Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#301) Bluegene válasza kulerr (#300) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért nyomhatnál valami ma este is jad nyammogjunk rajta
hát meglátjuk, egy szolid 3,8ghz-et ;] ;)

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#302) EarL 007 válasza Bluegene (#299) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na erre kíváncsi leszek! :) Mivel fogod hűteni?

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#303) Bluegene válasza EarL 007 (#302) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

esüstpaszta meg hyper tx2

7500ft bakerül, mert beszámítja a régit, annyit megér :U

remélem nem fog sz*rozni a lap

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#304) kulerr válasza Bluegene (#303) üzenetére

kulerr
(őstag)

bizony megér...várjuk akkor az eredményeket...aztán ne szarozz ha elsőre megy a 3,8 rakd fel 4 gigára had lessünk :Y :R :DDD

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#305) Bluegene válasza kulerr (#304) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

válaszolt a gigabyte bassszus :(

[link]

nah mind1 megkockáztatom, elvileg politominak megy, az enyém igaz rev 1.0-ás, nemtudom

(#306) EarL 007 válasza Bluegene (#305) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CPU support oldal sem kecsegtet semmivel, az össze Wolfinál Not support van, pedig elvileg menniük kéne.

(#307) kulerr válasza Bluegene (#305) üzenetére

kulerr
(őstag)

akkor most? eladod vagy mi lesz :F pedig jó lett volna az a kis esti teszt...

[ Szerkesztve ]

(#308) Andrewstarr

Andrewstarr
(kvázi-tag)

Én megkockáztatom, ha meg tudunk egyezni a mostani procimról a vevőjelöltel,
akkor már rendelem is meg. :K

Andrej (Andrewstarr felhasználónak 24 pozitív és 0 negativ értékelése van :)

(#309) Bluegene válasza kulerr (#307) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megvan!!! és megy :D

mindjárt tunningolom ;)

a vid-je 1.15v az jó?

[ Szerkesztve ]

(#310) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

[link]

3,75 ghz-et lőttem be, 1,34v-ot adtam neki a biosban, nem tom a cpu-z miért ír ennyit

érzésre jobb mint az E2160-as mégha az órajelet is beleszámolom, egyenlőre ennyit lőttem be azt meglátjuk

(#311) tlac válasza Bluegene (#309) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

akkor írj nekik vissza, hogy működik :D
meg a giga topikba is nyomhatsz pár képet, amin látszik a lap, bios és a proci is

(#312) tlac válasza EarL 007 (#306) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

a rev3.3-nál nézd, mindegyik rev-hez ugyanaz a bios van...

(#313) No-kia válasza Bluegene (#310) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ne idegesíts, ugye nem vistát használsz?

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#314) Bluegene válasza No-kia (#313) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt is, miért?

(#315) No-kia válasza Bluegene (#314) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah azt hittem csak azt, mert az ati vga tulajok baráti klubbjában, múltkor még szidtad a vistát játékban , de ha xp-t is használsz akkor semmi gond :DD

[ Szerkesztve ]

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#316) Bluegene válasza No-kia (#315) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jól van egyenlőre 3,75ghz-nél megáll a tudomány, de ott olyan mint a villám :)) , és sokkal kevésbé fűt, de alapon se rossz

majd kitesztelem, menni feszt adhatok neki biztonságosan?

(#317) No-kia válasza Bluegene (#316) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1,4V nál sztem ne adj többet :))

(#318) EarL 007 válasza Bluegene (#310) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C :)

(#319) politomi válasza Bluegene (#309) üzenetére

politomi
(tag)

Az jó mert nekem a VID 1.225

(#320) EarL 007 válasza Bluegene (#316) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4GHz-hez már elég a ~320-as FSB is, azt pedig bírni fogja szerintem. 1,4V az már sok lenne egy Wolfinak, max 1,37V-ot adnék neki. Amúgy grat, ez szép tuning. :C

(#321) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akinek van 5200 megnézné, hogy 3Ghz-et hány V-on tudja?

New world...old thinking...IBM T60;)

(#322) politomi válasza Chaser (#321) üzenetére

politomi
(tag)

Nekem a bios szerinti alapfeszen tudja orthos stabilan. Feljebb még nem probáltam alapfeszen, ezért lehet bírna többet is.

(#323) Bluegene válasza EarL 007 (#320) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát a 4ghz nem akaródzik, de még kitapasztalom

megérte? felemás érzéseim vannak
egyrészt 7500Ft volt a beszámítással(E2160) az ára, de nem hinném h a 4 ghz-et lehet tolni 24/7

inkább 3,8-3,9 a realitás, persze ez is jó csak a E2160 3,2-t tudott stabilan, szal nemtudom, még ismerkednem kell

MÁS: miért van az h mióta az új procc van a gépben a vinyó teker mint állat?

(#324) politomi válasza Bluegene (#323) üzenetére

politomi
(tag)

És a 3.7-3.8Ghz-z Orthos stabil? Tudnál róla képet küldeni egy cpuz ablakkal egyetemben? Kiváncsi vagyok rá nálad, hogy megy. Egyébként én meg vagyok elégedve a procival mert nekem 3.5k-ba fájt a E4300 eladása után.

