köszönöm a válaszokat 
[ Szerkesztve ]
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén

köszönöm a válaszokat 
[ Szerkesztve ]

nekem is ezt csinálja a 06, a vantage lefut simán. nekem is feltünt a kevés fps a teszt elejénél, a 2160al ezzel a vga-val 80 körül volt itt meg 30-40...
én nem néztem meg a freki fixálást, de ha neked sem segitett...
nekem giga 965ps3-ban csücsül az 5200

Tagja lettem,én is a családnak.Nem rossz kis proci,de nekem bőven elég a 3,2GHz.Én már így is gyorsabbnak láttom a gépemet.Pl :A Crysisban a 2,8Ghz-es E2160-os képest sokkal jobb,nincs benne annyi lag,és más játékoknál is észrevettem,hogy folyamosabban fut.Szóval én megvagyok vele elégedve.

igen jó kis proci, tunnigoljátok! olcsó és jó mint az E2000-esek 
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
Ja ez az FSB termination voltage lenne???
Nemtom itt mire vagy kíváncsi???
Én az alaphoz képest +0.1v-ot adtam neki...
< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

sziasztok!
már eddig is játszottam e5200-al , de nem volt rendes hütő, csak gyári ezért nem olyan nagy mértékben. most jött freezer 7 pro úgyhogy nekiestem.
az a furcsa, hogy eddig 220nál feljebb tettem fsb-t, minden baja volt gépnek,kékhalál, orthos kihalt 50sec után. hőfok coretemp-el 40-44volt IDLE, 52 meg orthos közben.
most 300as fsb-n, 10es szorzóval freezer 7 proval, orthos szintén kihal, prime meg fut szépen hiba nélkül, de közben hőmérséklet picit sem emelkedik, és 0%-s procihasználatot jelez, holott az egér sem tud rendesen mozogni
1.1625ös VID-el rendelkezik a proc, és most CPU-z 1.304 es feszt, jelez.
ötlet? köszi
Asus P5b; Core2Duo e5200; AC Freezer 7 Pro, Kingmax DDR2 1066MHZ; Sapphire Radeon 3870 512 Mb; FSP ATX-400PNF

prime is hibád ad ki, pedig azóta nem is álítottam semmit.
viszont realtemp 32-34 fokra teszi IDLE hőfokot, ami sztem reálisabb a coretemp által mért hőfoknál.
Asus P5b; Core2Duo e5200; AC Freezer 7 Pro, Kingmax DDR2 1066MHZ; Sapphire Radeon 3870 512 Mb; FSP ATX-400PNF

Én vmit nem értek,minek használni olyan tesztprogramokat(orthos,prime)amit a mindennapi életben úgysem használunk.Ezek a progik arra lettek kitalálva,hogy "gyilkolják" a gépeket(100%-os Cpu terhelés) ,és időn belül kifagynak.Én akkor mondtam a procim órajelére,hogy stabil,mikor vagy kb. 4 óra masszív (max Wc szünet,vagy ívás) játék után(FIFA 09,Cyrsis Warhead,Bia HH,Grid-nagyából ebben a sorrendben)stabil volt, a közel 26 fokos szóbámban.Úgyhogy én nem is értem minek ezek a progik,biztos van értelmük,de nem felhasználói szinten.

Sziasztok.Egy ilyen procit tervezek beszerezni egy p45-ös lap mellé.Szeretném tuningolni,de nem nagyon tudom,hogy ezt hogy kell.Tudnátok egy oldalt vagy valami irást ajánlani,amitől okosabb leszek?Azért béna sem vagyok.Jelenleg AMD-m van.Azt már tuningoltam,csak azt nem tudom,hogy intelt hogyan kell.Itt is van egy topic,a tuningról de az csak AMD procikhoz.
"A gyémántot csak a gyémánt vágja, Erős legyél, ki az ütést is állja!"

Nézd meg ezt az oldalt,elég jól leírják:
http://pctuned.mindenkilapja.hu/?m=960654
Remélem hasznos lesz.

[ Szerkesztve ]
Van azért itt más is...
Tuning, kezdőknek, szájbarágósan
stb...
[ Szerkesztve ]

Köszönöm.Az E5200-at szeretném kb. 3200-ra húzni.800/1066 Mhz-es Kingmax ramok bírják majd?
"A gyémántot csak a gyémánt vágja, Erős legyél, ki az ütést is állja!"

