Dettó.
Csak a hibákat tudom sorolni:
- NEM körökre osztott. Azt hiszem ennyi elég is volna, de azért tudják tetézni. (aki most erre azt mondja, hogy az RTS is jó, arra az a válasz, hogy perszehogy jó, de a JA NEM RTS, ez kb olyan mintha a legújabb CS-t kiadnák multi nélkül... mert ugye egyedül is lehet játszani; persze csak aki ilyen élményre vágyik az vesz MÁST)
- Első blikkre nevetségesen könnyű: minden ellenfelet látsz (WTF), az AI rém buta
- a történet UGYANAZ, mint a JA2-ben: tökugyanazon a nevű szigeten, tökugyanannak a diktátornak a fejét kell tökugyanazokkal a merc-ekkel ledurrantani (tripla WTF??) Hogy annyi fantázia nem volt bennük bazz, hogy legalább átnevezzék a gonoszt...
- Egyelőre semmi olyan vizuális vagy verbális poén nem volt, ami az elődöt annyira különlegessé tette
- Nincs saját merc (minek is lenne...)
- Az elején alig van zsoldos, akit fel tudsz venni, de legalább nem kell válogatni, ami már csak azért is nehézkes volna, mert nem lehet a katonákat bizonyos tulajdonságok alapján sorba rendezni.
- Rengeteg apró finomság, ami az elődöt olyan naggyá tette...
A kevés pozitívum, hogy mégis írjak valamit:
- a graf a kornak kb megfelel,
- pár óra játék után nem tűnik bughalmaznak a játék (cserébe nem is jó...)
- jagged alliance a címe
- jó a zenéje
- kb ennyi, minden más siralmas
konklúzió:
hard core rajongók kerüljétek, de legalábbis pénzt ezért ne adjatok
Na, hogy így felhúztam magam, játszok egyet a JA2-vel, vagy a Hired Guns: The Jagged Edge-el -ami kb olyan amilyennek egy JA "folytatásnak" lennie kell.
Sajnálom, tényleg nagyon vártam 
''A kocsmáros ért ehez, mert itt már öltek orvost is -régi étterem'' Rejtő: Piszkos Fred, a kapitány