Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#351) lipi67 válasza Bluegene (#350) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Na!Szia!Mizu?Hol a prime 4,4GHz?
Nem akarlak felbosszantani,de kérd el Chibó-tól egy tesztre a 2180-as procimat..sírnál..
Ez a proci detto 7xxx...Most végülis mennyin primestabil?
Emlékszel:[link]
(a 2180-as 3150körül kapott,ha kell majd megkeresem)

[ Szerkesztve ]

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#352) Hunter2 válasza Bluegene (#348) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megtennéd hogy hanyagolod a kepfeltoltes.hu-t, nekem már vagy 10 perce nem jön be a kép.
media.proxnet.hu normálisabban működik.

PCIe frekit 100-ra szabályoztad?Próbáltad auton hagyni?

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#353) schwartz válasza lipi67 (#351) üzenetére

schwartz
(őstag)

Jaja, en is azt kerdem hol a Prime 4.4? :DD (foleg, hogy itt kinlodok szenne egetni az E6700-at :DDD )

Fuck yourself Jay Wilson

(#354) Bluegene válasza lipi67 (#351) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sose mondtam hogy megéri

persze kicsit jobb, de nem sokkal
nagy tunningmesterek adjatok tanácsot
3,62ghz szabil 12-es szorzóval(magasbb FSB-n nem indul igaz 1,35-öt adtam neki)
ill 12,5-n se indul 302mhz FSB-nél de akkor 1,38at adtam
szal a max fsb 302 és a proci vége max 3,7ghz lehet prime stabilan

végülis lehet én fogtam ki egy rosszabbat, vagy egyszerűen béna vagyok(adtam már neki 1,42v-t is de nem akar nagyon 3,8ghz-en elindulni, hiába pedig 12,5-ös szorzóval :( ), innentől kezdve nem tudok vele mit kezdeni, a proci vége 3,8ghz alatt kell hogy legyen, igaz most perpill 3,7-en járatom(12,5X297), stabil de prime-stabil-e?

a proci vége 3,8ghz alatt kell hogy legyenehhez még annyit hogy be sem bootol, hiába a mgas fesz, szal itt nem lehet szó arról h rosszul raktam fel a hűtőt
most meg kéne találnom a 12,5-ös szorzóval a maximum stabilt(olyan 3,7 lehet a vége, de inkább alatta)

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#355) Bluegene válasza Bluegene (#354) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tagadhatatlan pozítívuma hogy nem volt drága(7500Ft nem nagy zsé még nekem se)
sokkal alacsonyabb a hőtermelése, és wolfi elég harapós a windows

3,62ghz-en prime stabil ramok 800mhzen de cl4-ben
3,75-3,76Ghz-en fut nem prime stabil, de ez a max(ki kell még kisérleteznem)

se a lap, se a hűtő nem lehet gond, mert elég hűvős procc a lap is tud 430mhz-et

szal lehet ez egy gyengébb darab 3,8ghz-et ebből senki se sajtol ki, nemhogy 4gigát(1,5v-ot meg nem adok neki, azt ne várjátok), 3,7ghz a realitás majd belövöm normális fesszel

az meg hogy nem tud sse4.1-et az nem hátrány, majd 3 év múlva a legújabb játékmotorok esetleg támogatják, addigra kikopnak a 65nm-esek talán[link]

[I]Processor

* Requirement: SSE2 support
* Recommendation: A dual-core processor with performance equivalent to Intel Core 2 Duo E6600, AMD Athlon X2 6000+, or higher [/I]

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#356) Chaser válasza politomi (#322) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

És mennyi az az alapfesz?:) Végre számomra hozzáférhető helyen is lehet kapni, lehet a poén kedvéért veszek egyet ;]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#357) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jah meg az alapórajelet hány V-on minimumon viszi kb :F

(#358) politomi válasza Chaser (#356) üzenetére

politomi
(tag)

BIOS-ba 1.225v van beállítva gyárilag. Azt hogy alatta viszi-e azt nem probáltam.

