Memory fülön van, NB Frequency néven. 
Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°
Memory fülön van, NB Frequency néven. 
Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

Ismét szeretnék egy kis segítséget kérni.
Nem tudom elérni a 3.8Ghz-es órajelet, pedig nem egy hatalmas OC lenne. Azt már sikerült elérnem, hogy 3.8 és 4Ghz-nél is beboot-ol a windows, de IBT alatt gyorsan kifekszik. Hőfokokkal szerintem nincs gond. BIOS-ból 1.2065V-t kap 3.8Ghz-nél, QPI/VTT Voltage pedig 1.150V. Többi mind normal-on, memóriák 1.560V-t kapnak.
(#953) lizakattila válasza peetmaster (#952) üzenetére
Hirtelen az jutott eszembe, hogy lehet a procid nem szereti ezt a szorzó.
Próbáld meg a 3800-at, mondjuk úgy, hogy 167*23=3841.
A QPI mehet mellette szerintem maxon, a ramok pedig 8-as szorzóval 1336-on (CL9-ben először, hogy kizárjuk a memória hibázását) 1,55-1,6v körül.
Vtt-nek így is elégnek kellene lenni az alapfesznek.
Ha ez nem menne, akkor próbáld meg az eredeti beállítást úgy, hogy a procinak is és a vtt-nek is adsz még 1 egység feszt, illetve a memóriákat próbáld ki mellette 10-es szorzóval cl9-ben (ezt is manuálisan beállítva) 1,63-1,65v körül, ettől még semmi bajuk nem lesz (Intel is 1,65v-ban határozza meg a memóriának adható max feszt hosszútávon).
[ Szerkesztve ]
(#954) peetmaster válasza lizakattila (#953) üzenetére

Az első variáció után, amit írtál, lefutott 8 kör is IBT-ben, aztán kidobta az error-t (CPU Vcore: 1,21875V, DRAM Voltage: 1,580V). A QPI-t elfelejtettem feljebb emelni, így 2. körben feldobtam azt is 48x-ra, aztán újabb teszt következett:
Még adjak a procinak feszt?
Vagy pedig a VTT Voltage-nél még feljebb lépek egy lépcsővel. Elég sokat drop-ol ez az alaplap ha a cpu-z és bios vcore feszt nézem. 
[ Szerkesztve ]
(#955) lizakattila válasza peetmaster (#954) üzenetére
Még anyit próbálj ki, hogy a qpi-t vedd visszább, hogy a proci órajele körül menjen (esetleg egy picivel alatta).
Ill az LLC-t kapcsold be, ha tiltva van. Ha még mindig nem megy stabilan, akkor először adj a vtt-nek még egy egységet, aztán a procinak (először ne adj a 2-nek egyszerre, mert akkor nem lehet eldönteni, hogy melyik kérne még).
Lehet, hogy ez egy olyan példány, ami valamiből (vcore, vtt) több feszt kér egy kicsit.
mindenre ráhibáztál, csak ez a hűtő fért be, nem a tuning volt az elsődleges cél,
és letudtam menni 1,125V@3,66Ghz-re prime stabilan 
ha befejeztem a proci tesztelést akkor majd jönnek a ramok 
nekem lehet beállítani 1V-nél kevesebbet, de fagyi volt
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##
(#957) peetmaster válasza lizakattila (#955) üzenetére

QPI-t visszavettem 44X-re (így most core speed 3841, qpi link 3674), a VTT-t emeltem 1.150V-ről 1.170V-re, valamint bekapcsoltam az LLC-t. Így most már elég kicsi a drop, de IBT 9. körben meghal.
Holnap még kipróbálom, hogy a VTT-nek vagy Vcore-nak adok egy kis feszt, és majd írok.
Köszönöm az eddigi útmutatást! 
vedd még visszább a QPI-t, mert amit CPU-Z ír azt meg kell szorozni 2-vel eredetileg nekem 2,930*2=5,8Ghz-en megy visszaosztottam kicsit így majdnem alapon megy, egyszerre mindig csak 1 dolgot tesztelj mit bír minden mást ossz vissza és, ha megtaláltad mindennek a végét akkor lesz örő é bodotá 
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##
(#959) peetmaster válasza lizakattila (#955) üzenetére

