Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

:)) Remélem minnél többen vitatjuk meg e koreai csodalejátszó tudását!!!!!:))

Iriver & Iaudio ------trancetream.fm----- /www.tiesto.hu/ ---www.ferrycorsten.com---

(#2) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

:)) :DD ;) READY... GO IRIVER :DD :))

Iriver & Iaudio ------trancetream.fm----- /www.tiesto.hu/ ---www.ferrycorsten.com---

(#3) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

MÉG!! Mondom még sajnos nincs Iriverem De,de hamarosan meglesz ez a csúcs Cds Mp3 lejátszó Fm Tunerrel Most az Imp-400-asról beszélek, de tökmindegy, mert a kisebb testvére a 350 Is majd azonos paraméterekkel és tudással rendelkezik!!!!!A Firm Ware Frissithető mindkettőnél, vagyis a Szoftverje ami tudja már kezelni például OGG vorbist és más új zenei tömörítési formátumot legyen ez most a Mp3 Pro ami 128kb-ben 1cdre (650MB) 24óra zene fér el!!!!! ÚgyanEnnyi ideig Bírja az akksi is a cuccban tehát nekem nem kell Hdd lejátszó mert 1az drága még és nekem bőven elég ami cdn van.Más kérdés az hogy mégtöbb zene fél el rajta de kevesseb idejig van hallgatási üzemidőben.Vagyis mindenki maga döntse el hogy melyik neki a jobb !!!! Én jelenleg az Iriver Imp-400 mellett teszem le voksom habár ez majdnem megközelit egy ''gyengébb minőségű''hddst árban
Winchester jellegű hordozható lrjátszó=>HDD;)

(#4) newmaster

newmaster
(újonc)

Hali! Én is iRiver iMP-400asra gondoltam. Te honnan rendelted meg? Mpwiz-ről? Légyszi írj infót, hogy hogyan (ha megrendelted).
Ahogy néztem róla adatokat szerintem nagyon állat lehet:))))

(#5) Sunyi Sanyi válasza newmaster (#4) üzenetére

Sunyi Sanyi
(senior tag)

Hali!!!!!!!!! :) Igen az Mpwizről akarok rendelni, ott a legolcsóbb, bár tegnap felnéztem a netre és nem láttam a kínálatban! Hogy miért????? :( Lehet mert ott valami újév szerű ünnep van és azért? hát nem tudom De remélem rizsszemű barátaink visszarakják a kínálatba!!!!!! :P:)) Ha kíváncsivagy akkor olvasdd ezen a helyen az infot vagy a fórumban!!!!!! Ott is sok érdekes dolog van!!!! Na üdv!!! Még jelentkezek!!!!! :DD

(#6) Sunyi Sanyi válasza newmaster (#4) üzenetére

Sunyi Sanyi
(senior tag)

Tényleg PÖpec ez a cucc!!!!! MÉG a SONYT is utcahosszal veri tudásban és talán még árban IS!!!!!! :)) :P :))

(#7) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

Na Skacok!!!! Még Mindig Lehet kapni a Cds Iriver lejátszókat!!!!! Imp-350=158$ A nagytestvér vagyis az Ipm-400=182$. Természetesen az Mpwiz oldalon. De megjelent 1 Sorell nevezetű cucc is + még 1 Sonys lejátszó is hát kíváncsi vagyuk rájuk!! De maradok még mindig a 400-as szériánál!! :P:DD:P
http://www.mpwiz.com;)

(#8) VaJ

VaJ
(újonc)

Sziasztok!
Lenne egy-két kérdésem a T. szakikhoz:
Mi a különbség a Sonic Blue RioVolt 250; RioVolt 350; iRiver 350 között?
Összemossák a neveket elég sok helyen.
Ha különböznének, akkor miben?
Miben jobb az iRiver 400 a 350-nél?

Amit az iRiver-re írnak, hogy S/N: 90 db, az nem sántít? Én mint amatőr, talán pancser is azt hallottam a szabvány 96, vagy 98 db, vagy még több. Tartósan a 90 db halláskárosodást okozhat.
Lehet hülyeséget kérdeztem, de a homályt az okos válaszok elolszlatnák!
Köszi előre is!
VaJ

(#9) Hege

Hege
(tag)

Hi All!

Épp most parázok a net-es rendelésről a másik MP3-as topicban. Nem tudom, hogy lenne-e értelme egy közös rendelésnek. Talán a szállítási költségeken lehetne spórolni ... Amugy ujabban a Q'nA Board-on keresztül lehet rendelni az MpWiz-en. leirod az adataid meg, hogy mit akarsz. Aztán ők várják a pánzed es ha megjött akkor küldik a cuccot.