[ Szerkesztve ]

(#359) Chaser válasza politomi (#358) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Itt a remek lehetőség a próbára :B :R

(#360) lipi67 válasza Bluegene (#354) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Pedig a farkasok elvileg szeretik a 965-ös deszkákat.Nézd meg alacsonyabb szorzón is,hogy mennyi az FSB.Nekem a 6750-es volt olyan,hogy lap,szorzó mind1 volt neki,480-as FSB-n megállt.
Nálam a kezdetetkben volt egy 7200-es,szar lapban,plusz fesz nélkül 3,5Ghz-et ment,s bár nem rossz,de akkor eldöntöttem..nem.Nekem ilyen sose lesz.Inkább egy jó öreg 6300-as.(az se lett)Olcsón 2xxx-et hozzádvágnak,ha meg valóban látványos javulást akarsz(ami nem csak teszteken jön ki!!!)akkor se az 5xxx,se a 7xxx nem a Te"embered".-OPersze ettől még jó procik,csak..lehet,hogy a 2xxx széria nagyon magasra tette a mércét..

[ Szerkesztve ]

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#361) Bluegene válasza lipi67 (#360) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

.lehet,hogy a 2xxx széria nagyon magasra tette a mércét..attól azért jobbak, lehet hogy egy-egy kísérlet erejéig 1,6v-tal 4ghz-et is elértél, de valljuk be a realitás a 3,2ghz kábé mindenki úgy használja, nem véletlenül afölött már csak erőltetve megy

ez meg tud 3,6-3,75Ghz-et, de ha rászámolunk +5-8%-ot(cache miatt) és +10%-ot(fejlesztett wolfi), vagyis +10-15%-ot(ennyivel lehet gyorsabb) akkor az E5200 napi használaton jobb mint egy 4ghz-es E2000-res

szal 3,7GhzX1,15=4255mhz-es E2000-resnek felel meg, de napi használatra :D

olvasok az E8500-asokról, hát igen, 4,4ghz 6mb cache 500fsb, az más :)) , de nem is 7K-ba váltották volna ;) , majd esetleg veszek egy olyat 1 év múlva mikor már olcsó(vagy quadot), egyébként is elég ez a 3,6GHZ, Kiváncsi vok a mai játékokban mikor van cpu limit ezzel

[ Szerkesztve ]

(#362) lipi67 válasza Bluegene (#361) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Nem azt mondtam,hogy jobb!Viszont ár/teljesítményben ottvan!S teszteken kívül..ha vki megmondja,hogy egy adott játék alatt min játszik..

Más:Nézd én most is "csak"4,4GHz-et linkeltem,pedig 4,6 felett PI-zek.Viszont csak olyan eredményt teszek be ami nem egy fényképre használható!!!
Bagira szted miért akarta Chibótól megvenni a procimat?Hisz neki 4160-at sikerült kihozni,nekem csak 4060-at.Elmondom!Az legtöbb proci valóban 3,2-3,4GHz-mert ..hagyjuk.Pár proci stabil 3,6GHz-en is!Az enyém 24/7ben 9*420!!!!Én nem 3,7GHz-en boot és kütyükkel 4GHz felé.nálam 3,85-3,9GHz-en simán ment hiba nélkül!Majd keresek neked teszteket.Csak..Volt egy "beszélgetésünk"Zájeccal,s ezért(nézd meg)nem néztem a végét a procinak,hanem megnéztem nála mit ment ,rátettem 10MHz-et,s azt linkeltem.De ne tévesszen meg a 1,5V/3610MHz..az valójában 3,8GHz körüli..
szaros 3,4GHz-hez meg elég volt 1,368V!!! :K S nézd meg a 24/7-es 9*420-ast..Összevetettem egy q66-tal..
[3,4GHz/1,368V]
[2180Vs Q66 :Y ]

MOD:"szal 3,7GhzX1,15=4255mhz-es E2000-resnek felel meg, de napi használatra"ezt nem értettem.
Sajnálom ha félreérthető voltam,nem bántani akartam a procit!!!! :R Csak én sokkal többet vártam tőlük.S ha az első szériák se brutáltuningok..fél év és 3,3-3,4GHz lesz a határ...
Persze,hogy jobb,s megéri,és az is igaz,hogy mire nem elég.Nekem egy 2xxx/2000MHz mindenre elég... :K

[ Szerkesztve ]

