Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) majom2 válasza horn3t (#250) üzenetére

majom2
(őstag)

ahogy már korábban írtam, a telefonszám-átrakást én mindenképpen outlook-on keresztül csinálnám. gondolom a régi telefonod tud outlookkal szinkonizálni. az itunes is ezt használja (windows-on). így legalább egyszerű őket szerkeszteni, és sim-elvesztés esetén sem kell öngyilkot elkövetni.

a jailbreak egy speciálisan módosított firmware, amit egy spéci programmal lehet előállítani a gyári firmware-ből. jelenleg a 2.0.1 a legújabb, amit képes kezelni. a hét vége felé jön ki az új verzió, ami már a 2.0.2-vel is elboldogul. számodra a két lényeges dolog amit tud: megnövelheted a rendszerpartíciót, felkerül a Cydia nevű installálóprogi, amivel mindenféle külsős programokat lehet telepíteni.

(#252) geri|

geri|
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nha megvan végre a fehér :(((
felraktam rá indulóban az új szoftot, nekem így is úgy is talál 3g-t...
ha vkinek kell infó, válaszolok mindenre szívesen

Think Different! 

(#253) tomp válasza infectedmann (#243) üzenetére

tomp
(őstag)
LOGOUT blog

Sztem nem a lapitop a hiba. Aszem a paraméreterek a telefon, a neten keresztül tölt le. pl független-ben beállítod a T paramétereket. kicseréled pannonosra. Ugye nem megy a net. telót rádugni a gépre, frissítés(még akkor is van nincs új) lehúzni a gépről, és megy a pannon net. Tapasztalat.

Telenor HSPA+ / Asus K53SC http://logout.hu/cikk/google_music/teljes.html avagy hogyan vásároljunk dalokat itthonról a Play Áruházból

(#254) horn3t válasza majom2 (#251) üzenetére

horn3t
(tag)

soha nem használtam outlookot :) :(
más variácó? :)

bocsi hogy ennyit értetlenkedek. köszi hogy ennyit szájbarágsz :)

akkor ha kijön a 2.0.2-höz akkor lehet felrakom.

Intel Core Duo E2160,Asus P5b, 2GB Kingmax DDR2 , Gigabyte 7300gt, 300 GB Samsung, 19' Hans-G

(#255) tomp

tomp
(őstag)
LOGOUT blog

Ha vkinek van már egy előfizetése, és abban akar maradni, akkor az iphone-hoz adnak egy másik sim-et a régi előfizetéssel, vagy a régi sim-et rakják bele?

Telenor HSPA+ / Asus K53SC http://logout.hu/cikk/google_music/teljes.html avagy hogyan vásároljunk dalokat itthonról a Play Áruházból

(#256) papi77 válasza tomp (#255) üzenetére

papi77
(őstag)

A régit rakják bele!
A párommal ma voltunk bent,és ugyanez volt az első kérdés! Ő is a régivel szeretné használni.

[ Szerkesztve ]

"Ma teszem a dolgom,a jövőben meg majd pihenek..."

(#257) tomp válasza papi77 (#256) üzenetére

tomp
(őstag)
LOGOUT blog

De nem lesz vele probléma? A 3G beállításra gondolok. Vagy az a speciális apn az csomag független? A lényeg hogy iphone csatlakozzon a címre?

(#258) majom2 válasza horn3t (#254) üzenetére

majom2
(őstag)

soha nem használtam outlookot
akkor épp itt az ideje elkezdeni :)

SIM importra is van lehetőség a settingsben. azonban fontos tudni, h a telefon csak a saját memóriáját használja. a SIMre semmit nem ment - ezért is kell beizzítani az outlookot.

szívesen :)

(#259) majom2

majom2
(őstag)

Szeretném felhívni minden új tulaj figyelmét, hogy a Push Mail funkciót (Settings -> Fetch New Data) csak különösen indokolt esetben kapcsolja be, mivel rendkívül gyorsan lemeríti az akksit.

(#260) Ulkesh válasza horn3t (#248) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"regisztráció végén valami 99 dodót akar rólam legombolni. nem látom azt a lehetőséget hogy ingyé lehessen reggelnem "

Nem csináltam végig, mert nekem van ID-m, de most megnéztem.

