Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#951) L4R$()n válasza fagy53 (#938) üzenetére

L4R$()n
(fanatikus tag)

köszönöm a válaszokat :R

[ Szerkesztve ]

(#952) Sabre válasza tomi909 (#939) üzenetére

Sabre
(senior tag)

nekem is ezt csinálja a 06, a vantage lefut simán. nekem is feltünt a kevés fps a teszt elejénél, a 2160al ezzel a vga-val 80 körül volt itt meg 30-40...

én nem néztem meg a freki fixálást, de ha neked sem segitett...

nekem giga 965ps3-ban csücsül az 5200

(#953) Dark KillerX

Dark KillerX
(őstag)

Tagja lettem,én is a családnak.Nem rossz kis proci,de nekem bőven elég a 3,2GHz.Én már így is gyorsabbnak láttom a gépemet.Pl :A Crysisban a 2,8Ghz-es E2160-os képest sokkal jobb,nincs benne annyi lag,és más játékoknál is észrevettem,hogy folyamosabban fut.Szóval én megvagyok vele elégedve. :C :C :C

(#954) Bluegene válasza Dark KillerX (#953) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen jó kis proci, tunnigoljátok! olcsó és jó mint az E2000-esek ;)

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#955) mycso válasza Đ@n! (#950) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja ez az FSB termination voltage lenne???

Nemtom itt mire vagy kíváncsi???

Én az alaphoz képest +0.1v-ot adtam neki...

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#956) gonci89

gonci89
(újonc)

sziasztok!
már eddig is játszottam e5200-al , de nem volt rendes hütő, csak gyári ezért nem olyan nagy mértékben. most jött freezer 7 pro úgyhogy nekiestem.
az a furcsa, hogy eddig 220nál feljebb tettem fsb-t, minden baja volt gépnek,kékhalál, orthos kihalt 50sec után. hőfok coretemp-el 40-44volt IDLE, 52 meg orthos közben.
most 300as fsb-n, 10es szorzóval freezer 7 proval, orthos szintén kihal, prime meg fut szépen hiba nélkül, de közben hőmérséklet picit sem emelkedik, és 0%-s procihasználatot jelez, holott az egér sem tud rendesen mozogni:D
1.1625ös VID-el rendelkezik a proc, és most CPU-z 1.304 es feszt, jelez.
ötlet? köszi

Asus P5b; Core2Duo e5200; AC Freezer 7 Pro, Kingmax DDR2 1066MHZ; Sapphire Radeon 3870 512 Mb; FSP ATX-400PNF

(#957) gonci89 válasza gonci89 (#956) üzenetére

gonci89
(újonc)

prime is hibád ad ki, pedig azóta nem is álítottam semmit.
viszont realtemp 32-34 fokra teszi IDLE hőfokot, ami sztem reálisabb a coretemp által mért hőfoknál.

Asus P5b; Core2Duo e5200; AC Freezer 7 Pro, Kingmax DDR2 1066MHZ; Sapphire Radeon 3870 512 Mb; FSP ATX-400PNF

(#958) Dark KillerX

Dark KillerX
(őstag)

Én vmit nem értek,minek használni olyan tesztprogramokat(orthos,prime)amit a mindennapi életben úgysem használunk.Ezek a progik arra lettek kitalálva,hogy "gyilkolják" a gépeket(100%-os Cpu terhelés) ,és időn belül kifagynak.Én akkor mondtam a procim órajelére,hogy stabil,mikor vagy kb. 4 óra masszív (max Wc szünet,vagy ívás) játék után(FIFA 09,Cyrsis Warhead,Bia HH,Grid-nagyából ebben a sorrendben)stabil volt, a közel 26 fokos szóbámban.Úgyhogy én nem is értem minek ezek a progik,biztos van értelmük,de nem felhasználói szinten.

