Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)

(#201) lipi67 válasza schwartz (#200) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

(a 4Giga ram miatt kérdeztem)Gondoltam az x64-et..Ill. pistát.A 6700-as szerintem kellemes csalódás lesz.Nem gondolom,hogy 10GHZ-en fog seperni,s lehet 4-en se,de lesz benne erő.A 6750-es is 3,5GHz környékén..azért lehetett érezni benn az erőt.Itt már kijön!Alul nem éreztem,de itt..más ez a 3,5GHz,mint amit egy 2xxx-es 3,5GHz nyújt.Ha a 7200 nem jön be,sztem az 5200-se lenne kedvenc..bár ne úgy legyen! ;)

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#202) schwartz válasza lipi67 (#201) üzenetére

schwartz
(őstag)

E6700-at regota szerettem volna, csak ujonnan eleg huzos ara volt. (most hozzajutottam egyhez 20k-ert, BOX, garis kivitelben, de nem volt kitesztelve.)
Az E7200 meg tobbnyire FSB wallos, igy az E5200 jobb vetelnek tunik a nagyobb szorzo miatt.

Fuck yourself Jay Wilson

(#203) lipi67 válasza schwartz (#202) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Láttam a hirdetést,1 hónapja vette 40k-ért.Ez az?
Kíváncsi leszek,h mit megy majd..Sztem tök jó lesz:)

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#204) Davidof92

Davidof92
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó prociknak tűnnek igy elsőre, főleg a megnövelt kesh meg az alapórajel tekintetében, egyébként egy asus p5b deluxe elvinne egy iet? jó volna, szeretem ezt a lapot :D

Eladó Ford sierra 2.0 Laser, érdeklődni privibe!

(#205) schwartz válasza lipi67 (#203) üzenetére

schwartz
(őstag)

Az lenne az. :) En is kivancsi vagyok, hogy mit tud majd a kicsike. :D

Fuck yourself Jay Wilson

(#206) KMT válasza Davidof92 (#204) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Eszerint igen.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#207) Davidof92 válasza KMT (#206) üzenetére

Davidof92
(senior tag)
LOGOUT blog

Kössz, én nem találtam meg ezt XD am télleg jó procinak tűnnek, egyébként karácsonykor éri majd emgvenni őket, 2 okból, 1. jön a nehalem, 2. ugye év vége van, végkiárúsítás van emg kedvezmények :D

Eladó Ford sierra 2.0 Laser, érdeklődni privibe!

(#208) lipi67 válasza schwartz (#205) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Jövőhéten megtudod:)remélem publikálod majd! :K :U

(#209) schwartz válasza lipi67 (#208) üzenetére

schwartz
(őstag)

Kb jovo hetvegen lesz idom foglalkozni vele, de publikalom majd az E6xxx-os topicban. :)

Fuck yourself Jay Wilson

(#210) lipi67 válasza schwartz (#209) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Ok!Várom!!! ;)

(#211) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kedvcsináló

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#212) kavicssli válasza Bluegene (#211) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha azt nézzük ennek az ára még talán pár ezer forinttal mérséklődni fog és akkor ugyanakkora befutó lesz mint a 2xxx széria

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#213) Bluegene válasza kavicssli (#212) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet de az E2000-resekhez képest sokat nem nyersz, kábé +20-30% teljesítményt

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#214) kavicssli válasza Bluegene (#213) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem most E2160as procim van de sajna jó táp hiányában még nem sikerült tuningolnom! :(

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#215) Bluegene válasza kavicssli (#214) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miért? az énlapommal 9X355=3.2ghz
355mhz nem sok egy laptól, nemritkán az asrockok is képesek erre

(#216) kavicssli válasza Bluegene (#215) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mennyit eszik pluszba egy táp a proci tuningtól!?

(#217) Bluegene válasza kavicssli (#216) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemtudom, mondjuk 65W alapon max terhelésen, 90-110W lehet a proci főleg ha feszt emelsz, nemtudom

miért tunningot nem is próbáltad?

mod: elnéztem, jó táp és nem jó lap hiányában :DDD
milyen tápod van? +10%-ot csak bír

[ Szerkesztve ]

(#218) lipi67 válasza kavicssli (#214) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Hali!
2160 alá 965-ös deszka,667-es ramok és 350-es táp is elég..valahol más a hiba..Ha kicsit többet írnál ..
Kben:Emeld csak az FSB-t 300-ig,(itt plusz fesz nem kell még hidakra se)a procinak adj bios 1,4V-ot,ramokat oszd vissza.A táp valóban fontos dolog,de még nem itt.Én egy 1000éves DTK 400-as táppal húztam a 2180-at 4GHz fölé.A deszkád se 100fázisu(asszem 4)egy szuper 4+4pines +12V-os ággal rendelkező tápot ki se használna,s tuningnál az a lényeg..Nekem egy 350W-os táp a 8400-hez bőven elég lenne,csak a Corsair +12V-os ága az..ami számított.
Ha dondolod,s kérdésed van...

