Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel dual-core (kiemelt téma)

(#651) Fori23 válasza erdoke (#647) üzenetére

Fori23
(őstag)

!!!!>>>''nem értetek''<<<!!!

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#652) Veriakilis válasza D600 (#641) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

Miből gondolod, hogy nem értünk hozzá?
Azt sem tudod kinek mi a végzettsége.

Én pl hiradástechnikai szakközépiskolában érettségiztem, digitális számítógépekből 5-re, anno' 88-ban, aztán van egy programozó diplomám is.
Nem kéne hülyének nézni a másikat!
Miből gondolod, hogy csak Te értesz itt a kondenzátorokhoz?

De a Word azért a szal szócskát aláhúzná pirossal.
Olvassál verseket néha...

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#653) Tommer válasza tts (#634) üzenetére

Tommer
(tag)

A ram mizéria abból fakad, hogy a szuper kis windows cucc (amit nem értek, de Bill Gates emberünk talán tudja) maximum csak 3 vagy a legjobb esetben 3,5 GB memóriát lát, szóval tök mindegy, hogy mennyit esett a memória ára, hogy jó sokat belepakolunk, mert az alaplap támogatja, ha WINDOWS oprendszert használasz szívtad, csak pézkidobás!
Nincs értelme 2 GB -nál többnek ( de tapasztalat, hogy 3 GB -ot még farkányosan kezel), mert sem a win98, win2000, winxp home, winxp prof sem lát többet mint 3-3,5 GB. ( 4 GB -ot tuti biztos hogy nem lát! )
Ehhez a szép kis tényhez jön az is, hogy némelyik alaplap nem kezeli rendesen ha mind a 4 memósoltjába raknak ramokat, de itt a prohadver fórúmokkon már jó sok ilyen téma van! A tudomány legjobb állása szerint, az a legjobb, ha 2x1 GB memót vesz az ember, ha WINDOWS oprendszert használ! Ha jól tudom LINUX-nál nincs ilyen probléma.

Azt tudom, hogy a WINDOWS 3 GB -ot még rendesen kezel, de többet csak szerencsével és 4 GB -ot bizos, hogy NEM!!!!!

[Szerkesztve]

Core™ i7

(#654) robyeger válasza Tommer (#653) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Tudtommal a Windows XP (sp2) 8Gb fizikális memória kezelésére képes a 32bit miatt, a 64bit edition pedig, ennek a négyzetes aránya. Hol ovastad az ellenkezőjét? :F (Sokan nem veszik számításba, hogy 2Gb ramnál már nyugodtan kikapcsolható a lapozófájl/virtuális memória/, kivéve pár gigantikus játékot, 4Gb-nál meg már egyenesen zavaró a rendszernek)

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#655) Tommer válasza robyeger (#654) üzenetére

Tommer
(tag)

Hát én úgy tudom, hogy még a Windows XP SP2 -sem tud megbírkózni 4 GB rammal!
Sajna ezt én tapasztalatból nem tudom (mivel még nem volt ennyi pénzem, hogy vegyek 4x1 GB ramot), de itt a cégnél akartak egy szimulációs programot futtatni, végeselemes számítás, és kevés volt a 2 GB -ram, az oprendszer itt mindegyik gépen, ( van vagy 200 gép ) angol WinXP_Prof_SP2. Az erdmény, hogy nem működött a dolog, ezért azon a gépen átálltak LINUX -ra, úgy minden fasza volt, 4 GB sem volt probléma!
Na erre én utánnaolvastam a dolgoknak, és az eredmény az amit fenntebb írtam, 4 GB -ot sajna nem lát a WinXP SP2 -sem! Ezt különben itthoni számtekújságokban is olvastam, és több visszajelzést kaptam máshonnan is!
Az lehet, hogy papíron a 32bit miatt kéne tudnia kezelni, de a gyakortalban én úgy tudom ez nem jön össze! ( Azért itt megjegyzem, hogy a 64bit -es windows oprendszernél ez nem tudom, hogy van a gyakorlatban, a papírforma lehet, hogy elviszi, de más a gyakorlat! Ott lehet, hogy működik! Hátha valaki meg is erősít ebben! Én egy jó darabig biztos nem használok még 64bit oprendszert! )

[Szerkesztve]

