Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#651) Chaser válasza Hunter2 (#648) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Prime alatt stabil? Nekem AC alpine van rajta, aminek cirka 2-3x nagyobb hőleadó felülete van, és 1.2V@3.4G-nél vége a hűtőnek prime alatt...rosszul lenne rajta? :F

New world...old thinking...IBM T60;)

(#652) MR_Joe

MR_Joe
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv mindenki! Lassan egy hete én is 5200 tulaj vagyok és még nem tuningoltam... de Mycso eredményét látva asszem nekiállok :D Szerintetek egy Asus V72-vel milyen eredményekre számíthatok? Alapban egész jó a cucc, nem tudom mit fog hozni tuning mellett :)

Sokat vásárolsz? Sokat autózol? Szeretnél a vásárlásaid után pontok helyett pénzt gyűjteni? Írj rám és csak jól járhatsz!

(#653) Hunter2 válasza Chaser (#651) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

prime-ot nem próbáltam, Crysis warhead+FIFA08+Filmnézés kb 8-10 óra alatt nem fagyott vagy indult újra egyszer sem.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#654) Chaser válasza Hunter2 (#653) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Megnéznéd a kedvemért? 3.8G-t is bekóstoltuk, de prime alatt 1-2 sec alatt 68 fok lett a proci, úh nem erőltettem.

(#655) kulerr válasza Chaser (#654) üzenetére

kulerr
(őstag)

sokalltad a 68 fokot ? szerintem engedhetted volna még, de nem beleszólni akarok végülis a te procid.. inkább úgy módosítom én tovább engedném. :R

[ Szerkesztve ]

(#656) Hunter2 válasza Chaser (#654) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A bátyámé a gép úgyhogy nem fogom agyonfeszelni.

(#657) Chaser válasza kulerr (#655) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sokallom is, mert az volt a kezdet, a többire nem vagyok kíváncsi:D

#656 Hunter2: Szó nem volt semmilyen feszezésről, azt kértem, hogy a cpuz lévő értéket teszteld prime-mal, a prime nem ad feszt a procinak ;]

(#658) Hunter2 válasza Chaser (#657) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jah akkor félreértettem. Azthittem azt akarod hogy 3,8-on próbáljam ki.

(#659) Hunter2 válasza Chaser (#657) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt a PRIME teszt:
30 perc, többre most nem volt időm

[ Szerkesztve ]

(#660) Chaser válasza Hunter2 (#659) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Thx :R ,ennyi bőven elég, nekem kisebb feszen 3.4G-n épphogy megálltak a magok 75 foknál, nyitott ajtónál..biztos xarul van fenn az a rohadt hűtő :(((

(#661) fagy53 válasza wid22 (#649) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Vegyél E8xxx-et a 3.6-3.7GHz-hez!
Mi értelme az agyonfeszelt, hőhatáron működő procit üzemszerűen használni?
Az E8xxx- nek ez egy laza futás és nem olyan verejtékszagú mint az E5200-nak. ;]
Az én E2160-om 3.55GHz-ig megy, de eszemágában sincs azon használni. annak valóban a 3GHz a való, de az E5200-t sem hajtanám 3.4GHz-nél többel!

[ Szerkesztve ]

(#662) wid22 válasza fagy53 (#661) üzenetére

wid22
(fanatikus tag)

Az lesz a következö a 8xxx mer az 5200 s nem alternativa a 2160 nak.
Nekem 1.37 volton alapon 20 fokos terhalve meg 50 fokos a proci 9X330 járatva.

(#663) Bluegene válasza fagy53 (#661) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

már ne hjaragudj, de nálam viszi a 3,6ghzet sőt 3,75 a csúcsa de ott már nem prime stabil, de fut minden

és nem izzad meg 1,35v nem sok, én úgy használom és kész

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#664) r1E3S3E7T

r1E3S3E7T
(őstag)

Agyalok rajta, hogy megszabadulok az AM2 rendszeremtől (most, hogy jön a deneb :D ), és valami ócsó de jó proci után nézelődök, mennyit mennek ezek a processzorok tuningban átlag? Melyik lap éri meg a legjobban ide? pl giga p35 ds4, vagy valami asus esetleg? és gondolom nem árt valami izmosabb ramokat is melléraknom, mennyi az ajánlott azokból? 800as megteszi vagy inkább az 1066osok felé nézelődjek?

