Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#851) mycso válasza Bluegene (#850) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hőfokban valóban jobb valamivel, a fogyasztást alapfeszültségen-alapórajelen néztem mind2 procinál.

Nálam eddig EZ volt a max ;]

3.8-4GHz körül 1.4v környékével valószínűleg be lehetne lőni, hogy stabil legyen...de alapfeszen 3GHz-en használom.

Jó persze, játékok alatt közel nincsen a full terheléshez...

Ez nálam úgy nézett ki, hogy pi, everest stabilitás tesztjei, letöltés, 3D teszt, egyik winyóról a másikra másolás tehát nevezhetjül extrém esetnek....de itt igazából csak a rendszer max fogyasztására voltam kíváncsi...

Közben megtaláltam a 2140-ről 3GHz-en is volt egy mérésem: idle 90w körül, terhelve 155W.
Itt terhelve a volf már sokkal jobb valóban.

net+mp3-nál atól függően, hogy mit csinálsz éppen az idle fogyasztás és +10w között változott nálam.

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#852) Bluegene válasza mycso (#851) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

4,2 giga! taníts mester, lehet hogy én vagyok a béna de 1,4v-nál nem adtam neki többet :)

5K-t simán megért! nekem 7500Ft volt de úgy is megérte, a többiek biztos csak irigységből írkálják hogy nem éri meg az az 5K-t(4,2gigahertz!!!! :Y )

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#853) Zeratul válasza aginor (#846) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

10 alkalommal végrehajtott Intel Burn Test stabil estén mondom azt hogy jó, az meg jobban megküldi mint az orthos vagy a prime. Jobban is pirítja a procit, de 3.33 GHz így se nagyon megy a Realtem szerint 62-63foknál magasabbra a hőfok.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#854) Zeratul válasza mycso (#851) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Valós feszültség volt az 1,4 vagy annyira állítottad a briósban?

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#855) lipi67 válasza Bluegene (#852) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Látom,jól elvagytok:) Ez a 45-ös ,jajj de kis fesz...butaság!Érzed azt,hogy mit bír az a proci!Nyugodtam adjatok neki!Én ma reggel 1,625V-tal küldtem meg a 8400-est.S utána rögtön alulfeszelve néztem,hogy prime alatt gyengébben muzsikál-e.Lóf@szt.Nem mondom,hogy kell neki 1,5V,de bios 1,425 az lókaki..
Ja!Ez lett belőle:[link]

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#856) aginor válasza Zeratul (#853) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Honnan lehet letölteni ezt az intel burn test-et? Én két orthost szoktam párhuzamosan futtatni, legyalább 40-45 percig, ha nem hibázik, akkor stabilnak ítélem.

Bluegene: már nem sokáig lesz jó vétel, elindúlt az ára felfelé..

[ Szerkesztve ]

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#857) lipi67 válasza aginor (#856) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

[Innen]de ..na mind1.Használj inkább prime95-öt.Ide is beírom,egy kis Off:
Khm..Akinek van kedve,megtisztelne ha résztvenne a"kis játékunkban" [link]
Nem kell minden tesztet megcsinálni,kinek mihez van kedve,bár úgy jön ki jobban(jönne),hogy x-y FPO-s procik mit tudnak x-y feszen.Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#858) Trihorn válasza lipi67 (#855) üzenetére

Trihorn
(tag)

:C :R ;)

(#859) Bluegene válasza lipi67 (#855) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azta hétszázát!!!! :Y 5giga, te aztán nem sz*rozol, múltkor még csak 4,5gigánál tartottál, már nekem az is sokk volt

na lehet neked van igazad :D

igaz ez nem prime stabil

az a baj ha biosból adok neki 1,35v-ot, a CPU-z szerint 1,38volt szal bios 1,425-öt megpróbálom, talán az 1,46-1,47 lesz :(((

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#860) lipi67 válasza Trihorn (#858) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Úgy látom,számíthatok Rád:) :R

Bluegene ;)rimestabil 4518-on,s azért annyin,mert ott nem merek feszelni nagyon,s víz kellene,mert a lég kevés.1x már beszéltünk róla,de nem értem,hogy lehet az,hogy a belőtt bios fesz több lesz!?Ha nem a CPUZ,akkor egy durva húzás a gyártótól,hogy jobban feszítsen a lap a tesztelések során.Gorni-val beszéltük pont,hogy Ő is talált egy ilyen tulajdonságokkal felvértezett deszkát az Asus-tól,s nem éppen az olcsó kategória képviselője volt....