Core™ i7

(#656) robyeger válasza Tommer (#655) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Én se tudtam pontosan az op. rendszerek memória támogatási limiteit, de programozástechnikailag se mindegy a nagyobb memória kezelése, lásd fizikai cím kitejesztésre(PAE):
[link]
[link]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#657) Tommer válasza robyeger (#656) üzenetére

Tommer
(tag)

Igen, igen! Ez érdekes! Hátha lesz itt olyan emberke akinek mükszik a WinXP SP2 oprendszer 4GB -al is! Lehet, hogy valami hülye regisztációs adatbázis módosítás dolog! Mindenesetre akikkel én találkoztam és megpróbálták, azoknál nem működött a dolog, max 3 GB de ez biztos jó volt ez 100% ! 4 GB és felette reménytelen! De úgyibár a 3 GB hülyén néz ki a négy slotba, nem is tudom, hogy egyántalán kezeli -e az alaplap így DUAL -ban! Ezért írtam, hogy a legjobb még biztonsággal a 2x1 GB felállás!
De itt hátha rájöt valaki a dologra!

[Szerkesztve]

Core™ i7

(#658) robyeger válasza Tommer (#657) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Már Win98-nál 256Mbyte ram felett is csináltuk, hogy megnöveltük a Windows merevlemez cache tárának a méretét, így hiába csak 256Mb írt a win a fizikális memóriába, a többit úgy is a virtuális memóriába(VM) dugja, ott pedig a nagy gyorsítótár segétkezhet(hogy tényleges HDD letárolás ne történjen). Szóval kb. 80-90% hatásfokkal javíthatók az ilyen jellegű win korlátok. VM max. tároló kapacitásával még jó ideig nem lesz gondunk, csak hát iszonyú lassú a fizikális memóriákhoz képest. ;)

(#659) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

920as procinak max mekkora feszt szabad adni? Freezer7 hűti.

Intel & ATI

(#660) robyeger válasza arpi6k (#659) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Intel datasheet szerint a te procidnak max. 63,4C, de még a 955XE-nek is max. 68,6C ne haladja meg a hőmérséklete

(#661) arpi6k válasza robyeger (#660) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

Eddig ezeket tudom tartani. Alapon üresjáratban 40fokos, terhelve (2Xprime) 49 fokos.

Intel & ATI

(#662) killahdrums válasza arpi6k (#661) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Hol tart a tuning? 14x??? milyen fesszel? :)

There is no God, just Technology...

(#663) Fori23 válasza robyeger (#654) üzenetére

Fori23
(őstag)

Az Intel D975XBX chipsettes lapok úgy néz ki, hogy tudnak három memóriát kezelni dualban, különböző kapacitással, pl.: 2x256MB+512MB
[link] -> ''Dual Channel /Interleaved/ Mode''

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#664) arpi6k válasza killahdrums (#662) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

Eddig 3.5 alapfeszen.

Intel & ATI

(#665) Zoli_1

Zoli_1
(lelkes újonc)

Az nem rosz! :R Ennek örülök! :C

Üdv.: Zoli

(#666) Guruka

Guruka
(senior tag)

Megéri 920-ast választani a 820 helyett? Árban nem sok a különbség. :)

www.pcgear.hu

(#667) arpi6k válasza arpi6k (#664) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

Naív voltam ezzel a 3.5el. Jelenleg 4ghz-n megy alapfeszen két primeal megtámogatva. 65fok.:)

Intel & ATI

(#668) robyeger válasza Fori23 (#663) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Igen valahol már olvastam erről a kiterjesztett összefűzésű dupla csatornás technológiáról :F , sok előnyt azért nem látok benne, mert manapság balgaság, aki 256Mbyte DDR2-es ramokat vesz, csúcs alaplaphoz ;) , aki pedig 2db 512Mbyte indít, jobban jár a későbbiekben plusz még 2db 512-vel, mint 1db 1Gb-al, ebben biztos vagyok mert tuningolhatóság szempontjából az ilyen hibrid megoldás csak ront a túlhúzási potenciálon. Sajna a 975X chipsetel hajtott memóriák még mindig érzékenyek arra, hogy mekkora FSB-n teker a CPU, nem úgy mint NForce4i chipseteknél, habár memória kezelési sebességben Inteléknek a 975X-el sikerült behozniuk a NForce4i lapkák előnyét legalább. :U (Mi akik a végletekig akarunk tuningolni, csak 4db tök egyforma, lehetőleg párba válogatott memória modulokban gondolkodhatunk :B )