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#665) fagy53 válasza Bluegene (#663) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Hát a 4850-hez használd is ennyivel, de ha lejjebb viszed 3.4GHz-re és csökkented egy kicsit a feszt is, akkor sem fogsz a játékokban semmit sem észrevenni, csak kevesebbet fogyaszt, csökken valamit a hőtermelése is.
Én is kacérkodom vele, ill az 5300-al. :)

r1E3S3E7T: - a tuningot nem lehet összehasonlítani az X2-vel, annyival jobb.
- Gigbyte lapot vegyél, én az Asus után nem bántam meg.
- mindenképpen 1066-os RAM-ot vegyél, nekem is ott porosodik a fiókban a GEIL ULTRA 800MHz-es, a Kingmax 1066 annyival jobb! ;]

[ Szerkesztve ]

(#666) Chaser válasza r1E3S3E7T (#664) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én 10k-s lappal használom, 800-as KM ramokkal, ami bőven elég ide, még az elb@szott hűtővel is tudnám 3.4G-n használni, alkalmazások alatt nem melegszik úgy mint prime alatt ;] Ha majd a helyére teszem a hűtőt, kiderül mit tud a 2k-ért cserébe:D Sejtettem hogy valami nem stimm vele, a lefogatókeret is enyhén el van deformálva :U

(#667) Viewsonic válasza r1E3S3E7T (#664) üzenetére

Viewsonic
(fanatikus tag)

Nekem,
Gigabyte p35 ds4
E5200
4*1024 A-DATA 800 (cl4en megy ennyit)
550W táp
jó hütés
= 4,0ghz
Mindenre elég sztem és nagyon jó ára van...

De lement a ramok ára nekem közel 2éve van 4gigám akkor elég borsos árakon volt még...
1066 os is jo aron van ha tutira akarsz menni vegyél olyat AM2-nél 5x gyorsabb géped lesz :U

Aprilia Mille R Factory rox! :D

(#668) kulerr válasza Viewsonic (#667) üzenetére

kulerr
(őstag)

azért annyira ne ferdítsük el sztem...maradjunk a realitásoknál, azért kérdezte gondolom mert váltani szeretne de hogy 5x gyorsabb lenne :(

légyszi ne értsd félre.. :R

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#669) fagy53 válasza Viewsonic (#667) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ezt az 5x-ös különbséget az A64 X2-es topic-ban is írd le! :DDD
Ennyi azért nincs, SuperPi-ben jó 40%-os különbséget mértem azonos órajelen, de az alkalmazásokban, még kisebb a különbség.

(#670) Bluegene válasza kulerr (#668) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez nem matematikai értelemben mondta

miért? mikor voltál utoljára óvódában? vagy százéve

ilyeneket mondanak az emberek, de nem úgy érti hogy 1908-ban hanem hogy nagyon rég

ez esetben az 5X gyorsabb azt jelenti hogy sokkal gyorsabb

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#671) kulerr válasza Bluegene (#670) üzenetére

kulerr
(őstag)

ok persze nincs is így semmi gond vele meg érthető is de félrevezető lehet főleg ha valaki tényleg nincs otthon a témában.
Jobb azért a tisztánlátás...

De sorry ha csak én értettem félre :R

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#672) Bluegene válasza kulerr (#671) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

gondolom így értette, abban viszont igazad van h sokan félreérthetik

(#673) Viewsonic válasza Bluegene (#670) üzenetére

Viewsonic
(fanatikus tag)

köszi a korrekciót igy igaz 5x ugyértettem,hogy jóval gyorsabb rendszered lesz..

Aprilia Mille R Factory rox! :D

(#674) r1E3S3E7T válasza fagy53 (#665) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Nem akartam az X2vel hasonlítani, ez öreg már mint az országút, kb az első am2 szállítmányból vettem :) , az átlag tuningot az órajelre gondoltam, pl hogy amit átlag elérteg vele az 3.6 giga, vagy mittudomén mennyi. Mondjuk még megvárom ezeket az új csoda procikat az amdtől aztán ha nem lesz valami nagyobb durranás akkor váltok valószínű, addíg még lehet esnek az árak, és mondjuk e8000 lesz belőle :K

(#675) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nah ezt übereljétek:
everest memória másolás negatív rekord

(#676) Bluegene válasza Hunter2 (#675) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sajnos a nullát nem lehet unterelni

(#677) fagy53 válasza Hunter2 (#675) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Nekem is pont ennyi lesz, ha nem kapcsolom be a gépet, de ilyenkor az olvasási sávszél is ennyi. :DDD

(#678) lipi67 válasza Hunter2 (#675) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Gondolom határeset volt a fesz,s ezért nem bírta futtatni.Ilyen félrecsúszott tuningoknál gyakran megesik.