(#861) Bluegene válasza lipi67 (#860) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a gyártó a wolfdale-eknek mennyiben állapítja meg a max biztonságos feszt?

(#862) aginor válasza Bluegene (#861) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

"VID Voltage Range: 0.85V – 1.3625V"

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#863) lipi67 válasza Bluegene (#861) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Hm..
Nem a feszt,még a TJ.Max-ot is titkolják basszus.Napvilágot látott a TJ.Max 100-as érték,de..
Feszt?1,35V körül asszem.Ami biztonságosnak mondható az terhelt 1,375V.Ez kb bios 1,425V-körüli érték,de sokan bios 1,4-nél -Stop!
Ezt is procija válogatja.Mert...Számít,IGEN IS számít a vid.(voltak olyan vélemények,hogy ezeknél nem).Jó az alacsony VID mert a proci nagyon minimális fesszel jót megy.Viszont..Nem biztos,hogy bírja a feszelést.Pl:Van egy 1,15VID-es 8400-es.Ez 1,168V-on képes lehet a 4GHz-re,s megy felette is,de...valós 1,35V felett..Víz kell már neki.Viszont van egy ilyen 1,225v VID-es proci.Nálam 1,176-on 3,8GHz felett megy,ennyi.de...nyomathatom akár 1,6V-on is,se rá fütty!.Ki kell tapasztalni,érzed majd úgy is,hogy melegedik stb..
Bios 1,425v 1et se ölhet meg az tuti(szívem szerint 1,5V-ot mondtam volna,de ezt nem is írtam.. ;)

(#864) Zeratul válasza lipi67 (#863) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Cimbim szerint 1,6V 25fokon az átütési feszültsége a 45 nanos prociknak.

(#865) mycso válasza Zeratul (#854) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

3.8-at asszem 1.375 vagy85-el ment de nemtom már pontosan...
A 4 gigához majdnem 1.475 asszem, azzal kapott win alat 1.44-et.

Viszont most elkezdtem nézegetni, 4.3-on bejött a win, szépen elindult a vírusírtó, antispy, stb...megnyitottam a cpu-z-t aztán kékhalál.....(ide sem merem írni, hogy itt mennyi feszt állítottam biosban, mert meglincselnek...)

(#866) lipi67 válasza Zeratul (#864) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Kapott már 1,64V-ot is(azt még nem tőlem)léggel..
Nézd!Én nem tudok mást mondani,csak amit tapasztaltam,mert ezt nyugodt lelkiismerettel állíthatom,hisz átéltem.Ma 1,625V-on ment a procim léggel volt min 70°-os.Utána rögtön(ok ,kb fél óra múlva)néztem alulfeszelve,hogy van-e valami romlás(több fesz kell-e vagy azon a feszen amin ment stabilan,hibázik-e.NEM.Sőt!!!Ott a táblázat,s kicsit keveseltem az 1,35V-os eredményemet Primestabilban.S ma délelőtt ezt is megdöntöttem...
Elhiszem,s biztos igaz,hogy van proci aminek ekkora fesz mellett roncsolódik az anyagszerkezete,ez nem az.:)
Hosszútávon (24/7)nem adnék neki én se valós 1,45V-nál többet,de ez azért távoll áll
a 24/7-hez.

[ Szerkesztve ]

(#867) lipi67 válasza mycso (#865) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

1,525V?

(#868) mycso válasza lipi67 (#867) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1.6v :B

(#869) lipi67 válasza mycso (#868) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Nyertél barátom! :D

(#870) Bluegene válasza lipi67 (#869) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tanácsaidnak meglett a gyümölcse :DD

4gigahertzes gép büszkle tulajdonosa vagyok
[link]

12-es szorzóval jobban ment mint 12,5 szorzóval, tehát most megpróbálok prime stabilan belőni valami reálisat mondjuk 1,4-1,42volton :R

na gyerekek most mondjátok hogy nem éri meg azt az 5K-t :P

[ Szerkesztve ]

(#871) HUNNIA1920

HUNNIA1920
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Mától én is tagja vagyok a klubnak! :DD
Még sokat nem játszottam a tuning - al, de az "átlagot" elértem. 9*350 = 3150 alapfeszen, Orthos stabil. 3.3 GHz - nél Win. még feláll, de az Orthos 7 másodpercig bírja. Ezek szerint 350 - es FSB és 3.2 GHz a vége alapfesz mellett.
Szerintem így fogom használni, mert feszt nem nagyon akarok emelni.

