali. Nálam még nem történt meg konkrétan az átverés de kezd körvonalazodni.
Az eset nagyjábol ugy néz ki hogy volt egy 8800gtx amire küldtem elöleget (27k-t) és a többit akkor fizettem volna ki (50k) ha megjön utánvéttel a csomag. De mit ad isten pont aznap reggel tönremegy a táp miatt a fél gépe a csávonak köztük a kari is és aztmondja vinnie kell gariztatni de amint megjön feladja nekem. Mondtam jo várok. Vártam és 3 hét után kitalálta hogy megtartja a karit és majd visszaküldi az elöleget. Közben találtam magamnak uj videokarit ezért szoltam neki(12.04 - kedd) hogy kéne a pénz hétföre mert kell az uj karihoz az összeg. Mondta jo küldi. Csütörtökön hivtam hogy péntekre vagy legkésöbb hétföre jöjjön meg a számlára az összeg mindenképp. Erre azt mondta nincs pénze mert fizetés elött van, de megprobál kölcsönkérni. Hétföre nem jött meg a pénz szintén. (közben az uj kari amit kinéztem már nem volt meg de ez a pénztöl független okokbol) Hétfön felhivtam kérdeztem hogy mikkor kap fizetést (mert ugye ez volt a kifogás) mondta hogy 11.e(kedd) körül. Mondtam jo de péntekre ittlegyen mert megyek pénteken pestre egy ujabb kiszemelt videokariért(ezzel az uj eladoval le is fixáltam és 8800gt (ugye elég ritka darab) lenne személyes átvétellel és tutira megvan neki még, nem adja el másnak megigérte és a mai napig ottvan nála a kari, ma beszéltem vele. Legrosszab esetben is volt egy utam pestre de mégse kárositana meg annyira). Ma hivnám erre ki van kapcsolva. Emailre 12.04. ota nem válaszol (akkoris a pénzemet kértem töle). Ph-ra 12.02 ota nem lépett be. Eddig mindig elértem telon, lehet csak lemerült neki. De ha ezentul nem venné fel a telot vagy továbbra se küldené a pénzem szeretnék feljelentést tenni, csak nemtom ez hogy megy.
Csak simán fel kell hivnom a rendörséget és elmondani az esetet telefonon vagy hogy?
Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g
(#125) ez_meg_emaz válasza ez_meg_emaz (#124) üzenetére

Ja és megvan az utalásrol a banki igazolás (megjegyzésben oda is irtam mire küldöm a pénzt) megvan a számlaszám és van egy homályos képem a személyiéröl amin kivehetö a személyiszáma is. Igy azért már el lehetne kapni ha át akarna verni. De lehet csak lemerült a teloja ezért még nem intézkedek, de a mai nap folyamán feltétlen el akarom érni. Ha nem sikerül akkor vége a türelmemnek eleget vártam (5hete "vettem meg" a karit 2hete derült ki kb hogy nem is kapom meg és azota várom a pénzem
).

Szerintem próbáld meg hívni Lehet tényleg csak lemerült neki és akkor felveszi majd!!! 
Pisti -(*_*)-™
tudnál mondani egy nicket és adni egy linket az üzletre?
az illető kitiltva 3 napra, viszont részedre is 3 óra ban a parasztozás miatt.
Ej Kalandor, megin a nyakadba vettél egy hálátlan feladatot...
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

Hehe. Ez így igazságos 
valakinek muszáj. maximum szerzek még pár barátot.

DarthPeeter: nem röhögni más kárán 

Jó jó igaz
Mondjuk ha úgy vesszük Pisti88 nem írt hülyeséget, egyetértek vele, de én megtartom magamnak a véleményem, nem akarom rontani más üzletét.Buherka meg hamar felkapta a vizet pl. valami poénosat is írhatott volna válasznak de ő nem így tett.Szóval sztem igazságosan döntöttél 

egyertelmu rendorsegi feljelentes a bizonyitekokkal egyutt!! tuti elkapjak!
ne itt nyomozgattass az operatorokkal en azt javasolom!
[ Szerkesztve ]
Az írója már nem jár a PH!-ra és a kereső nem kompatibilis a RIOS R5-tel.
I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice. - "Akinek nincs penze jatekra, ne vegyen xbo360-at meg melle 40"-es LCD tv-t es akkor nem kell sirni, hogy draga a jatek, ilyen egyszeru." (tiv)

"...szeretnék feljelentést tenni, csak nemtom ez hogy megy.
Csak simán fel kell hivnom a rendörséget és elmondani az esetet telefonon vagy hogy?"
ha csak telefonon jelented be, az elég kevés - vélhetően fogják is ajánlani, hogy fáradj be a rendőrségre és úgy tegyél feljelentést! minden rendelkezésre álló adattal, bizonyítékkal irány a rendősrség, ott jegyzőkönybe foglalják az általad elmondottakat, amit a végén alá kell írnod, valamint a jegyzőkönyvből kapsz is egy példányt. saját magad is leírhatod otthon a történetet feljelentés formájában - a lehető legrészletesebben - majd azt vagy beviszed a rendőrségre - ahol aláírás és pecsét ellenében átveszi tőled az illetékes -, vagy pedig postai úton küldöd el.
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

Közben sikerült elérnem az illetöt. Nick-et nem osztom meg és semmi mást nem teszek ha betartja a szavát.
Abban állapodtunk meg hogy ma kapok 12k-t, holnap 10k-t és 5k-t majd egy hét mulva. Elég fura mondjuk de legyen. Még mindig bizok benne valamennyire, remélem nem kell csalodnom. 