Udv.:Hege

(#10) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

NA hali VAJ!!!! Utána jártam ennek és annak. ;) Na Sonicblue termékei a Rio voltok. És ha jól tudom ezt is ott gyártják ahol az Irivereket tehát ez álnéven Riovolt sp250=> Iriver2 Tudása Audiot Mp3, wma tud lejátszani. tölthető akksit, kapsz hozzá 8perc rázkodásvédelemt, Beépitett fm tuner távirányítós lehet frissíteni a szoftverét akárcsak az Irivernél Na vajon akkor miért is Iriver 2 az álneve???:P És 2 fejhallgatót kapsz hozzá ha megveszed. Ára pulsarnál kb 50e-60e. Az Iriver Imp-350 és 400 as között a külsö az amiben legjobban különböznek,de a nagytestvér 400-as márkás füllhallgatót kapsz 37 nyelvet tud, lcd-s távirányító szebb,jobb elhelyezkedés a gomboknak, automata hangszín felismerő EQ 9db. ennyi igazából a különbség! 400- as sokkal szebb mint az a Kagylómintázatú 350-es!!! Mit kapok ezért:P:DD;) A 350 Riovolt pedig itt nemrég jelent meg a Pulsárnál Ár::::::::::::::?????? Ez is azt tudja mint a 250 de 32PERC RÁZKODÁSVÉDELME VAN STEADYPLAY!!!! +méretben kisebb. Na Bye!!!!!

(#11) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

90db???? Erre had ne válaszoljak!!!!! PLEASE!!! NEm vagyok füll-orr gégész;):P
DE megpróbálok utána nézni na cshá!!!!

(#12) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

Hege!!!! Üdvözölek!!!!Na ja!!! Igen a Q&board vagy mi aszöszön keresztül lehet utánrendelni a cuccost! De nekem itt valami sántit! Mi az hogy lehet még rendelni de az oldalukon meg nincs fönt a termék???? Azt gondolom,(lehet ,hogy rosszul), hogy valamilyen utángyártott vagy már hibás, nem új cuccost akarnak rásózni az emberre!!! Hát nem tudom!!! DE Bizok a rizsszeműekben egye fene!!!! :DD:)) :DD Sok sikert neked is ha rendelsz!!!! ÉN ha minden jól megy akkor jövö héten vagy next next héten fogok bele a rendelésbe!! Addig is Csá!!!! Suny Sanyi

(#13) Dworkyll válasza VaJ (#8) üzenetére

Dworkyll
(tag)

Vaj,

az S/N a signal to noise, azaz a jel zaj arány. Vagyis ez nem abszolút hangerő, vagy hangnyomás, hanem hogy egységnyi jel mennyi zajt hoz. Szal ne féltsd a füledet.

http://ekonyvolvaso.blog.hu

(#14) VaJ

VaJ
(újonc)

Dworkyll, Suny Sany!
Köszi az infókat!
Tehát ha a körmérkőzést játszuk, akkor marad a Rio Volt 350 és az iRiver 400.
Mindkettő ugyanazt tudná?!
Mivel tudnátok meggyőzni!?
Ti melyiket választanátok és miért?
Nyilván a Rio-t ha itthon veszem, akkor a gari is itthon érvényesíthető, mert árban majdnem hasonlóak ( az iRiver is 50 Ere jön ki ha rendelem).

Tehát a 90 db jel zaj viszony. Akkor azt jelenti 10 % a zaj és 90 a jel.
Már ha logikusan gondolkodom.

Jha, mellesleg a Riohoz több cuccos jár mint az iRiverhez (az USA oldalak alapján):
Rio 350:
-készülék
-fejhallgató
-távirányító
-autó kazetta adapter ??
-autós töltő (talán szivargyújtós??)
-hálózati töltő
-hordtáska
-2 cd programokkal
-kezelési útmutató
Annyit keresgéltem már, lehet hogy nem ehhez a tipushoz való: de tölti az akksit ha hálózatra van csatlakoztatva? Valahol olvastam, hogy valami ketyere nem tölti, és mindig ki kell sütni a Ni-es akksit és baromi sokáig kell tölteni.
Lehet hogy más típus.

Kezdi felcsigázni a fantáziám a két készülék. csak sok a pro minkettőnél, de kontrát nem találok.
Nos? Tiétek a pálya.

(#15) VaJ

VaJ
(újonc)

Korrigálom magam!
Az iRiver IMP-400 is tartalmazza az autós szettet.
Az akksi töltésről ha tudna valaki pontosat, megköszönném.
Lehet ez lenne a döntő a választásban. De az is lehet, hogy egyik sem tölti az akksit, miközben hálózatot használok?!?
A RioVolt ra azt írják, hogy kicsik a gombjai és hogy sokáit tölti az akksit.
Még lehet hogy jelentkezem :))

(#16) Sunyi Sanyi válasza VaJ (#15) üzenetére

Sunyi Sanyi
(senior tag)

