Ok kösz, kereslek majd az ügyben.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!]
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Zájec
(PH! kedvence)
a [slow mode] is egy QPI link sebesség, de értelme nem sok van mert tényleg nagyon lassú... esetleg nagyon magas bclk tuningnál lehet levenni, de igy tényleg nem sok értelme van a platformnak...
"ezt nem egészen értem, miért feleződik meg?" nemtudom , igy jön ki...
az utolsó gondolatodhoz annyi hogy nálam nem az uncore adta meg magát hanem a qpi link... "az uncore-hoz másfajta tranzisztorokat használnak,' ez nem tudom hogy van.. nem ismerem annyira részletesen hogy mi miért van és miért felelös... 
Eljött a DDR3 ideje.

SimonYana
(PH! addikt)
Igen!
Most már kifejezetten elmodhatjuk,hogy itt a DDR3-as időszak!
Sosem felejtem,mikor bejött 120-at fizettem 2×1gb 1800-as Dominátorért.
Igaz kaptam hozzá hűtőt is! 
[ Szerkesztve ]
® SimonYana ®

zed1983
(őstag)
Sziasztok!
Egy Core i5 750-hez milyen hűtőt tudnátok ajánlani?

tlac
(PH! nagyúr)
viszont vmi qpi is része az uncore-nak, [link]
tranzisztorokhoz:
The uncore isn't as critical for performance but is made up of a ton of transistors; roughly 400 million in the case of Lynnfield/Bloomfield (more if you count the PCIe controller). In order to save power, Intel uses slower transistors that have lower leakage for the un-core. As a result, the un-core can't clock up as high as the core and runs at a lower multiplier.
[link]
Hát ha nem nagyon tuningolsz akkor:
CoolerMaster Hyper TX3 olcsó és jól hűt (kb:5k)
Ha a pénz nem számít és extrém tuning is lenne:
Prolimatech Mega Shadow
Talán a legjobb ami eddig megjelent erre a foglalatra, magas ár (kb:20k)
És valahol a kettő közötti áron már van Noctua hűtő is
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

SimonYana
(PH! addikt)
Szerintem léghűtésre nem szabad 20 ezret adni!
Akkor még tenni kell egy kicsit hozzá és legyen víz rajta.
Utána mehet a 4ghz-s tuning! 
® SimonYana ®
Én sem mondtam hogy megéri, de talán ez a legjobb ha légben gondolkozik az ember 
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

zed1983
(őstag)
Üdv.
Én is találtam egyet : [link] erről vélemény?
# 908 SimonYana : szerintem is fölösleges annyit költeni légre.
[ Szerkesztve ]
Nem teljesíthet sokkal jobban mint egy CM Hyper TX3, viszont a felfogatása jobb a Xigmatek hűtőnek, bár az ára is több mint a duplája 
Xigmatek Balder SD1283 ~11.500ft
CM Hyper TX3 ~4500ft
[ Szerkesztve ]

SimonYana
(PH! addikt)
Nagyon jó ez az intel,de lássuk be a teljesítmény nem ki hővel jár!
Nos ha netezik az ember nem is melegszik fel,de ha igyazáz elkezd a 4 mag dolgozni,és nem is hadja abba fél napon belül,akkor a léghűtés olykor már kezd kevés lenni.Főleg ha nem egy Haf figyel az oldálain a nagy ventikkel! ![;]](/dl/s/v1.gif)
® SimonYana ®

zed1983
(őstag)
A gyári hűtésfelfogatás gagyi, vagyis én nem nézem semmibe azt a pattintós módszert, de a Xigmatek-nek tényleg jó a felfogatása.
[ Szerkesztve ]

sonique
(senior tag)
akkor már inkabb ami nekemis van CM hyper 212 plus 7000 ft ért

zed1983
(őstag)
És ezt hol kapom meg 7 ezerért? 
Az sima bepattintós 
Persze én azokat gyorsan leszedtem, és csavarokkal van rögzítve a hűtő az alaplaphoz!
szerintem erre gondolt: [link]
[ Szerkesztve ]

zed1983
(őstag)
Tényleg nem rossz:

