Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#451) Hunter2 válasza z00li (#450) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

CPU support listában vannak Wolfdale-ek úgyhogy valószínűleg megy.

CPU Support lista

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#452) Chaser válasza Hunter2 (#448) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Viccet félretéve nyugodtan írhatnám ezt, ahogy az ámerikaiakat ismerem, egy cég lazán felvásárol 100 darabot, aztán az ár 10x-esét visszaperli, mert nincs VT. Nagy cumi az annak aki tényleg ezért veszi, mert a legolcsóbb VT-s proci lenne.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#453) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha már írok azt is megkérdezem ez mért nem c2d, mivel 2 mega cache van benne és 800-as FSB-je van, mint a 4xxx-nek, ami c2d:)

(#454) Nyx89 válasza Chaser (#453) üzenetére

Nyx89
(fanatikus tag)

(#455) Chaser válasza Nyx89 (#454) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Bammeg, ki nem xarja le hogy mit ír azaz idióta ipon:D Talán az intel specében nézd meg...

szerk:INTEL Core2 Duo E5200 2.53GHz 775 BOX- tudtommal 12.5x200 az órajel, ami kerek 2.5G, tudnak az iponon nagyon

[ Szerkesztve ]

(#456) EarL 007 válasza Chaser (#453) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hivatalos neve Penitum Dual-Core, miért? Nem tudom, lehet, hogy Vér Pistike miatt, aki azt hiszi, hogy Pentium a mindenható. ;]

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#457) Chaser válasza EarL 007 (#456) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az addig rendben is volna, ha a 4xxx teljesítményt befolyásoló paraméterei nem ugyanezek lennének, és az mégis c2d néven fut, na kíváncsi vagyok mit mond rá az intel:)
Iponban már viszont tényleg kellemes ára van, sztem egy kicsit a 7200-essel keverték össze félig. Kár hogy pk-val 1ütt már nem is olyan barátságos az ár :U

(#458) old gray válasza Chaser (#457) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Itt még olcsóbb és ha van a közeledben átvevő-pont akkor szállítási ktg. sincs, ill. garis ügyintézés esetén is könnyebb a dolgod.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#459) Chaser válasza old gray (#458) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sajnos nincs, de máshonnan meglenne olcsóbban, nem sürge.

(#460) Bluegene válasza old gray (#458) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha van nagykeres haverotok akkor még ennél is olcsóbb, nagykerben asszem 14K körül van, vagy még annyi se ;)

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#461) old gray válasza Bluegene (#460) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Nincs... :( Viszont azon filóztam, hogy lenne-e értelme megvenni kb. 5-10db-ot, letesztelni, hogy mennyit bírnak és a jobban húzható darabokat némi felárral eladni itt PH-n. :U

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#462) Bluegene válasza old gray (#461) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát ha van 170 ezer forintod hajrá

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#463) old gray válasza Bluegene (#462) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Most pont van. :))

(#464) Chaser válasza old gray (#461) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Amilyen áron nyomják már az erősebb 6xxx-eket, nem biztos hogy megéri, nem beszélve az olcsó 7200-esekről, vágj bele, ha neked bejön én is nyitok egy boltot:D

(#465) Bluegene válasza old gray (#463) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csináld, csak a nyakadon maradhat

nézd meg alvintól se veszik kilószámra, máskülönben se fogsz nagyot akasztani

mi veszel 17K-ért eladod 18-ért? kemény 10K-t nyersz, de sztem annyit se :(

(#466) old gray válasza Bluegene (#465) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Hülyére nem fogom magam keresni, ezzel tisztában vagyok, de legalább lesz miből válogatni... a legjobb darabot megtartom. :))

(#467) Bluegene válasza old gray (#466) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó te pénzed, azt kezdesz vele amit akarsz

nézzétek meg a blogomat! ;)

(#468) old gray válasza Bluegene (#467) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Rem .nem címlapra teszed. :P

Van azért szebb megoldás is, majd melóból hazaérve linkelek képet a hdd-rögzítő módszeremről.

