neki az azonos órajel bántotta a szemét.
123,48 / 2,53 = x * 2,66 = 129,82 ( 123,48 helyett ) na bumm.
14,76 fps difi, ~ 11%.
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást!
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!

neki az azonos órajel bántotta a szemét.
123,48 / 2,53 = x * 2,66 = 129,82 ( 123,48 helyett ) na bumm.
14,76 fps difi, ~ 11%.
ok de itt csak a cache volt a kérdés.
azért wolf/conroe között is van difi, de ezek is csak azonos órajelen mérhetőek.
8200/7200 között se lehet szerintem 10%-nál több a cache miatt. Árban pedig több van. De mindenki azt veszi amire szüksége van és pénze.
Aki játszik annak a legolcsóbb is elég. Sajna. Ha nem így lenne lehetnének jobb játékok, sokkal jobb fizikával.
E5200-as is mindenre elég lesz 3.4-3.6 borítékolható 24/7-be. Bár nekem kicsit magasnak tűnik a VID-je.
gyúrunk vazze

cod4 - et eltoltam egy 3 gigára húzott e1200-al ( 7 rugó volt, 512k cache..... )
nyilván nem 140 fps, csak 80 vagy mittomén, de egy 8400-as árához képest.... hát, elgondolkodtató.
Ami a vid-et illati, mostani 7200-asom az eddigi leggázosabb 1,2375 V, viszont gond nélkül viszi alapon a 3200 at a ratyi lapomban, amit egy másik 7200-as 1,15 V viddel nem tett.
Lélektan 2 [link]
igaz ez csak 3990, de lusta voltam kimenni bios-ba megint. 
[ Szerkesztve ]
gyúrunk vazze
nem tudom miért nem tudod kifogni a 7200-est, nekem 1.1 alatti a vid-em és nagyon megy.
(Vid: 1,0625 pontosan)
[ Szerkesztve ]
gyúrunk vazze

esetleg lapfüggő is? netán 2*1 gb xyz rammal jobban megy?
szal nem ilyen egyértelmű.
a legújabb coretemp-el lesd a videt, régebbivel nekem is kevesebb. 
[ Szerkesztve ]

nagyon szép eredmény...jó proci.
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
mindig kifogom
(ugye lipi, a 2140-em se volt rossz fajta)
vagy lehet nem csak a procin múlik... aki követte a 7200es topic-ot tudja mennyit szenvedtem vele és lappal, de csak összeállt a végén.
igazából nem ide tartozik az eredmény, csak meg kellett védenem a 7200-es szériát.
vártam vártam én is az 5200-re, de ez lett belőle, nem bánom, csak pénzt sajnálom kicsit amit kiadtam érte. A 2140-esem is elég lenne még.
Látva az 5200 árát annyira nem volt gáz a 7200-es.
gyúrunk vazze

Hali!
Hiszed vagy sem..olvastam mi történt itt (tetszett,s mikor megláttalak elfelejtettem a 5xxx.7xxx szériát és a 2140-es ugrott be rögtön,amikor felébredtél
Ö
Lehet,h beteges ez a vonzódásom a 2xxx-hez,de az igen.az böcsületes (és titokzatos kis 2140-es volt)
7200-es meg
ifogtad barátom!Jó kis vid!!(igaz 1esek szerint 45nél nem nagyon oszt és szoroz a VID-de én vaskalaops maradi borsodi paraszt révén nem igazán hiszem
)
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

..gyenge vagy kedves barátom...
nincs Zsukkod 
[ Szerkesztve ]
Van jópár darab E5200-unk eladó, az elsőt már beteszteltük, szerencsére új csomagolást kaptak, kisebb dobozban, így nem kell szétcincálni a tesztpéldányt sem, így az is vihető
FPO: 3820A958
VID: 1,225V
Tuning eredmények (Orthos Gromac's Test 3-mas prioritás 20 perc):
3.33 GHz - 1,248V [FSB: 266]
3.50 GHz - 1,296V [FSB: 280]
3.66 GHz - 1,344V [FSB: 293]
Terheléses valós feszek, nem BIOS-ban beállított értékek. Remélem ezzel már megjön pár embernek a vásárlási kedve
a VID rá van írva a dobozra ?
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2
nincs, BIOS és CoreTemp mondta meg.

