Hát igen az már más kérdés lesz
De hátha nem lesznek annyira az egekben az árak 
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!]
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás

Hát igen az már más kérdés lesz
De hátha nem lesznek annyira az egekben az árak 
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

3.6G: 1.2v ~ 1.25v
3.8G: 1.25v~1.35v
4G : 1.35v~1.45v
x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb
I7 920
I5 750
C2Q Q9550
C2D E8400
Phenom II X4 955
Phenom II X2 550
Egyaránt 3.6Ghz-n járatva, játékokkal tesztelve.
[link]
Ez alapján nem éri meg a i5 750-ere váltani mondjuk egy q9550-ről. De mondjuk a I7 860/870 versenyképes lehet a HT miatt.Szerintem
[ Szerkesztve ]
x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb

ahogy nézem ezek az elsö szériák "B1"-k lesznek...
gondolom késöbb jönnek a jobban, kevesebb fesszel menö példányok...
szerintem elöször lesz "C1/C0', aztán mégkésöbb akár"D0"-k is lesznek..
de a utóbbira biztos kell várni kb. egy fél évet, az elsö stepping váltásra meg legalább 3-4 hónapot....
3.6G: 1.2v ~ 1.25v
3.8G: 1.25v~1.35v
4G : 1.35v~1.45v
ilyenek a kezdeti példányok.... hát nem valami jó hú de jól mennek...
az i7 920-ok is jobbak voltak ennél ( elsö példányok C0/C1 )
nálam egy "rosszabb" példány is vitte a 3.8- 1.25v -n...
szóval biztosan "csiszolodni" fognak ezek a procik is, csak várni kell még rá... 
Én sem estem hanyatt.
Egyenlőre ezek még csak a 750-esek. a 860/870-esek remélhetőleg valami jobb képességgel megáldott szériát fognak takarni. (persze csak reménykedem.)
Az #54-es Hszben lévő tesztet nézd meg...
[ Szerkesztve ]
I5 750 Box
Gyári hűtővel (slim) 1 2
hopp ez lenmaradt
Price is around 150 € 
[ Szerkesztve ]

Intel Core i5-750 and Core i7-860 benchmarked in Anno 1404: Dawn of Discovery
Remélem egy ilyen teszt is elfér itt. 
Biztos nem 40k lesz itthon. Azt elismerem.
De max +10k lesz a különbség remélhetőleg.
Nem árazhatják túl a 920 nál. Ami 62k most. A 860 ast akarják az ő árszintjére belőni. Így mivel a 750 es gyengébb logikusnak tűnik a 40-50k közötti ár.
[ Szerkesztve ]
Nem egészen értem ezt a foglalat kérdést, mert tudtommal az I7-es procik Socket1366 ba valók, de ti még is ide soroljátok... Jövöben az I7 is Socket1156os lesz?

én is igy látom...
50k köré fog bejönni a 750-s... ( kb a Q9550)-s helyére...
talán olcsóbban hogy vegye a nép, necsak nézegesse... mert akkor az Intelnek sem lesz haszna... szerintem pár hónap múlva lesz 45k körül is az ára... ha optimista vagyok 
(#62) Atom_Anti ::
" Jövöben az I7 is Socket1156os lesz?" nem .!
kivétel a 860 és 870-s procik amik tudnak HT-t(8szál) és DualCH-t támogatnak, nempedig TRI-CH-t... azok lesznek 1156-s foglaltba...
[ Szerkesztve ]
Igen. Nyilván tolni akarják a szekerét mivel az i7-et ugye a nagyközönség még mindig túlságosan drágának találja.Így jó lenne ha nem szálnának el nagyon idehaza sem
[ Szerkesztve ]
javasolok egy új rangot neked a modiktól. I5 Addict 
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?
Nem értek én hozzá , csak nagyon tetszik. Már csak procit kéne szerezni...írok már coolalernek küldjön egyet
írsz? mérnem hívod fel? 
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?
Ahha értem, hát nem egyszerű ezt követni, de köszönöm a felvilagositast.

igazad vagy jól megkutyulta ezt az Intel...
pláne aki elsöre ránéz, tényleg érthetetlen és értelmetlen hogy melyik proci , miért, tartozik ahhoz a foglalathoz...(itt arra gondolok hogy a 860 és 870 is viselehtné a core i5 nevet ,hamár 1156 foglaltba érkezik...)

Core i3 530 -2.93 GHz
Core i3 540 -3.06 GHz
Core i5 650 -3.20 GHz, with Turbo Boost speed of 3.43 GHz
Core i5 660 -3.33 GHz, with Turbo Boost speed of 3.60 GHz
Core i5 670 -3.46 GHz, with Turbo Boost speed of 3.76 GHz
"i5 670 (3.46 GHz) may cost $283."
ez lesz az új kétmagos dual-core legmagasabb órajelü procija az Intelnek
az ára is elég királyi , nem csak a poziciója..
viszont elég magas órajelü és nagyon durva a x26 szorzója
extreme tuningosok biztos szeretni fogják... 26x200bclk az 5200mhz

westlake: Vicc számozás... 860s, 750s, és nem ugyanazt jelenti itt az "s", mint a Core 2 Quad családnál. 

az egy 750-s négymagos, jég alatt és x9 szorzóval... a qpi sebesség se látszik, pedig arra is kiváncsi lennék... de ettöl függetlenül klassz eredmény 
kiváncsi leszek a kétmagosokra is....