(#469) Bluegene válasza old gray (#468) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet hogy szebb de nem biztos hatásosabb

ugyanis a rongy elnyeli a hang egy részét, a továbbiakat a blogos topicba

[ Szerkesztve ]

(#470) mycso válasza Chaser (#447) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam a VID: 1.2v

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#471) Bluegene válasza mycso (#470) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nálam is

mennyit megy tunningban? vettél egy E5200-ast? :Y

(#472) mycso válasza KMT (#381) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végigtoltam 7x333-on, csak egy picit hibáztam, utána néztem, hogy 1:1-ben toltátok, nálam a ram 800-on ment...majd valamelyik nap megcsinálom normálisan.

[link]

Bluegene még nem néztem, az majd most jön..kb 1.5 órája van a gépben

[ Szerkesztve ]

(#473) lipi67 válasza mycso (#472) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Szuper lesz! :K
Ja!Légyszi memset-tel igy állítsd már be:[link]
köszi!

[ Szerkesztve ]

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#474) Chaser válasza mycso (#470) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszi, de nem a VID érdekel :B , hanem hogy a gyári órajelet mekkora minimum fesszel viszi, példának okáért a cel 430-am 1.3-as VID-del 0.9V-on is megy gyári órajelen, a 2180-am 1.275-ös VID-del 1V-on.

(#475) mycso válasza lipi67 (#473) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na beállítva minden úgy, ahogyan írtad --> eredmény a super Pi állandóan megfagy, mem olvasás és a rar eredmény ~1000-el kevesebb, a többi kb változatlan az előzőhöz képest...nem nagyon szereti a ramom vagy lapom ezeket a ram beállításokat asszem...

[link]

(#476) sid.:Rc211v

sid.:Rc211v
(senior tag)

..ahogy elnézem ezt a proccot nem éri meg a 7200-as nem :F

-XFX-

(#477) mycso

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mos hirtelen megnéztem, bár lehet nem figyeltem a rambeállításra: 1v wintöltés közben újraindul, 1.1v win asztal +progik betöltődnek majd megfagy....egyelőre ennyi...majd megnézem pontosabban

Bluegene: 1.28v ~ 3.5GHz (10x3350), 1.34v ~3.74GHz (11x340), 1.35v ~3.85GHz (11x350) itt wintöltésbe belefgy, töb feszt egyelőre nem adtam neki (igazából azt sem tudom pontosan, hogy a farkasnak mennyi adható????)

(#478) EarL 007 válasza sid.:Rc211v (#476) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megéri az is. Ha kell a többet tudó mag (Merthogy E5200 magja bár Wolfdale, de egy kicsit butított, pl. nincs VT, SSE4.1, ilyenek) és több cache, alapból magasabb FSB (266), akkor megéri az E7200. Az E5200 valamiben jobb, mint az E7200: Olcsóbb, nagyon magas a szorzó. (amitől magasabb órajelet érhetsz el, pl. 320x12,5 már 4GHz)

(#479) EarL 007 válasza mycso (#477) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Wolfdale-nek léghűtéssel max 1,4V (vagy bátrabbaknak ~1,45V, 1,5V fölött már "megsül") ami biztonságos.

(#480) Bluegene válasza mycso (#477) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

próbáld meg magasabb szorzóval és alacsonyabb FSB-vel

nem stabil magas FSB-n, érdemes kihasználni a 12-es sőt még a feles szorzót is

300X12=3,6ghz@1,35v itt stabil, a végét nem kerestem meg nem volt kedvem, de 3,77ghz amin elfutogat még bár néha hibázik(12,5X302)

9X333-on nekem nem is indul, szal 300-304mhz fsb felett már nem szeret menni bármilyen szorzóval(gondolom az Intel itt fogta meg, nehogy jobban menjenek az E8000-nél)

(#481) fekeandras

fekeandras
(őstag)

Hello all.Egy fatális dolgot kérdeznék.Nem ér röhögni! :DDD
Az E5200 két magja közösen osztozik a cache-en, vagy magonként van külön külön 1-1mb?

