Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#51) EarL 007 válasza jenei92 (#47) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Q8200-ra én is kíváncsi vagyok. Remélem jóárosítva adják azokat. ;] :DDD

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#52) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elvileg E5000-es széria 3M cache-el jön ki.Mondjuk az intel oldalán semmi hivatalos info nincs az e5000-es széria létezéséről.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#53) EarL 007 válasza Hunter2 (#52) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az érdekes, mert 3M L2-vel az E7000-nek állítana házon belüli konkurenciát... Az E5000 is lassan olyan, mint az E3000, beszélnek róla, de semmi konkrét.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#54) kulerr válasza EarL 007 (#53) üzenetére

kulerr
(őstag)

Dehogynem, fog az jönni hiszen már teszt stb. van már..türelem :R :R

[ Szerkesztve ]

(#55) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[e5200+hd4850 3dmark06 ~16000 pont]

több a cpu score mint egy e6600@3750-é

[ Szerkesztve ]

(#56) kulerr válasza Hunter2 (#55) üzenetére

kulerr
(őstag)

:C :C reméljük nem sokára itthon is kapható lesz :R

[ Szerkesztve ]

(#57) Dyno válasza EarL 007 (#51) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

igen igen én is kiváncsi leszek rá.Remélem baráti lesz az ára is.

(#58) Hunter2 válasza Hunter2 (#55) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elbasztam ezt egy hd4870-el csinálta. :W

[ Szerkesztve ]

(#59) Bluegene válasza Hunter2 (#55) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem valami nagy durranás :U
4ghz@1.5V??
1,4 voltot is félve adok a én procimnak pedig az 65nm

1,5volton járatni.... :(
viszont 3,6@1,36v-ot járatható , ennyi erővel meg is tarthatnám a mostanit, szal nemtom

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#60) Hunter2 válasza Bluegene (#59) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az tényleg baromi sok, sztem 1.3-al is bőven megy az 3,5-öt.Megjelenésről lehet valami újat tudnin?

(#61) kulerr válasza Hunter2 (#60) üzenetére

kulerr
(őstag)

Ha az Intel tartja az ígéretét és a 8600, 7300 és az 5200 egyszerre jön ki akkor a megjelenés augusztus 10 :C

[ Szerkesztve ]

(#62) Bluegene válasza Hunter2 (#60) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

bár a másik preview-ben(lejjebb be van linkelve), ott 4GHZ@1,38V, az oké, ez nem oké

szal 4ghz-es procit szeretnék, ha már pénzt adok ki legyen érezhető, +400mhz nem sok 10K különbséget nem ér, pláne h az enyém is lehet tud annyit ha megerőltetjük

jó-jó tudom +1mb cache de vazz +10K-ért(a különbözetet értem ezalatt)

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#63) kulerr

kulerr
(őstag)

Lehet kapni már a "szomszédban" is (Bécs!) 70€ áron... úgyhogy a finisbe értünk :C

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#64) Ndruu válasza kulerr (#63) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jelenlegi árfolyamon 16311.59 HUF, ez elég jó ár érte... Fél év és talán le tudom cserélni az E2180-at... Bár nem biztos hogy megteszem... De az tény, hogy jó árban van. Ez már csak csökkenni fog. :C

Csak most nézem wiki-n, ott azt írja hogy 84$-os áron jön/jött ki. Ami jelenleg 12380.58 HUF

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#65) kulerr válasza Ndruu (#64) üzenetére

kulerr
(őstag)

így van jó ára lesz és ha belegondolok hogy 25km-re vagyok ahol megtudom rendelni :F
Motoszkál is a kisördög :C

Egyébként valóban várható hogy ez az ár még csökkenni is fog... :R

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#66) Ndruu válasza kulerr (#65) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha azt vesszük, hogy 12,5x a szorzója, akkor egy jól tuningolható darab lehet. Ha alap tuninggal viszi a 300-as FSB-t, akkor 12,5-es szorzóval 3,7GHz már jó eredmény (az E2180 alapján mondom, amiből a kicsit tuningos darabok is viszik a 10x300-at).