[Szerkesztve]

(#669) janos80

janos80
(senior tag)

UP!!

proci polirozas: http://href.hu/x/h7s6

(#670) Totyi

Totyi
(őstag)

Sziasztok.Volna egy p5ld2-es lap(robyeger tudja :B ).
Elvileg a lap tud vmilyen AI quilet opciót.Viszont ezt én nem veszem észre,mert a venti ugyanúgy zajos,mint előtte.Vmit olvastam,hogy csak az EIST-et támogató procival működik.Most akkor mi a tényállás?

(#671) x_o_n válasza Totyi (#670) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

hát mert a d820 nem támogassa sajna:(

vegyékl rá egy giga hütőt 4500piz és 700as fordulattal 33-35 c-n tartja a procit:)

:igényes festés vállalok referenciákkal:

(#672) G.András

G.András
(újonc)

Pontosan melyik giga hűtőt? és kb mennyiért?

(#673) x_o_n válasza G.András (#672) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

Gigabyte Neon Cooler 775 Pro 4400 ft van itt a ph-n is teszt róla
nekem bevált a fordulatszám szabályzot is felszereltem hátra:halk és jól hűt:)

(#674) janos80

janos80
(senior tag)

sziasztok

na aprilistol kb fele annyiba kerul egy dual core-os proci mint most... (lasd:intel hirek)

: :(

(#675) x_o_n válasza janos80 (#674) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

hát olvasd már el légyszives azt a cikket rendesen....mielött butaságokat irogatsz ide...
az maximum 5-10% amit te irsz...vagy esetleh a dollárt kanadaival váltottad? :DDD :Y

Azok a viszonteladók, akik 2006 február 5 és április 22 között bármelyik hivatalos Intel forgalmazótól Pentium D processzorokat vásárolnak, kedvezményes áron juthatnak hozzájuk. A kedvezmény mértéke 40, 60, illetve 80 dollár attól függően, hogy Pentium D 820, 830, vagy 840 processzorokról van-e szó. Ez a kedvezmény tehát nem érinti a nemsokára piacra kerülő Pentium D 805, a 840 Extreme Edition, valamint a 9xx sorozatú processzorokat.

Az Intel Pentium D 820, 830 és 840 processzorok ára így 241, 316 és 530 dollár lett 1000 darabos megrendelés esetén. Ez az akció vonzóbbá teheti a Pentium D 8xx sorozatot a felhasználók számára, a rendszerintegrátorok pedig sokkal kedvezőbb áron készíthetnek kétmagos processzorokkal ellátott rendszereket.

(#676) donw3ga válasza x_o_n (#675) üzenetére

donw3ga
(őstag)

xon itt valaki nagyon félreértett valamit.
ezt írtad: Ez a kedvezmény tehát nem érinti a nemsokára piacra kerülő Pentium D 805, a 840 Extreme Edition, valamint a 9xx sorozatú processzorokat. :U

[kép]

Ingyen 150$ kezdőtőke --> http://href.hu/x/hdri

(#677) x_o_n válasza donw3ga (#676) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

nem értettem félre semmit én bemásoltam egy konkrét hirt,ahol nem irnak sehol a d9xxx sorozatról ahogy olvashatod is,ennyi de szivesen várom a konkrét linket ahonnan a te általad szerzett információ olvasható :U

(#678) janos80 válasza x_o_n (#675) üzenetére

janos80
(senior tag)

szia

hat ha a Te altalad emlitett 10%-rol beszelunk,es a beillesztett cikkreszletben emlitett 40,60,80 dollarrol ,akkor a proci jelenleg 400, 600,800 dollarba kerul?? :D

csak hogy idezzek a prohardveren is megtalalhato cikkbol :

''A második negyedévben jelentős mértékben, 13-50 százalékkal csökkenti jelenleg is kapható, 65 nm-es gyártási eljárással készülő kétmagos asztali processzorainak árát az Intel – derül ki a tajvani DigiTimes beszámolójából. Gyártói források rámutattak, hogy a vállalat az árcsökkentéstől a kétmagos rendszerek további markáns előretörését reméli.''