It van egy kis baj. A 750 és a 860 ugyan az lesz. Az előbbi nem támogatja a VT-t és nem lesz benne HT, míg az utobbi mind kettőt tudja. Viszont valahol egy korábbi hírben olvastam, hogy az intel befogja vezetni, hogy minden processzora támogatni fogja a VT-t a windows 7 miatt. Ez nem ellentmondás? Ha még a HT nem is kell ezért vennék 750-et. De aztán meg csak azért vegyek 860-at drágábban, mert majd kelleni fog a Win7 XP módja. Ez hol normális?

no nezd mar, mire lehet lelni 
(expert)
mod: mar meg sem lepodom, hogy se a gigabyte, se az asus oldalan nincsenek kint az uj alaplapok 
[ Szerkesztve ]
I'm out.
Apróban is van már.

Intel s1156 Core i5-750 2,66GHz BOX 36 hónap 40 150 + áfa ( expert )
héten befut, na, ennek tükrében, inkább amd x4?
vagy megkockáztassuk, a "élből halott" platformot...

Hát ez várható volt. Ez se mostanában fog lejjebb menni.
"inkább amd x4?" Igen.
Biztos vagyok benne, hogy lesz árcsökkentés AMD oldalon, de ott a jó "erős" forint is.
[ Szerkesztve ]
Apróban találsz 955-et 45k-ért, én biztos azt vennék 750 helyett.
A 860 az, amiben el lehet gondolkozni a HT és a VT miatt.

remelem nem lesz olyan (sok) "hulye", aki megveszi ilyen aron a 870-et 
I'm out.
Biztos lesz... 975-öt is megveszik. 
Úgy látom hogy az i7 920 és az i7-860 ára megegyezik. Illetve ha a legolcsóbb Giga lapokkal számolunk akkor ~12K az LGA 1156 előnye az 1366-tal szemben... Nem sok.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Csodálkozom is, hogy marad a 920...
A ram árak is majdnem egyformák, ennek is nem sok értelme lesz...
Ja, főleg hogy nem kötelező három modult rakni LGA1366-ba. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

szerintem az 1156 kihozatalanak nem a kolcseghatekonysag az oka.. en azt hittem sokaig, de mar kezdem belatni, hogy valami mas van a hatterben..
I'm out.

pl mi? érdemes egyáltalán erre a platformra költeni? 

nem tudom, hogy mi, csak azt, hogy nem a kolcseghatekonysag.. lehet, hogy egy olcsobb 1156-os lap, meg egy i5-os proci joval olcsobb megoldas, mint egy 1366-os.. azt vegkepp nem ertem, hog a 8xx-as szeriat miert kellett kihozni, ha megmarad a 920
(mondjuk akkor sem ertenem, ha a 920-at beszuntettek volna)
jo kerdes, hogy erdemes-e ra kolteni, vagy sem.. szerinem az "erdemes" szot a szamitastechnikaval kapcsolatban nem szabad hasznalni.. valoszinuleg ugyanolyan hosszu ideig fogjak supporlatni, mint az 1366-ot.. sokak szerint a tri-channel ereje az i9-el fog kijonni.. meglatjuk..
[ Szerkesztve ]
I'm out.

nForce Lives: NVIDIA Plans LGA-1156 Chipset
hehe 
mod: ugy latszik nvidia lat benne fantaziat.. ezek szerint ez az 1156-os platform sokaig fog elni 
[ Szerkesztve ]
I'm out.
Ez kiskerár?
mod
k, köszi.
[ Szerkesztve ]
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN
Nagyker netto.
westlake: Az nV minden platformhoz csinál(na) chipsetet amihez csak van liszensze. Még ahhoz is csinálna amihez nincs...(LGA1366) 
[ Szerkesztve ]
De hogy a rákba lehet így árazni, istenkém... 
kéne. sőt, már több mint egy éve csalódott vagyok, hogy csak nem jön a 8/16 magos proci

Azért azt is figyelembe veheted hogy ez mind bevezető ár. Később fog ez még lemenni. 1366-se ennyi volt kezdetekkor.
Később....már csak az a kérdés hogy ez mikor lesz. Pl. az i7 920 ára a novemberi start óta mostanra durván 10%-ot esett... Akkor $320-al nyitott.

Nem a procik az elsődleges célpont mert ott nincs is akkora amortizáció mint az alaplapoknál pl. De biztosra veszem hogy le fog ez még menni eléggé. Igaz ez már lehet csak jövőre látszik majd meg.

40+fa ( nagykerár ) szerintem nem drága, ha arra gondolok, hogy az x2 3800+ om 60+áfa volt, a e6300 meg 45....
Jönnek a 8 gigás kitek, nem rossz.
[ Szerkesztve ]