(#219) Bluegene válasza lipi67 (#218) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az a baj hogy 2900 prau-ja van ;] , szvsz azt cseréld egy 3850-re

(#220) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

áhh szerintem veszek egy ilyen prockót(E5200)

a quadról leteszek, mert a játékok nem látják a két magot, és amúgy se érezni, ráadásul a tx2-esem se bírna vele, szal a 4850es alá jó lesz

igazából sokat nem nyerek vele, de már kiváncsi lettem ;)
a 7en vagy jövő 7en ;), megkockáztatok egy 2X4ghz-es gépet ;] , ki ne szeretne 4ghzes gépet ez lélektani határ

[ Szerkesztve ]

(#221) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még mindig nem vett senki?Már csomó helyen árlistában van de teszt még sehol. :(

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#222) Bluegene válasza Hunter2 (#221) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nyugi én veszek fölhúzom 4,4ghz-re oszt majd lestek ;)

(#223) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nédmá Fanatikus tag lettem :C
Tudsz valakit akinél már van raktáron? én mindenhol csak rendelésre láttam.
Dobozos kiszerelés minden esetben 3 év garral van?

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#224) Bluegene válasza Hunter2 (#223) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

alvin másnapra hoz elvileg, a másik péntekre
miért nem jó? :U

(#225) lipi67 válasza Bluegene (#219) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

nem értem:(Mit cseréljek?S miért baj?Enni nem eszik annyit ,hogy egy normális 350-es táp ne etetné meg röhögve,a egy tuningolt 2160-as meg a szrt is kihajtja belőle.. :K ;)
[Tessék Neked lélektan]
[Itt meg a lesnivaló 4,4Ghz:)]
S mint látod nem valid,vagy 1M-es PI..Ez stabil:) ;) :C
-kár,hogy semmire se használom....-

Hunter2: Gratula:) :C

[ Szerkesztve ]

(#226) kulerr

kulerr
(őstag)

Naaa teszteljen már valaki ha már én nem tudok!
Ezt nem hiszem el h ennyien várták és senki nem vesz...ez az átka annak ha valami utolsóként jön ki :O

[ Szerkesztve ]

(#227) borsodika

borsodika
(senior tag)

Sziasztok,ez a kérdésem lenne:

Minek dob ki az Intel ennyi féle processzort?Ha azt vesszük akkor most aki jobban használja a pc-jét az vesz 1 E8xxx vagy Qxxx procit,középkategóriába mondjuk E6xxx vagy E4xxx alsó kategóriába meg E2xxx.Akkor minek ide az E7xxx,E5xxx széria? :U

Keresek hibás Galaxy S2-őt, I9100-at! Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

(#228) kulerr válasza borsodika (#227) üzenetére

kulerr
(őstag)

A 2xxx-es szériát már nem is gyártják és gondolom a 4xxx-el is leállnak...a kérdésedre egyszerű a válasz: váltás a 2xxx-es és a 4xxx-es 65nm-ről az 5xxx-es és az 7xxx-es 45 nm-es technológiára.

[ Szerkesztve ]

(#229) Bluegene válasza kulerr (#228) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ismerek egy palit aki péntekre 16500Ft-ért tud! :Y E5200-ast

ha érdekel írjatok privit

[ Szerkesztve ]

(#230) Bluegene válasza lipi67 (#225) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szép eredmények

16500-9000= 7K ba fáj és lehet ugyanez :P

(#231) lipi67 válasza Bluegene (#230) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Az a lehet..egyenlő a nullával:) Ha menne is 4,4GHz-et primestabilan(közel se fog sztem),akkor kb egy 8xxx 4-4,1GHz-ét hozná ..ha..de szerintem nem lesz brutál (ne úgy legyen)Majd teszteled és látjuk:)Nálam amíg volt a 7200-es,meggyőzött,hogy a 2xxx jobb alternatíva,egy 6320-as meg ...Hogy ez milyen lesz..TESZTELD KI NEKÜNK:)

[ Szerkesztve ]

(#232) kulerr válasza Bluegene (#229) üzenetére

kulerr
(őstag)

számla és gariképes is az embered? :R

[ Szerkesztve ]

(#233) Bluegene válasza lipi67 (#231) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[U]persze picit gyengébb, de jóval olcsóbb

7K-t megér nekem, az semmi[/U]

ami még előnye h energiatakarékosabb, leveszed alapra netezéshez
2,5ghz-en jár mikor elindít vamit, egyébként csupán 1,2 ghz-en (6X200)

jó lesz teszt oszt meglátjuk

[ Szerkesztve ]

(#234) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

megjelent a Q8200 ( quad ) ami 2.33 GHz, 4 mb cache ( 2*2 ).... durván 40+fa, 1 év garival kicsit olcsóbb.

ahhoz képest, hogy gyakorlatilag 2 db herélt 5200-asból áll, mocskos ára van. :(

(#235) kulerr válasza g@bo (#234) üzenetére

kulerr
(őstag)

:DDD azért mert ki kellett belőlük venni a felesleges bubit ;]

[ Szerkesztve ]

(#236) g@bo válasza kulerr (#235) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

jah... hogy lehet 2 alja magból középkategóriás lehúzást összehozni. ;]

2+2 mega cache... q9300 3+3.... q9450 6+6.