sálálé

(#67) kulerr válasza Ndruu (#66) üzenetére

kulerr
(őstag)

Főleg aki az első szériából jut hozzá, foghat ki nagyon jó eséllyel ilyen tuningos darabot. :K

[ Szerkesztve ]

(#68) Bluegene válasza kulerr (#67) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez nem biztos, szerintem, pont h fordítva szokott lenni például Q6600-nál is a későbbi G0-ások voltak a jobbak

(#69) kulerr válasza Bluegene (#68) üzenetére

kulerr
(őstag)

:( nem a step-ről van szó...az majd jön 2009-ben, hanem általában az első szériák nagyon jók szoktak lenni... :C

[ Szerkesztve ]

(#70) Bluegene válasza kulerr (#69) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pont h a logika ellene szól, kiadják, finomítanak rajta=gyorsul
az E2000-reseknél is az elsők ha jól tudom nem is MO-ás stepping volt, később kiadtak egy javított változatot ami tunningosabb volt(MO), szal nem értek egyet

(#71) kulerr válasza Bluegene (#70) üzenetére

kulerr
(őstag)

Nem kell h egyetérts velem de ásd bele magad sztem.. M0-s jön.
Ajánlom még figyelmedbe nézz körül olvass utána még a 45nm-es prociknál a stepről...(meg az overclockerek is hülyék ezek szerint mert az elsőből próbálnak meg elcsípni)
De mindegy számomra ez nem vitatéma...

[ Szerkesztve ]

(#72) Bluegene válasza kulerr (#71) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tudom h mo-ás jön de csak annak hívják, ez nem egyezik meg a 65nm-en készülő mo-ással, ez 45nm-en készül

az e2000-res széria meg a q6600-osok gyengébb steppinggel indultak, később jött a jobb a tunningosabb, ez logikus hisz finomítanak a gyártástechnológián, kisebb hőtermelésű chipek készültek később

a logika azt diktálja h mindíg az újabb a gyorsabb, az overclockerek pedig úgyis azt veszik meg ami épp van, olvastam h lesz R2 stepping(ha jól emléxem), szal az még jobb lesz ezektől, egyébként se olyan hűdejók az E8400-asok és társaik 4ghz-et sok közülük el sem éri, reméljjük ez jobb lesz(később meg még jobb)

szal a belassulás furcsa lenne

[ Szerkesztve ]

(#73) Telefunen válasza Bluegene (#72) üzenetére

Telefunen
(őstag)

Úgy értette egy stepping-en belül a korai darabok a jobbak az eddigi tapasztalatok alapján. pl. egy mai 2180 jó ha megy 3GHz-et, míg mikor bejött az M0-ás step, akkor még simán mentek ezek 3,4-et is -de ugyanez igaz az E4xxx (sőt.. ott talán még jobb is volt a korai L2 stepping-es E4300, mint bármely későbbi -akár M0-ás- E4xxx), E8xxx-ekre is.

(#74) kulerr válasza Bluegene (#72) üzenetére

kulerr
(őstag)

:( nna pont nem ezt írtad (M0!)de mint írtam nem vitatkozom, mert ne erről szóljon ez a totyik, igaz ahogy elnézem eddig csak a proci fikázása ment de mindegy..Azért ennyire tényleg nem kellene homokba dugni a fejünket...