CSáó!!!! Miért hajnalok hajnalán szoktál Írni? Tán koleszos vagy és 1 netes helyről írsz?:))) Na az én választásom Iriver Imp-400!!!!!:DD Desing: abszolult győztes az Iriver!!! SZERINTEM!!! Távirányító: fenomenális formák,és elhelyezkedés! Tudása valamivel, (de elhanyagolható) Jobb az Irivernek!!!!!! :P Nehogy megkérdezdd,hogy miért!!!!!:P:))
A töltés az Irivernél:ha Adapterről küldöd akkor van 1 olyan funkciója, hogy ahonnan üzemelteted azt a rágógumi elemet vagyis a készülékben saját maga kisüti az elemet,(ha azt a parancsot adod neki) hogy tovább hosszabodjon az elem élettartama.És ha ki lehet sütni akkor ott fel is lehet tölteni !!!! UI:Szoktál c6elni???
HONNAN FOGSZ RENDELNI??????? Az elem kisütése olyan mint a telónál az akksi formázása! Jó ha 1 hónapban 1x kisüteted majd az elemeket!

(#17) Sunyi Sanyi válasza VaJ (#15) üzenetére

Sunyi Sanyi
(senior tag)

CSáó!!!! Miért hajnalok hajnalán szoktál Írni? Tán koleszos vagy és 1 netes helyről írsz?:))) Na az én választásom Iriver Imp-400!!!!!:DD Desing: abszolult győztes az Iriver!!! SZERINTEM!!! Távirányító: fenomenális formák,és elhelyezkedés! Tudása valamivel, (de elhanyagolható) Jobb az Irivernek!!!!!! :P Nehogy megkérdezdd,hogy miért!!!!!:P:))
A töltés az Irivernél:ha Adapterről küldöd akkor van 1 olyan funkciója, hogy ahonnan üzemelteted azt a rágógumi elemet vagyis a készülékben saját maga kisüti az elemet,(ha azt a parancsot adod neki) hogy tovább hosszabodjon az elem élettartama.És ha ki lehet sütni akkor ott fel is lehet tölteni !!!! UI:Szoktál c6elni???
HONNAN FOGSZ RENDELNI??????? Az elem kisütése olyan mint a telónál az akksi formázása! Jó ha 1 hónapban 1x kisüteted majd az elemeket!

(#18) VaJ válasza Sunyi Sanyi (#17) üzenetére

VaJ
(újonc)

Szia Suny Sanyi!
Nem koleszos vagyok, csak ha érdekel egy téma akkor feltúrom az egész világhálót érte. Így vagyok ezzel a discman-es dologgal is. Sokat utazom és hiányzik valami a fölös időmben =>MP3,CD,FM jó minőségben, ha már sokat áldozok rá!
Jelenleg katona vagyok, ezért csak hétvégén reagálok a fórumra.

Szakmai dolog:
A Sonic RioVolt SP350-ese azt olvastam, hogy 4-5 mp-ig ''táraz'', azaz ha beteszel egy lemezt 4-5 mp mire elindul rajta valami. Ennyi idő kell neki a puffereléshez?!
Jó dolog a 32 perc rákódásvédelem, de ez a ''tárazás'' fura.
30-40 $ különbség van talán most egy Sp350 és IMP400 között. Az utóbbi még a drágább.
Érdekes ez az akkumlátoros dolog. De ha töltöd az iRiver akksit ennke is 8 óra kell, mint a Sonicnak?
Amúgy azt kezdem belátni, hogy egyforma a Sonic RioVolt-ja és az iRiver tudása, csak designban van eltérés. A belgáknál 240 euró a meggy piros. Nagyon vadító. De ha bármilyen más érved lenne írj! Én is azt teszem.

Nem lehet itthon kapni az fix. Vagy USA-ból hozatnám be, vagy Koreából.
USA-ban olcsóbb lesz hamarosan.
Most pl. IMP350-t már 110$ alatt lehet venni (30 dolcsi rebattel).
IMP 400 189$ volt a legolcsóbb ha jól emlékszem. Kint ismerős megveszi, és nekem hazaküldi (remélem).
Az időpont még távolabbi, mert egy palmtopot szeretnék eladni (Nem érdekel valakit: Philips Velo 500 16 MB :DD 35 EFt), és májusban szerelek, akkor lesz leszerelési segély ;] És addigra olcsóbb is lesz.
Szoktam-e csetelni? Előfordulok néha a gyalin.
Bye, VaJ

(#19) Cathfaern válasza VaJ (#18) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt a ''tárazást'' minden lejátszó csinálja (tudtommal). Én inkább bootolásnak hívom :) De ez csak akkor van, amikor elindítod a gépet, ha a memóriát tölti fel (mert kiürült), akkor nincs.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#20) Sunyi Sanyi válasza VaJ (#18) üzenetére

Sunyi Sanyi
(senior tag)

O.K! Vettem az adást katona! Na és milyen a katona élet??? Én nem akarok katona lenni! Nincs semmi bajom vele de csinálja az aki akarja pénzért=2004 Zsoldos hadsereg.Na volna 1 kérdésem. Hol láttad 189 us$-ért a cuccost?? Ismerösöddel hol akarod megvetetni??? Ha Amerikából akarod akkor vigyázz! Mert ott 110v ról üzemel a cuccos!!!! Ird már meg mihamarabb a válaszodat na csá!!!!