(#363) Bluegene válasza lipi67 (#362) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó én is csalódtam, de a pudding próbája az evés ;)

felemás, talán túl nagy teljesítményt vártunk túl kevés pénzért :)

igaz h az E2000-esek ár/értéke a legjobb, de egy 4850-est jobban visszafogja, lehet hogy az a +25% teljesítménytöbblet pont jól jön egy modern vga-nak

szal mhz/ft vagy IPC/Ft ban jobbak az E2000-esek, de az E5200-zas viszont nagyobb teljesítményű

[ Szerkesztve ]

(#364) kulerr

kulerr
(őstag)

Ez így van fiúk sokat vártunk tőle...,de most őszintén majd amikor normalizálódik az ára, aki olcsó és jó procit akar venni ez nem jó? mondjuk 3,7Ghz 15K-ért ?
velem együtt sokan hozzászokva a sok 4 gigás prájmokhoz és 8xxx-es tulajoknak már persze h magasak az elvárásaink, de ez mégiscsak árban a fele :Y lesz...

[ Szerkesztve ]

(#365) lipi67 válasza Bluegene (#363) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Az a 25%???Ez is tulzás..nagyon.Ennyi különbség 2xxx és 8xxx között sincs..
Csinálj egy sima everest tesztet nekem légyszi,mint én a quad-nél a 2180-nal.Hol van a 25%-(sehol)sőt a 2180 nyerne.de csináld meg és látni fogjuk.Azt a 2180-at a gépedben lévő 5200 meg se veri..l2 ide vagy oda..Sajna nár nincs meg,de van egy-2 teszt róla,összemérhetjük ha gondolod. :K
Szerintem MINDENBEN verni fogja a 2180..Ok,egyedi darab és összességében jobb minden tekintetben az 5200.De nagyátlagot nézve se jobb 25%-kal..ez is tuti

(#366) Bluegene válasza lipi67 (#365) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát te fanatikus E2000-res rajongó vagy

jó mérjük, milyen órajelen? mondjuk 10X300? XP alól

Az a 25%???Ez is tulzás..nagyon.simán van az én e2160asom 3,2-t tudott, ez meg 3,7-et és gyanítom hogy azonos órajelen is 10%kal gyorsabb

[ Szerkesztve ]

(#367) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyébként alvin is hasonló órajelig jutott velük, szal nem egyedi eset az enyém

ez van, olcsó húsnak híg a leve, 3,6ghz wolfi, ennyi pénzért ez jár

(#368) kulerr válasza Bluegene (#367) üzenetére

kulerr
(őstag)

azért azt nem gondoltam h temetni fogjátok...hát igen a jó világ :U

[ Szerkesztve ]

(#369) lipi67 válasza Bluegene (#366) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Félreértettél!!!Én méhg mindíg nem szidom a procit,persze h jó az,de csalódás,mint a 7xxx volt.Annyi pénzért megéri,s nem becsmérlem,hiodd el.Tesztelheted.Én már nem tudom így csak régi tesztjeim vannak.dmark 3150(asszem),3937 ponttal már meg is van Neked a 25% :D Érted mire célzok.Pi is van valahol az 15 asszem 1M-en.Everesetet elküldtem,muti a Tiédet!
-Na:Azért írtam ezt,s voltam,vagyok benne biztos,mert kb ekkorát csalódtam a 6750-es procimban.A kis bajnokomat(a szóbanfprgó 2180)eladtam,pedig a legjobb volt.Volt még 3 nagyon jó,Zájec,Bagira és Petya procija,Szóval eladtam 19,4K-ért s vettem egy 6750-est és....képtelen voltam azt az eredményt produkálni vele!!!Jó 1 hónap kellett mire hasonlót értem el.Mondhatnád,hogy bezsongtam,s tudat alatt becsaptam magam,de..a 6320-as procival(pedig 7es szorzó)simán vertem a 2180-at és 6750-est is.A 6750 PI-ben verte a 2180-at,de a 6320-at...nem.Erre mondtam.(bocs ha zavart vok ,de 2 törpém itt öli 1mást)
Lényeg:a 2xxx után és a 8xxx közé teljesítményben(benne van a tuning is)karakteresebb procit vártam, mint az 5xxx és a 7xxx.Még egy elsőszériás 4300-as(1V-os VID!!!)vagy 6300,6320,6600...jobb alternatíva ha reális összegért hozzájut az ember..