Sziasztok. Olvasom a fórumot és lenne több kérdésem, amit nem tudok. A VID mit befolyásol? Azt tudom, hogy a feszültséggel kapcsolatos. Azonos cpu családnál lehetnek különböző VID-el ellátott cpu-k? Mi a jó? ha nagyobb vagy kisebb? Mennyire befolyásolja a tuningot? A válaszokat előre is köszönöm.

[link]
Bocs nem írom le megint.Értelemszerüen kisebb vid valószínüleg jobb tuning.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

Hali![RealT 2,75]-tel linkelnél nekem egy képet a settings-ről kinyitva?

Ilyen egy jó eladó. 
Mivel hűtötted? Hőfokok?
Ezekből látszik azért, hogy visszafogták a procikat.
1.25V felett nekem nem bejövős 45nm-en.
De azért 3.33 nem rossz 24/7-re.
gyúrunk vazze
hát jah hozzászoktunk az alapfeszen ~70%-os tuningokhoz
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2
toms meg érdekesen tesztel, máshol a 8x00 széria 6 megája és a 7200 3 megája között volt 15% difi.ez elég hülyeség
1. az E8200 FSB-je 333mhz
2. órajele is magasabb
szal nem releváns a tomshardware reálisabb mert ugyanazon az fsb+órajelen tesztelték, ráadásul előfordulnak kiugró értékek
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
egy aprócska kérdés, megy ez a proci egy p5n32 sli-be? vagy csak bios frissités kérdése?
¤¤¤ELADÓ | Lg Ke800 | ELADÓ ¤¤¤
nemtudom nézd meg a honlapon
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
HyperTX-szel, de szarul volt rajta. 1,25V-on alig volt 60 fokos Orthos alatt így.
jajh de kihalt
valaki vehetne egy ilyent
én azért hanyagolom, mert nem tudom menne-e a lapomban

Ne aggódj menni fog a lapodba! Nekem 965P-S3 (rev3.3) van és felismeri alap és nincs semmi baja.
szal neked már ilyened van, nem állítasz be a biosba 320-as fsb-t? 

Sziasztok!
Tényleg mennek ezek az E5200-esek 3.7ghz körül stabilan?
• De hova temetik a túlélőket? •
F13-mas biosszal vagy F12-es?
Bios-t nincs kedvem frissíteni, ha lehet(rizikós), F12-esem van

pontosan milyet próbáltál benne?
Bluegene:
pedig arra biztosan szükség lesz

Sziasztok!
Politomi:
Milyen bios-od van?
Rev. 1.0-ban menne szerintetek?
Üdv.:
Andrej (Andrewstarr felhasználónak 24 pozitív és 0 negativ értékelése van :)
megy nagy valószínűséggel, én is ezt kérdeztem
a rev 1.0, 2.0, 3.0 között szeintem csak kialakításbeli a különbség, ugyanaz a bios van rájuk ráadásul, szal ha neki megy nekünk is
Talán mert SSE4.1 besegített a 7200-esnek, de sok tesztben láttam hogy 2x azonios órajelen és FSB-vel ver 6xxx-et
1x jó a nagy cache, mászor nem.
New world...old thinking...IBM T60;)

Sziasztok. F13-as bios-m van és egyáltalán nem rizikós bios-t frissíteni. Én már frissítettem kb 5-6-szor én nem volt semmi gond. Dos alatt én sem csinálnám,de a gigabytenak van egy @bios nevezetű progija ami windows alól frissít. Jelenleg 348X9,5 megy a proci így jön ki a 3300Mhz ami terhelés alatt 1.264V-al társul. Ezzel a beállítással orthos és prime95 stabil. Elég friss a proci és nem nagyon tudtam még sok tuning beállítást csinálni, de érzésem szerint nem megy fel 3.5-ig. Lehetséges egy P35/P45 lapban szebben teljesítene, de nekem ez igy is megérte egy 3Ghz-s E4300 után. 3DMarkt cpu score 4300-al 2300-2400 pont az e5200-el 3000. Nekem más az FPO számom, mint amit Alvin_ti4200 irt.
menni fog 4 gigát is ebben a lapban bebizonyítom majd
348X9,5 miért vetted vissza a szorzót pont az az előnye neki, küld meg 1,35v-tal és 12x320-al, onnan már egy step a 4 giga