[ Szerkesztve ]

(#75) Bluegene válasza Telefunen (#73) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

gondoltam h így értette, mégis mi magyarázza ezt a belassulást?
szerintem csak urban legend, az én procim 3.0ghz-et visz alapfeszen, a 3,4ghz se kottyant meg neki, pedig nem első szériás(gondolom ez jónak számít)

tiszta szerencse kérdése

[ Szerkesztve ]

(#76) kulerr válasza Bluegene (#72) üzenetére

kulerr
(őstag)

Szia Telefunen!
Megcsináltam a teszteket.. hát nagyon gyengék lettek :( gyakorlatilag sz@rrá vert a te procid is :Y Este linkelem... :R

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#77) lipi67 válasza kulerr (#76) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Khm...Este van..Link?Látom várjátok már az új jövevényt.Az én procim sose ér ide..
Jó lesz ez a proci,csak ne "E 2200"-as legyen..
Bluegene:Nem hazudik ez a figura ;) Az első darabok mindíg jók!!!Tudom,a Tiéd nem első szériás,s 3,4-en fut..Most valóban jó ez az eredmény.MOST.Az első szériákhoz képest..1,368V -kellett a 3,4Gz-hez,s ha az lett volna a vége..asszem Petya,Zájec,Bagira stb..kalapáccsal verte volna szét!Akkor 3,6GHz =Ne búsulj,belenyúltál..majd veszel másikat :K
Egy kezdeti 2180-as tuningja: Biosba be,FSB 370,fesz 1,6V.Boot és kész. :K

[ Szerkesztve ]

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#78) kulerr válasza lipi67 (#77) üzenetére

kulerr
(őstag)

:B

Igaz, tényleg megy :R

[ Szerkesztve ]

(#79) Bluegene válasza lipi67 (#77) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó ti vagytok a tunningmesterek, de mégis az intel elkezdi gyártani és mikor megjelenik csak a jobbakat dobja piacra(gondolom h elterjeden a híre)? de később is felbukkanhatnak jók, a későbbi gyártás folyamán hiszen nem nyúlnak bele szándékosan, szal később a gyengék de jók is ugyanúgy előfordulhatnak

(#80) lipi67 válasza Bluegene (#79) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Gondolom üzletpolitika :F -Igen később is előkerülnek jó darabok,de az arány lényegesen más,s az sem jellemző,hogy annyira jók mint az első széria. :R

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#81) lipi67 válasza kulerr (#78) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Láttad?Krammerka szemezget ezekkel(Te is venni akarsz)..Kíváncsi leszek ,hogy mit hoztok(hoznátok)ki belőle..-mén melózni:(-

(#82) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Úgy látom SSE4.1 sajnos nem lesz benne :U

New world...old thinking...IBM T60;)

(#83) lipi67 válasza Chaser (#82) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Nem lesz ez a poroci nagy durranás..A 2200,7200 se volt bejövős(nekem).21xx ;)

(#84) Chaser válasza lipi67 (#83) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az ártól függ az:), meg a tuningolási hajlamától:D Én azt mondom ha 3.5G-t 1.3V környékén tudja, ára 15k körül lesz, akkor azért eléggé sikertermék lesz, jó a 2xxx széria, de azért itt csak dupla cache van, és az alapórajel 2.5G-ről indul, még a 2180 esetében is ez "csak" 2G. Meg a 45nm is a javára szól...3.5G-n sztem teljesen korrekten ki tudna hajtani egy 4870-et is 1280-ban. A 12.5-es szorzó meg tényleg über, 250-es FSB-vel is 3G felett van, se erős lap nem kell hozzá, se ram. Az E1200 is elég faxa proci tuningolva árához képest, de az alá nem árt egy p35-ös lap, az 5xxx alá meg bőven jó lesz egy p31/g31 lap is, akár egy 945-ös is, ha kezelni fogja.