-Megyek,kinyírom a 2 gyerekemet- :D ;)

MOD:markban van 10-15%..de a 2180-asom javára.Ja!!!-Ha magas a VID-ed(mennyi?)szarj a hagyományokra.Simán elbír 1,35-1,38V valósat 24/7-ben.

[ Szerkesztve ]

(#370) Bluegene válasza lipi67 (#369) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

persze h jó az,de csalódás,mint a 7xxx voltaz ebben 1etértek

jó te kifogtál egy jó E2000-rest az enyém 3,2ghz@1,35v-tal se volt prime stabil, igaz úgy használtam ;] , szal nekem előreleépés

ényeg:a 2xxx után és a 8xxx közé teljesítményben(benne van a tuning is)karakteresebb procit vártam, mint az 5xxx és a 7xxx szerintem az Intel szándékosan fogja vissza ezeket hogy a vásárlókat a drágább E8000-esek felé terelje, ciki lenne ha ezek éppolyan jól húzhatóak lennének, vagy leköröznék,

ég egy elsőszériás 4300-as(1V-os VID!!!)vagy 6300,6320,6600...jobb alternatíva ha reális összegért hozzájut az ember..
sztem ez túlzás, talán kihozható a 3,6-3,7ghz ezekkel de az már nagyon a végük, és fűtenek mint kazán, szal jó pár ezressel olcsóbban , nem jobbak, ráadásul ez wolfi(nagyobb IPC)

alapórajeles eredményeid nincsenek? leviszem 10-re a szorzót, 10X200-ra vagy 10X300-ra ilyeneket keress, ha van megcsinálom ugyanazt és meglátjuk mennyit javult az IPC

(#371) lipi67 válasza Bluegene (#370) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Ugye ezt Te se gondolodf komolyan(alapórajeles) :D Az a proci az első boot-nál volt talán arrafelé:)
Sajna nincs..De nem is az alapórajel a lényeg,hisz akkor AMD-s lennék.Ezeknél az olcsó kis ügyeseknél az a lényeg..mennyit tud..
Igen,én se azt mondtam,hogy minden 2xxx brutal.Sőt!2140-2160-2180..nálam vége a sornak.2200,2220-már az se bejövős.Ezeket szeretem,nézd el nekem ;)

(#372) Bluegene válasza lipi67 (#371) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De nem is az alapórajel a lényeg, azért hogy kiderüljön mennyivel jobb a 45nm-es a 65nm-estól, nah mindegy

(#373) lipi67 válasza Bluegene (#372) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Nem mind1 mert nemtok olyat mert nincs meg fél éve a procim.Viszont ha tuningolnád(ha alapon jobb,húzva csak jobb,ráadásul nem 2 hanem 2,5-ről indul..)Én elküldtem az everestet,csináld meg légyszi.Megkeresem a 3dmarkot is..

(#374) Arpee78

Arpee78
(fanatikus tag)

Van review erről a prociról?

Sztálin Oroszországot faekével vette át és atombombával hagyta az utókorra. (Churchill)

(#375) Bluegene válasza lipi67 (#373) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen egy E4400-zal kéne összevetni

2mb cache, 200 fsb, 10-re levett szorzó

itt kijön a 45 vs 65nm
majd írok a topicba de előbb csinálok tesztet
mit ajánlasz? superpí? everest?

arpi: nincs, beírtam helyetted a google-ba és helyetted megnéztem, nincs rendes review

[ Szerkesztve ]

(#376) Arpee78

Arpee78
(fanatikus tag)

Köszönöm, google-ben én is kerestem, és én sem találtam. Ezért írtam ide a kérdést.

[ Szerkesztve ]

Sztálin Oroszországot faekével vette át és atombombával hagyta az utókorra. (Churchill)

(#377) lipi67 válasza Bluegene (#375) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

A 2MB l2 super PI-n jön ki igazán valós idejü prioritás alatt.1-2-4-8-16-32M
Ebből sok minden kiderülne.Mi sok sok procit teszteltünk így.Ha gondolod...
Megkeresem,h milyen beállítások mellett(egyedi volt,hogy sok procit reálisan össze tudjunk mérni)keresem Neked.