Ha burn in testek mint pl Orthos, Prime95 vagy Intel Burn In órákig stabil marad akkor a mindenapi életben ahol soha nem kap ekkora terhelés, garantáltan stabil lesz. Másik ok, hogy burn in test a hűtés hatékonyságáról is ad némi tájékoztatást.
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

Bírják.
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

1.1625ös VID-es e5200nek mekkora fesz szükséges 3600Mhz-hez kb?
Általában 1.3-1.35v környékén....de tipus/lap/stb... függő.

Hali!
Nemrég vettem egy GA-EP45-DS3R alaplapot.2X1GB 1066-os Kingmax memóriákkal használom és egy E5200-vel. Ha a memóriákot a sárga slotba rakom akkor 230-as FSB-a max amit bír(próbáltam több feszültségértékkel is..)ami nevetséges
, de ha a piros slotba rakom akkor minden rendben és mehet az FSB jóval feljebb is.Biosfrissítés volt(F10).Az alaplappal van a gond vagy a memóriákal?? 
Akár 533-as ram is elég hozzá, ha 12.5-es szorzóval tolod neki.
New world...old thinking...IBM T60;)

Tünetekből ítélve az alaplappal. Ram milyen sebességgel megy?

Üdv. mindenkinek!
Jó kis E2180-as procimat szeretném lecserélni E5200-ra. Kérdésem az lenne, mik a tapasztalatok vele? Megéri a cserét???
Mennyit visznek ezek általában 24/7?
Megéri, már a dupla L2 és a 45nm is, nem beszélve a 12.5-es szorzóról, se highend lap, se ram nem kell hozzá, 24/7-ben nem agyon feszezve 3300-3500.

Az király, akkor már intézem is! Ezer thx... 

Azért sokat számit a 2x nagyobb L2 cache, cod4 alatt már nem laggol be nekem se.....
H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb
Szerezd be gyorsan amíg nem drágul, aztán gyere vissza eredményekkel 

sry a tudatlanságomért, mijaza 24/7-ben?
banderasz77, nekem alapfeszen viszi a 3,2g-t (266*12)
szerk: ha jól tudom, neked is gigabyte ep31-ds3l lapod van, cpu húzásánál a lap a vga kártya beállításait nem bántja, ugye? nálam "auto"-ra van állítva a freki, de biztos ami biztos állítsam át 100Hz-re?
[ Szerkesztve ]
htc iS - CM7.2rc2 ॐ

non-stop üzem. 24óra a hét minden napján.

ehhh, köszi
azt hittem itt valami más.
tényleg más és off : a TBBT s02e03 részében, mikor sheldon-nak mondja penny:
Sheldor back online.
penny: What's "AFK"?
sheldon: AFK. Away From Keyboard.
p: Oh,I see.
s: What does that stand for?
p: Oh,I see.
s: Yes,but what does it stand for?
ez lehet így nem jön át csak annak aki látta és hallotta 
bocs
[ Szerkesztve ]
htc iS - CM7.2rc2 ॐ
Auto azt jelenti GB-nél, hogy automatikusan az ő gondolata szerint emeli az értékeket, tehát állítsd át máris, az összes fesszel 1ütt. 100mhz.

Giga EP-35-DS3 pl F3 biosszal automatán úgy döntött ha tuningolok akkor a Vcore 1,5V-t.

Azon leszek. 

Üdv! csak most vettem észre, hogy E5xxx topic is nyilt.
Itt is megosztanám a tuning eredményeket
E5200 2,5 @ 4.0 Ghz (valid) 400x10
E5200 2,5 @ 3.75 Ghz (primestabil) 300x12,5
Vid: 1.22V
A magok max. 70°C-ig mentek fel.
Esetleg nincs valakinek kisebb VID-del E5200-asa egy teszt erejéig?
A nálam lévő példány alapfeszes tuningban nem nagyon jeleskedik.
World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

Grat a 0,875V@2,5G-hez!
Ezt milyen VID-del lehet produkálni?