(#21) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

Na a töltéséről nem tudom pontosan, hogy mennyi idő kell, de asszem üzemelési idő ötöde a töltés?????!!!!!!:( Ha ismerősöd elküldi szerinted mennyi lesz a vám???? Me tudom hogy az mpwiznél kilehet kerülni a vámolást!!! Cosmoo Írta nekem itt 1 másik fórumban!! Vagy hogyan oldjátok meg ezt a dolgot!!

(#22) VaJ válasza Sunyi Sanyi (#20) üzenetére

VaJ
(újonc)

Milyen lenne, ha vissza kell mennem akkor amikor más lustizik otthon?

http://att.cnet.com/electronics/0,10231,0-6342420-311-20628462,00.html
Itt találod 185.95$ ért.
Még nem tudom hol vetetem majd. Addig még sok víz folyik le a Dunán.
Tudom. hogy 110 Vról működik, de csak az adapter. Azt pedig ki lehet cserélni itthon. A palmtop amit el akarok adni, az is 110V-os volt. de megoldottam.
csá!
VaJ

(#23) Cathfaern válasza Sunyi Sanyi (#21) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha ismerős küldi, akkor alapból nincs vám. Hisz gondolj bele, hogy mondjuk a külföldi rokonodtól kapsz egy személyes ajándékot. Ahhoz viszont senkinek nincs köze :) A vámosok meg nem bonthatják ki a a csomagodat. Tehát a vámosok csak abból indulhatnak ki, ami a csomagra van írva. Márpedig ha ismerős küldi, akkor biztos nem ''árucikk: xxx$''-t ír rá, hanem azt, hogy ajándék. Vagy nem?

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#24) VaJ válasza Cathfaern (#23) üzenetére

VaJ
(újonc)

Jó vicc!
Nem bonthatják ki. Nem is bontják, de ultrahanggal átvizsgálják. A palmtopomra azt mondták 3-400 dollár. holott 120ért vettem+posta. De ők erősködtek, hogy fizessek 27E Ft vámot. De szereztem egy érték nyilatkozatot, hogy a palmtop nem haladja meg a 29500 Ft-t. Ez alatt vámmentes. És a feladónak rá kell írnia mi van a csomagban.
De valószínű az iRiverral is ezt fogom játszani.
VaJ

(#25) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

AKÓ MOST MI VAN A VÁMMAL?????? megvám or not vám???? Ha van a vámon ismerős akkor megjátszam majd a vámmentességet ha feledja ismerősöm Kanadából a cuuccost?? Azt hallottam, hogy a walkmanek és cdlejátszókra ha Európából jön a cucc akkor a25% vám Ha Amerikéból Akkor 25%+10% a Vám Értéke. :((:(((

(#26) Dworkyll válasza VaJ (#14) üzenetére

Dworkyll
(tag)

Vaj,

irod: Tehát a 90 db jel zaj viszony. Akkor azt jelenti 10 % a zaj és 90 a jel.
Már ha logikusan gondolkodom.

Logikusan gondolkodsz, de ez amit írsz így nem igaz. Hogy pontosan mit jelent a 90 db, azt én se vágom, mert valami sárgarépa alakú logaritmikus massza is van a dologban. Személyes véleményem szerint parasztvakítás, mert sok mindenbe hallgattam már bele, és a minőségük sorrendje és ez a sok elcseszett paraméter köszönőviszonyban sem volt. Hogy szól, ez itt a lényeg.

Mármost egy kisebb rióba belehallgattam, és volt zaja. Az iriverről egy cimbi itt a fórumon mondta, hogy az is zajos egy picit. Egy sonyba is belehallgattam, na az tök tiszta volt, de nincs benne rádió. A beatman flashről is azt mondják hogy nem zajos, de abba még CD sincs. Nekem spec a CD/MP3 playerek nem jönnek be, bár ha most venné discmant, valszeg ilyet vennék.

Uff

(#27) <Adamsky> válasza VaJ (#14) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Szasz VaJ!

Én inkább az iRiver-t ajánlanám! A legfontosabb különbség (számomra)
a Rio-hoz képest, hogy előbbinek frissíthető a Firmware-je.
Egyébként szerintem szedd le a PDF-es user manual-t az iRiver lapjáról,
és akkor majd meglátod, hogy nem semmi ez a cucc. Mindent lehet
rajta állítani (talán csak a színét nem tudja megváltoztatni :DDD)

Az iRiver 350 és 400-as között a design-on kívül igen csekély különbség
van (pl: a 400-ban: több EQ beállítsási (9db) lehetőség) A technikai
paraméterek viszont teljesen azonosak!