(#378) lipi67 válasza Bluegene (#375) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Na:proci 7*333-on,superPI 1-2-4-8-16
Memóriaidőzítáések meg uígy:[link]
Igy teszteltünk sok sok procit.s ezen beállítások mellett winrar és everest is volt.

(#379) Chaser válasza Bluegene (#375) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na ez jó 5let :K Egy E4400 vs 2180 vs 5200 10x200/10x250/10x300 teszt jó lenne.

(#380) Bluegene válasza Chaser (#379) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nah csináltam 9X200-on teszteket

load optimized defaults-ra mentem, a szorzót 12,5-ról 9-re vettem, ennyi
ill a c1e-t és eistet kikapcsoltam(energiagazdálkodási funkciók), nehogy bezavarjanak

szal egy E4300-as szintjére vittem(9X200, 2MB cache), 65nm vs 45nm, ha van valakinek kedve ugyanazen az órajelen megmérkőzni akár E4000-essel akár E2000-essel rajta, érdekes lesz, jah XP alól nyomjátok ha lehet úgy hogy a háttérben nem fut semmi

egyébként IPC-ba nincs sok különbség 2mbos 65nm-es hez képest szerintem

[link][link][link][link][link][link][link][link][link]

(#381) KMT válasza Bluegene (#380) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Úgy csináld, ahogy lipi mondta, mert van nekünk egy ilyen:

[link]

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#382) Bluegene válasza KMT (#381) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tudod mikor :(((

ott vannak a képek, le lehet olvasni, ha van kedved rakd táblázatba és küld el nekem

(#383) KMT válasza Bluegene (#382) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

És minek hasonlítsuk össze a tieddel, amikor már a cpu/ram órajel sem egyezik meg. :W
De biztos nagy meló ugyanazt megcsinálnod 7*333-on.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#384) Bluegene válasza KMT (#383) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem, majd valaki megcsinálja rendesen ahogy én, 9X200-on, előbb utóbb

(#385) Chaser válasza Bluegene (#380) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem pont ilyen tesztekre gondoltam, everest hát izé, valós alkalmazásokra. Majd ha meglesz az új jövevény összehasonlítom a 2180-nal, úgyis csak olyan tesztnek hiszek amit én hamisítok ;]

(#386) Bluegene válasza Chaser (#385) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

futtasd már le a superpít 9X200-on, de előtte nyomj egy "load optimized defaultst"

mellérakod az everestet bizonyítéknak, vagy a cpu-zt, pont ezért hülyeség a táblázat, nincs bizonyíték, szal pont hogy én csináltam profin ;)

[ Szerkesztve ]

(#387) KMT válasza Bluegene (#386) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

A topikban képekkel volt igazolva az eredmény. Load optimized esetén meg nem garantált, hogy ugyanazok lesznek a mem időzítések...

(#388) Bluegene válasza KMT (#387) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A topikban képekkel volt igazolva az eredményhol??? melyik, milyen topicban
Load optimized esetén meg nem garantált, hogy ugyanazok lesznek a mem időzítésekde épphogy akkor lesz( )CL5-ben

ez nem volt túl értelmes hsz,

olyan nehéz belőni egy 9X200-at és lefuttatni párr tesztet? kábé 5-7 perc mindennel max, + képet mellette hogy mennyin jár, sőt ha valakinek E2160-asa vagy E4300-asa akkor csak alapon kell futtatni simán :K

[ Szerkesztve ]

(#389) lipi67 válasza Bluegene (#384) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Olyan veled mint lóval imádkozni.Látod,mindent elküldtem(MERT AZ REÁLIS ÉS MINDENKI ÚGY NYOMTA)erre egy fél topik alkalmazkodjon hozzád. :F
Mondtam azt is,hozd ki a maximumot a procidból,lássam azt a 25%-ot amit ráver az enyémre.._ez se volt jó.
Tesztelgess 1edül,én belefáradtam..