(#325) Bluegene válasza politomi (#324) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem prime stabil, windows stabil ;)

de mind1 beszélek a tapasztalt wolfisokkal

ill ő is azt mondja h 1,4 mehet 24/7

szerintem ez az E7200-asokhoz fog hasonlítani és nem az E8000-esekhez sajna

[ Szerkesztve ]

(#326) politomi válasza Bluegene (#325) üzenetére

politomi
(tag)

Nálam is pont ez a helyzet! A prime és orthos 2-3 percig bírja, de 1.5-2 óra unreal és utána 1.5 COD 4 után semmi probléma nem volt. Ezeknél a progiknál jelez hibát, de akármi mással probáltam terhelni minden OK volt.

(#327) Bluegene válasza politomi (#326) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah én sem hiszek ezekben az ősrégi tesztprogramokban

nyomod a windows-t, nyomod a 3dmarkot, nyomod a game-t, és kész ez számít nem a prájm nájntífávjf

egyébként ciki mert volt olyan akinek prime95 stabil volt és játékban fagyott és nem értette :DD

(#328) politomi

politomi
(tag)

Most egy olyan beállítást sikerült csinálni, hogy 3.5Ghz-n nagyon alacsony feszt adtam neki (1.29 cpuz) az orthos 2mp-t sem bír ki, de a vista stabil. Én úgy gondolom, ha az orthos alatt ennyire instabil akkor ez az oprendszer bootolásakor vagy magán a vista-n is kellene valamit észrevenni, hogy nem OK.

[ Szerkesztve ]

(#329) Bluegene válasza politomi (#328) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

játszál inkább ha úgy stabil semmi gond ;)

(#330) Andrewstarr válasza Bluegene (#329) üzenetére

Andrewstarr
(kvázi-tag)

Bluegene:

A hőfokokról tudsz valamit mondani vagy mutatni képet, alapon meg tuningnál?
Mondjuk egy everest-el...

Köszi

(#331) Bluegene válasza Andrewstarr (#330) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

aha 3,76ghz-nél 40 fokos a mag elég jó
core1 52
core2 53

de tökmind1 ha szarabbul kened fel a pasztát máris magasabb hőmérsékleted lesz, tény hogy nem túl forró szerintem, az E2160nál ömlött ki a forróság hátul terhelésnél ennél meg nem annyira

[ Szerkesztve ]

(#332) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3dmark06 teljesítmény összevetés (CPU score)

[link]
[link]

(#333) Andrewstarr válasza Bluegene (#332) üzenetére

Andrewstarr
(kvázi-tag)

Kösszi...
A procidat hol számolták be az E5200-be?

(#334) kulerr válasza Bluegene (#332) üzenetére

kulerr
(őstag)

Szia!

Na öcsém esküvője volt tegnap...Jó ez a proci!, azért arra nem számíthattál te se komolyan h 7/24-be 1,3-al 4 gigát kapsz...de az h 3,7-en így viselkedik az nagyon jó és ha beérik jobb lesz.
Igen a 7200-hez hasonlít, de nagyon sok 7200-esnek is gondja van már ezen az órajelen, az meg h használatnál stabil az a lényeg nem? , meg a 2xxx-es szériánál azért többet tud, akárki akármit is mond!! :R
Kicsit szokatlan az új arcképed...miért váltottál?, már megszoktuk a régit...

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#335) EarL 007 válasza Bluegene (#323) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem, ha lesz időd, akkor tedd újra a Windowst, lehet, hogy megoldja a vinyótekerés dolgot. Amúgy szerintem a procid megérte azt a 7500 HUF-ot, közel 4GHz, 7500-ért, szerintem jó üzlet volt. Alvinnál vetted?
4GHz: Lehet, hogy wallos a proci?

(#336) Bluegene válasza EarL 007 (#335) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem tőle, metti-nél

írjatok neki azt hoz esetleg, bár azt mondta nagykerben ritka az ilyen procc még(mázlim volt épp volt), ill nem biztos hogy beszámítja, de alvin se számol be ő viszont beszámította volna de 10K-t kellett volna dobnom, ill van egy ember aki 16,5-ért hozza, de ő sem számít be

FPO/Batch#: 3820A958, az okosok megmondják mit jelent

egyébként nagyon aranyos kis kék doboza van, olyan mint az E8000-eské, a hűtője viszont nudliilyen

nincs kedvem újrarakni, egyébként 9X355=3,2 ghz alapfeszen, tudom ezt azért raktam be hogy órajel vs E2160 órajelet tudjak tesztelni

[ Szerkesztve ]

(#337) EarL 007 válasza Bluegene (#336) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát az a hűtő jóformán ahhoz se elég, hogy alapórajelen csendesen hűtse, ilyen hűtőt adnak még a 45nm-es Quadokhoz is... Van FPO-s topik is a PH!-n.