(#959) Terentius

Terentius
(tag)

Sziasztok.Egy ilyen procit tervezek beszerezni egy p45-ös lap mellé.Szeretném tuningolni,de nem nagyon tudom,hogy ezt hogy kell.Tudnátok egy oldalt vagy valami irást ajánlani,amitől okosabb leszek?Azért béna sem vagyok.Jelenleg AMD-m van.Azt már tuningoltam,csak azt nem tudom,hogy intelt hogyan kell.Itt is van egy topic,a tuningról de az csak AMD procikhoz.

"A gyémántot csak a gyémánt vágja, Erős legyél, ki az ütést is állja!"

(#960) Dark KillerX válasza Terentius (#959) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Nézd meg ezt az oldalt,elég jól leírják:
http://pctuned.mindenkilapja.hu/?m=960654
Remélem hasznos lesz. :C :C

[ Szerkesztve ]

(#961) mycso válasza Terentius (#959) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van azért itt más is...

Core 2 - Tuning

Tuning, kezdőknek, szájbarágósan

P45-ös lapok

stb...

[ Szerkesztve ]

(#962) Terentius

Terentius
(tag)

Köszönöm.Az E5200-at szeretném kb. 3200-ra húzni.800/1066 Mhz-es Kingmax ramok bírják majd?

"A gyémántot csak a gyémánt vágja, Erős legyél, ki az ütést is állja!"

(#963) Zeratul válasza Dark KillerX (#958) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Ha burn in testek mint pl Orthos, Prime95 vagy Intel Burn In órákig stabil marad akkor a mindenapi életben ahol soha nem kap ekkora terhelés, garantáltan stabil lesz. Másik ok, hogy burn in test a hűtés hatékonyságáról is ad némi tájékoztatást.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#964) Zeratul válasza Terentius (#962) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Bírják.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#965) gonci89

gonci89
(újonc)

1.1625ös VID-es e5200nek mekkora fesz szükséges 3600Mhz-hez kb?

(#966) mycso válasza gonci89 (#965) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Általában 1.3-1.35v környékén....de tipus/lap/stb... függő.

(#967) Gr3GoRi

Gr3GoRi
(kvázi-tag)

Hali!
Nemrég vettem egy GA-EP45-DS3R alaplapot.2X1GB 1066-os Kingmax memóriákkal használom és egy E5200-vel. Ha a memóriákot a sárga slotba rakom akkor 230-as FSB-a max amit bír(próbáltam több feszültségértékkel is..)ami nevetséges :O , de ha a piros slotba rakom akkor minden rendben és mehet az FSB jóval feljebb is.Biosfrissítés volt(F10).Az alaplappal van a gond vagy a memóriákal?? :F

(#968) Chaser válasza Terentius (#962) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akár 533-as ram is elég hozzá, ha 12.5-es szorzóval tolod neki.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#969) Zeratul válasza Gr3GoRi (#967) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Tünetekből ítélve az alaplappal. Ram milyen sebességgel megy?

(#970) banderasz77

banderasz77
(PH! addikt)

Üdv. mindenkinek!

Jó kis E2180-as procimat szeretném lecserélni E5200-ra. Kérdésem az lenne, mik a tapasztalatok vele? Megéri a cserét??? :R Mennyit visznek ezek általában 24/7?

(#971) Chaser válasza banderasz77 (#970) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Megéri, már a dupla L2 és a 45nm is, nem beszélve a 12.5-es szorzóról, se highend lap, se ram nem kell hozzá, 24/7-ben nem agyon feszezve 3300-3500.

(#972) banderasz77 válasza Chaser (#971) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Az király, akkor már intézem is! Ezer thx... :R

(#973) sephi válasza Dark KillerX (#953) üzenetére

sephi
(őstag)

Azért sokat számit a 2x nagyobb L2 cache, cod4 alatt már nem laggol be nekem se.....