zed1983
(őstag)
Mármint miről szedted le? A Stock hűtőről vagy a TX3-ról?
Természetesen a TX3-ról szedtem le 
TX3-ról.
valahogy így fog kinézni
(ez egy TX2, de a lényeg ugyan az
)
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................
Pontosan 
Egyébként nem kell szétbarmolni a gyári megoldást, mert szét lehet szedni, roncsolás nélkül!
A lényeg hogy sokkal biztosabb a felfogatása így (végülis átmenő csavar
) és nem hajlítja a lapot az a szerencsétlen push to pin-es felfogatás.
[ Szerkesztve ]
így van, a gyári lefogatásnak a pöckeit szépen ki lehet pattintani.
a fekete részben van egy kis pöcök, ami a fehér tüskét tartja hogy ne essen szét. ezt óvatosan csavarhúzóval picit ki kell feszíteni, de tényleg óvatosan, mert hajlamos eltörni az a kis pöcök. ezután szét lehet húzni a fekete-fehér részt, és voálá....szadab a pálya.
aki most tervezi ezt a "mod"-ot, az M4x20 vagy M4x25-ös csavart vegyen, ez átmegy az alaplap gyári lyukain, és nem fog lötyögni benne. gumialátétet is lehet venni, filléres dolog.
kb 400ft-ból megvan a FIX lefogatás, és ez tuti hogy nem fog leesni 
[ Szerkesztve ]
...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

zed1983
(őstag)
És ennek mekkora alátét kell, mármint a lap és hűtőlába közé, mert az a kis műanyag pöcök közte van, nem tudom érted-e, hogy mit kérdeznék?
Pontosan ahogy mondod! 
az M4-es csavar azért jó, mert nem lötyög, és attól sem kell félni hogy esetleg a csavar megsérti az alaplapot a furatnál, de aki félősebb az be is tekerheti az alsó részt szigetelőszalaggal 
Én a hátsó felfogatást úgy oldottam meg hogy kis kockákat vágtam ki 3mm-es plexiből, a közepén átfúrtam 4-es fúróval, a kis kockák aljára szigetelőszalag darabot tettem, arra a felére ami érintkezik az alaplappal!
zed1983
Az ott a levegőben fog állni, és nem fog érintkezni semmivel!
Ha a csavarokat szépen keresztben húzod meg, garantáltan mindenhol fel fog feküdni a hűtőd (próbaképpen akár egy felcsavarozás után le is szedheted, és ellenőrizheted is a helyes érintkezést, persze ilyenkor újra kell pasztázni megint)
[ Szerkesztve ]
Gyorsan teloval csináltam egy képet, ezen látszik nagyjából miről van szó 
korrekt 
ami még hasznos lehet.
meg lehet úgy is csinálni ezt a csavarozósdit, hogy először hűtő nélkül rögzítem a csavart mindkét oldalon, a lap felőli részeken alátéttel.
ilyenkor a csavar már nem fog mozogni, akkor se ha lecsavarozom a hűtőt, egyszerűbb a tisztítás, vagy épp a proci csere, a csavar a helyén marad.
miután ez megvan egy másik anyával rögzítem a hűtőt, a megfelelő erővel és kész.
+4 anya kell, meg hozzá +4 alátát. de így jobb, mert ha leszedi az ember a hűtőt, akkor nem kell visszakotorni a csavarokat a helyére, hanem FIX-en ottmarad 
Igen, ez is megoldható, és ha jobban belegondolok, akkor én is megcsinálom 
Ha meg extra biztosra akarsz menni a hűtőnél 2 csavarsz használsz, rákontrázol a másik anyára, és akkor még véletlenül sem fog kitekeredni, nálam így van (sok volt az anya itthon
)