(#482) Hunter2 válasza fekeandras (#481) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sztem osztott 2mega, a magonkénti cache pentium D időkben volt divat.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#483) Andrewstarr

Andrewstarr
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Vettem én is egy E5200-öt, ma beszereltem. :C
VID: 1,1625V
Biosban: 1,1625V, 12x266Mhz, memo +0,3V
Alapfeszem próbáltam 3,2Mhz-et, bírja is (orthos 10 perc) , csak újraíndítás vagy
kikapcsolás után alapbeállítással indul. Ezek szerint mégsem bírja, vagy miért
van ez szerintetek? :F
Kell még egy kis fesz? :U

Üdv.:

[ Szerkesztve ]

Andrej (Andrewstarr felhasználónak 24 pozitív és 0 negativ értékelése van :)

(#484) Bluegene válasza Andrewstarr (#483) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kell fesz

(#485) sid.:Rc211v válasza EarL 007 (#478) üzenetére

(senior tag)

aham..de végülis 3,6-3,7 Ghz-et elmegy ami bőven jo nem ? szal ma még sztem átlag felh.-nak, mint nekem nem nagyon kell még ennyi se, és ahogy ez a teszt is rávilágit arra hogy 3Ghz-es c2d elég a mai vga-nak ez meg megy 3,7et is ha kell.. a 7200-as is ennyit megy kb. de most +5-6k-val drágább(ami egy hűtő ára)..szal azonos órajelen nem hiszem hogy olyan nagyon verné 7200-as főleg játékba..vagy igen ? sztem az ára is csökkeni fog még picit viszont a 7200-asé nem hiszem..
..Jah meg amiröl váltanék az még egy lol :DDD ..szal ez jo lenne/lessz nekem :D

-XFX-

(#486) Bluegene válasza sid.:Rc211v (#485) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a VT és az SSE 4.1 hiánya sem egy nagy érvágás valljuk be ;)

legalábbis 1-2 évig biztosan nem

[ Szerkesztve ]

(#487) Andrewstarr válasza Bluegene (#484) üzenetére

Andrewstarr
(kvázi-tag)

Érdekes....
Adtam neki feszt, egész 1,325-ig és ugyanaz a jelenség.
Felpörög a procventi 2-3-szor, aztán alapon elindul.
Most ugyanúgy van minden csak 1,325-ön, 300x12 (3600Mhz)-en van, és így indul
elsőre és meg is marad a beállítás. :F

Andrej (Andrewstarr felhasználónak 24 pozitív és 0 negativ értékelése van :)

(#488) sid.:Rc211v válasza Bluegene (#486) üzenetére

(senior tag)

:K :)

Arra még kiváncsi volnék hogy pl egy 6Mb cash-es Wolf(e8xxx) és ez köszött (vs. 2Mb) azonos órajelen mondjuk 3,6 - 3,7Ghz-en mennyivel jobb a "nagyobb" Wolf.. :U sztem az árkülömbözetet nem érné meg ;] :)

-XFX-

(#489) mycso válasza sid.:Rc211v (#488) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ott van pár hozzászólással feljebb belinkelve egy táblázat: e6000, 5000, 8000, 2000 procikkal azonos órajelen (szintetikus tesztekkel)

(#490) Bluegene válasza Andrewstarr (#487) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nálam a 12X300-at(3,6ghz-et), 1,34v-tal vagy 1,35 voltal stabil, adj neki többet bátran