Na, megvolt a teszt. Mindent hagytam, ahogyan tegnap este volt, csak annyit változtattam, hogy a VTT-t emeltem 1.190V-ra, a 48X QPI-t pedig visszavettem 44X-re kisza25 tanácsára. Így most lefutott 12 (Standard) kör IBT-ben hiba nélkül. A 2 mag maximális hőfokai 56 és 55 fok volt a teszt alatt. Ha ez stabilnak mondható, akkor most már megpróbálok faragni a Vcore-ból, hátha a kevés VTT-re allergiás a proci.
Vagy pedig feljebb lépek 4Ghz-re. CL9-en meddig mehetnek felfelé az 1333-as memóriák 1.580-1.600V-al? 
(#960) lizakattila válasza peetmaster (#959) üzenetére
Azok a hőfokok teljesen rendben vannak. Szerintem is faraghatsz a vcore-ból, nekem úgy tünt, hogy inkább a vtt-re érzékeny a procid, vagy pedig próbálj meg ezen a feszen minél nagyobb órajelet elérni.
Hát a memória az jó kérdés. Erre sem nagyon lehet konkrét választ adni. Nálam a Kingmaxok (szintén gyári 1333MHz CL9-esek) 1500 körül mennek cl8-ban 1,6v-tal, 1600-at 1,63v körül viszik cl8-ban. Ezt csak úgy viszonyítási alapnak írtam, szerintem cl9-ben 1,6v körül nyugodtan mehetsz Te is vele 1500 körülig. De mint írtam, ez csak saccra mondom, sajna ezt is ki kell tapasztalni.
Azt tudom még tanácsolni, hogy ha elérted a célod (fesz, órajel...) akkor küldj rá vagy 20 kör linx-et vagy ibt-t, és ha az lefut, akkor az már nagyjából stabilnak mondható.
(#961) peetmaster válasza lizakattila (#960) üzenetére

na néztem egy kis overclock-ot és egy kis downclock-ot
prime stabilan:
1V@2,93Ghz
1,125V@3,66Ghz
1,2V@3,9Ghz(ez az alapfesz)
haladok haladok 
(#963) lizakattila válasza peetmaster (#961) üzenetére
Ez már teljesen korrekt eredmény.
Ez simán elmegy 24/7-re is. Próbálj meg még ezeken a beállításokon finomítani egy kicsit, hátha lehet még faragni valahol egy kicsit.
(#962) kisza25: Haladsz bizony.
A kezdeti 1,2v@3,6GHz-hez képest ez már jelentős előrelépés.
Ha van kedvetek és időtök IDE is készíthettek pár tesztet, ha már kiteszteltétek a stabil 24/7-es beállítást, had gyarapodjanak az eredmények. (A feltételek egyszerűek, a lényeg, hogy minden screen shoot-on legyen cpuz cpu és memória ablak, everest érzékelő és core temp, valamint fél órás folyamatban lévő prime teszt.) Nem a minél kiválóbb eredmények számítanak, kifejezetten tájékoztató jelleggel, viszonyítási alapnak indult az oldal.
[ Szerkesztve ]
hogy ne csak a szám járjon 
1,125V@3,66Ghz
1,2V@3,9Ghz
amennyivel több a fesz az a prim terhelés miatt van, ezek a biosban beállított adatok amiket írtam
[ Szerkesztve ]
Én elhittem, hogy úgy megy.
De ez már "bizonyíték, nem ígéret". 
Érdekes, hogy terhelésre több feszt kap a proci. Ritkán látni ilyet, de már találkoztam vele.
én meg csak ilyet láttam, hogy dropolnak a lapok erős terhelésnél, lehet azért van, mert be van kapcsolva az összes sporolási opció(c1e, eist... )

Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, ha a processor memory type 1066/1333, akkor 1600mhz-es ram nem is jó hozzá?
Válaszokat előre köszönöm!
De jó, az csak a hivatalosan támogatott adat.
x3dth | notebook.hu | Msi | Biostar | G.Skill ECO eladó -> http://href.hu/x/hvsb
jó, de csak akkor fog 1600-on menni, ha tuningolsz

van újabb eredményem
4Ghz stabilan
Nah, nem is rossz ez a kis mini itx rendszertől. 
(#970) Főcske: Hát ebből az derül ki, hogy mennyi az aktuális uncore érték.
De azt legalább már mutatja. 
Hát sajna, hogy clarkdale-nál nem lehet állítani, pedig jó lenne, szemmel láthatóan gyorsulna a rendszer összteljesítménye.
[ Szerkesztve ]
menne ez még tovább is csak nem győzöm hűteni, nem erre lett kitalálva az alpin 
Sziasztok!
Egy 650-es alá melyik a jobb megoldás:
Asus P7P55 LX vagy egy Giga p55-ud3? 
Elég fontos lenne 
Atesz
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever
utánaolvastam itt egy tesztnek, a giga marad, az egy nagyon jó lapnak tűnik 
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever
Hali!
Más lap nem is jöhet szóba?
Miért pont ez(ek) maradt csak?
¤¤¤ Üdv: Balázs ¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." by Batman: Begins ¤¤¤
Mert ezek vannak itt eladók, és mert ezek férnek bele sajna a keretbe (20k körül)

