Én már teszteltem 
Stabil 65-75 néha 80 FPS 1920*1080 felbontáson Hardcore részletességgel.
TRON addict

Én már teszteltem 
Stabil 65-75 néha 80 FPS 1920*1080 felbontáson Hardcore részletességgel.
TRON addict

A 12 szál mennyire volt terhelve ?

Igen, de ez a fos verzió? Mert ott alapból rendes CF támogatás sincs, nem beszélve az egyéb hiányosságokról.
Meg 980X-ed van, is kilövöd a HT-t?
SB ebben az esetben sokkal előnyösebb lenne számodra, meg olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

Megzavar engem a LinX eredménye.
Mondjátok már meg a frankót. Csak LinX mutat kevesebb Gflops értéket HT ON-al vagy tényleg kevesebb a processzor számítási teljesítménye HT-vel?? 
Esküszöm visszakapcsolom a HT-t ha csak a buta LinX mutat fals értéket.
TRON addict
Az, hogy a LinX kevesebbet mutat HT-val teljesen normális, szarul van megírva, nem támogatja a HT-t. Ugye HT annyit tesz, hogy 1 mag 2 szálon képes dolgozni. Így ha több szálú az alkalmazás, akkor az 1 mag teljesítménye 2db szálra oszlik, lásd pl. Cinebench. Ha egyáltalán nem támogatott, akkor a HT logikusan nem müxik, tehát nincs az a lassulás, amit LinX alatt is látsz.
Szóval a LinX hibája, nyugodtan kapcsold vissza, lassítani nem fog, csak gyorsít, ha valami ki használja. 
[ Szerkesztve ]

Akkor tesztelhetem újra, hogy stabil legyen HT ON LinX-nél. 
BTW, szerintem van CF támogatás ezen a f.o.s. demón is, legalábbis mindkét kártyát 100% használja a játék.
Igaz, ha kivenném a CF-et akkor azt kéne látnom, hogy felére csökken az FPS. De nincs kedvem ezzel bajlódni.
[ Szerkesztve ]
TRON addict
Ne is bajlódj. Igazából kiakasztó, hogy a 6 magból max 4 van használva.
Pedig hogy mondták. AMD részről majd biztos jön driver külön Crysis -ra, mert a CF tuti javulni fog.

nVidia bezzeg a demo kiadásának napján adott ki új drivert 
TRON addict
Ez így volt megbeszélve...sajnos pénz beszél, kutya ugat.

Na majd akkor a véglegesre leszek kíváncsi +HT-vel. 

Megcsapott a Sandy szele, de nincs kedvem mindent eladni és újravenni (RAM, alaplap, proci) és szerelgetni megint. Nosza, megláttam ezt a 980x-et, ez azt hiszem bele is menne cuppra a lapomba, de hát ez valami brutál drága. 230-250e Ft?
Bakker, jól láttam? Egy prociért? És úgy látom, hogy eredményben minimálisan múlja felül a 2600k-t 4.5 Ghz-n, ha egyáltalán felülmúlja. Vagy rossz tesztet néztem, vagy van olyan rejtett tartaléka, amiről tudnom kellene?
Hozzáteszem: 3.9-en fut 920-am, 4,7 alatti eredmény annyira nem is érdekel, hiszen legalább 20%-ot várok egy új befektetéstől, az alatti fejlődést pénzkidobásnak tartok.
[ Szerkesztve ]
"Szamárháton érkeztem a városba. Na nebasszamár..."
Rossz tesztet néztél.
Ahol kell a 6 mag, ott odacsap neki nem is kicsit, amíg az AVX el nem terjed. Itt a PH-n 130-150k között lehet már kapni, ha ebben gondolkozol. 

Mi az az AVX?
Itt a PH-n pont nincs olcsóbban. Van egy 140-es, de jelenleg pont nincs, legalábbis a hirdetés szövege szerint. Azt nem tudom, hogy ez nekem ugye kb. 100 ropit jelentene költségben. Sandy átépítés meg ha jól számoltam azért kevesebb lenne, mert az én cuccaimat akkor azért még értelmes áron el tudnám adni. Néztem kint is használtan, de kint is drága ez a 980x.
Mi egy reális órajel levegővel? 4.5?
ITT a teszt, a 2500k ott van a 950/980x mögött.
[ Szerkesztve ]
"Szamárháton érkeztem a városba. Na nebasszamár..."
Én 4.6GHz-n használom jelenleg a 980X-emet, levegővel.
Nézz egy másik tesztet, sajnos sokan ferdítenek. 
Az AVX (Advanced Vector Extension) egy 256 bites SSE- kiterjesztés. Egy újabb utasításkészlet, ami 3D -s munka alatt sokat gyorsít. Azt nem tudni pontosan, hogy mennyit, mert még jóformán semmi nem támogatja.

250-ért már 990x is beszerezhető 
990X vagy 980X, nem oszt, nem szoroz. 

Hát nem de akinek van pénze és nem akar tuningolni az úgy is meg veszi. 
Az igaz... 

De már van 995x is arra annak is meg lesz a vevőköre de játékra az fölösleges .