H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

(#974) Chaser válasza banderasz77 (#972) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerezd be gyorsan amíg nem drágul, aztán gyere vissza eredményekkel :R

(#975) brownus válasza Chaser (#971) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

sry a tudatlanságomért, mijaza 24/7-ben?:)

banderasz77, nekem alapfeszen viszi a 3,2g-t (266*12)

szerk: ha jól tudom, neked is gigabyte ep31-ds3l lapod van, cpu húzásánál a lap a vga kártya beállításait nem bántja, ugye? nálam "auto"-ra van állítva a freki, de biztos ami biztos állítsam át 100Hz-re?

[ Szerkesztve ]

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#976) Zeratul válasza brownus (#975) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

non-stop üzem. 24óra a hét minden napján.

(#977) brownus válasza Zeratul (#976) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

ehhh, köszi:) azt hittem itt valami más.

tényleg más és off : a TBBT s02e03 részében, mikor sheldon-nak mondja penny:
Sheldor back online.
penny: What's "AFK"?
sheldon: AFK. Away From Keyboard.
p: Oh,I see.
s: What does that stand for?
p: Oh,I see.
s: Yes,but what does it stand for?
:))
ez lehet így nem jön át csak annak aki látta és hallotta :)

bocs:)

[ Szerkesztve ]

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#978) Chaser válasza brownus (#975) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Auto azt jelenti GB-nél, hogy automatikusan az ő gondolata szerint emeli az értékeket, tehát állítsd át máris, az összes fesszel 1ütt. 100mhz.

(#979) Zeratul válasza Chaser (#978) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Giga EP-35-DS3 pl F3 biosszal automatán úgy döntött ha tuningolok akkor a Vcore 1,5V-t.

(#980) banderasz77 válasza Chaser (#974) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Azon leszek. :K

(#981) fsb1000

fsb1000
(PH! kedvence)

Üdv! csak most vettem észre, hogy E5xxx topic is nyilt.

Itt is megosztanám a tuning eredményeket

E5200 2,5 @ 4.0 Ghz (valid) 400x10
E5200 2,5 @ 3.75 Ghz (primestabil) 300x12,5
Vid: 1.22V
A magok max. 70°C-ig mentek fel.

Esetleg nincs valakinek kisebb VID-del E5200-asa egy teszt erejéig?
A nálam lévő példány alapfeszes tuningban nem nagyon jeleskedik.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#982) fsb1000 válasza Chaser (#937) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Grat a 0,875V@2,5G-hez!

Ezt milyen VID-del lehet produkálni?

(#983) banderasz77 válasza fsb1000 (#981) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Milyen lapban tolod?

(#984) Chaser válasza Zeratul (#979) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezzel én is becoptam a legelején...auton nem szabad semmit hagyni tuningkor, megtanultam gyorsan:)

#980 banderasz77: Hajrá :K

#982 fsb1000 : Milyen feszen érted el ezket az eredményeket? Nálam 1.15V a VID.

(#985) mycso válasza fsb1000 (#981) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na ilyet még nem láttam senkinél: 400x10

Mindenkinél ilyen 350-60 körül volt a max FSB....
Milyen lapban van?

(#986) brownus válasza fsb1000 (#982) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

bocs, ezt nem értem, ott írja, hogy 0,875V@2,5G. a 0,875V a VID, nem? a cpu fesze :F

azért kérdezem, mert múlt héten vettem én is egy e5200-at és még nem vagyok jártas oc-ben. legutoljára a barton 2500+ -mat húztam, és az nem ma volt:)

(és ide járok kérdezni, meg a gigabyte p31/g31 topikba)

[ Szerkesztve ]

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#987) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elnézést mindenkitől, nem 0.875V, hanem 0.975V :B Tehát ezen megy gyári órajelen a procim, ami load alatt cpuz szerint 0.944V. 0.9V alá a 420-as cerkát se tudtam lejjebb vinni, pedig az csak 1600mhz.