Ha jól értelmezem, akkor nem akar semmit legombolni, csak a kártyád adatait kéri el, mert, ha 60 nap után nem mondod vissza, akkor automatikusan elfogadod a szerződést, ami egy évre 79 dolcsit jelent.

A szolgáltatásért szerintem nem drága, de a megoldás eléggé bunkó. Mi van ha azért nem mondja le valaki, mert nem is használja pár nap után?
No comment..

---

"a simről, hogy rakom át a telefonszámaimat?? "

Settings/Mail, Contacts../Import SIM Contacts

"ha nem +36-tal van akkor mi van?"

Semmi, 2.0.0 óta ezt jól kezeli önmagában is.

"Jailbreak témáról nem láttam ezen az oldalon se nagyon leírást...."

3G iPhone esetén nem érdemes a Pwnage Tools-al, vagy a WinPwn-al Custom firmware készítéssel bajlódni, mert nem lehet ezeket a készülékeket Unlockolni, a jailbreak-hez meg már nem kell ilyesmi.
A QuickPwn szépen megcsinálja a jailbreak-et magán a készüléken, úgy, hogy minden adat megmarad rajta.
[link]

----

"soha nem használtam outlookot"

Az iTunes a Windows saját Address Book-ját is tudja használni a névjegyzékhez, viszont Outlook nélkül nem tudom mi a megoldás a naptár szinkronizálására.

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#261) Csigger

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

köszönöm a sok segítésget mindenkinek!

a 3G probléma még a szoftverfrissítés utn sem állt helyre úgyhogy lassan fel kéne hívnom a T-seket, hogy akkor mi a f... van?!
vagy vkinek sikerült már megtalálni a megoldást? 2.0.2es szoftom van már!

www.napiapp.com

(#262) Csigger válasza Ulkesh (#260) üzenetére

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

én ezekkel a + 36os dolgokkal szívok ám, mert eddig ami előtt nem volt, nem jelezte ki rendesen a telcsi, úgyhogy kénytelen vagyok átírni mindegyiket kézzel!
lehet én selejetes telót kaptam???!!

jah és a wifiket amiket már megtalált és a közelben van nem tudja elmenteni? mer nekem az itthonira ha leszakadok róla mindig újra rá kell kerestetni, beírni a jelszót stb...

[ Szerkesztve ]

www.napiapp.com

(#263) tomp

tomp
(őstag)
LOGOUT blog

A többi díjcsomagoknál írkálnak mindenfélét, de relax 100-at nem. Ettől függetlenül, lehet relax 100-ban kérni?

(#264) Ulkesh válasza Csigger (#262) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"+ 36os dolgokkal szívok ám, mert eddig ami előtt nem volt, nem jelezte ki rendesen a telcsi, úgyhogy kénytelen vagyok átírni mindegyiket kézzel!"

Ez érdekes.

Mondjuk készült egy hazai Carrier Band gyűjtemény, ami minden beállítást, logót, számformátumot ismer, de ahhoz hozzá kell férni a teló fájlrendszeréhez.

A T-Pot-os cikket én is örömmel idelinkeltem, de közben kiderült, hogy pont a lényeges rendszerkönyvtárakat nem mutatja. (időközben le is vették)

--

"jah és a wifiket amiket már megtalált és a közelben van nem tudja elmenteni?"

El kell mentenie, sőt, ha nyitottat talál önállóan fel is lép rá.

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#265) tomp válasza Csigger (#261) üzenetére

tomp
(őstag)
LOGOUT blog

A régi előfizetésedben volt net-re is előfizetve? Mert ha nem, akkor nem is fog menni :DDD

(#266) Csigger válasza tomp (#265) üzenetére

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

megnézték, hogy aktiválva volt a Net start és elvileg erre is aktív! tehát elvileg kéne, hogy menjen!

