Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#251) g@bo válasza kulerr (#250) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

neki az azonos órajel bántotta a szemét.

123,48 / 2,53 = x * 2,66 = 129,82 ( 123,48 helyett ) na bumm.

14,76 fps difi, ~ 11%.

(#252) hétalvó válasza g@bo (#249) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

ok de itt csak a cache volt a kérdés.
azért wolf/conroe között is van difi, de ezek is csak azonos órajelen mérhetőek.
8200/7200 között se lehet szerintem 10%-nál több a cache miatt. Árban pedig több van. De mindenki azt veszi amire szüksége van és pénze.

Aki játszik annak a legolcsóbb is elég. Sajna. Ha nem így lenne lehetnének jobb játékok, sokkal jobb fizikával.

E5200-as is mindenre elég lesz 3.4-3.6 borítékolható 24/7-be. Bár nekem kicsit magasnak tűnik a VID-je.

gyúrunk vazze

(#253) g@bo válasza hétalvó (#252) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

cod4 - et eltoltam egy 3 gigára húzott e1200-al ( 7 rugó volt, 512k cache..... )

nyilván nem 140 fps, csak 80 vagy mittomén, de egy 8400-as árához képest.... hát, elgondolkodtató.

Ami a vid-et illati, mostani 7200-asom az eddigi leggázosabb 1,2375 V, viszont gond nélkül viszi alapon a 3200 at a ratyi lapomban, amit egy másik 7200-as 1,15 V viddel nem tett.

(#254) hétalvó válasza lipi67 (#225) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Lélektan 2 [link]

igaz ez csak 3990, de lusta voltam kimenni bios-ba megint. :D

[ Szerkesztve ]

gyúrunk vazze

(#255) hétalvó válasza g@bo (#253) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

nem tudom miért nem tudod kifogni a 7200-est, nekem 1.1 alatti a vid-em és nagyon megy.
(Vid: 1,0625 pontosan)

[ Szerkesztve ]

gyúrunk vazze

(#256) g@bo válasza hétalvó (#255) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

esetleg lapfüggő is? netán 2*1 gb xyz rammal jobban megy?

szal nem ilyen egyértelmű.

a legújabb coretemp-el lesd a videt, régebbivel nekem is kevesebb. :P

[ Szerkesztve ]

(#257) kulerr válasza hétalvó (#254) üzenetére

kulerr
(őstag)

:C nagyon szép eredmény...jó proci.

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#258) hétalvó válasza kulerr (#257) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

mindig kifogom :D (ugye lipi, a 2140-em se volt rossz fajta)

vagy lehet nem csak a procin múlik... aki követte a 7200es topic-ot tudja mennyit szenvedtem vele és lappal, de csak összeállt a végén.

igazából nem ide tartozik az eredmény, csak meg kellett védenem a 7200-es szériát.

vártam vártam én is az 5200-re, de ez lett belőle, nem bánom, csak pénzt sajnálom kicsit amit kiadtam érte. A 2140-esem is elég lenne még.

Látva az 5200 árát annyira nem volt gáz a 7200-es.

gyúrunk vazze

(#259) lipi67 válasza hétalvó (#258) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Hali!
Hiszed vagy sem..olvastam mi történt itt (tetszett,s mikor megláttalak elfelejtettem a 5xxx.7xxx szériát és a 2140-es ugrott be rögtön,amikor felébredtél:):)Ö
Lehet,h beteges ez a vonzódásom a 2xxx-hez,de az igen.az böcsületes (és titokzatos kis 2140-es volt)
7200-es meg:Kifogtad barátom!Jó kis vid!!(igaz 1esek szerint 45nél nem nagyon oszt és szoroz a VID-de én vaskalaops maradi borsodi paraszt révén nem igazán hiszem:) )

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#260) kulerr válasza lipi67 (#259) üzenetére

kulerr
(őstag)

:( :( ..gyenge vagy kedves barátom...

nincs Zsukkod :DDD

[ Szerkesztve ]

(#261) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Van jópár darab E5200-unk eladó, az elsőt már beteszteltük, szerencsére új csomagolást kaptak, kisebb dobozban, így nem kell szétcincálni a tesztpéldányt sem, így az is vihető:)

ITTEN NI

FPO: 3820A958
VID: 1,225V

Tuning eredmények (Orthos Gromac's Test 3-mas prioritás 20 perc):

3.33 GHz - 1,248V [FSB: 266]
3.50 GHz - 1,296V [FSB: 280]
3.66 GHz - 1,344V [FSB: 293]

Terheléses valós feszek, nem BIOS-ban beállított értékek. Remélem ezzel már megjön pár embernek a vásárlási kedve:)

(#262) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a VID rá van írva a dobozra ?

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#263) Alvin_ti4200 válasza Hunter2 (#262) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nincs, BIOS és CoreTemp mondta meg.

(#264) politomi

politomi
(tag)

Sziasztok. Olvasom a fórumot és lenne több kérdésem, amit nem tudok. A VID mit befolyásol? Azt tudom, hogy a feszültséggel kapcsolatos. Azonos cpu családnál lehetnek különböző VID-el ellátott cpu-k? Mi a jó? ha nagyobb vagy kisebb? Mennyire befolyásolja a tuningot? A válaszokat előre is köszönöm.