#986 brownus: A VID az alapfesz, amit a lap "magától" ad a procinak, az enyémnek pl 1.15V, ha teszem azt odaadnám neked, a te lapod is ennyit adna neki, de nem fogom odaadni ;] :) Ezt vettem még kisebbre, mert feleslegesen sok, így még kevesebbet eszik és még kevésbé melegszik. Az EIST és C1E energiatakarékos kütyük alapból 6x200@1V-ra állították a procit, na most ugye az én procim 1V alatt nem 6x200-at tud, hanem a gyári 12.5x500-as órajelet is, EIST-et hagytam bekapcsolva, így meg még kevesebbet eszik üresben 0.975V-on.

(#988) Gr3GoRi válasza Zeratul (#969) üzenetére

Gr3GoRi
(kvázi-tag)

A Piros slotokban ment már 1100Mhz körül is.A sárga slotokban még 900-at sem tudtam elérni vele

(#989) brownus válasza Chaser (#987) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

hát kértem én?:D nem is kell ;)

na, így már világos. nekem alapfeszen 266*12, 3200mhz ment gond nélkül, akkor fogok feljebb menni, ha vettem a gépbe egy gyorsabb vga kártyát is. de kipróbálom ezt is amit írsz:)

szerk: de lehet nem is alapfeszen ment, mert mint írtad a giga lap automatán állítgatja magától a feszültségeket... mindent manualra fogok állítani...

[ Szerkesztve ]

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#990) Zeratul válasza Gr3GoRi (#988) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Akkor nem kicsit bugos az a deszka.

(#991) Chaser válasza brownus (#989) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csak akkor ment alapfeszen ennyit, ha manualra volt állítva a cpu fesz, 1ébként emelte szépen azt is. Ilyen alulfeszezéssel BIOS-ból ne feltétlen próbálkozz, ha túl kicsi az érték akkor csak cmos reset segít, van a laphoz az Easy Tune nevű progi, ott win alatt szépen kitapasztalhatod mit tud a proci alsó hangon, ha kicsi a fesz, max kifagy a gép és restart.

szerk: 1ébként pl ez a progi írja is a proci VID-jét

[ Szerkesztve ]

(#992) fsb1000 válasza banderasz77 (#983) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

banderasz77:
Pár hónapja láttam ezt az eredményt és gondoltam megpróbálom: [link]
De nem tudtam szerezni alacsony VID-es E5200-at.

Egy olcsó GA-GM33-S2l alaplappal, 2x1GB CSX rammal próbálkoztam
Itt a PH-n vettem tuningos-nak hírdették.
Minden eszköz kikapcsolva, csak az alaplapi VGA megy.
A táp egy 560W-os HKC, meg sem zizzen az E5200-tól.

Chaser:
A nagy droppp miatt, inkább a CPUz értékeket írom:
valid 4,0Ghz @ 1,48V
primestab 3,75GHz @ 1,45V

mycso:
remélem mindenki érti mi az a valid!!!
OS bebootol, elinditod a CPUz-t és printscreen. Ennyi.
A prime kb 1sec-ig fut rajta aztán mindkét magra bepirul...
Ennek kb annyi értelme hogy lehet mutogatni.
Esetleg komolyabb aktív hűtéssel primestabilt kicsikarni ezen a frekin. (ebben bízom)

brownus:
Közben Chaser megválaszolta mi a VID és az Ő általa alulfeszelt érték között.
Szerintem a 0,975 is nagyon jó!!!

A procimnak elég magas a VID-je, ezért nem tudom jól hajtani 1,2V alatt.
Azt nem tudom, hogy mitől megy ennyit én is meglepődtem, mikor 4G-n elindult.
Egy TX2-vel!!!! Aztán raktam rá nagyobbat is.

Ezt a cikket érdemes elolvasni Vcore ügyben: [link]
Saját méréseimmel kiegészítettem az ábrájukat: [link]

(#993) banderasz77 válasza fsb1000 (#992) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Jaja. Nem gyenge. :C

(#994) brownus válasza Chaser (#991) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

ha felteszem az easy tune programot akkor a bios-ban disabled-re állítsam a EIST és C1E-ket?