(#491) EarL 007 válasza sid.:Rc211v (#488) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A PH!-s teszt is mutatja, hogy egy 3+GHz-es C2D (E5200 is az, ugye. :) ) elegendő akármilyen kártyához, akármilyen felbontásban. A Tesztben (mert szerintem nagybetűsnek is beillik. :DDD ) az 1MB-s Pentium Dual-Coreral vetették össze a nagy E8x00-ket, kettő közé lőhető be az E5200, van különbség a 2 vs. 6MB Cache-ben, de nem olyan nagy, mint amilyennek tűnik, az E5200 valahol a kettő között van egyharmad-félúton, ami elég kicsi, játék alatt jóformán nem is tűnik fel. :)
Azt, hogy kinek mi éri meg, az már más, azonos órajelen az E5200 éri meg, mert jóval olcsóbban adja ugyanazt az órajelet. Az E8x00 viszont sokkal tovább húzható, és azonos órajelen egy picit gyorsabb, "többet tud". ~3,3-3,6GHz körül az E5200 éri meg jobban, mert olcsóbb.

mod: Remélem érthető voltam, sokszor még magam sem értem utólag, mit is hoztam össze. ;]

mod2: "~3,3-3,6GHz" csak egy kb érték, példának szántam, lehet, hogy van olyan E5200 ami jó lapban megy többet is (akár 4+GHz), de ez csak egy példa.

[ Szerkesztve ]

(#492) sid.:Rc211v válasza EarL 007 (#491) üzenetére

(senior tag)

vágom :) Egyépként nem szoktam sok zsét kiadni gépre, és szeretem a jó ár/érték arányt is :DDD ..G92-es végéjá menne hozzája amúgy..
Igazad van. Az a teszt tényleg beillik nagybetűsnek is : >>>TESZT<<< :DDD sry fLeSs :D

mycso : nem latom :U hanyas hsz ? :R

-XFX-

(#493) mycso válasza sid.:Rc211v (#492) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt van: [link]

(#494) sid.:Rc211v válasza mycso (#493) üzenetére

(senior tag)

jó kis cpu ez köszi :R

-XFX-

(#495) bejmuller

bejmuller
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

valszeg ebbol a szeriabol lesz a kovetkezo procim, de az meg a tavoli jovoben lesz, ugyanis nem latom sok ertelmet lecserelni az E2180-t (@3Ghz) :) marhajook ezek a "low-end" procik :D

Az ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D | http://bejmuller.blogspot.com | WP7 FTW :)

(#496) EarL 007 válasza bejmuller (#495) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolj arra, hogy ez újabb, kevesebbet eszik, azonos órajelen gyorsabb az E2180-nál, de ez még tovább húzható, ahogy látom kb. 3,5-3,7GHz-ig. :)) Amúgy szerintem is király ez a proci. E5200 mellett még nagyon tetszik az E7200 is. :)

[ Szerkesztve ]

(#497) mycso válasza Bluegene (#480) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát asszem ez a 3.7GHz tuti, és valahol 3.8 körül lesz a vége....4GHz-en nem bírtam be bootoltatni a wintöltésbe mindíg belefagyott..vagy ezer féle módon próbáltam: kis-nagy FSB/szorzó/fesz az eredmény mindíg ugyanaz volt.

(#498) Bluegene válasza mycso (#497) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor a tiéd jobb mint az enyém nekem akármekkora fesszel 4ghz-en meg se mukkan nemhogy a win-ig eljusson :(((

nekem 3,77Ghz a maximum, de 3,75-ön stabil(játékok futnak, bár a Mass Effect kifagyott, de a crysis nem, illetve a prime95 is hibát jelzett, szal nekem 3,62ghz prime stabil, de lehet több csak nem volt kedvem kicentizni)

(#499) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mit akartok? Nagyon jók ezek :)) Innen sztem E8400-re érdemes továbblépni, az meg azért jó 12-15k-val több új árakat nézve.

(#500) Bluegene válasza Chaser (#499) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mondod ezt úgy hogy nem is próbáltad

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.