Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hix3r

    csendes tag

    Sziasztok

    DSL-380T modemem van Invitel Zrt. a szolgáltató.
    Mostanában trágya lassú a sebességünk, ahhoz képest amit fizetünk, felhívtam őket, megadtak egy oldalt, mérjem le.
    Rendben, gondoltam csináljuk akkor jól.
    Külön Cat6-os kábellel összekötöttem a gépet és a modemet, mivel alapból routeren keresztül megy.
    Nincs net.
    Mi a franc, megnéztem a hálózati kapcsolatot, hát nem kapok IP címet, kitölti valami alap 169.254.234.135 mittommivel.

    Na mondom nézzük meg a modem beállításait. Átírom a kapcsolatban, IP 192.168.1.2, 255.255.255.0, 192.168.1.1 stb., beírom a böngészőbe, hogy 192.168.1.1 de egyszerűen nem tudok csatlakozni a modemhez.

    Csak úgy érem el a modem kezelőfelületét, ha nyomok egy RESET-et a modem hátoldaláné s beírom, hogy 192.168.1.1. De akkor meg megint be kell állítani mindent. Jó, VPI 8, VCI 35, Bridge Mode, No DHCP, SAVE and Reboot.

    A modemet megint nem tudom elérni, még ha beírok egy fix IP címet akkor se, IP-t nem kapok nincs.

    Na mondom, ez érdekes. Visszadugom a modemet a routerre, bumm 2 mp alatt kapok IP címet, megy a net. De csak a routeren keresztül.
    Hozzá kell tennem, hogy a routerben nincsen beállítva semmilyen felhasználó név vagy jelszó, semmi.
    Miért kap a router IP-t és egy bármely másik számítógép miért nem? Eddig 2 különböző számítógépen próbáltam ki. És miért nem tudom elérni a modemet, mégha beállítok fixIPt, akkor sem? (Olyat is kiír a windows, de csak 1 gépen, amikor rádugom közvetlen a modemre, hogy IP conflict, 192.168.1.2 is already used. Nade mi van? én vagyok az egyetlen kliens, modem, gép között 1 kábel semmi más nincs hálóba kötve, hol az IP conflict...)

    Kihagytam valami beállítást, vagy elromlott a modem? Routeren keresztül nem hivatalos a sebességmérés és mi már 2 hete 2,5 MBit-et kapunk a 8 helyett, reggel délben este. Amúgy meg még mindig 24 Mbit-es szerződésünk van velük, garantált 6 Mbit-el de én a 8 MBit-nek is örülnék már.

    Legelőször azt szeretném megoldani, hogy menjen az internet úgy, hogy egy gép van rádugva közvetlen a modemre, semmi router és legyen net. Legalábbis a T-Com sebesség mérés menjen az adsl@test / test cuccal.

    Előre is köszi az ötleteket.

    "It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so."

Új hozzászólás Aktív témák