(#265) lipi67 válasza politomi (#264) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

[link]
Bocs nem írom le megint.Értelemszerüen kisebb vid valószínüleg jobb tuning.

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#266) lipi67 válasza hétalvó (#255) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Hali![RealT 2,75]-tel linkelnél nekem egy képet a settings-ről kinyitva? :B :R

(#267) hétalvó válasza Alvin_ti4200 (#261) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Ilyen egy jó eladó. :)

Mivel hűtötted? Hőfokok?

Ezekből látszik azért, hogy visszafogták a procikat.
1.25V felett nekem nem bejövős 45nm-en.

De azért 3.33 nem rossz 24/7-re.

gyúrunk vazze

(#268) Hunter2 válasza hétalvó (#267) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát jah hozzászoktunk az alapfeszen ~70%-os tuningokhoz

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#269) Bluegene válasza g@bo (#246) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

toms meg érdekesen tesztel, máshol a 8x00 széria 6 megája és a 7200 3 megája között volt 15% difi.ez elég hülyeség :R
1. az E8200 FSB-je 333mhz
2. órajele is magasabb

szal nem releváns a tomshardware reálisabb mert ugyanazon az fsb+órajelen tesztelték, ráadásul előfordulnak kiugró értékek

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#270) domesz

domesz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

egy aprócska kérdés, megy ez a proci egy p5n32 sli-be? vagy csak bios frissités kérdése?

¤¤¤ELADÓ | Lg Ke800 | ELADÓ ¤¤¤

(#271) Bluegene válasza domesz (#270) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemtudom nézd meg a honlapon

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#272) Alvin_ti4200 válasza hétalvó (#267) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

HyperTX-szel, de szarul volt rajta. 1,25V-on alig volt 60 fokos Orthos alatt így.

(#273) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jajh de kihalt

valaki vehetne egy ilyent
én azért hanyagolom, mert nem tudom menne-e a lapomban

(#274) politomi válasza Bluegene (#273) üzenetére

politomi
(tag)

Ne aggódj menni fog a lapodba! Nekem 965P-S3 (rev3.3) van és felismeri alap és nincs semmi baja.

(#275) Bluegene válasza politomi (#274) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szal neked már ilyened van, nem állítasz be a biosba 320-as fsb-t? :DDD

(#276) syC

syC
(PH! addikt)

Sziasztok!

Tényleg mennek ezek az E5200-esek 3.7ghz körül stabilan?

• De hova temetik a túlélőket? •

(#277) Bluegene válasza politomi (#274) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

F13-mas biosszal vagy F12-es?

Bios-t nincs kedvem frissíteni, ha lehet(rizikós), F12-esem van

(#278) tlac válasza politomi (#274) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

pontosan milyet próbáltál benne?

Bluegene:

pedig arra biztosan szükség lesz

(#279) Andrewstarr válasza politomi (#274) üzenetére

Andrewstarr
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Politomi:
Milyen bios-od van?
Rev. 1.0-ban menne szerintetek?

Üdv.:

Andrej (Andrewstarr felhasználónak 24 pozitív és 0 negativ értékelése van :)

(#280) Bluegene válasza Andrewstarr (#279) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megy nagy valószínűséggel, én is ezt kérdeztem

a rev 1.0, 2.0, 3.0 között szeintem csak kialakításbeli a különbség, ugyanaz a bios van rájuk ráadásul, szal ha neki megy nekünk is

(#281) Chaser válasza g@bo (#243) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Talán mert SSE4.1 besegített a 7200-esnek, de sok tesztben láttam hogy 2x azonios órajelen és FSB-vel ver 6xxx-et :)) 1x jó a nagy cache, mászor nem.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#282) politomi

politomi
(tag)

Sziasztok. F13-as bios-m van és egyáltalán nem rizikós bios-t frissíteni. Én már frissítettem kb 5-6-szor én nem volt semmi gond. Dos alatt én sem csinálnám,de a gigabytenak van egy @bios nevezetű progija ami windows alól frissít. Jelenleg 348X9,5 megy a proci így jön ki a 3300Mhz ami terhelés alatt 1.264V-al társul. Ezzel a beállítással orthos és prime95 stabil. Elég friss a proci és nem nagyon tudtam még sok tuning beállítást csinálni, de érzésem szerint nem megy fel 3.5-ig. Lehetséges egy P35/P45 lapban szebben teljesítene, de nekem ez igy is megérte egy 3Ghz-s E4300 után. 3DMarkt cpu score 4300-al 2300-2400 pont az e5200-el 3000. Nekem más az FPO számom, mint amit Alvin_ti4200 irt.