Milyen lapban tolod?
Ezzel én is becoptam a legelején...auton nem szabad semmit hagyni tuningkor, megtanultam gyorsan
#980 banderasz77: Hajrá 
#982 fsb1000 : Milyen feszen érted el ezket az eredményeket? Nálam 1.15V a VID.
Na ilyet még nem láttam senkinél: 400x10
Mindenkinél ilyen 350-60 körül volt a max FSB....
Milyen lapban van?

bocs, ezt nem értem, ott írja, hogy 0,875V@2,5G. a 0,875V a VID, nem? a cpu fesze 
azért kérdezem, mert múlt héten vettem én is egy e5200-at és még nem vagyok jártas oc-ben. legutoljára a barton 2500+ -mat húztam, és az nem ma volt
(és ide járok kérdezni, meg a gigabyte p31/g31 topikba)
[ Szerkesztve ]
htc iS - CM7.2rc2 ॐ
Elnézést mindenkitől, nem 0.875V, hanem 0.975V
Tehát ezen megy gyári órajelen a procim, ami load alatt cpuz szerint 0.944V. 0.9V alá a 420-as cerkát se tudtam lejjebb vinni, pedig az csak 1600mhz.
#986 brownus: A VID az alapfesz, amit a lap "magától" ad a procinak, az enyémnek pl 1.15V, ha teszem azt odaadnám neked, a te lapod is ennyit adna neki, de nem fogom odaadni
Ezt vettem még kisebbre, mert feleslegesen sok, így még kevesebbet eszik és még kevésbé melegszik. Az EIST és C1E energiatakarékos kütyük alapból 6x200@1V-ra állították a procit, na most ugye az én procim 1V alatt nem 6x200-at tud, hanem a gyári 12.5x500-as órajelet is, EIST-et hagytam bekapcsolva, így meg még kevesebbet eszik üresben 0.975V-on.

A Piros slotokban ment már 1100Mhz körül is.A sárga slotokban még 900-at sem tudtam elérni vele

hát kértem én?
nem is kell 
na, így már világos. nekem alapfeszen 266*12, 3200mhz ment gond nélkül, akkor fogok feljebb menni, ha vettem a gépbe egy gyorsabb vga kártyát is. de kipróbálom ezt is amit írsz
szerk: de lehet nem is alapfeszen ment, mert mint írtad a giga lap automatán állítgatja magától a feszültségeket... mindent manualra fogok állítani...
[ Szerkesztve ]
htc iS - CM7.2rc2 ॐ

Akkor nem kicsit bugos az a deszka.
Csak akkor ment alapfeszen ennyit, ha manualra volt állítva a cpu fesz, 1ébként emelte szépen azt is. Ilyen alulfeszezéssel BIOS-ból ne feltétlen próbálkozz, ha túl kicsi az érték akkor csak cmos reset segít, van a laphoz az Easy Tune nevű progi, ott win alatt szépen kitapasztalhatod mit tud a proci alsó hangon, ha kicsi a fesz, max kifagy a gép és restart.
szerk: 1ébként pl ez a progi írja is a proci VID-jét
[ Szerkesztve ]

banderasz77:
Pár hónapja láttam ezt az eredményt és gondoltam megpróbálom: [link]
De nem tudtam szerezni alacsony VID-es E5200-at.
Egy olcsó GA-GM33-S2l alaplappal, 2x1GB CSX rammal próbálkoztam
Itt a PH-n vettem tuningos-nak hírdették.
Minden eszköz kikapcsolva, csak az alaplapi VGA megy.
A táp egy 560W-os HKC, meg sem zizzen az E5200-tól.
Chaser:
A nagy droppp miatt, inkább a CPUz értékeket írom:
valid 4,0Ghz @ 1,48V
primestab 3,75GHz @ 1,45V
mycso:
remélem mindenki érti mi az a valid!!!
OS bebootol, elinditod a CPUz-t és printscreen. Ennyi.
A prime kb 1sec-ig fut rajta aztán mindkét magra bepirul...
Ennek kb annyi értelme hogy lehet mutogatni.
Esetleg komolyabb aktív hűtéssel primestabilt kicsikarni ezen a frekin. (ebben bízom)
brownus:
Közben Chaser megválaszolta mi a VID és az Ő általa alulfeszelt érték között.
Szerintem a 0,975 is nagyon jó!!!
A procimnak elég magas a VID-je, ezért nem tudom jól hajtani 1,2V alatt.
Azt nem tudom, hogy mitől megy ennyit én is meglepődtem, mikor 4G-n elindult.
Egy TX2-vel!!!! Aztán raktam rá nagyobbat is.
Ezt a cikket érdemes elolvasni Vcore ügyben: [link]
Saját méréseimmel kiegészítettem az ábrájukat: [link]