(#390) Bluegene válasza lipi67 (#389) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mind1 9X200-on valaki

már írtam előbb hogy 300-zas FSB-nél többet nem szeret ez a proci
302 FSB-nél 3,77GHZ
9X333-on nem indul

(#391) KMT válasza Bluegene (#388) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

E2000-es topikban, nem fogom megkeresni hol, te is megteheted.

Nem CL5 lesz, hanem SPD szerinti. A fő időzítések a legtöbb ramnál persze CL5 lesz, de nem garantált. És akkor ott vannak a másodlagos időzítések, azok szinte biztos különböznek két különböző ram esetében.

---||---

Kicsit többféle procival megvan a 7*333-as teszt, de majd biztos mindenki újra megcsinálja a kedvedért 9*200-on...

[ Szerkesztve ]

(#392) Bluegene válasza KMT (#391) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kicsit többféle procival megvan a 7*333-as teszt, de majd biztos mindenki újra megcsinálja a kedvedért 9*200-on...hát ha akarják tudni a 45nm vs 65nm-t, ezidáig nem lehetett mert a cache 6mb vagy 3mb illetve 4mb v 2mb v 1mb volt szal nem lehetett clock to clock
összemérni igazságosan, most végre lehet 2mb vs 2mb 45nm vs 65nm

nem kell mindenkinek megcsinálnia elég egy embernek, én megcsináltam(kábé max negyedóra), remélem lesz egy nem lusta ember és akkor kiderül, egyébként már mondtam h 7X333-at nem tud a proc

[ Szerkesztve ]

(#393) lipi67 válasza Bluegene (#386) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Köszi,h lehülyéztél pár embert..
Szia!

(#394) Bluegene válasza lipi67 (#393) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ne vedd magadra, én már mondtam hogy nem tudok 300FSB felett tesztelni

kiváncsi voltam hogy mit nyertem ezzel a procival

ha azt mondom valamire hogy hülyeség, az nem valakikre értem

nem hülyeség csak screenshot-on ott van a bizonyíték

(#395) lipi67 válasza Bluegene (#394) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Minden méréshez tartozott 1-1

(#396) g@bo válasza Bluegene (#392) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

azé csak ér valamit az a 6mb cache, nem?

(#397) Bluegene válasza g@bo (#396) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hogyne, azért lenne jó 2mb 65nm vs 2mb 45nm(E4300 9X200)

hogy ipc-ben is fejlődött-e a procc

(#398) old gray

old gray
(PH! addikt)

Van értelme egy E6300@ max. 3605MHz-ről váltani egy E5200@ max. 3660MHz-re? :U
Gondolom teljesítményben nincs nagy különbség, de a hőmérsékletek szempontjából már fontolóra venném a dolgot, ha kiderülne: az E5200-al a CM Z600 passzívan is megbirkózik. U.akkor érdekes hogy a 65nm vs 45nm ellenére mind a 2 cpu-nak 65W a TDP-je, szóval lehet mégsem lenne hűvösebb egy E5200? :U

MOD: szóba jöhetne még egy E7200 CPU is, E6300 / E7200 egyenlő órajelen mekkora különbség lenne tapasztalható teljesítményben?

Úgy általánosságban az E5200 / E7200 szériák milyen tuning-potenciállal bírnak? :U

[ Szerkesztve ]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#399) Bluegene válasza old gray (#398) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát teljesítményben semmit se nyernél, hisz az E5200 a 3,6ghz-et 300-as fsb-vel tudja, az E6300 meg gondolom 500-zas fsb-vel, szal nem nyernél, jó lapod van használd ki

ellenben hőmérsékletben kevesebb hőt termel, igaz én csak a 3dmark közbe odatartottam a kezem a hátsó kifújó ventihez míg az E2160assal 3,2ghz-en pokoli forróság ömlött ki, ezzel inkább csak langyi, a gyári hűtő is feleakkora

(#400) old gray válasza Bluegene (#399) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Holnap kiderül, hogy kell-e váltanom: érkezik a CM Z600 és ha egy tisztességes tuning (3,2-3,3GHz) esetén is elbírja a hűtő passzívan akkor marad, egyébként E7200 lesz az utód. Minél többet olvasok az E5200-ról annál kevésbé jön be. :(

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.