Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#401) schwartz válasza old gray (#398) üzenetére

schwartz
(őstag)

ha kiderülne: az E5200-al a CM Z600 passzívan is megbirkózik

Huzva is csak az adott Vcore lesz a mervado. Nekem E8200 3.8Ghz (alap fesz) passzivan volt hutve egy HTX2-vel. (pedig az csak egy kozepkategorias huto)

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#402) Bluegene válasza old gray (#400) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a wolfdale 20-30%-kal fogyaszt kevesebbet, gondolom a megtermelt hő is ennyivel kevesebb

Minél többet olvasok az E5200-ról annál kevésbé jön be.annyira nem rossz, 3,6-3,7 ghz-et tud, akinek E8400-asa van az is ennyin járatja mert "elég" és a legújabb PH-s cikk szeint is 'elég", nos ezt tudja az E5200 is

túl sokat vártunk túl kevés pénzért, de a 3,6ghz 24/7-be megy

tehát a gyakorlatban az E8000-eseket fölhúzzák egy teszt erejéig 4,2-4,4 ghz-re is akár, de 3,6-3,8Ghz-en merik csak járatni, szal a tesztelést leszámítva ugyanott vagyunk szinte féláron

és a 3,6ghz-et nagyon hűvösen és elegánsan hozza, szal úgy mintha alapból erre lenne belőve :R

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#403) hétalvó válasza old gray (#400) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

ne cserélj. minek? a 6300-as bőven elég még 3.2-n is. max. quad-ra.

[ Szerkesztve ]

gyúrunk vazze

(#404) old gray válasza schwartz (#401) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Nem csak a vcore a mérvadó a fogyasztás és ennek függvényében egy hűtő hűtési teljesítményének megítélése szempontjából. Ne felejtsük el, hogy az E6300 nagyobb felülettel rendelkezik (die size= 111mm²) mint az E5200 (82mm²) így hiába a kisebb csíkszélesség ha a cpu kisebb felületen érintkezik a hűtővel. Tessék olvasni és nem csak beszélni.

[MOD]

hétalvó: igen, egyre inkább meggyőződésem, hogy marad a jelenlegi cpu, nincs szükségem több teljesítményre. Háromdémárk és hasonló játszótéri dolgok hidegen hagynak, nem fogok azért pénzt kidobni az ablakon, hogy a dobogóra kerüljek. Miután alaposan utánaolvastam a 45nm vs 65nm technológiáknak, rájöttem: val.színű a Z600 u.úgy fog megbirkózni az E6300-al mint egy E5200 vagy E7200-al.

[ Szerkesztve ]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#405) lipi67 válasza old gray (#404) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Jó az a proci!A teszt is...amit linkeltél,de ezt tárgyilagosan kijelenteni:"Ajánlott 24/7 használat:
E4500: 10x300MHz@1.2875V, Rendszer üresjárat: 98W
E7200: 9.5x333MHz@1.1750V, Rendszer üresjárat: 100W
"---Hm...

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#406) old gray válasza lipi67 (#405) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Igaz, a kijelentés kissé erős, de Dokar a lényeget jól leírta: a 45nm és kisebb vcore nem jelent feltétlenül kisebb hőmérsékleti értékeket. Nah jöhetne már a futár, vége lehetne a melónak és délután beizzíthatnám az új hűtömet. 1045g-os szörny, holnapra izomlázam lesz mire felszerelem. :D

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#407) lipi67 válasza old gray (#406) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Ezért is vonakodtam mindíg a böhöm nagy és méregdrága VGA hűtőktől.A GPU olyan kis felület,csodákat tenni nem nagyon lehet vele..
Basszus!Felborul majd a házad:) :D

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#408) old gray válasza lipi67 (#407) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Nem bízok semmi a véletlenre. :D

Mindenesetre majd kipányvázom, nehogy egyszer illuminált állapotban a házba akarjak kapaszkodni és rámboruljon az asztalról. :D

(#409) lipi67 válasza old gray (#408) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Betonozd le!:)Inni jó.. :K

(#410) old gray válasza lipi67 (#409) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

4 sör után (meló utáni stressz-levezetés) már nem merem felapplikálni a Z600-at, holnapra marad a szerelés. :D

(#411) EarL 007 válasza old gray (#410) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remélem mértéktartó vagy?