Jaja. Nem gyenge. 

ha felteszem az easy tune programot akkor a bios-ban disabled-re állítsam a EIST és C1E-ket?
htc iS - CM7.2rc2 ॐ
Már hogyne érteném, nincs is ezzel semmi bajom....
Csak annak örültem, hogy végre valaki aki 400FSB-vel eltudta indítani egyáltalán, mert mint írtam itt akik tuningolgattak mindenkinek megállt 350FSB környékén. Nem a 4 gigán csodálkoztam, az alap...hanem az FSB-n.
Érdekes dolog történt ma, akartam egy kicsit tuningolgatni a HQ listára, de valamiért csak a 200-as FSB működik hirtelenjében. Hiába állítom be biosba az FSB-t, win alatt mindig fix 200 és így nem tudok tuningolni, a korábbi 9,5x369 sem megy most..
Valaki találkozott már a jelenséggel? Valam ötlet esetleg? Én már korábban találkoztam hasonlóval, akkor a Catalyst 8.8 volt a ludas, de ezzel a driverrel már hetek óta ment probléma nélkül a gép 3.5GHz-en..
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
Vagy egy hónapja volt nálam ugyanez a gond...látom neked is giga p35, tehát valószínűleg nálad is ugyanaz a baj.
A lényeg: gép kikapcs, áramtalanít, elem ki, cmos clear majd ezután vissza mindent és mennie kell.
Nálam ez oldotta meg, illetve itt fórumon már volt 1-2 ugyanilyen hiba és ez oldotta meg 
Sztem a VID-ed a megoldás, jellemzően magasabb VID gyenge órajelekt hoz magával alapfeszen, de viszont lehet küldeni rendesen, és úgy már "tejel". Alacsony VID-es prociknál meg fordítva, alapfeszen szépeket mennek, de utána kell neki a kraft rendesen, hogy nagyot menjen...persze vannak kivételek
#994 brownus: Nem kell kikapcsolni, nálam is mennek, persze ha BIOS-ban manualra lövöd a feszt, az már változni nem fog, csak az órajel 6x200-ra..de pl nálam nem sok értelme lenne az 1V@1200-nak, mikor manual 0.985V@2500mhz, de ha kisebb órajelre még leveszi ezt, az persze nem árt. 1ébként rmclockkal még win alatt menetközben is ki/be tudod kapcsolni az EIST-et.

Hmm.. nem akarok szégyenben maradni egy tévedéssel, úgyhogy most újra kipróbáztam.
Reggel óta megy a gép, mindene meleg, de 390-vel bebootol most is.
Viszont jó hogy említetted ezt a limitációt, mert lejjebb mentem az fsb-vel és 4,2GHz-vel is elindul a gép , de már az XP bootba belehal. Reménykedem hogy extrém hűtéssel ezt is menni fog rendesen.
Nekem az fáj igazán, hogy alapfeszen alig megy 3.0G-t.
SZóval a napi használatban nem egy bajnok... bár 9600GT alá bőven jó igy is.
Azt esetleg tudja valaki hogy az INtel miért sorolja más kategóriába ezt a procicsaládot, mint a core dou-kat?
Ez egybe cach miatt?

Megnéztem a VID-et, és én is tévedtem, mert nem 1.185V hanem 1.135V !
Ahogy elnézem ez elég alacsony itt a csapatban, de pont ez kell nekem.
Az alulfesznél kijött sajnos az, hogy jelentős különbség van a két mag között. Mindig ugyanannál a magnál száll el a Prime95, kb 0.050V lehet az eltérés.
Ma megnézem, hogy a 2.5GHz-et mekkora feszen viszi, Prime95 stabilan, bár a 96GT-hez az 1.07-1.08V-on a 3.0GHz elég bőven.