(#237) kulerr válasza g@bo (#236) üzenetére

kulerr
(őstag)

hát így :D de komolyra fordítva sztem sem érnek meg annyit...

[ Szerkesztve ]

(#238) Bluegene válasza g@bo (#234) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem lett volna rossz ez a quad csak a szorzót cseszték el 7*333 ha jól számolom, szal tunning ugrott :(((

reméljük lesz q5200 :D

(#239) g@bo válasza Bluegene (#238) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

jah. 3 gigát ki is hozod, ha széthajtod a lapot. ehhez képest olcsó... érdekes, amd a quadjait nem ilyen xemétül árazza, pedig ez a q8200 nem egy csúcsmodell.

(#240) Bluegene válasza g@bo (#239) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

direkt visszafogták, mert tunningban tudná ez is a qx9650-es szintjét majdnem

(#241) g@bo válasza Bluegene (#240) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

tuningban tuti, de a cache miatt eléggé gázos az ára.

5200-ast se vennék, ha levadászható pl. egy 6420-as sz árából... persze, megint az olcsó lapba jó a fő szempont.

(#242) Bluegene válasza g@bo (#241) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor vegyél olyat és mérjük össze erőinket ;] :P

(#243) g@bo válasza Bluegene (#242) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

6420 és 5200 pl 3 gigán? sztem a 4 mb cache miatt a 6420 lenne pengébb.

7200 vagy 6550 3 gigán, volt olyan gém ahol mégis a 7200 volt jobb. ( 4 vs 3 mb cache )

(#244) Bluegene válasza g@bo (#243) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

http://www.tomshardware.hu/cpu/08q3/080702/index.html
húha ;]

ennyit ér az az +2MB, de szerintem annyit se mert az E5200 már wolfdale(javított változat)

én úgy gondoltam, te kihozol 3 gigát én meg kihozok 4,2 gigát, na akkor melyik is éri meg? :P

[ Szerkesztve ]

(#245) kulerr

kulerr
(őstag)

huhh fiúk sziporkáztok... már csak konkrétumok kellenének :R

egyébként általánosban persze h nem jön ki a 4 vagy 6 Mb...azt csak tömörítés szerkesztés vagy erősen procifüggő alkalmazásoknál fog jelentősen kidomborodni. :R

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#246) g@bo válasza Bluegene (#244) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

ha 24/7-be nyomod a 4.2 gigát, megkapod a nagymuttert (84y) egy kanyarra :P

és az első példány vigye amit veszel, semmi válogatás.

toms meg érdekesen tesztel, máshol a 8x00 széria 6 megája és a 7200 3 megája között volt 15% difi.

[ Szerkesztve ]

(#247) hétalvó válasza schwartz (#202) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen fsb wallos az a 7200??

3.6-on 24/7-ben megy gyári max feszen (1.25V)

Lipi remek 4400 eredményére csináltam egy 4250-eset 1.4V-on. A 4400 nem ment, de azért a 8400 egy kicsit más kategória...

1.3-on pedig az enyém is megy 4ghz-t most éppen azon fut a prime.

Leírjátok a 7200-est, pedig nagyon jó. Ez 5200 is jó lesz, de ne írjunk már a E7200-ről hülyeségeket, hogy előnyösebben nézzen ki az 5200-es.

(FSB wall, meg max 3.6 és hasonlókat.) :O

Ami tesztet eddig láttunk róla az egy cpu-z. Na ott az enyém is tud 4400-et lazán.
12 órás prime95-öt tennék meg a minimum tesztidőnek, stabil tunning hitelesítéséhez, de 2óra a min.

üdv. :W

[ Szerkesztve ]

gyúrunk vazze

(#248) hétalvó válasza g@bo (#246) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

mondjuk ez a grafikon is baromi sokat ér.

összevetni azonos órajelen lehet 2 CPU-t. Így ez nem sokat ér...

gyúrunk vazze

(#249) g@bo válasza hétalvó (#248) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

7200 2,53 GHz <> 8200 2,66 Ghz. én is osztottam szoroztam, azonos órajelen is látványos a difi. játéknál, pl. rar tömörítésnél, film tömörítésnél egy celeron magas órajele is villanthat.

(#250) kulerr válasza hétalvó (#248) üzenetére

kulerr
(őstag)

nem az órajelen ment a vita hanem h mennyit dob a cache...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel Dual Core E5000 széria (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.