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#995) mycso válasza fsb1000 (#992) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már hogyne érteném, nincs is ezzel semmi bajom....

Csak annak örültem, hogy végre valaki aki 400FSB-vel eltudta indítani egyáltalán, mert mint írtam itt akik tuningolgattak mindenkinek megállt 350FSB környékén. Nem a 4 gigán csodálkoztam, az alap...hanem az FSB-n.

(#996) aginor

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes dolog történt ma, akartam egy kicsit tuningolgatni a HQ listára, de valamiért csak a 200-as FSB működik hirtelenjében. Hiába állítom be biosba az FSB-t, win alatt mindig fix 200 és így nem tudok tuningolni, a korábbi 9,5x369 sem megy most.. :F
Valaki találkozott már a jelenséggel? Valam ötlet esetleg? Én már korábban találkoztam hasonlóval, akkor a Catalyst 8.8 volt a ludas, de ezzel a driverrel már hetek óta ment probléma nélkül a gép 3.5GHz-en..

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#997) mycso válasza aginor (#996) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vagy egy hónapja volt nálam ugyanez a gond...látom neked is giga p35, tehát valószínűleg nálad is ugyanaz a baj.

A lényeg: gép kikapcs, áramtalanít, elem ki, cmos clear majd ezután vissza mindent és mennie kell.
Nálam ez oldotta meg, illetve itt fórumon már volt 1-2 ugyanilyen hiba és ez oldotta meg ;)

(#998) Chaser válasza fsb1000 (#992) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem a VID-ed a megoldás, jellemzően magasabb VID gyenge órajelekt hoz magával alapfeszen, de viszont lehet küldeni rendesen, és úgy már "tejel". Alacsony VID-es prociknál meg fordítva, alapfeszen szépeket mennek, de utána kell neki a kraft rendesen, hogy nagyot menjen...persze vannak kivételek:)

#994 brownus: Nem kell kikapcsolni, nálam is mennek, persze ha BIOS-ban manualra lövöd a feszt, az már változni nem fog, csak az órajel 6x200-ra..de pl nálam nem sok értelme lenne az 1V@1200-nak, mikor manual 0.985V@2500mhz, de ha kisebb órajelre még leveszi ezt, az persze nem árt. 1ébként rmclockkal még win alatt menetközben is ki/be tudod kapcsolni az EIST-et.

(#999) fsb1000 válasza mycso (#995) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Hmm.. nem akarok szégyenben maradni egy tévedéssel, úgyhogy most újra kipróbáztam.
Reggel óta megy a gép, mindene meleg, de 390-vel bebootol most is.

Viszont jó hogy említetted ezt a limitációt, mert lejjebb mentem az fsb-vel és 4,2GHz-vel is elindul a gép , de már az XP bootba belehal. Reménykedem hogy extrém hűtéssel ezt is menni fog rendesen.
Nekem az fáj igazán, hogy alapfeszen alig megy 3.0G-t.
SZóval a napi használatban nem egy bajnok... bár 9600GT alá bőven jó igy is.

Azt esetleg tudja valaki hogy az INtel miért sorolja más kategóriába ezt a procicsaládot, mint a core dou-kat?
Ez egybe cach miatt?

(#1000) fagy53 válasza Chaser (#998) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Megnéztem a VID-et, és én is tévedtem, mert nem 1.185V hanem 1.135V !
Ahogy elnézem ez elég alacsony itt a csapatban, de pont ez kell nekem.
Az alulfesznél kijött sajnos az, hogy jelentős különbség van a két mag között. Mindig ugyanannál a magnál száll el a Prime95, kb 0.050V lehet az eltérés.
Ma megnézem, hogy a 2.5GHz-et mekkora feszen viszi, Prime95 stabilan, bár a 96GT-hez az 1.07-1.08V-on a 3.0GHz elég bőven.

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.