Bluegene:1.5V :U Megvagy te húzatva. :DDD Ezek a procik 1.36V - ra vannak hitelesítve max. Én még az E2160 - asomat sem mertem 1.42V - nál magasabbra tenni, pedig azok még az 1.5V - ot is bírták.
Na mindegy, bátraké a szerencse. :C

[ Szerkesztve ]

"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

(#872) Bluegene válasza HUNNIA1920 (#871) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem lett semmi baja, egyébként 1,34v-on tudja a 3,62ghz-et nekem, ami bőven biztonságos(prime stabil)

3,77gigát is tud 1,35v-tal(igaz nem prime stabil)

nem vagyok meghúzatva Lipi67 tanácsát követtem kicsit nagyobb tapasztalattal bír és igaza is lett, ezúton is köszönöm neki, különben is belőttem 90 fokot jelezzen nekem a BIOS-ban

(#873) TheChos3nOne

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tudjátok volt egy beígért áresés , most novemberre vagy októberben , ez téyleg be fog következni/ vagy emlékszik valaki a telje cikkre esetleg , vag yne is várja egy e5200-as vásárlásával.

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#874) Bluegene válasza Bluegene (#870) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az a baj hogy 1,42v felett annyira melegszik nálam, hogy pikk pakk 90fokos, jó tudom hogy nem túl pontosan mér, de akkor is, az is lehet h a tx2-esemet sz@rul pasztáztam, szal 1,4v-nál többet nem adok, úgy meg tényleg nem tud sokat :( 4 gigát semmiképp, szal ez egy teszt volt semmi több, nem is terheltem semmivel

(#875) littlelion21 válasza TheChos3nOne (#873) üzenetére

littlelion21
(VIP)

Ennek fényében lényegében b*szhatod az áresést - már ha egyáltalán lesz...

(#876) sid.:Rc211v válasza HUNNIA1920 (#871) üzenetére

sid.:Rc211v
(senior tag)

üdvözlet itten :) jelenleg én is alapfeszen(1,15v) használom 3Ghz-en (9x333) még mindig a gyári hűtőjével ..biosban 1,27-en vitte a 3,4-et (valszeg ez alatt is vinné bár nem biztos) végét még nem tudom de annyira nem is izgat :B sztem 4 körül ez is elmegy itt a topikba azt szürtem le hogy annyit el mehet kb .. majd szerválok vhonnan egy hűtőt akkor majd esteleg ..üdv!

-XFX-

(#877) Bluegene válasza sid.:Rc211v (#876) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát a 4gigát csak nagyon magas fesszel tudja, úgy nemigen használható(hisz túlmelegszik), szal 3,6-3,8 között lehet a vége a realitás, én csak kiváncsi voltam hogy elérem-e a lélektani határt :D

végülis aki tényleg adott neki kakaót, azoknak mind ment 4gigát szal az lehet a vége, próbáltam 4,1ghz-et már nem bootolt(1,5v-tal)

[ Szerkesztve ]

(#878) Borokafa válasza sid.:Rc211v (#876) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Asus V72 hűtővel 3800-on 1,35V-al orthos alatt 55°C
Az árához képest nagyon jó a hűtő.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#879) Borokafa válasza Bluegene (#877) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Nálam is ez volt kb.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#880) HUNNIA1920

HUNNIA1920
(senior tag)
LOGOUT blog

Én egyenlőre nem pasztáztam fel, gondoltam kipróbálom anélkül. Végül is bejött. :DDD
9*350 - en IDLE, CPU: 24 C, CPU1: 35 C, CPU2: 34 C, Everest szerint. Ja és persze egy Thermaltake Silent 775D hőcsöves hűtővel. Szóval én elégedett vagyok. :C
Ha tudok, akkor veszek ilyen AC. féle "fém lapot", amit a hűtő és a proci közé kell tenni.
Unom már a pasztázást. :)

"Nagy-Magyarország te sosem maradsz árva, mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva" - EF.

(#881) Bluegene válasza Borokafa (#879) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

neked mi a 24/7 beállítás?

nekem 3,6ghz 1,35v CL4 ramok, ez elég gyors

neked?

(#882) sid.:Rc211v válasza Bluegene (#877) üzenetére

(senior tag)

én is ugy gondoltam hogy 4 gigát visz azért de nem használnám úgy(sok fesszel)..3,7-3,8 az sztem mehetne egy két erösseb game-nél tehát ez a vége :)

-XFX-

(#883) Bluegene válasza sid.:Rc211v (#882) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet menne 1,8voltal 4,8 gigát hehe

külön kell választani amin még használható és a tesztelést(az csak szórakozás) :R

(#884) Zeratul válasza Bluegene (#872) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Próbáld már ki a Intel Burn Testtel is. Kiváncsi vagyok azzal is stabil e?