Mérték a vödör, tartó az asztal... ;] ;] ;] :DDD

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#412) lipi67 válasza old gray (#410) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Kis megfontolt vagy és milyen választékosan fogalmazol :C Én most nyomtam egy jó kis tuningot 4,4GHz felett primestabil a szaros 8400-es,igaz kapott is bios1,485V-ot:)

(#413) EarL 007

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sok kiskerben már kapható az E5200. És még itt. :C :)

[ Szerkesztve ]

(#414) Bluegene válasza EarL 007 (#413) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

beérik a gyümölcs lassan

az E2000-es széria méltó upgrade-je lesz, majd ha lejjebb megy az ára meglássátok :R

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#415) old gray válasza EarL 007 (#411) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Az vagyok, csak sörzök, haverral összefutottam és a nagy beszélgetés során kiszáradt a torkom.... :D

lipi67 : a Z600 beszerelve, passzívan, házventik nélkül, levett oldallappal az eredmény: [link]

E6300@ 3500MHz w/ 1,45V BIOS fesz., kb. ennyi a max.amit elbír, de visszavettem 3300MHz-re 1,35V-al és 65fok körül van a max. hőm., megtaláltam a 24/7 passzív hűtéses órajelet! :))

(#416) Hunter2 válasza EarL 007 (#413) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miért 1 év gart irnak? dobozos procik nem 3 év garral vannak?

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#417) EarL 007 válasza Hunter2 (#416) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem nem rég vették fel a listára, és töltötték ki hozzá a táblázatot. Amúgy szerintem is 3 év gari van.

Bluegene: Már ez az ár is egész jó, sőt! De úgyis lejjebb fog menni, mivel még friss termék.

[ Szerkesztve ]

(#418) slett27

slett27
(PH! addikt)

E5200 test

Ha már volt, akkor elnézést. Ha nem, akkor remélem segítettem ezzel a linkkel. :)

(#419) Bluegene válasza EarL 007 (#417) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

látom neked is tetszik :))

(#420) Bluegene válasza slett27 (#418) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én még nem láttam, de most kezdem látni hogy volt értelme(COD4 test :C ), meg amúgy is érezhető

(#421) slett27 válasza Bluegene (#420) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

De milyen nehezen akadtam rá. :( Viszont E6xxx E4xxx szériával lenne jó valami összevetés, remélem lesz itt a PH!-n egy alsó-középkategória teszt hamarosan, sőt X2 5xxx+ X2 6xxx+ való összevetés sem lenne rossz. :U

[ Szerkesztve ]

(#422) Bluegene válasza slett27 (#421) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

majd lefuttatom 7X266-on az everestbe van E6300-mas utólag jöttem rá

(#423) slett27 válasza Bluegene (#422) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Everest nem rossz, talán az egyik legjobb szintetikus teszt. Valós teszt összehasonlítás kellene, renderelés, játék, tömörítés stb.

Szintetikus tesztekről jut eszembe, ezt láttad ? Egyenesen gusztustalan, ha igaz.

(#424) old gray válasza slett27 (#421) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Ha kb. azonos körülményeket tudunk teremteni akkor az E6300-ammal össze lehet hasonlítani: friss op.rendszer, azonos háttérben futó taskokkal és frissítésekkel, a ramokat belőjük azonos órajelre, azonos késeltetésekkel, már csak a lap / chipset különbségből adódhat eltérés, nekem giga P35-DS3R lapom van. Fontos még az egyenlő FSB, ezt nem tudom hogy tudjuk megoldani az E5200 magas ill. az E6300 alacsony (7-es szorzó) szorzója miatt. Val.színű alacsony órajelen tudnánk tesztelni. :U

(#425) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez a fesz már nem tűnik olyan veszélyesnek még egy Wolfdalenek sem, kérdés hogy mennyire stabil:

(#426) old gray válasza Hunter2 (#425) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Szép eredmény egy low-end cpu-tól. :K

Nekem még új a 45nm technológia, mennyi a 24/7 használatra adható, még elviselhető feszültség? A wolfdale E5000 / E7000 / E8000 szériára gondolok. :U

(#427) Bluegene válasza Hunter2 (#425) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

áhh nehogy azt higyjétek hogy ennyit fog menni prime stabilan, alvinéké ill az enyém 3,77ghz-en indul el max, 3,66ghzen stabil, ez enginneering sample, gondolom a piacra kerülteket visszafogják

az E7200-asok se mennek 4ghzet 24/7, ezek se fognak, sőt a realitás 3,8ghz, én is bedőltem ennek(bár az is lehet csak peches vagyok, de nem hinném hogy ha vesztek ilyet ennyit fog menni ez ál-ES példány a tesztelőknek kiküldve)

szal mnézzetek át az E7200-as topicba hány embernek megy 4 gigát, a 3,8giga az már ritka, ezek se különbek, ha 4 gigát akarsz vegyél E8000-est(ez az intel célja)

[ Szerkesztve ]

(#428) Hunter2 válasza Bluegene (#427) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

amit linkeltem pont nem ES proci, de attól még lehet hogy igazad van.

(#429) EarL 007 válasza Bluegene (#419) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, hogy ne tetszene! :DDD Ennyi pénzért ajándék.