Észrevettem az everest beépített benchmark progijában a memoria Copy résznél kemény 0-t ír ki. A neten lévő valamelyik tesztben is mutatják. A gigabyte oldalán a lapunk Support cpu részében még nincs feltüntetve ez a proci és nem lepődnék meg, ha kiadnának valami biost ehhez a procihoz. Az Orthos is rosszul írja ki a sebességet mert minden beállítást 12.5-s szorzóval számol, hiába van csak 9-en. Amit Alvin_ti4200 írt tuning beállításokat nekem azok nem jöttek össze.
a cpu-z mit ír, nem tud sse 4-et? 

Lehet rosszul tudom de ha visszaveszed az fsb-t akkor csökkennek a memória olvasás/másolás/írás értékeid. Vagy ez csak a ram sebességtől függ és a fsb-től független? Majd letesztelem ha lessz rá ídőm. Azonos ramsebesség különböző fsb más szorzásértékekkel.
[ Szerkesztve ]

Nem. Valaki elmondhatná mire jó az.
Lehet rosszul tudom de ha visszaveszed az fsb-t akkor csökkennek a memória olvasás/másolás/írás értékeidjól tudod, de a gyakorlatban a CPU órajele számít igazán, végülis az az "agy"
szal próbáld meg nekünk azt a 4 gigát
, mind1 szombaton lehet nekem is ilyen lesz már
honnan lehet leszedni azt a BIOS frissítő programot? vista alatt is működik?

Az Orthos is rosszul írja ki a sebességet mert minden beállítást 12.5-s szorzóval számol, hiába van csak 9-en.
Ez minden Intel procinál így van! E2×××, E4×××, E6×××, és pont, pont, pont. Igy tovább.
Bluegene
Rajta van a telepítő CD-n, de a giga honlapjáról is le lehet tölteni, úgy tudom, hogy Vista alatt is jó.
[ Szerkesztve ]
"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

Igen. [link] Nem is kell letölteni a biost mert a progi neten kerestül tud a gigabyte serveréhez csatlakozni és onnan is tud frissíteni.

Egyszerübb lett volna ha pár szóban leírod 

Szerintem inkább töltsd le azt a BIOS-t, és úgy frissítsd!
"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."

Szerintetek az miért van hogy amikor bebootolok 3500Mhz-n és lemegy kétszer egymás után a 3DMarkt játszok kb egy órát hiba nélkül semmi kék halál és resetelés, látszólag minden OK, de mikor elindítok egy orthos-t vagy egy prime-t és 5mp-n belül hibát jeleznek. Nem 5 vagy 10 perc után, hanem egyből és, ha ilyen gyorsan besz@rnak akkor a rendszernek és az alkalmazásoknak is kéne valami problémája lennie. Erről mi a véleményetek?
sztem befülled a ház

A ház oldallapja le van véve és hyper tx2-vel hűtöm a cpu-t. Sztem nem melegszik túl, ha erre gondolsz.

sajna nem stabil, ami nem azt jelenti h kékhalált kapsz...az orthos és vagy a prime mjdhogy 100%-ra terheli a magokat, ami elég ritkán fordulhat elő általános felhasználásnál, ezért nincs gondod egyenlőre...,de amennyiben erősen procifüggő alkalmazást indítanál na akkor fagyna le..
Most nézem 8600-osod van, ezért hiába tesztelsz 3D-vel bőven sok neki a 3,5giga ezért szépen le is fut.
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]

Uhh, jó, hogy szólsz, nem 8600gt-m van, hanem egy hete már 8800gt figyel a gépemben. Köszönöm a választ.
nah föl sikerült raknom az F13-mas bios-t
olyan 4-5-re bent is lesz a gépben az újdonság 
holnap meg teszt