Ulkesh: nekem az itthon wifi le van védve WPA2-vel de mégsem jegyzi meg! mindig be kell írogatnom a dolgokat! elég sokat szarakodtak az aktiválással odabenn, lehet, hogy nem sikerült jól?
lehet kéne a telefonnak egy restore??? :U

[ Szerkesztve ]

www.napiapp.com

(#267) tomp válasza Csigger (#266) üzenetére

tomp
(őstag)
LOGOUT blog

A net startot nem kell aktiválni. :) az mindíg van, de jó drága. fizess elő mondjuk pl a legkisebb NET csomagra. Lehet utánna menne. Próbálj restore-t

[ Szerkesztve ]

(#268) horn3t válasza majom2 (#258) üzenetére

horn3t
(tag)

Ulkesh módszerével importáltam, most nem szenvedek outlookkal :D

Ulkesh:
"3G iPhone esetén nem érdemes a Pwnage Tools-al, vagy a WinPwn-al Custom firmware készítéssel bajlódni, mert nem lehet ezeket a készülékeket Unlockolni, a jailbreak-hez meg már nem kell ilyesmi.
A QuickPwn szépen megcsinálja a jailbreak-et magán a készüléken, úgy, hogy minden adat megmarad rajta."

kár hogy angol, majd megkuksizom, ma már elég volt az iphoneból, kicsit meguntam :)

még egy kérdésem van. most akkor tölti a gépre csatlakoztatva is. és nem baj hogy nem volt lemerítve az aksija? meg hogy mindig rátöltök egy kicsit ha így gépre rádugom és töltögetek rá?

Intel Core Duo E2160,Asus P5b, 2GB Kingmax DDR2 , Gigabyte 7300gt, 300 GB Samsung, 19' Hans-G

(#269) Csigger válasza tomp (#267) üzenetére

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

dehgy fizetek! nem azér vettem ikon 400at, hogy ne tudjak netezni egy 3G-s mobillal!
a restoret ha már szinkeltem a telót és minden a gépen van ynugodtan megcsniálhatom?
tehát restore és utána rendszer újra, a zenéket meg ilyeneket meg megin felnyomja rá??

www.napiapp.com

(#271) Alvin_ti4200 válasza majom2 (#259) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mire szolgál ez a funkció? Nekem elég lassan merül az akksi.

(#272) Alvin_ti4200 válasza Csigger (#262) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

3 napon belül visszaviheted, adnak helyette másikat, ha tényleg rossz.

(#273) Csigger válasza Alvin_ti4200 (#272) üzenetére

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

hát nemtom egy két helyen igen érdekes dolgokat csinál! szóval ha nyomok egy restoret az lehet segít rajta? de a gépen rajta vannak a cuccok, szal akkor újratesz mindent nem?

www.napiapp.com

(#274) horn3t válasza Alvin_ti4200 (#272) üzenetére

horn3t
(tag)

nekem azzal kezdte a pina a tmobilba, hogy nincs 72 óra :)

szal aki olyat kapott az most szophatja tövig....

de azért már ilyet hogy tehet egy ekkora meg egy ilyen kvalitású cég hogy nem ad 72 órát a genyójára???

meg gy év gari... lol

(#275) Csigger válasza horn3t (#274) üzenetére

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

ez aztán érdekes, mer nekem meg aszonták hogy két év gari van rá! :D mindjárt meg is nézem a jótállási jegyet!

www.napiapp.com

(#276) horn3t válasza Csigger (#275) üzenetére

horn3t
(tag)

úgy kezdte a csaj, hogy tudjam, hogy 1 év gari, és itt nincs 72 óra....

na más mit tud erre mondani?

(#277) Csigger válasza horn3t (#276) üzenetére

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

hát ez ultragáz! mármint, hogy nincs 72 óra! és ezt hogy csinálják meg? hol van leírva, mer ez gyökeresen ellentmond a magyar szabályoknak! de ezt szntem már tegyük off-ba!

www.napiapp.com

(#278) bmwk1200s válasza horn3t (#276) üzenetére

bmwk1200s
(senior tag)
LOGOUT blog

Én meg úgy tudtam, hogy a 72 óra csere EU-s törvény, ami minden termékre vonatkozik!
Mindig tanul az ember vmi újat! :D

[ Szerkesztve ]

"Maga fiam elveszett a végtelen lehetőségekben a tic és tac között!"

(#279) StoneBridge

StoneBridge
(senior tag)

Látom vagyunk már itt egy páran.

Akkor az első kérdésem:
az appstore-os letöltésekhez hol és mit kellene regisztrálnom?

Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

(#282) Csigger

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

háhá! emberek! nyomtam a telónak egy restoret azóta megy a 3G mint a szél! beszarás! király! :C

sőőt kipróbáltam a wifit is megjegyzi már! ezekszerint egy fullos restore kell neki és készen van! minden ok!