Megtaláltam álmaim gépét!
Olcsó! 
Csendes! 
Keveset fogyaszt! 
Erős masina! 
[(8R,9S,10R,13S,14S,17S)-10,13-dimethyl-3-oxo-1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,16,17-dodecahydrocyclopenta[a]phenanthren-17-yl] undecanoate

Nem rossz de van már 995x is 

Szerintem az már teljesen felesleges. Akkor már inkább LGA2011.
Én erre gyúrok (majd 1-2 év múlva).
[ Szerkesztve ]
TRON addict

980 simán elég a 990 ,995x csak parasztvakítás
. 1-2évig még marad a 980x-ed és kihagyod a LGA2011-et?

Nem, épp hogy LGA2011-re várok majd, hogy egy kicsit olcsóbb legyen.
Azt rebesgették, hogy 1000 USD procik lesznek hozzá. Megvárom, míg lemegy 800-ra 
TRON addict

eEt a szuper gépedet akarod lecserélni LGA2011-re
és csak 800-ig várod és lecsapsz rá
. A mostani gépben nem marad tartalék még vagy kb 1.5-2évig ? Mire feladatokra használod a jelenlegi gépet hogy a csere szükséges lesz ? 

miért ?
gyak. u.annyi az ára a 990-nek mint a 980-nak
mi okod lenne a kisebbet venni ?

A fő problémám a PCIe sávszélesség. Nem vagyok kibékülve X58-nál ezzel.
Nem biztos, hogy lecserélem, ezek csak tervek-gondolatok.
Soká lesz az még úgyis 
TRON addict

használtan olcsóbb a 980
. jut eszembe mire kijön a 995 azt már senki nem veszi meg annyit nem áldoznak rá . Te játékra használod a 990-et ?
#328) radi8tor1 : mire nem elég a PCIe sávszél ? LGA2011-nél is várni kell legalább 1évet hogy kiforrott legyen .
[ Szerkesztve ]

Ha már 16x kártyákat gyártanak, akkor szeretném, ha az alaplap is tudná 16x használni mindet.
Írtam is korábban, hogy nem rögtön ugrom rá majd LGA2011-re. Várom, hogy picit olcsóbb legyen.
TRON addict

igen gari nélküli oem olcsóbb valóban (én nem vennék ebben a kategóriában olyat)
"Te játékra használod a 990-et ?"
beteges gondolat 

"beteges gondolat " vannak itt a PH-n olyan aki ilyen kaliberű porcit arra használnak
kicst furcsa azért .
akad garis is használtan csak ki kell fogni .

Tilos home usereknek ilyet venniük?
Ilyen alapon el kell ítélni az olajsejkeket, akik csak azért vesznek luxusautókat, hogy berakják a garázsba pihenni (archiválás gyanánt).
TRON addict

De hogy tilos a szíve joga ki mit vesz de utána ne azon rágódjon rövid idő alatt mennyit bukott . 
Az olajsejket biztos nem érdekli hogy az mennyit veszít X idő alatt annak ugy is 100X több jön vissza mint a luxos autó . 
[ Szerkesztve ]

Sziasztok
Tudtok olyan alaplapot ajánlani lga1366 foglalatú proci alá ami 3 darab teljes értékű pci-e x16 foglalattal rendelkezik? Crossfire-X kiépítésben gondolkodok.
Immy
Mail!

Találtam:
[GIGABYTE GA-X58A-UD9]
Mail!

....egyébként ha már hatmagvasoknál vagyunk. Jóval olcsóbban hozzá lehet férni a 6 magos xeon-okhoz, ezek ugyanannyit tudnak adnak mint a 980-990X-ek?.
[ Szerkesztve ]

Esetleg Ati helyett nV kari nem jó 580SLI ,590 Quad SLI ?
[ Szerkesztve ]

Nem egészen. Van amiben többet tud, van amiben kevesebbet. [link]
Az 56xx-eknél pl fix az uncore szorzó, 4,3-4,4GHz fölé nehezebb őket tornászni.
Ja, és nem minden alaplap támogatja az összes xeont hivatalosan...
[ Szerkesztve ]
wd40, mint portalanító eszköz...!!!!!? ¤ BattleTag: Deckwood#2527

[ Szerkesztve ]

Amiben többet tud az a szerver oldala, amúgy egy átlagos locos gulftown... nem szerver alaplapokba ugyan úgy viselkedik mint egy 970-es akár... persze ha kap a xeon maga alá egy szerólapot, ECC memókkal más a helyzet, de addig... 
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

Xeon-oknak csak többprocesszoros alaplapokban látom értelmét. Ez az egyetlen helyzet, ahol Gulftown nem használható.
Ezt tudja Intel is (mivel ő gyártotta), ezért tudja Xeon-t eladni vállalati szegmensekben.
TRON addict

Nem játékra kell hanem speciális programokra, amik sokkal gyorsabban futnak OpenCl-en mint Cudán...
Mail!

Ja értem 

Sajnos nem ismerem, de a gulf 990X-nek felelne meg. Utasítás készletben egy-két dologban több mint a 990X. Sok múlik az alaplapon is. Pl az asus ws alaplaok támogatják a xeonokat hivatalosan, a többi kérdéses.

Az lehet hogy több utasításkészletben, de azt csak szerverlapokon tudják kiaknázni... ECCram támogatás stb stb stb! 
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

Ezért írtam, hogy hivatalosan az asus ws lapok támogatják. Az ECC ramot is.

Nekem a Gigával csak szerencsém volt.