(#283) Bluegene válasza politomi (#282) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

menni fog 4 gigát is ebben a lapban bebizonyítom majd

348X9,5 miért vetted vissza a szorzót pont az az előnye neki, küld meg 1,35v-tal és 12x320-al, onnan már egy step a 4 giga

(#284) politomi

politomi
(tag)

Észrevettem az everest beépített benchmark progijában a memoria Copy résznél kemény 0-t ír ki. A neten lévő valamelyik tesztben is mutatják. A gigabyte oldalán a lapunk Support cpu részében még nincs feltüntetve ez a proci és nem lepődnék meg, ha kiadnának valami biost ehhez a procihoz. Az Orthos is rosszul írja ki a sebességet mert minden beállítást 12.5-s szorzóval számol, hiába van csak 9-en. Amit Alvin_ti4200 írt tuning beállításokat nekem azok nem jöttek össze.

(#285) Bluegene válasza politomi (#284) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a cpu-z mit ír, nem tud sse 4-et? :(

(#286) politomi válasza Bluegene (#283) üzenetére

politomi
(tag)

Lehet rosszul tudom de ha visszaveszed az fsb-t akkor csökkennek a memória olvasás/másolás/írás értékeid. Vagy ez csak a ram sebességtől függ és a fsb-től független? Majd letesztelem ha lessz rá ídőm. Azonos ramsebesség különböző fsb más szorzásértékekkel.

[ Szerkesztve ]

(#287) politomi válasza Bluegene (#285) üzenetére

politomi
(tag)

Nem. Valaki elmondhatná mire jó az.

(#288) Bluegene válasza politomi (#286) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet rosszul tudom de ha visszaveszed az fsb-t akkor csökkennek a memória olvasás/másolás/írás értékeidjól tudod, de a gyakorlatban a CPU órajele számít igazán, végülis az az "agy"

szal próbáld meg nekünk azt a 4 gigát ;] , mind1 szombaton lehet nekem is ilyen lesz már

honnan lehet leszedni azt a BIOS frissítő programot? vista alatt is működik?

(#289) Lacpac válasza politomi (#284) üzenetére

Lacpac
(senior tag)

Az Orthos is rosszul írja ki a sebességet mert minden beállítást 12.5-s szorzóval számol, hiába van csak 9-en.

Ez minden Intel procinál így van! E2×××, E4×××, E6×××, és pont, pont, pont. Igy tovább.

Bluegene

Rajta van a telepítő CD-n, de a giga honlapjáról is le lehet tölteni, úgy tudom, hogy Vista alatt is jó.

[ Szerkesztve ]

"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."

(#290) slayer006 válasza politomi (#287) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

[link] ;)

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#291) politomi válasza Bluegene (#288) üzenetére

politomi
(tag)

Igen. [link] Nem is kell letölteni a biost mert a progi neten kerestül tud a gigabyte serveréhez csatlakozni és onnan is tud frissíteni.

(#292) politomi válasza slayer006 (#290) üzenetére

politomi
(tag)

Egyszerübb lett volna ha pár szóban leírod :))

(#293) Lacpac válasza politomi (#291) üzenetére

Lacpac
(senior tag)

Szerintem inkább töltsd le azt a BIOS-t, és úgy frissítsd!

"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."

(#294) politomi

politomi
(tag)

Szerintetek az miért van hogy amikor bebootolok 3500Mhz-n és lemegy kétszer egymás után a 3DMarkt játszok kb egy órát hiba nélkül semmi kék halál és resetelés, látszólag minden OK, de mikor elindítok egy orthos-t vagy egy prime-t és 5mp-n belül hibát jeleznek. Nem 5 vagy 10 perc után, hanem egyből és, ha ilyen gyorsan besz@rnak akkor a rendszernek és az alkalmazásoknak is kéne valami problémája lennie. Erről mi a véleményetek?

(#295) Bluegene válasza politomi (#294) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sztem befülled a ház

(#296) politomi válasza Bluegene (#295) üzenetére

politomi
(tag)

A ház oldallapja le van véve és hyper tx2-vel hűtöm a cpu-t. Sztem nem melegszik túl, ha erre gondolsz.

(#297) kulerr válasza politomi (#294) üzenetére

kulerr
(őstag)

:( sajna nem stabil, ami nem azt jelenti h kékhalált kapsz...az orthos és vagy a prime mjdhogy 100%-ra terheli a magokat, ami elég ritkán fordulhat elő általános felhasználásnál, ezért nincs gondod egyenlőre...,de amennyiben erősen procifüggő alkalmazást indítanál na akkor fagyna le..
Most nézem 8600-osod van, ezért hiába tesztelsz 3D-vel bőven sok neki a 3,5giga ezért szépen le is fut.

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#298) politomi válasza kulerr (#297) üzenetére

politomi
(tag)

Uhh, jó, hogy szólsz, nem 8600gt-m van, hanem egy hete már 8800gt figyel a gépemben. Köszönöm a választ.

(#299) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nah föl sikerült raknom az F13-mas bios-t

olyan 4-5-re bent is lesz a gépben az újdonság :C

holnap meg teszt ;)

(#300) kulerr válasza Bluegene (#299) üzenetére

kulerr
(őstag)

nah végre!!
nagyon várjuk :C
azért nyomhatnál valami ma este is had nyammogjunk rajta... :D

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.