Én is amerikás ismerősön keresztül bróbálok beszerezni egy 350-est.
Az egyedüli plussz költség egy 220v -> 4.5V-os adapter-t beszerzése lesz,
ugyanis a kinti 110V -> 4.5V-os

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#28) Dworkyll válasza <Adamsky> (#27) üzenetére

Dworkyll
(tag)

A rionak is frissíthető a firmware-e. Szal ez a difi ugrott. A 350-eshez (még) nincs új.

To update the firmware on the RioVolt, please do the following:

1) Download the file riovolt250_205-firmware.exe (for PC users) or
riovolt250_205-firmware.hqx (for Mac users) from our website. Run this
file, and note the location that the files were extracted to (for PC users,
the default location will be c:\riovolt)

2) Copy the file SP-250.HEX to the root of a CD (not to a subfolder on the
CD; often, the location will be D:\SP-250.HEX). Refer to the documentation
that came with your CD burner software for further assistance. This file must
be exactly SP-250.HEX on the CD; any changes in the file name will result in
it not being read properly by the player.

3) Insert this CD into the RioVolt, and power up the unit. We recommend
plugging the unit into an electrical outlet before flashing. If the
flashing process is interrupted for any reason due to lack of power to
the unit, the RioVolt will no longer function properly. After a few
seconds, you should see ''upgrade'' on the display, and the unit will power
down. Remove the CD from the RioVolt.

4) The firmware is now upgraded.

(#29) rdi válasza Dworkyll (#28) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia
lehet, hogy csak az influenza teszi, de nem találok magyaroszági árakat rio-ra :(

Fej! Tor! Potroh!

(#30) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

Én Sem találtam árakat nyugodj meg!! Egyébként a Pulsar hungary forgalmazza Riovoltokat tudtommal. Az sp250 olyan 50-60ezer ft a sp350 az is olyasmi árban lehet!! Ki tud végre a VÁMOLÁSRÓL PONTOS INFÓKAT???? ME megvan a suska és már rendelni szeretném a cuccost!!!!:))

(#31) <Adamsky> válasza Dworkyll (#28) üzenetére

<Adamsky>
(őstag)

Hát ezt buktam :D
Ettől függetlenül fenntartom, hogy az iRiver többet tud,
és szerintem jobb is az ára mint a RioVolt-nak.

Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

(#32) sviktor

sviktor
(újonc)

Hello Spanok!

Nos úgy áll a helyzet, hogy én már majd 3 hónapja birtoklom egy iRiver SlimX-et, (IPM-350 gy.k.), és ennél jobbat te el nem tudsz képzelni!!! :DD
Az egyetlen probléma vele, hogy nem lehet, vagy csak nagyon rizikós beszerezni... Nos van egy ajánlatom, bár tudom nagyon sokan megmosolyognak majd, de nincs mit tenni, meg kell próbálnom...

ELADOM az Iriverem, mert sürgősen pénzre lenne szükségem, méghozzá 65,000 forintra, szóval a vételárat is kb itt kell megállapítanom sajnos...

Most sokan magukhoz nyúlnak, hogy mit képzelek, nem ér ez annyit, de erre azt mondom, hogy ez itt van, tuti biztos jó, és tökéletes. Egyik barátom rendelt USA-ból, de contactos volt a távvezérlője. Nem tudott mit csinálni, eladta 10,000 -ért, és bukott rajta egy csomót. (Akkor még nem ennyibe került, és a is postaköltség nagyon magas volt...)
Szóval ezt tudom tenni azok kedvéért (meg a magam pénzügyi válságáért)akik mindenképp egy ilyenre vágynak, megjegyzem, tényleg ez a legjobb amit kapni lehet!!! :) Természetesen karcmentes, meg minden megvan hozzá, sőt, a magam gyártotta töltőt is megkaphatja az illető. (gyári stabilizált tápegység, tuti munka.)
HA valakit esetleg érdekelne, 0620-542-75-83, akár már ma is viheti...

Egyébként mik a tapasztalataim vele kapcsolatban? Amikor először a kezembe vettem, nem tűnt valami nagy számnak.. egy csomó gomb azon a kis távvezérlőn, megy egy kilóméter vezeték... de ahogy kiismeri az ember, rájön, hogy ezt tényleg hozzáértő emberek tervezték NEKEM! Minden formátumot megeszik, és amit esetleg mégse, akkor adnak ki hozzá updatet, amit csak felírsz egy CD-re, berakod és kb 20 mp alatt már fenn is van az új software. Már a negyedik upgrade-t tettem fel, és mindég meg tudnak lepni valami új, és hasznos funkcióval. Legutóbb, amitől leszakadt az arcom, meglepetésemre egy újabb menüponttal bővült a ''Mode'' rész. Aszongya ''Game''. Mondom mi a Fa..., és gyorsan ki is próbáltam.. Hát nem egy kukacos játékot tunkoltak bele ebbe a kis szarba? Hát dehogynem! leborultam a székről! egy discman, amivel kukacozhatsz!!! NAgyon kemény! A többi funkcióról most nem ejtek szót, mert felsorolni is hosszú lenne, de ebben a lejátszóban tényleg mindenre gondoltak!