P55A-UD3-am van és nagyon tuti lap! 
lizakattila: rájöttem, hogy miért hibázgatott állandóan az IBT! Az egyik ramom meghalt.
Kiszedtem a hibás memót, most csak 1db 2GB-os van benne, de semmi hiba IBT alatt. Próbálok csiszolni a 3.8 és 4Ghz-es eredményen. Sajna feljebb nem akarok menni, mert nincs hozzá hűtöm.
Az UD3 nem éppen 20K ha jól tudom.Inkább 30 körül tanyázik.
Én még szétnéznék a Biostar és az MSI háza táján is,nagyon jó lapjai vannak.(Bio TH55XE-vel személyes tapasztalat,MSI P55-GD65 pedig mások által nagyon jónak talált lap)
A Giga-nak gond van a ventiszabályzásával(sokan panaszkodnak),de attól eltekintve jó lap.
¤¤¤ Üdv: Balázs ¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." by Batman: Begins ¤¤¤
21k-ért kapok egy 1 hónaposat 
Ventiszabályzás szerencsére kiesik, víz van alatta 
A részleteket elhallgattad,így nem ér. 
Akkor jó lesz a Giga lap mindenképp.
Régebben nem Veled beszéltem én a KH-s topicban?
Pedig nem vagyok titkolózós 
(KH topic? nem esik le minek a rövidítése
)
Remélem szépen meg lesz hajtva a kis 650-es benne.
A klánháború online játék.Így már megvan?
Rajtam nem fog múlni, megrángatom, amit tud 
Így már megvan természetesen, és én voltam, régen erőteljesen játszottam vele, mostanság már nem 
Ha szerencsés példány van nálad,akkor léggel is meglehet az 5GHz validra,mint lizakattila-nak.Vízzel meg akár több is,de sokban függ a procitól.
Már én sem játszom,nincs rá időm és már nem olyan izgalmas.
Azaz 5 ghz nem piti 
Viszont sajna úgy néz ki, mégse ennek a topicnak a lakója leszek, mert a lappal együtt lesz egy 750-em is a 650 helyett 
nekem 4Ghz léggel prime stabil, pedig nem egy izmos CPU hűtőm van valid 4,18Ghz ha ez átlagos eredmény én akkor is elégedett vagyok a mini-ITX gépemmel
Mini-ITX-ben nagyon jó eredmény a Tied.
Nekem a 4200MHz 1,184-en van meg,200-as biciklivel.
De most így nyáron inkább alapon alulfeszeltem,meg ugye most VGA híján felesleges is lenne hajtani a kicsikét.Majd 1-2 hónapon belül jön vmi izmosabb kari a gépbe(GTX260 vagy HD4870-90) és akkor belövök egy kis OC-t a procinak.
köszi 
azokat a kártyákat alapon is meghajtja ez a proci, csak 1600*1200ban vagy nagyobb felbontásban nyomasd,
ha nem hiszed olvasd el ezt a tesztet
[ Szerkesztve ]
Berakom ide is a nagy nehezen összehozott eredményem. Sajnos ebből a feszből már nem tudtam faragni, bár lehet még pár megahertz-et ki lehetett volna csikarni. De itt már elfogy a hűtésem is (így is meg kellett támogatni egy szobaventivel pluszba.
).
4604MHz@1,332v prime blend

Hi
Az i3-am most 3 ghz-en megy a qpi frekvencia 5121 mhz, hol, mit számít ez a qpi érték? Hogy kell beállítani? Qpi clock ratio-nál mit kéne beállítani? thx!
Azért egy kicsit csak meghúzom a bajszát,bűn lenne alapon hajtani.
Egyébként én pont úgy tudtam,hogy nagyobb felbontásban számít kevésbé a proci és kisebb felbontásnál a VGA másodlagos.
lizakattila: Egész pofás eredmény.
Ahogy elnézem elég szépen felszökik a fogyasztása a CPU-nak ekkora fesznél.Ha végre egyenesbe jönnék és nem lenne ennyire meleg egy Valid-ot is csinálnék.De ami késik,nem múlik. 
igen jól tudtad, ez van a cikkben is és én is ezt mondtam 
Csak azt elfelejtettem említeni,h 1280-ban játszok.Elnézést.
ja így már más a helyzet oda kell a CPU erő 
de ez a kis i3 már oda is elég alapon bármi mellé 
csak az egész úgy indult, hogy GTX260 vagy HD4870-90 veszel... gondolom nem 1280*1024-re
[ Szerkesztve ]
Elég vszínű,hogy egy 22-es LCD monitor lesz a kari mellé vagy egy fullHD-s 24-es.Majd kiderül,de a procit akkor sem fogom alapon járatni. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Hi!
Valaki gyorsba meg tudná mondani hogy a Mobil i3/i5-be hogy pontosan milyen IGP-t tokoznak
Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.
"Clarkdale egy GPU-t is tartalmaz (míg a Lynnfield nem), a GMCH (Graphics Memory Controller HUB) vezérlőlapka 45 nm-es eljárással készül, és lényegében egy HD videolejátszási képességgel támogatott, DirectX 10-zel kompatibilis, továbbfejlesztett Intel G4x szériás grafikus rendszerről van szó."
teljes cikk

Akkor ezek már majdnem elérik a HD4200 teljesítményét!?
3DMark06:
Radeon HD 4200 1741 pötty
Graphics Media Accelerator HD Graphics 1548 pötty
Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.
itt vannak tesztek
meg itt
amúgy játékra nem való ez sem arra,vagy miért érdekel ennyire?