Nem is azért irtam.
Csak segitséget akartam kérni hogy idöbe megtehessem a szükséges lépéseket.
kali jol értelmezte az elsö hsz-emet. 
[ Szerkesztve ]

Nem tudom, az azért nekem nagyon furcsa, ha TUDJÁTOK, hogy nem éri meg megvenni azt a cuccot és mégsem szóltok?!...
Szerintem meg lelkiismereti kérdés, hogy nem hagyom a másik embert befürödni!
Ha valaki IGAZAT írt le arról a termékről, az lehetséges, hogy az Eladó üzletelését rontja, de egy Vevőt megóvnánk attól, hogy valami sz@rt vegyen.
(Bocsi, de ha valami vackot akarok rásózni valakire, ez is a csalás egyik formája.)
Egy becsületes Eladónak vállalnia kell az igazságos kritikát : igen, a termék már elavult, van ennél már jobb is, de épp ezért olcsóbb is...
Ez a "megtartom-magamnak-a-véleményem" egy lelkiismeretlen álláspont, már ne is haragudj... 
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
azért nem mindegy, hogy valaki azt mondja, elnézést, de ez a termék egy kissé drága vagy azt, hogy ez a szar nem ér ennyit.
[ Szerkesztve ]
Ez igaz, de ebből nekem fenyegetéses ügyem lett. Valaki processzorokat árult, drágábban, mint a bolti bruttó ár. Mikor ezt megemlítettem privátban (!), hogy mégsem kéne, akkor elhajtott anyámba. Utána megírtam a termék topicjába, linkkel és magyarázattal, hogy ez nem etikus.
Utána rejtett számról kaptam egy telefont, hogy kinek képzelem magam, és miakurvaanyámat akarok. Fél órás beszélgetés alatt megegyeztünk abban, hogy nem okos dolog a másikat telefonon megfenyegetni, még akkor sem, ha nincs szám, és mindenki annyiért árul, amennyiért akar, de szólásszabadság is van.
Tehát igen, a PH-n van egy ilyen direktíva, hogy más üzletét rontani nem szabad, hacsak nem reális esély van az átverésre, illetve irreális az ár. Namost mivel nincs határvonal, ezért nehéz bírálni, hogy a bolti ár felett már irreális, vagy pedig mindenki annyirért ad el, amennyiért megveszik.
A probléma a következő: balek mindig van. Ha valami 55 ezerbe kerül boltban, a ph-s ára 50 körül van, és valaki kirakja 60-ért, akkor hihetetlen, de lesz ember, aki belefut és megveszi. Utána úgyis kiderül minden. Az eladót fogja szidni? Nem, mert ő elfogadta az árat. A PH-t fogja szidni, mert ott "milyen tetű emberek vannak".
Emiatt van az, hogy életemben soha senkit át nem vertem, soha egyetlen kétes üzletem nem volt, ha utaltak nekem, azt online számlakivonattal igazoltam kérésre, meg amit akartok. De újabban nem utalnak előre, mert nem bíznak meg bennem (hála a sok ganajtúrónak), és a dobozos, gyári zárómatricás terméket ki akarják velem bontatni, hogy minden megvan-e benne. Közben senki nem veszi észre, hogy a tetűséggel MOST keres 5 ezer forintot, hosszú távon meg bukik 30-at...
Mondanám erre, hogy hozzunk szabályokat, eladni csak "tag" titulustól lehet. Namost akit említettem, hogy felhívott rejtett számról, az őstag. Namost akkor hová tovább?
Ennek nincs megoldása, valaki vagy gerinces, vagy nem. Ez utóbbit ki kell szűrni, a tajgetosz-elv miatt.
Szerk: Kalandor hsz-e, erről is van szó. Nem mindegy, hogy az ember hogyan áll hozzá. Én is árultam már drágán valamit, jött valaki, privátban szólt, hogy picit túláraztam a dolgot, nézzek utána. És télleg, korrigáltam is. Ha úgy jött volna oda, ahogy pl a fent említett banolt kollléga, akkor visszautasítottam volna, amit írt.
[ Szerkesztve ]
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu
Igazad van, de tele van a fórum olyan topikokkal, amikor becsületes eladó csúcsterméket kínál és akkor is jönnek az árát kifogásoló hozzászólások. Tehát nem a termék minőségével van gond, hanem azzal, hogy az illetőnek esze ágában sincs vásárolni, de benyögi, hogy ő 0.1%-al kevesebbért tud ilyen cuccot venni.
Az előbb éppen egy EVGA 8800GTX-et árult valaki, amikor az egyik jószándékú tag beírja az említett topikba, hogy a GTX-ek ideje lejárt és milyen drága. Ami persze (mármint, hogy lejárt az idejük) nem igaz, az állítás második fele pedig akkor állja meg a helyét, ha alkudozni akarok az eladóval. Pláne, hogy egyesek minősíthetetlen hangnemben adnak hangot a véleményüknek.
Tehát még egyszer: nem az ellen vagyok, amit te is mondasz, nevezetesen, hogy ha valaki valami vackot kínál irreális árért, azt ne tegyük szóvá, hanem az ellen, hogy ha valaki minőséget kínál egy általa megszabott áron, akkor az árat csakis akkor tegyük szóvá, ha alkudni akarunk a cuccra. Minden más esetben az a vége, mint az EVGA kártya topikjában. Káosz és egymás szidalmazása....
[ Szerkesztve ]
--R.I.P JuanG--
Huh....ez tömör volt és találó.
Én meg novellát írtam hozzá. 
--R.I.P JuanG--
(#144) ez_meg_emaz válasza Cerebellum (#141) üzenetére