zed1983
(őstag)
Aha jó lett!
Figyu csak most nézem beújítottál Lga 1156-ra és MSI alaplapod van, nekem holnap jön a lap. Elégedett vagy vele lévén, hogy az MSI mostanában nem domborított intel fronton...
Igen nekem a nagyobb tesó van, mint ami neked jön, ha jól tudom 
Abszolute elégedett vagyok vele, bár kicsit féltem az MSI lapoktól, de teljesen felesleges volt 
Szinte az összes tesztet, értékelést mindent elolvasva az jött le hogy az MSI most jól elkapta ezeket a deszkákat, mindenhol és szinte mindenben jobban szerepelt mint a konkurencia lapjai (melegedés, tuning, stabilitás stb..)
És a mai napon megjelent vga tesztben is mit látok, frissült a tesztkonfig, és alaplapnak egy MSI P55-GD80-ast választottak 
Hali!
Lenne egy láma kérdésem 
Gyakolratilag mi a különbség egy Quad I7-920 C1 és D0 steppinges proci között? Gondolom a tuningnál számít, de nem tudom mit 
[ Szerkesztve ]
"Van aki sima securytinél dolgozik, és az is büszke tud lenni. Pedig lehet csak portás." - by Artudítúú [R2D20208]
Ez még mindig nem az a topic 
Ja tényleg. Kukim ebbe a sokféle tokozásba... 
"Van aki sima securytinél dolgozik, és az is büszke tud lenni. Pedig lehet csak portás." - by Artudítúú [R2D20208]
Az CD53 van közöttük, így nem csak simán nagytesó.
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN
Igen, most néztem meg ez a lap matx-es
az MSI most magára talált, elég korrekt lapokat gyárt a korábbi P35/P45 lapokhoz képest.
rengetek tuningost felkértek hogy tesztelje és javítsa az ES lapok bios-át, írja le a tapasztalatokat és észrevételét, hogy mi az amin érdemes lenne változtatni.
úgy látszik bejött nekik, mind AMD fronton, mind Intel P55/X58 fronton nagyon összepakolták a lapokat 

Haart
(PH! addikt)
Aszthiszem az anandtech bebizonyította hogy nem is nehéz i5öt tuningolni
És még a legolcsóbb lapok is bőven tudnak mindent e tekintetben.

Khaosz55
(tag)
Ez már volt?
Igaz lehet nem ide kell rakni.
[Overclocking the Gigabyte GA-P55-UD3R...excellent]
Ha volt bocs, ha nem ez a fórum akkor is sorry. 

kaoszpapja
(fanatikus tag)
nagyon jó kis lap, csak az a rohadt usb b@szakodás ne lenne ha húzom a gépet
amúgy tuningban nagyon jól teljesít nálam. 

J4N!
(tag)
hmm ez igen brutál

slett27
(PH! addikt)
Hogy unlock-olták a szorzót. A max 20x, a CPU-Z képeken, pedig van 24x is. Csak nem a turbo-val kell játszani ?
Vagy lehet én nézek be valamit, de nagyon... 
A max az 21 nem? 

slett27
(PH! addikt)
Hát... 20x133=2660MHz ennyi az alapfrekije a Core i5 750-nek. De lehet megint lemaradtam valamiről ? 

kaoszpapja
(fanatikus tag)
a turbo-val van 21x-es szorzó

sonique
(senior tag)
turboval 24 a max ..
érdekes ha a turbot bekapcsolva hagytak tuning közben 

slett27
(PH! addikt)
Tehát akkor ott tudok játszani ha mondjuk többet akarok kihozni a prociból, mint 4,2GHz pl.
nekem a proci 210 bclk-ál megáll. Ez azt jelenti, hogy 20-as szorzóval ez 20x210=4,2GHz. Ha a BIOS-ban engedélyezem a Turbo-t, akkor szoftveresen feltudom emelni a szorzót 24x-ig ? 
Igen, pontosan:

kaoszpapja
(fanatikus tag)
nem csak akkor van 24x-es szorzó ha lekapcsol 2 vagy 3 mag?

slett27
(PH! addikt)
Bazz, én meg mindig kikapcsoltam amikor tuningoltam. I'm a looser baby, why don't you kill me. 
szerk.: Én a 21x-el is ki lennék segítve, 21x210=4410MHz, ennél többet léggel úgysem érek el.
[ Szerkesztve ]
(#949) Overlocker válasza kaoszpapja (#947) üzenetére
De igen.
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
(#950) kaoszpapja válasza Overlocker (#949) üzenetére

kaoszpapja
(fanatikus tag)
akkor megnyugodtam 
nem tudsz egy olyan listát, ahol a bclk rekordok vannak külömböző p55-ös lapokkal? xs-en nem találtam ilyet.