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#679) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

Üdv!
Mielőtt megrendelném a nyavalyást, lenne egy kérdésem: valamivel a VID alatt, látom viszi szépen a 3GHz-et, gyári hűtővel pl Orthos alatt ennél az órajelnél mekkora a hőmérséklet? Csak a gyári vagy az E2xxx sorozat szintén gyárija érdekel.
Valószínű 2.8GHz-en használnám, ezért kérdem a 3GHz-et, mint abszolut maxot.

[ Szerkesztve ]

(#680) lipi67 válasza fagy53 (#679) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Nem tudom kitől kérdezted,nincs ilyen (pont ilyen)tapasztalatom,de:Ilyen minimális tuningnál,főleg ha feszt nem is emelsz,oly mind1 mit teszel rá,bírni fogja.A fesz a lényeg,s a magas hő annak a következménye.Magyarul:Gyárival 3GHz-en SEMMI gondod nem lehet.

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#681) Hunter2 válasza lipi67 (#678) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sztem csak bugos az everest, olvasás, írás meg minden teszt simán megy.

(#682) EarL 007 válasza Hunter2 (#681) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azóta van már újabb Everest is lehet, hogy ezt a bugot orvosolták benne. [link]

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#683) Bluegene válasza fagy53 (#679) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3,6ghz-3,7ghzet tudnak, kishitű vagy

(#684) lipi67 válasza Hunter2 (#681) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Az is meglehet.Én abból indultam ki,hogy nálam is csinált ilyet,ha elba@sztam egy tuningot,igaz,utána fagytam is.

Bluegene: Szerintem Ő úgy értette,hogy ennyi kell neki.S ezen órajelen mi a tapasztalat.Amúgy meg :Hali!Rég beszéltünk :K

[ Szerkesztve ]

(#685) Bluegene válasza lipi67 (#684) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én vagy alapon használom(fogyasztás miatt, meg kímélem a gép komponenseit), játékra belövök egy 12X300-zat, memóriákra CL4-et, úgy elég pattanós

3-3,2 ghz-et az E2160-asom is tudott, ha már kiadtam pénzt legalább valami teljesítménynövekedést várok, nem? különben mi értelme volt cserélni?

(#686) r1E3S3E7T válasza lipi67 (#678) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Nekem a kórkettő notimon 0MB/s az összes, nem feltétlen a tuning lehet az oka neki.
Ja a latency is 0, az már nagyon power :DD

(#687) fagy53 válasza lipi67 (#680) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Mivel nem a Válasz gombot nyomtam meg, ez egy ált. kérdés volt. :) Kösz, hogy válaszoltál, de konkrétumra lenne szükségem. A jelenlegi 2160 VID feszültsége 1.32V, én 1.15V-on használom 1.8GHz helyett 2.7GHz-en. A 100%-os proci terhelés esetén 42°C egy AC Freezer Pro 7-tel. Mivel ezt a procit a jövőben 3.2GHz-en használnám, viszi magával a hűtőt is a másik gépbe, ahol videókonvertálás,DVD írás menne elsősorban, játék alig. A jelenlegi konfig net, játék meg könyvelés. A játék miatt kívánatos a kétszerakkora cache és 2.8GHz. Van a 2160 gyári hűtője, bontatlan, és a vásárolandó 5200 hűtője. Lehet, hogy egyformák?
Ezért volt a kérdés, az 5200-as gyári hűtővel VID fesz alatt, 1.1-1.2V környékén 3.0GHz-en 100% terheléssel, Orthos, mennyire melegszik számszerűsítve? :)

(#688) mycso válasza Hunter2 (#675) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na akkor nem vagyok egyedül, nálam is ennyi...már több everest verziót is próbáltam, többféle procisebességgel.