Szóval hogy röviden zárjam soraim, sürgősen kellene a pénz, ezért döntöttem az eladása mellett... Aki úgy érzi, hogy ennyit is hajaldó kiadni a biztos, tökéletesen működő lejátszójáért, akkor bátran keressen.

sall@freemail.hu
0620-542-75-83

Bye all

(#33) sviktor

sviktor
(újonc)

Ja, és még egy kis adalék...

A vám az van, és fenn áll, és bizony azt is ki kell fizetni. (feltéve ha nincs amerikai rokon, mert akkor tényleg meg lehet úszni! )

Na most ha azt veszzük, hogy nincs rokon, akkor az árak a következőképp alakulnak:

150$ a lejátszó (IMP-350)
90$ a posta (Tapasztalat, mert már hozattam ekkora csomagot, és kegyetlenül drágán számolnak, nem a mi pénztárcánkhoz mérnek...)

az akkor ugye már 240$ +20% vám az 48$ az összesen 288$.
a dollár nem tudom pontosan most mennyi, de 220 úgy gondolom reális.
288*220= 63360 HUF

Elvileg akinek nincs rokona, akkor az ennyiért tud kapni egy újjat... (ha szerencsés vagy, akkor - a 48$, de a postadíj így is marad...)
És még nem is biztos, hogy megérkezik a cucc, vagy hogy nem hibás...

Ha így tekintjük a dolgot, akkor az én 65k-s ajánlatom már nem is tűnik olyan rossznak. :)

Kérlek gondolkodjatok el rajta, és hívjatok!
thx
sviktor

(#34) Sunyi Sanyi válasza sviktor (#33) üzenetére

Sunyi Sanyi
(senior tag)

Szasz! Na szóval az volna a kérdésem, hogy te rendelted vagy ismerős hozatta be?? Ha igen akkor hol, honnan? Szerintem 65e nem fogja megvenni csak a bolond!!!Pedig majdnem reális ár!!!!Mert itthon nem lehet kapni!!! Ha van ismerős USAban akkor mit lehet megúszni, a vámot?? De nekem Kanadában van ismerőröm akó mi van???? Én amúgy 1 Iriver Imp-400-ast akarok venni vagy rendelni.Neked a készülékre amúgy van garanciád??

(#35) sviktor

sviktor
(újonc)

Üdv.

Ismerőssel küldettem, de akkor még nem ennyibe került... A végösszeg 70 körül volt, mire a kezembe vehettem.. Természetesen a garancia él, de csak az USA-ban lehet érvényesíteni, szóval sajnos olyan mint ha nem is lenne...

Tudom hogy egy kicsit magasnak tűnik az ár, de ha azt is figyelembe veszem, hogy nem mindenki mer, vagy ért hozzá hogy netről rendeljen, és mégis egy szuper lejátszót akarna venni, az két dolgot tehet. Pontosítok, hármat.

1, Kimegy Amerikába, és vesz magának egyet, amiben az a jó, hogy se postaköltség, se vám....

2, Elmegy a MediaMarkt-ba, vagy valami hasonló helyre, és vesz magának egy SONY-t, vagy Panasonic-ot, amik 80-110 között vannak, és közel nem tud ennyit mint ez.

3, Megveszik az enyémet, egy csomót ''spórolnak'', és még én is jól járok, mert végre ki tudom fizetni az adósságaimat....

Persze tudom nagyon jól, hogy ez az ár számotokra esetleg magasnak tűnik, de ha rendeled akkor is kb hasonlóan jössz ki, és akkor a kockázati tényezőkről még nem beszéltünk. :)

Más...

Megkeresett egy tag egy problémával, és gondoltam közérdekű lehet, így megosztom veletek is.
A srác vett egy iRivert, de nem tudja tölteni. Nincs a dologban semmi ördöngősség, csupán a technika játszik egy kicsit. a készülékbe be van építve egy túláram védelmi rendszer, ami a biztonság érdekében fontos. Nem tudja túltölteni, és ami még fontosabb, nem engedi a túlzott feszültségingadozást sem. Ez a védelem az iRiverben 5%-on áll ,ami azt jelenti, hogy 4,3~4,7 Voltot engedélyez a bemenetre, és ami ezt meghaladja, azt lelövi. Egyszerűen kikapcsolja a playert, hogy ne vághassa haza a looser-user a cuccot. Tehát, (és itt jön az érdemi rész,) azok az egyszerűbb, állítható tápok amiket 1000-1500 forintért lehet kapni a kínain nem használhatóak, mert az max üresjárásban produkálják megközelítőleg azt az értéket mit beállítasz, de ha már megterheled az elemekkel, akkor nagyot zuhan, és a playar már le is tilltott. 2500-3000 HUF körül vannak azok a tápegységek, melyek már biztonsággal használhatóak, és STABILIZÁLT TÁPEGYSÉGEKNEK hívják őket. (így lehet kérni a boltban, de lehetőleg ne az ABC-ben próbálkozz...:) )