(#85) lipi67 válasza Chaser (#84) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Na ja:)Ha húzható lesz és olcsó akkor még jó..Félek,drágább lesz az 15k-nál,és..pont a nagy szorzó miatt lehet csalódás.(mert valóban az alá se lap,se ram nem kellene)Sztem vagy best buy(ha igy lesz)vagy csalódás.Meglátjuk ;)
Mielőtt kérdeznéd:Kva meleg van itt is.. :K

(#86) Chaser válasza lipi67 (#85) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mivel már a 7200-es 22-23k környéke újan, eszement sok pénzt nem kérhetnek érte, szerencsére, ott 266-os FSB van, 3 mega cache, SSE4.1, szorzó ugyan kisebb, de 2-3k-val olcsóbban nem hiszem hogy sokan megvennék az 5200-est. Jöhetne már amúgy, próbálgatnám már nagyon ;] De lehet 2180 lesz a vége...

(#87) CséZé

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Hi!

Mikor jönnek ezek a procik? Nagyon szemezgetek vele, jó lenne a E2XXX 45nm-en.
Gondolom 3870/4850-hez bőven elég. Nem?

(#88) Hunter2 válasza CséZé (#87) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mintha valahol Aug. 10-et olvastam volna.3870-hez sztem elég , 4850-hez nem biztos.

(#89) lipi67 válasza Chaser (#86) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Csak ideér lassan.S ha jó..eshet miatta a 2xxx,bár lassan nincs már nekik hová:)
Látom,ahogyHunter2
írja,aug 10 körül.Ha évtizedeket kibírtatok nélküle,ez a kis idő már elrepül.S akkor majd,ha vki bepróbál 1et,okosabbak leszünk.-Bár nagy reményeket nem fűzök hozzá(alaptalanul.nemtom,h miért)én is kíváncsi vok rá nagyon :B

[ Szerkesztve ]

(#90) CséZé válasza Hunter2 (#88) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Úgy értettem egy kis tuninggal, nem alap órajelen. Pl. 3-3.2 Ghz.
Úgysem jó?

(#91) Hunter2 válasza CséZé (#90) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3,6-4ghz felé más sztem jólehet. 3-3,2 még van benne tartalék, de már akkor is bőven elég mindenhez.Nálam E2140@2660-al minden ment (grid full graf : 50-60FPS, COD4 full graf: 120FPS), persze Crysis nem (high 25 FPS). Szóval 3-3,2 is elég hogy manapság fullon eljátsz vele.

(#92) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért gondolom ez a proci a 4000-es szériától jobb lesz, vagy tévedek? :F

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#93) kulerr válasza CséZé (#90) üzenetére

kulerr
(őstag)

Annyi simán menni fog...Valahol olvastam róla (ha érdekes megkeresem) hogy az E7200 körüli szintet fogja hozni órajelben... :R

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#94) kulerr válasza tzsolesz (#92) üzenetére

kulerr
(őstag)

:K :C

[ Szerkesztve ]

(#95) CséZé válasza kulerr (#93) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

reméljük :K

(#96) tzsolesz válasza kulerr (#94) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A tunigpotenciál úgy látom nem hiányossága a kicsikének. :R

Én inkább mondjuk egy 7200-ra váltanék e4500-ról. :U

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#97) lipi67 válasza kulerr (#93) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Te beszélsz?Olyan procid van,hogy nofene.. :K :C A Tiéd mennyit menne?4,8GHz?(ugye eladod majd nekem :U :B ???)

tzsolesz:Hát..Én is 7200-t vennék egy 4xxx után,vagy..nagyobbat,ill. egy überbrutál 2xxx-et ami 3,6-3,8-on ellavíroz.(persze olcsón)

[ Szerkesztve ]

(#98) kulerr válasza lipi67 (#97) üzenetére

kulerr
(őstag)

:DDD :C
Akkor meg se szólaljak!?... :DD

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#99) lipi67 válasza kulerr (#98) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Nagyon vicces:)
Szólalj,pl így:Te Lipi!Most vettem egy 5200-es procit,elég jó,nekem mindenre elég.Ha érdekel a kis brutál 8400,fillérekért hozzádvágom:):) :C

(#100) kulerr válasza lipi67 (#99) üzenetére

kulerr
(őstag)

:Y :D

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.