(#338) Bluegene válasza Bluegene (#336) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

úgy néz ki 3,75@1,35v a reális

[link][link][link]
[link]

ezek mind lefutottak elsőre, igaz nem prime stabil, de egyébként mennek a dolgok, nem hibázik, 1,35 v-nál meg többet egyenlőre nem adok neki, a hőmérsékletek jók nagyon a mag alapon 38-42 fokos, netezés közbe, igaz a mag1, mag2 hőm. 10 fokkal magasabb :F , de mind1, terhelve olyan 50-55 fokos a mag

próbáltam 12,5X320at (4giga), 1,4v-on, sőt 1,42 volton de nem megy, sőt 3,8-at se akar, sőt 3,78-at se(hibázik, instabil), úgyhogy marad a 3,75 de így stabil, nagyobb feszt tartósan meg nem adok neki 1,35v-nál

szal aki ilyet vesz valami hasonlóval számoljon, az E7200-asok mennek így, sokkal nem jobb az e2000-nél csak akkor vegyetek ha pár ezer forint a ráfizu(nálam 7500ft volt)

próbáltam 3,75ghz-et nagyobb FSB-vel kisebb szorzóval de nem akarja :( , azért az E6000-eseket lenyomja ;]
szal nem ájultam el tőle, de azért aranyos, a vinyótekerés megszűnt(gondolom a vista ismerkedett vele)

esetleg később fölkúszhat 3,8-3,9ghz-re de ahhoz még tesztelnem kell, ill profi tunningosok tanácsát kikérnem

[ Szerkesztve ]

(#339) kulerr válasza Bluegene (#338) üzenetére

kulerr
(őstag)

...jó ez, és azt nem tervezed megnézni h ezen az 1,35-ön mennyit hoz prime-vel stabilan?

[ Szerkesztve ]

(#340) Bluegene válasza kulerr (#339) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát levettem 12X300-re, 3,6ghz-re

3 percig bírta a prime, viszont a Mass effect hibátlanul fut, meg a windows is

persze az is lehet az volt a baja h bekapcsolt a képernyővédő

(#341) kulerr válasza Bluegene (#340) üzenetére

kulerr
(őstag)

hát nem mindig csípázzák ha beugrik egy másik progi...Lipinek is volt hasonló h simán prime-olt aztán elindított valamit és behalt.

Te de figyu lehet h hülyeség de a prime-t a wolfikhoz szoktuk szokták használni...nem lehet h ennek meg az orthos kellene?, de ez csak feltevés ..mondjuk én kipróbálnám.

[ Szerkesztve ]

(#342) Bluegene válasza kulerr (#341) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3,6ghz prime stabil[link]

1,35v-on

kitesztelem ezen mit bír

mass effecteztem félórát gond nélkül ;)

úgy néz ki 3,6 és 3,75 között lesz a stabil vége 1,35v-on

sztem ennyit nyugodtan lehet adni neki(1,35), az E8000-es topicba is ezt írják napi használatra

ellenben a magas fsb-t nem szereti 9x355-ön nem akart menni :((( (azért mert az előző procim annyin ment és clock to clockra lehetett volna mérni, mennyit számít h wolfi +cache

[ Szerkesztve ]

(#343) Bluegene válasza Bluegene (#342) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem ezért a + 400-500 mhz-ért annyira nem éri meg az E2000-esekkel, szal sztem max néhány + ezrest szánjatok rá, túl sokat ne ;)

engem nem győzött meg egyértelműen, kicsit gyorsabb lett, hűvösebb a gép de nincs egetverő különbség, hát nemtom egy E6600-nál és társainál biztos jobb

(#344) kulerr válasza Bluegene (#342) üzenetére

kulerr
(őstag)

:R ne keseregj nekem 8400-em van mégsem hajtom 4 gigán 7/24-be 3,6-3,7-en megy és bőven-bőven még nagyon sok is.., és akárhogy nézzük a 2xxx-es utódja és ahogy elnézem azért nem vallott szégyent. :C

[ Szerkesztve ]

(#345) Bluegene válasza kulerr (#344) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mit tud egész pontosan az E8400?
mennyi feszt adsz neki napi használatra?

(#346) kulerr válasza Bluegene (#345) üzenetére

kulerr
(őstag)

most 1,168-1,172 -on megy 3,6 gigát :R
de miért járassam magasabban ha egyszerűen totál nem használom ki? ha veszek majd egy jobb VGA-t a havi 2* 1 óra gamehoz majd az talán igénybeveszi 50%-ra :K

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#347) Bluegene válasza kulerr (#346) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

aha és a 4gigát mennyivel megy?

(#348) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem értem ha biosban 1,35 voltot adok neki, akkor a cpu-z és az everest miért ír többet
[link]

egyébként 1,35v-on 3,62ghz a max prime stabil(12X302), és nem szereti a magas fsb-t se

hát ha ráküldöm a feles szorzót 12,5X302=3775mhz na akkor viszont feszt kell emelni h stabil legyen gondolom :U

(#349) shteer válasza Bluegene (#348) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

félremérnek vagy a lap alapból többet ad - enyém kevesebbet de az legalább betonstabil

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#350) Bluegene válasza shteer (#349) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen de melyik a valós? nem mind1

ha biosban 1,38at adok a cpuz szerint 1,42v az a baj

mondjuk én a biosnak hiszek

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.