Ja, és még valami... Láttam érdekes értekezéseket a dB, illetve a jel/zaj viszonyszámokról... Na most aki azokat írta, egy kicsit el van tévedve..
(90 dB=10% zaj +90% értékes jel????? :))
Nem úgy van az! Ez az érték az erősítésére vonatkozik a ketyerének, méghozzá egy szabványban meghatározott, nemzetközileg elfogadott határértékhez képest.
120 dB általában a fájdalomküszöbnek szokták megadni (pl: reptéren)
90 dB hangos üzemi csarnok
70 dB hangos közút,
.
.
.
20 dB suttogás
0 dB ~hallásküszöb.

A=10*log P2/P1 összefüggésből kiszámítható. Ha jól megnézitek az oldalon fel vannak tűntetve mW értékek, azokkal számolva, megkaphatjuk a tényleges kimeneti teljesítményt.

Tehát gyakorlatilag azt mondja, hogy milyen hangosan képes üvölteni a cucc.

Mára ennyi arany pofáim, de tettszik ez a fórum, lehet írni, kérdezni továbbra is, de annak örülnék a legjobban, ha valaki MEGVENNÉ A stuff-ot...

Bye all.

[LAMAs] Forever!!! :)

(#36) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

Tisztelt FÓRUMBA ÍRÓK!!!!!!! Szerintetek akkor rendeljem meg az Mpwiztől, vagy kanadából az ismerősöm vegye meg és küldje el postán. Szerintetek melyik a jobb ésszerűbb megoldás??? Várom észrevételeiteket!! Vaj mikor fog lejebb menni az IRiver Imp-400-as ára????

(#37) Dworkyll válasza sviktor (#35) üzenetére

Dworkyll
(tag)

Aranymaszat,

nem olvastad elég aprólékosan a jel/zaj témát :P A kollega kifejezetten az S/N jelzést nem értette. Tehát a 96 dB éppen nem a végső hangerőt jelzi, hanem a jelnek és a zajnak az ő egymáshoz viszonyított arányát. Meglepne, ha egy zseblejátszó túlüvöltene egy zajos üzemcsarnokot. Főleg hogy a decibel nem abszolút mértékegység, hanem ARÁNY. Részletesen lásd itt:

http://www.hit.bme.hu/people/papay/edu/Db/Decibel.htm

A kütyü árát meg tényleg kicsit ellőtted, mert az lehet hogy neked ennyibe került, de ennyi pénzért fullgaris, zsír új, funkcionalitásban összemérhető témát is lehet kapni, zéró kockázattal SP-250-nek hívják a régi harcsát 52ezer nettóért. Az SP350 meg éppen nem marad le az iRivertől még dizájnban sem. Bocs.

(#38) Dworkyll válasza Sunyi Sanyi (#36) üzenetére

Dworkyll
(tag)

Amikor kijön a 450-es.

Ember, nincsenek csodák, és semmi nincs ingyér se... Én a helyedben megnézném közelről a Rio SP250-et és 350-et. A review szájtokon biztos van ezermillió user opinion. Valaha gondolkoztam a 250-esen, és elég vegyes volt az iRivernek is meg a Rionak is a visszhangja. 10ből kilencnek bejött, egy meg bazi nagyot szívott vele, és átpártolt a másikhoz. Ha külföldiából trükközöl, akkor ez az opció számodra igen drága lesz, ha pl gariügyre kerül a sor.

Szal csak óvatosan.

(#39) sviktor

sviktor
(újonc)

Hello Pofikáim!

Nos kedves idegen. tudom nagyon jól, hogy mit jelent a dB érték, én is jártam jó pár előadásra, és van némi elektrós előképzettségem is, de ha mindazt az információhalmazt amit azon a bizonyos oldalon látsz, (mi igaz, és tényleg korrekt munka), szóval ha ezt ráömleszted mondjuk egy szakácsra, vagy kőművesre, nem igazán tud majd mit kezdeni vele. Én az ''egyszeri'' ember nyelvén próbáltam, közel érthetően megfogalmazni a problémát. Abban igazad van, hogy tényleg nem vettem észre, hogy az elején az S/N-ről szólt a kérdés, csak olvastam a sok zagyvaságot utánna...