(#885) Bluegene válasza Zeratul (#884) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én nem

(#886) sid.:Rc211v válasza Bluegene (#883) üzenetére

(senior tag)

lehet menne 1,8voltal 4,8 gigát hehe[/I] :D aznap lehtne is kidobni :DDD

külön kell választani amin még használható és a tesztelést(az csak szórakozás) :K :R

[ Szerkesztve ]

-XFX-

(#887) Bluegene válasza sid.:Rc211v (#886) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

örülök hogy egyetértesz

(#888) Borokafa válasza Bluegene (#881) üzenetére

Borokafa
(őstag)

A jobb memkezelés miatt 333 vagy 366FSB-vel és és a szorzók variálásával kínzom.
A memóriák sajna csak Kingmaxok ezért ezen a téren nincsenek extra eredmények.
[link]

(#889) Bluegene válasza Borokafa (#888) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó de nincs olyan beállítás amin frankón használható túlmelegedés és hibázás nélkül?(nekem 3,6ghz@1,34v)

(#890) Borokafa válasza Bluegene (#889) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Ezt éppen most csináltam:[link]
Nekem nincsenek túlmelegedési gondjaim.

(#891) Bluegene válasza Borokafa (#890) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és így használod? kötve hiszem

szal ez nagyon szép, de biztos hibázik és egy orthosszal fölmelegszik 90 fok köré sztem, szal ez használhatatlan

(#892) Borokafa válasza Bluegene (#891) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Persze, nem lennék 100 ha így használnám tartósan.
1,2V-on 3300-on megy normális állapotomban ;]
Nem rossz ez az Asus lap sem
Most például így megy:[link]

[ Szerkesztve ]

(#893) Bluegene válasza Borokafa (#892) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

gondolom nem stabil

az volt a kérdésem, hogy tartósan milyen órajelen használod?

(#894) Borokafa válasza Bluegene (#893) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Akkor van ez a max. amin még megy a procim:[link] talán nem annyira rossz . Aztán van ahol orthos stabil (30 percig teszteltem), ez 3900MHz volt 1,416V-on.
Ennek ellenére 1,2V-on 3300MHz-en használom tartósan.

[ Szerkesztve ]

(#895) Bluegene válasza Borokafa (#894) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Aztán van ahol orthos stabil (30 percig teszteltem), ez 3900MHz volt 1,416V-on ez elég jó? 12-es szorzóval? van screenshotod?

(#896) Borokafa válasza Bluegene (#895) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Nincs, amiket linkeltem az előzőekben azokat is most készítettem. De 339x11,5 volt.

(#897) Bluegene válasza Borokafa (#896) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igazából a procid kínzása helyett(a maximum megtalálása helyett), sztem azt kéne megtalálnod hogy hol stabil és használható(orthos félóra stabil, értelmes fesszel)

arra lennék igazából kiváncsi :R

és igazából az mutatja meg a proci valódi értékét :R

nekem ez 3,6gigahertz nagyjából 1,34Volton, egyébként sokat nem érdemes 1,5v-tal és 4,1gigán nyúznod mert egyszercsak megadja magát

[ Szerkesztve ]

(#898) Viewsonic

Viewsonic
(fanatikus tag)

nekem 2hete megy full stabilan 4,0ghz-en bios ba 1,47 feszt állítottam le de terhelés alatt le esik vmennyit 51-52 fok teljesen leterhelve vízzel,Vista alatt pedig 37-38at mutat a Coretemp

Aprilia Mille R Factory rox! :D

(#899) Bluegene válasza Viewsonic (#898) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó vízzel én is bepróbálnám a négy gigát, sajna 1,47v-tal a tx2-es már nem bír el(pikk pakk 90 fokos ott lekapcsolom)

ha már olyan gazdag vagy hogy vízhűtésed van talán érdemes lenne egy E8500-öst 4,5gigán használni

(#900) Viewsonic válasza Bluegene (#899) üzenetére

Viewsonic
(fanatikus tag)

1997 ota eleget öltem bele mar alig jatszok amire hasznalom arra tökeletesen elég nekem az ereje és csöndes :R

Aprilia Mille R Factory rox! :D

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.