tehat 13-50%!!!! nem 5-10...

udv
Janos

u.i.: szemelyszerint en is jobban orulnek az 5-10%-nak,mert nekem is dula-core van
:((

[Szerkesztve]

(#679) x_o_n válasza janos80 (#678) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

na ja de te ugy irtad az elsö hsz-ed mintha mindeggyik félárban lenne...pedig ez csak a legnagyobb modelt érinti ez kavart nekem be,a d820 ra irnak 52e jelenleg már sok helyen boltba 57e az nekem kevesebb mint 10% és vallahonnan innen indult az egész..

igazából ha már megvettük akkor tökre mindeggy...igy jártunk

(#680) kooc

kooc
(kvázi-tag)

Sziasztok.
Lenne egy igen egyszerü kérdésem.
Próbált már valaki 915-ös lapba betenni egy duálmagos procit?
Ha igen, mi történt?
Elindult? Nem ment? Nem ismerte fel?Vagy csak az egyik magot látta?
Bizom benne hogy tudtok választ :)

Ui.: A támogatással tisztában vagyok, konkrét kisérlet érdekelne.

(#681) donw3ga válasza x_o_n (#679) üzenetére

donw3ga
(őstag)

a belinkelt táblázatban egyértelműen látszik az áprilistól várható árváltozás a 9xx procikra vonatkozóan, te korábban azt írtad, hogy kizárólag a 8xx sorozatot érinti a változás :U

(#682) donw3ga válasza kooc (#680) üzenetére

donw3ga
(őstag)

925x/xe lapban nem indult a proci (fekete képernyő), én próbáltam :B

[Szerkesztve]

(#683) kooc válasza donw3ga (#682) üzenetére

kooc
(kvázi-tag)

Akkor az Asrock ezt hogy a fenében csinálja meg egy 865-össel?
[link]
Érdemes a CPU support list-et megnézni.

(#684) janos80 válasza kooc (#683) üzenetére

janos80
(senior tag)

hat nem hinnem hogy tul stabilan mukodne abban a lapban egy dual core. tul sok feltetel van megadva,hogy ilyen bios verzio,meg olyan mittomen verzio :))
egyszerubb ha az ember vesz egy min i945-ot vagy ennel jobbat azt kesz.
szerintem :D

udv
Janos

(#685) janos80 válasza x_o_n (#679) üzenetére

janos80
(senior tag)

hat igen... egyezunk ki egy dontetlenbe. :D hat sajnos igy jartunk igen... de hat mindig dragabb egy technologia,amikor meg gyerekcipoben jar. az hogy meg olcsobb lesz,annak meg vegulis oruljunk,mert ha tovabbra is ilyen ''ritka'' maradna mint most,akkor tenyleg a kutya nem foglalkozna vele,hogy annak a par db felhasznalonak irjanak egy kulon op rendszert,vagy programokat,meg ilyesmi. tulajdonkeppen az egyik szemem sir ,a masik meg nevet...

udv
Janos

(#686) x_o_n válasza donw3ga (#681) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

olvasd már el mégegszer mit irtam....és a link?

(#687) x_o_n válasza janos80 (#685) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

én ezen már nem is idegeskedem:)ez van,és nekünk már legalább megvan:)

(#688) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Egy-két kérdésem lenne :)

Ha jól emlékszem, lesz majd Intel Dual Core, 533-as FSB-vel. Jól emlékszem?
Ha lesz, akkor lehet, hogy nyáron beruházok egy ilyenre :)
Mivel ez a proci gondolom 775-ös tokozású, ezért alaplapcsere is szükséges lesz, és akkor már PCI-E, stb.. De ez most lényegtelen :)
Mivel majd új alaplapot kell vennem, ezért milyen chipset dukál hozzá minimum? Gondolom vmi 9xx-es.

Előre is köszi a választ: Atesz

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#689) dami válasza KrenAtesz (#688) üzenetére

dami
(tag)

945/955 és a most megjelent 975 ös Intel vonalon.

A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !

(#690) Guruka válasza dami (#689) üzenetére

Guruka
(senior tag)

Nameg az Asus féle P5P800 SE lapokban, ami meg ugye Intel 865PE. ;)
A ASrock-ék alsókategóriás alaplapjairól nem beszélve. :U

www.pcgear.hu

(#691) KrenAtesz válasza Guruka (#690) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Megy a P5P800-ban? Húú az még nem is lenne olyan drága..
De gondolom teljesítmény az nagyban elmarad mondjuk egy 9xx-es deszkától. Viszont sokkal olcsóbb (sztem)
Érdemes lenne P5P800-at venni, vagy inkább nagyon nem...
Asrock az nálam felejtős. :B

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#692) Guruka válasza KrenAtesz (#691) üzenetére

Guruka
(senior tag)

Az Asus honlapján fent van, hogy megy benne, de csak az SE verzióban, a simában nem. Erre figyelj, ha mégis emelett döntenél. Hogy teljesítményben hol van egy 9xx -es laptól azt nem tudom.

www.pcgear.hu

(#693) Guruka válasza KrenAtesz (#691) üzenetére

Guruka
(senior tag)

Én most készülök beszerezni egy ASrock alaplapot, mert kíváncsi vagyok a teljesítményére. :)
[link]
Erre gondoltam, csábító tulajdonságai vannak. ;)

www.pcgear.hu

(#694) KrenAtesz válasza Guruka (#693) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, nézegettem ezeket a hibrid megoldásokat, nem rossz, azaz egész jó, csak nem tudom, pl megbízhatóság, tuningolhatóságban hol van ez. Mert hogy mindent megeszik, az zsír dolog, de nem nagyobb pl a hibaforrás, akadás? :U
Te mikor veszed meg? Mert akkor ha jó tapasztalatokkal szolgálsz, lehet, meggondolom magam. :)

(#695) arpi6k válasza KrenAtesz (#694) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

Szerintem ne spórold a pénzt, és vegyél egy rendes 955 vagy 975-es lapot... Ezekben biztos nem fogsz csalódni.

Intel & ATI

(#696) D600

D600
(fanatikus tag)

Cseszek rá, hogy valamikortól olcsóbb lesz valami. Ennyi erővel ne vegyek semmit? Hátha olcsóbb lesz valamikortól? Amire meg olcsóbb lesz addigra már nem fog kelleni, mert elavul. Ti várjátok meg, hogy olcsóbb legyen, én meg már több hónapja használom a szuper D930 procimat és élvezem a sebességét. Megsúgom nektek, hogy nekem még megérte megvenni és majd még idén lecserélem az intel új processzorára. De nektek akiknek még nincs ilyen procija nem biztos, hogy érdemes már megvenni, mert kifutóban lesz idén az LGA775-ös.

(#697) KrenAtesz válasza D600 (#696) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én meg egy csóró 18 éves srác vagyok, és minden forint számít... :(((

(#698) x_o_n válasza KrenAtesz (#697) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

esetleg 945 ös lapot keress azok már 18-25 e között vannak árban és sztem nagyon jók.
ébn is féltem a giga alaplaptól-anti tunning rémhirek..ehez képest beton stabil és 35% ot sikerült rángatni a procin.

(#699) Guruka válasza KrenAtesz (#694) üzenetére

Guruka
(senior tag)

Még nem tudom, elképzelhető, hogy még a héten megveszem, de ha nem vagy mindenre elszánt, akkor inkább vegyél normális lapot. Én már elég régóta nézegetem ezt a lapot és mindenképpen ki szeretném próbálni, felkészültem arra, hogy nem várhatom el az alaplaptól, hogy felveszi a versenyt egy normális csipkészletű lappal, de egyszer élünk. Max lecserélem. ;)

www.pcgear.hu

(#700) D600

D600
(fanatikus tag)

Nem azért írtam, hogy engem annyira feldob a pénz, inkább csak elmagyaráztam, hogy nem érdemes vitatkozni ezen a témán. Mindkét fél jól jár. Aki előbb veszi meg az azért jár jól, mert mire elavul addig normális ideig tudta használni, viszont sokkal több pénzt kell kiadnia érte! Aki később veszi meg az azért jár jobban, mert nem kell kiadnia annyi pénzt, viszont rövid időn belül cserélendő terméké válik. Ez mindenkinek a magánügye neki melyik változat éri meg.

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Intel dual-core (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.