Ami az árat illeti, tudom nagyon jól, hogy egy kicsivel drágább, mint amit elvárhatok érte, de hangsúlyozom: Olyan ember érdeklődését várom, aki NEM MER, NEM AKAR a netről rendelni, mert nem bízik még ebben a technikában, egyszeűbb gondolkodású, földhözragadtabb. Tudom nagyon jól, hogy pl TE nem adnál ennyi pénzt érte, amikor tudod, hogyan rendelhetsz a neten... Persze gari ahoz se lesz természetesen... :)
Egyébként nekem jóval drágábbért volt a stuff, és csak azért adom el, mert kell a pénz, és ANNYI pénz. (legalább is ebből...)
Nem szeretném hogy Te vedd meg! nem neked szól! :D

(#40) Dworkyll válasza sviktor (#39) üzenetére

Dworkyll
(tag)

Bocs Vektor,

az előbb elfelejtettem mondani az 52+tréfa boltban értendő. Reklámozni nem akarom őket, ezért nem nevezem meg. Bemész, megtapizod, ha tetszik elhozod. Nulla kockázat, full gari. A neten csak a háttérinfókat és a boltot kell megkeresni, de ez a google óta nem nagy kihívás.

(#41) kokesz2

kokesz2
(újonc)

Hali!

Honnan leht venni SlimX-400 ast?
Se Az eBay-en, se az mpwiz en nincs fenn.

(#42) Sunyi Sanyi

Sunyi Sanyi
(senior tag)

HÁT NEM IGAZ, HOGY MIT SZENVEDEK EZÉRT A ROHADT IRIVERÉRT!!!! A TÖKÖM TELE VAN MÁR VELE!!!!! DE NEM ÉRDEKEL ÉN 1 FANATISTA VAGYOK!!!! Az mpwiznél lehet kapni 182us$-ért a Q&boardon keresztül lehet rendelni!!! Amúgy megvan a véleményem a rizsszemű mpwizről!!! KIS GANÉK!!!!!Most már tényleg nem tudom, hogy megvegyem-e vagy ne ha meg igen milyen módón. ÁHHH A Faszom ki vaN MÁR VELE!!!!!!:((:((( :(;)

(#43) kokesz2

kokesz2
(újonc)

Bocs hogy felidegesítettelek, de -ha belépsz az mpwizhez és kérsz egy keresét még véletlenül se talál slimX 400 at, tehát érdekesen leht megrendelni tőlük.

(#44) kokesz2

kokesz2
(újonc)

miért gané az mpwiz????

(#45) Dworkyll válasza Sunyi Sanyi (#42) üzenetére

Dworkyll
(tag)

Fanatikus szaktársam, ilyet láttál már közelről?

[P]http://www.pulsar.hu/rio/images/sp350.gif[/P]

http://www.pulsar.hu/rio/products.php?action=view_full&ID=112

Majdnem mint az iriver, és itthon, boltban megveheted.

(#46) vamosb

vamosb
(újonc)

Sziasztok,

Gondolkodtatok már azon, hogy miért nem lehet iRivert kapni magyarországon?

Látom, hogy sokan amerikából akarják ill. nem merik (és inkább mást vesznek) megrendelni az iRivert. Mi a helyzet ausztriával? http://www.iriver.at

vamosb

(#47) Dworkyll válasza vamosb (#46) üzenetére

Dworkyll
(tag)

Szerintem a Jalta-Teherán-Potsdam tengely az oka ;] A rio lepaktált az iriverrel, esetleg ugyanaz a tulaj, és jól azt mondták, magyaroknak csak riót :DDD. De az is lehet, hogy a sony gödöllői kommandói tartják tőlünk távol az irivert.

Mindenesetre az iriver helyében én se törném össze magam a magyar piacért, hiszen itt relative kisjövedelműek laknak, és ameddig a teljes termelést el lehet sózni nyugaton, itt meg jelenlevő márkákból se rőfölsz el néhány tucatnál többet.

(#48) marcee

marcee
(PH! addikt)

No a Pulsar ott van a szeren:
Rio SP50 leírása:

Lényeges tulajdonságok

- A szabványos audio CD-ket, és az Ön által felvett CD-R és CD-RW lemezeket is lejátsza.
- Több mint 10 órányi MP3 zenét játszik le egy CD-R vagy CD-RW lemezről.
- 120 másodperces áramütés elleni védelem.
- A 10 órás akkumulátor élettartamhoz csak két AA elem szükséges.
- Basszus erősítő, Ismétlő és Kevert / Csúsztatott lejátszó mód és programozható számlista.
- A számcímek kijelzése ID3 szöveggel..

De ha lejárt a 2 perced, akkor viszont kegyetlenül meg b*sz! :DD

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#49) Dworkyll válasza marcee (#48) üzenetére

Dworkyll
(tag)

Ön nyert :DDD

Szerintem jelentkezz egy pár hangszóróért :P

(#50) sebaj válasza Dworkyll (#45) üzenetére

sebaj
(kvázi-tag)

Szia!

Milyen kiskerben lehet ilyen riokat kapni? Akar mailben is johet.

koszi

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.