A csak tag-oknak lehet eladni eleve csökkentené a kinálatot itt ph-n. Sok ujonc jön ph-ra csak azért hogy eladjon vmit és igy jelentösen csökkenne a választék. Másrészt akkor addig offolna a csalo a ph-n vagy irna baromságokat amig nem lesz tag. Bár mondjuk utobbihoz kitartás is kell de lefogadom lenne ien is. Igaz biztos hogy joval kevesebb.

"Mondanám erre, hogy hozzunk szabályokat, eladni csak "tag" titulustól lehet. Namost akit említettem, hogy felhívott rejtett számról, az őstag. Namost akkor hová tovább?
Ennek nincs megoldása, valaki vagy gerinces, vagy nem. Ez utóbbit ki kell szűrni, a tajgetosz-elv miatt.
"
ezt félreolvastad szerintem...
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

Én csak megerösitettem abban hogy a felvetett (aztán elvetett) elmélete nem csak azért lenne rossz amit ö irt hanem más miatt is. 

Igen, elismerem, hogy a stílus nem mindegy... 
De aki udvarias formában írja be az IGAZAT, az nem üzletrontó. Szerintem!
Mivel ez egy Fórum, és az eladások Fórum-formátumban valósulnak meg, nagyon jó helye van megvitatni, ér-e a cucc annyit, amennyiért kínálják és kinek milyen tapasztalata van vele. (Amelyik Eladónak ez nem tetszik, az hirdessen Apróhirdetőben, ott csak a telefonokat kell intéznie és slussz.)
Vagy akkor vegyétek le a hozzászólás lehetőségét, maradjon csak a hirdetés és akinek tetszik, az keresse az Eladót privátban.

akkor sorry uram!
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
De aki udvarias formában írja be az IGAZAT, az nem üzletrontó. Szerintem!
senki sem állítja az ellenkezőjét 

Nos mire elolvastam a hozzászólásodat azóta sokan megírták a véleményemhez közel álló álláspontjukat.De ezt az egész dolgot a kereslet és a kínálat szabja meg.Itt van példának a 8800GT.Ritka mint a fehér holló.Na tessék, mi történik? Aki szerez pár darabot majd hülye lesz bolti ár körül adni, mikor sokan úgyis megveszik tőle jóval bruttó bolti ár felett.Az meg mindenki magán dolga hogy mennyit áldoz arra a termékre amit meg akar venni.Ha már valaki venni akar valamit, akkor úgyis utána fog járni, hogy máshol mennyibe is kerül, mi az ami reális és mi az ami nem !.Én miért írjak be negatív hozzászólást oda ahol magasak az árak, csak azért hogy "figyelmeztessek másokat"??? Ez nem lelkiismeretlenségre utal, hanem arra hogy aki már megvenné tőle jópénzért azt a terméket az vegye a fáradtságot és nézzen utána az áraknak!
Ha hiánycikk és azonnal kell, akkor fizesse meg az árát! Senki nem kötelez a vásárlásra! Ami a kritikát illeti, ami ezt az egészet elindította az az, hogy sokan egyszerűen unalomból vagy gerinctelenségből beszólogatnak a hírdetésekbe és ott ócsárolják a terméket vagy az eladót.Arra is jó pl. a privát üzenet, hogy megbeszéljék az árat,vagy, ha magas akkor ezt szóvátegyék,vagy alkudjanak!