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#689) lipi67 válasza Bluegene (#685) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Ez világos és ésszerü,de nem is erről akartam beszélni.Lehet tényleg nemtok fogalmazni.
r1E3S3E7T: Nem eladó az a gép?:)
mycso: Pont mondtam Tildynek,hogy imádlak olvasni,mert ha "szomorú"dolgot is írsz,akkor olyan mint ha nevetnél:)

[ Szerkesztve ]

(#690) lipi67 válasza fagy53 (#687) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Hali!
Értelek.Viszont..Most ,hogy 65 vagy 68°°,nem mind1?Elbírja,tuti.Hogy 1forma-e?Nézd.Vegyítik össze vissza,sose tudhatod,mi van a dobozban:)

(#691) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

Jó kis tuningos topic, látom mindenki ki sem bontja a gyári ventit, akárcsak én a 2160-nál, és rakja rá a tuninghűtőket! :DDD Pedig most de jól jött volna egy óvatosabb duhaj, aki tudott volna válaszolni nekem! :D
Mindegy, azt hiszem megrendelem, bízzunk a Wolfdale-ben! :C

lipi67: sejtem, hogy elbírja, hiszen nem kívánok sokat ;] mindössze érdekelt volna, hogy pl 50°C alatt tudom-e tartani. Ha megveszem úgyis kiderül, reménykedem.... :U

[ Szerkesztve ]

(#692) Chaser válasza fagy53 (#691) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én el se hoztam a gyári ventit, van itthon elég kacat amúgy is ;] ;)

(#693) lipi67 válasza fagy53 (#691) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Max terhelésnél..kétlem.
Mai munkám:[link]

(#694) Bluegene válasza lipi67 (#689) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hogy mi a tapasztalat 3,75ghz-en?
1. nem prime stabil, de elindul, viszi a crysis-t, mass effectnél fagyott(hibázott), tesztelésre jó, ill crysis-oláshoz(egyébként a vége 3,77ghz, 3,78ghzen az istenért nem indul)

3,6ghz-en

itt félóra prime stabil(eddig volt türelmem), sose fagy, szal itt tuti 1,35-1,34V-tal elmegy(bár lehet kevesebb volttal is beérné de nem volt időm kisilabizálni, (úgyse ezen sokott menni csak pl crysis előtt belövöm erre gyorsan)

alapvetően mérges lettem volna ha nincs legalább +20% az E2160-ashoz képest 7500Ft-ot költöttem rá, ha csak 3,3 ghz-t tudott volna(ennyit az E2000-resem is tudott ha erőltettem, bár nemtom stabil volt-e), mérges lettem volna és pénzkidobásnak gondolnám, talán a +1MB cache és a +400-550mhz miatt talán van +20% növekedés, viszont nagyon pozítív hogy ha hátul odarakod a kezed 3,6ghz-en kevesebb forróság ömlik ki mint az E2160-nal 3,2-őn, sőt sokkal hűvősebb :R

[ Szerkesztve ]

(#695) lipi67 válasza Bluegene (#694) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Akkor megtaláltad a számításodat,igaz?A 2xxx,4xxx széria tényleg nagyon melegedős.A végén rábeszélsz 1re engem is :B

(#696) Bluegene válasza lipi67 (#695) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem rossz, nem rossz
:) :))

14500Ft ért láttam legolcsóbbért, annyiért megéri, a te procidat látva...hmm

hát ha szükséged van zsetonra a tiéd 30K-t ér, persze-persze gyorsabb de nem annyival

(#697) lipi67 válasza Bluegene (#696) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Én nem tartósan szeretném(ez nem azt jelenti,hogy üzletelni akaor procikkal),hanem csak kipróbálni,tesztelgetni,tuningolni.A 8400-es bejött nekem,nem adnám el,bár semmi szükségem nincs 2GHz-nél többre,na jó,legyen 2,5GHz..

(#698) Trihorn

Trihorn
(tag)

Legyen szíves mondja meg valaki, hogy miért nem indul el a gép 320 as FSB felett.
Hiába osztom vissza a ramot, csökkentem a proci szorzóját, emelem a feszültségeket, egyszerűen nem indul. Ha windowsban emelem az FSB-t tweak progival(EasyTune6)
akkor sem jutok 325 fölé mert egyszerűen egyből kifagy.
Azért lenne jó, mert így nem tudom a ramokat még a gyári órajelen(DDR3 1600) sem hajtani.
Valaki segítsen plz!
Alaplap: Gigabyte EP45T-DS3
Ram: OCZ DDR3 1600Mhz. Gold
Proci: E5200 Vid:1.225

[ Szerkesztve ]

(#699) Bluegene válasza lipi67 (#697) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mennyit megy az E8400?

(#700) lipi67 válasza Bluegene (#699) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

[ez eddig a csúcs:)]
Most VID alatt 3,8GHz-en tesztelem(VID:1,225V,s most 1,176-ot kap)
Trihorn: kicsit több infó kellene.Az biztos,hogy ez nagyon kevés,ennél jóval többre képes minden komponensed.Talán a lapod topikjába kapsz valami jó kis infót róla.A p45 nem egyszerű tuning szempontjából!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.