(#430) Bluegene válasza Hunter2 (#428) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó vegyetek és meglátjuk, de nem hinném hogy az eddig kereskedelmi forgalomban kaphatók olyan jók lennének mint azz E8000-esek

amit elküldenek tesztelésre azt direkt nem fogják vissza ;)

(#431) Hunter2 válasza Bluegene (#430) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

keress egy vevőt az E2140-emre 10-ért és már megyek is venni :DDD
Amíg nemjön vissza garból a 4850-em addig felesleges lenne vennem, mire megjön addigra talán az 5200 ára is lejjebb megy.

(#432) g@bo válasza Hunter2 (#431) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

most vettem 14é.... :DDD

ez csak 12,5* szorzót tud?

9*300 on be se röffen... :F

(#433) Bluegene válasza Hunter2 (#431) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miért én keressek vevőt? az a te dolgod

ha lejjebb megy az E5200, az E2140es még jobban lejjebb megy szal többet "bux" ha vársz

(#434) Bluegene válasza g@bo (#432) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

próbáld 12,5 X 295-ön és adj neki plussz feszt mondjuk 1,35v-ot kezdésnek, ez 3,7 ghz kábé, menni fog

vagy 12X295@1,35 ez tuti megy

azt ne várd hogy 5ghz-en fog szaladgálni, de a 3,6ghz benne van biztosan, csak adj neki plussz feszt

[ Szerkesztve ]

(#435) g@bo válasza Bluegene (#434) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

alacsonyabb szorzó és magasabb fsb lenne jó...

(#436) Bluegene válasza g@bo (#435) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na gondolom megy a cucc annyin amennyin én mondtam

ne feledd ez egy budget processor, de nem az FSB számít inkább a cpu órajel, 3,75-öt kihozhatsz de 3,6ot csak sikerül :U

(#437) slett27 válasza old gray (#424) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Várj, nekem már Q66 van, csak szakmai kíváncsiságból érdekelt volna a dolog. :)

(#438) Chaser válasza Bluegene (#386) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Bocs dolgoztam, ha még kell a teszt lefuttatom. De itt van itt valami, felkerült végre a proc az intel oldalára, itt a fícsörök közt szerepel a VT, tényleg benne van? :F , vagy bakiztak egy hatalmasat...

New world...old thinking...IBM T60;)

(#439) EarL 007 válasza Chaser (#438) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Baki, nincs benne VT, az csak az E8000-ben és Q9000-ben van.

(#441) Chaser válasza EarL 007 (#439) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jóvan', akkó' beperlem az intelt:D Ki tart velem? ;] Végre itt is látok egy bakit, nemcsak AMD oldalon :DD printsreen pówa :))

(#442) Bluegene válasza EarL 007 (#440) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát nem halok bele :DDD

ami gázabb lehet(ne) h SSE4.1 nincs, de nem hinném h a mostani játékmotorok használnák, sőt kizárt, SSE2-nél tartanak(ez kell a vantagenak is), 1-3 év múlva mire hátrány lenne addigra úgyis lecseréled ;)

[ Szerkesztve ]

(#443) EarL 007 válasza Chaser (#441) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Perelünk Lalikám, perelünk? :D

(#444) Chaser válasza EarL 007 (#443) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem akár meg is tehetnénk, de meghagyom másnak:) Viszont azt még mindig nem tudom, hogy alapórajelet mekkora minimum fesszel visz :U Valaki pls :R

szerk: én 1V-ra saccolok, de jó lenne tudni legalább 1 valós adatot

[ Szerkesztve ]

(#445) EarL 007 válasza Chaser (#444) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez gondolom függ a VID-től, de az alap 1,1V körül van.

(#446) Hunter2 válasza Chaser (#444) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ttuti hogy kivan írva az oldalra valahova hogy az elírásokért felelősséget nem vállalnak.

(#447) Chaser válasza EarL 007 (#445) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Biztos függ, de azért szeretnék egy gyakorlati példát látni, de úgy látom max majd az enyémen láthatok ha lesz:)

#446 Hunter2: én nem találtam erre utalást, de mindjárt írok is az intelnek, hátha kapok cserébe egy 5200-est grátisz :C

(#448) Hunter2 válasza Chaser (#447) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Írd azt hogy csak a VT miatt vettél 5200-at és mély csalódás ért hogy nincs benne, hátha küldenek egy Q9300-at vagy valamit amiben van VT.

[ Szerkesztve ]

(#449) Dr_Syrex válasza Hunter2 (#448) üzenetére

Dr_Syrex
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:DDD

''1 leszel vagy 0, vagy élő vagy hulla!'' <--+--> Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

(#450) z00li

z00li
(senior tag)

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy az E5200 proci megy-e a Gigabyte GA-73PVM-S2H lapban? A CPU support list nem tartalmazza, viszont paraméterei alapján mennie kéne. Vagy tévedek?

Z

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.