[ Szerkesztve ]

www.napiapp.com

(#283) macikos válasza StoneBridge (#279) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Csak ingyenes programokat akarsz letölteni vagy fizetőseket is?

Ingyenesekhez ez elég: [link]

Fizetősökhöz az iTunesban rámész a Store-ra, Sign In és Create Account.

A nagy erő nagy felelősséggel jár

(#285) Polacheck válasza bmwk1200s (#281) üzenetére

Polacheck
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A további offolást kérném befejezni, ahogy az 1. hsz-ben is írtam. Ez szakmai topik, ne itt tárgyaljuk ki azt, hogy ki mit szeretne és azt se, hogy melyik T-Mobile csomag mennyire jó/rossz nekünk.

Thx.

[ Szerkesztve ]

less qq more pewpew!

(#286) StoneBridge válasza macikos (#283) üzenetére

StoneBridge
(senior tag)

Egyelőre maradnék az ingyenes progiknál.
Köszönöm a linket.

Miért kell így kijátszani a regisztrációt (US, reedem kód, stb.)?

(#287) bmwk1200s válasza Polacheck (#285) üzenetére

bmwk1200s
(senior tag)
LOGOUT blog

Elnézést kérek! Többet nem fordul elő! (legalább is igyekszem!)

Nem értem miért kell itunes a programok letöltéséhez. Nem úgy kell, hogy a telón lévő app store-ta bökök, majd ott kiválasztom amit akarok és a netről magára a telóra töltődik?
Miért kell ezért regisztrálni?

"Maga fiam elveszett a végtelen lehetőségekben a tic és tac között!"

(#288) macikos válasza StoneBridge (#286) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Azért kell kijátszani, mert nem akarsz fizetni, nem? :D

(#289) macikos válasza bmwk1200s (#287) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Az nem úgy van ám :D

iTunes és App Store van a gépen is és a telefonon is, de a gépen lévőben kell csinálni egy Accountot, hogy tudjon azonosítani és ha fizetőset töltesz le, akkor tudj fizetni.

(#290) StoneBridge válasza macikos (#288) üzenetére

StoneBridge
(senior tag)

Értem. :)
Azt hittem az ingyenes progikhoz elég egy sima reg is.
Minden esetre most adott 34 ajándék zenét az oldal. Erről az oldalról a kódok alapján ez egyszeri lehetőség vagy lehet még töltögetni majd?

(#291) macikos válasza StoneBridge (#290) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Mármint kódot? Persze.

(#292) StoneBridge válasza macikos (#291) üzenetére

StoneBridge
(senior tag)

Úgy értem, hogy az újabb kódot fel tudom használni ugyanazon reghez mégegyszer? :)
Bénázás ON: hogy töltöm át a zenéket az iTunes-al?

(#293) macikos válasza StoneBridge (#292) üzenetére

macikos
(PH! addikt)

Az iTunes használata:

Ott van a File menüben, hogy Add File to Library/Add Folder To Library. Megnyitsz egy mappát vagy fájlokat és attól függően hogy mi van benne, berakja a Music-hoz vagy a Movies-hez. Ezután rákattintasz a Musicra, ott vannak a zenék. File menüben ott van, hogy New Playlist, ezzel csinálsz lejátszási listát. Adsz neki valami nevet. Ezután a Musicban kijelölöd azt a zenét, amelyik tetszik, jobb klikk és Add to Playlist.

Ami fontos. Ha akarod, hogy legyenek borítók a zenéknél, akkor be kell írogatnod a zenék címeit, előadóit, stb. Ezt a zenére jobb klikk Get Info gombbal teheted meg.

Ezeket kell beírni mindenféleképpen:

Name - cím
Artist - előadó
Album Artist - album szerzője (általában ugyanaz, mint az előadó, kivéve válogatásoknál)
Album

Borítókat kétféleképpen lehet betenni:

1. Az iTunes megkeresi neked a jobb klikk Get Album Artwork-ra kattintva. Ehez ezt meg kell csinálnod--> http://1phone.hu/?p=369

2. Keresel a neten albumborítót és berakod manuálisan a Get Info, Artworknél.

Fontos! Ha ugyanattól az előadótól van több számod, ráadásul ugyanarról az albumról, akkor érdemes őket egyszerre kijelölni és úgy beállítani a borítót. Fontos, hogy az előadó neve és az album címe megeggyezzenek, mert csak így lesz ugyanaz a borító.

Tehát ha valamilyen zenét le akarsz szedni a telefonról, akkor nem a zenét kell törölnöd, hanem playlistben, amiben benne van a zene, abból kiszeded.

Videóknál csak simán a Moviesban bepipálod, hogy fel akarod tenni az iPhonera.

Egyébként ha csatlakoztatva van a telefon, akkor megjelenik az ikonja az iTunesban. Itt be tudod állítani, hogy milyen zenét, filmet, képet tegyen fel. Tudod szinkronizálni a névjegyzéket, csengőhangokat, stb.

Csengőhangokat is könnyű beállítani. Átkonvertálsz egy mp3-at m4r formátumra, megnyitod iTunesban és berakja csengőhangnak.

(#294) Ati007

Ati007
(őstag)

csengohangokat hogy tudok csinalni? elolvastam a magyar manualt es az azt irja hogy csak megvasarolt zenekbol tudok csengohangot csinalni :F :W

Mac Mini (2011)

(#295) -=Libria=- válasza Ati007 (#294) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

van valami progi ami közvetlenül konvertál abból amid van asszm iRinger a neve

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#296) Ati007 válasza -=Libria=- (#295) üzenetére

Ati007
(őstag)

koszi :R

Mac Mini (2011)

(#297) StoneBridge válasza macikos (#293) üzenetére

StoneBridge
(senior tag)

Köszönöm a kimerítő választ. :R
Kezdem megszeretni a "vasat".

(#298) majom2 válasza Alvin_ti4200 (#271) üzenetére

majom2
(őstag)

Push Mail (PM):

a PM lényege h elméletben azonnal megkapod a levelet a telefonra is ahogy beesett a postaládádba. a másik variáció, h a telefon meghatározott időközönkét (15, 30, 60 percenként, vagy soha) automatikusan ránéz a postaládára.
a PM működéséhez természetesen az is kell h az adott mail account támogassa a szolgáltatást. pl a yahoo-nak van push mail funkciója, de a gmail-nek nincs.
valószínüleg az adott levelező (yahoo) egyszerűen küld egy értesítést a telefonra ha levél érkezett.
feltételezem h a telefon emiatt arra törekszik h a lehetőségekhez képest minél többet online legyen, h így megkaphassa a PM értesítéseket. ez viszont természetesen azzal jár, h rettenetesen jóval gyorsabban merül az akksi.

ez a funkció a Blackberry készülékekből is ismerős lehet, azoknál viszont kell egy spéci szerver + a szolgáltatónál elő kell fizetni egy speciális szolgáltatásra h a rendszer működjön. itt erre nincsen szükség, viszont ennek az az ára h rengeteg energiát fogyaszt a készülék.

(#299) majom2

majom2
(őstag)

iTunes Account

Q: miért van erre szükség?
A: mert csak így lehet letölteni programokat az AppStore-ból.

Q: nem fogadja el regisztráláskor a kártyámat, mi lehet a gond?
A: mint bármilyen más internetes vásárlás esetén, általában itt sem elég a legegyszerűbb kártyatípus (pl Maestro), hanem dombornyomott-, web- vagy hitelkártya kellhet.

Q: mit lehetne mégis tenni?
A: vagy kell egy olyan kártya amit elfogad, vagy ha beéred az ingyenes progikkal, akkor csinálhatsz amerikai itunes accountot.

Q: van-e különbség az amerikai és a magyar itunes account között:
A: van! néhány program (pl Shazam, AOL Radio, mindkettő ingyenes) hiányzik a magyar repertoárból. nem tudod használni magyar accountal az itunes zeneboltot, és eltűnnek a podcastok is - vélhetően szerzői jogi problémák miatt.

Q: lehet-e többféle accountom egyszerre.
A: más néven és címen lehet. nekem például van magyar és amerikai is, így tudok fizetős programokat venni (ehhez kell a magyar), de nem kell lemondanom az amerikai előnyeiről sem.

(#300) majom2 válasza Csigger (#282) üzenetére

majom2
(őstag)

ez jó hír, gratulálok! :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.